Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Klaipėdos senamiesčio ir istorinės miesto dalies atstatymas bei griovimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Na va ir lenda yla iš maišo. Neatsitiktinai paskutiniu metu toks suaktyvėjimas dėl aikštės "lyg tarp kitko", o toks slaptumas liudija tik apie nešvarius dalykus, bet kadangi teisėsaugos nėra mieste, tai greičiausiai viskas ir praplauks kaip suplanuota, nebent bus rimtas visuomenės pasipriešinimas.
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      Ar Atgimimo aikštė - vieta naujajai rotušei?

      Klaipėdos miesto savivaldybė, tęsdama diskusijas apie galimus Atgimimo aikštės pokyčius, pakvietė klaipėdiečius į architekto Edmundo Andrijausko vizijos pristatymą "Naujoji rotušė Atgimimo aikštėje - nepamatuota ambicija ar miesto centro atkūrimas?".
      http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...otusei-976552/

      O čia taip gražiai aprašyta
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        Iš vis dabar Dangės upė skiria senamiesti ir naujamiestį. Iki 1945 m. šias abi miesto dalis ši upė jungė ir vienijo gražiais pastatais, būtina į tai atsižvelgti ir atkurti karo padarytas žaizdas.
        Man ši aikštė dabar dvelkia sovietine aikšte - dykra, tokių pilna buvo visoje Lietuvoje. Bet šiame amžiuje Lietuvos uoste tradicijos tokios kad vokiškos praeities šiam miestui nebereikia ir nereikia svajoti kad bus statoma kaip XX a. pradžios atvirukuose.

        Comment


          Parašė LBP
          Tai ką tu nori pasakyti? Reikia "atkurti karo padarytas žaizdas" ar statyti šiuolaikinį miestą? Nelabai supratau. Šiaip jau gyventi praeitimi yra blogas dalykas. Praeities pamiršti negalima, bet ir ateities nematyti pavojinga... Dar pavojingiau yra selektyvinė praeities atmintis, kai duriama pirštu į kažkurį praeities etapą ir sakoma - va, grąžinkim tai. Tai nesąžininga.
          Bus diskusijų apie aikštę, būtinai pranešiu, nebandykit neateit, nes valdininkai ateis už jus.
          O kas čia negerai yra atkurti kas buvo sunaikinta ir išgriauta. Klaipėda neturi savo istorinio praeities veido, naujamiestis ir senamiestis, kokie jie yra, ogi sudarkyti ir dykromis paversti plotai su neskoningais sovietiniais ir dabarties pastatais.
          Senasis Memelis turi atgauti savo istorinį kraštovaizdį ir užstatymą. Bet kažkam labai nesinori kad taip būtų, na paprasčiau pasakys nereikalinga ta atgyvena praeitis ir buvę pastatai, kai yra pilna architektų pasiruošusių sukurti Naująją Klaipėdą - miestą be veido.

          Comment


            Parašė LBP
            Aš nesakau,kad negerai, tiesiog tu savo paties žinutėj prieštarauji pats sau
            "Bet šiame amžiuje Lietuvos uoste tradicijos tokios kad vokiškos praeities šiam miestui nebereikia ir nereikia svajoti kad bus statoma kaip XX a. pradžios atvirukuose. " Ir šiaip, kodėl XXI turi būti statoma kaip XX? Tu gal irgi gyveni kaip XX ? Be mobiliojo, be vakarietiško automobilio, tik su Lada. Be interneto Ir taip toliau...

            P.S. Atkūrimui aš pritariu, bet tik tikrąja to žodžio prasme. Deja, tai praktiškai nerealu dėl pinigų trūkumo ir visokių Puteikių su Stancikienėm, kad ir kaip paradoksaliai tai beskambėtų
            Tuos žodžius parašiau perkeltine prasme, nes "vokiškos praeities šiam miestui nebereikia" ne man, bet tiems kurie jos nenori matyti atkurtos ir atstatytos, aš gyvenu XXI a. bet nenuvertinu istorijos ir praeitis, kaip daug kas šiandien tai laiko nebemadinga, jei eisiu atstatyta senąja Biržos gatve ir matysiu senus atstatytus fasadus geriau jausiuosi negu kitoje pusėje praeinu pro stiklinius beskonius pastatus ar šalia Rotušės esančius dangoraižius.
            Pinigų užtektų atkūrimui kaip ir naujam moderniam pastatui pastatyti, bet nėra nei noro nei valios, nes miestą valdo ir kuria tie kuriems Mažosios Lietuvos ir Prūsijos paveldas paskutinėje vietoje.

            Comment


              Parašė LBP
              Papasakok, iš kur imtum pinigų ATKŪRIMUI? Kas būtų tuose pastatuose?
              Čia ne man spręsti paprastam piliečiui. O Iš kur gaus naujiems pastatams? Tai tegu gauna ir Biržos ar dar kitam objektui, ir atstatytuose pastatuose gali įsikurti tos pačios planuojamos įstaigos, ofisai, parduotuvės, muzikinis teatras, ir kas tik nori, tik reik pritraukti investicijas į šią vietą

              Comment


                Parašė LBP
                Tai kodėl sakai, kad užtektų pinigų? Šiaip sau?
                Vis tik atstatomas būtu tik pats eksterjeras, viduje būtų viskas nauja, tokiems pastatams be istorinių senųjų interjerų lėšos sumažėja, nebent yra išlikusi ikonografinė interjerų medžiaga to pastato, tada būtina tą atkurti, nėra tada kurti šiuolaikišką.

                Comment


                  Parašė LBP
                  Laimuti, tuomet tai ne atkūrimas, o nauja statyba kičo stiliumi...
                  Tokio kičo pilna Europa ir Lietuva. Žmogus eidamas gatve ir matydamas seną fasadą žinos kad pastatas atstatytas ir yra naujadaras ir kas čia blogo nesuprantu.

                  Comment


                    Diskusija. Ketvirtadienį 17.30 val. miesto rotušėje (Danės g. 17, 1 a. posėdžių salė) visi neabejingi klaipėdiečiai kviečiami į diskusiją „Atgimimo aikštė: kultūros oazė ar miesto parkas?“
                    http://klaipeda.diena.lt/dienrastis/...#ixzz2TvCpWr6O
                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                    Comment


                      Stadiono senamiestyje nebus, bus pastatai

                      http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...astatai-496559
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                        Stadiono senamiestyje nebus, bus pastatai

                        http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...astatai-496559
                        Sveikintinas projektas užstatyti didelę dykrą senamiestyje ir atkurti buvusį gatvių tinklą. Įdomu kokie bus pastatai, manau nedaug kuo skirsis nuo pastatytų stiklainių ir ceterinių pastatų senamiestyje.

                        Comment


                          Parašė LBP
                          Tai nesuprantu, tau patinka, kad bus statoma, ar ne?
                          Gal gali įvardinti konkrečiai tuos senamiestyje pastatytus stiklainius ir ceterinius pastatus?
                          Yra ikonografinės ir vaizdinės medžiagos šioje vietoje buvusių pastatų, reiktų atkurti buvusi tapybišką mažaaukštį Aukštosios, Junkerių, Skutėjų ir Sukilėlių gatvių užstatymą. Jei nėra ikonografijos, statyti naujus neaukštus pastatus, būdingus Klaipėdos senamiesčiui. O naujadarų, stiklinių ir ceterinių pastatų yra Daržų, Žvejų, Tiltų gatvėse.

                          Comment


                            Parašė LBP
                            Dar įdomi tavo nuomonė apie šiuoliakinę architektūrą istorinėse miestų dalyse. Ar tu palaikai nuomonę, kad nauja, moderni architektūra istorinėje aplinkoje yra iš principo blogis? Ar tą neigiamą nuomonę suformavo tik pavieniai nevykę atvejai?
                            Man patinka naujoji architektūra, bet nereikia akį rėženčių stiklinių dėžučių, ceterio plokštėmis apvilktų namų, kurie visiškai nebūdingi Klaipėdos senamiesčiui. Visiškai geros architektūros nauji pastatai senamiestyje stovi Šaltkalvių g. 1, 3, 18. Pagal ikonografiją atstatytas namas Aukštoji g. 15 ir kitur.

                            Comment


                              Atgimimo aikštės vien sodas neišgelbės

                              http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...gelbes-985661/
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                Senąjį turgų kels naujam gyvenimui

                                Uostamiesčio mero patarėjas ir Senojo turgaus stebėtojų tarybos pirmininkas Simonas Gentvilas teigė, kad turgavietės detalusis planas buvo patvirtintas dar 2004 m. Šiuo dokumentu turgaus teritorijoje numatyti keturi nauji pastatai, kai kurie jų atsiras vietoj senųjų.
                                http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...#ixzz2UuBx3M4E
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  Klaipėdos Miesto Atgimimo Aikštės FONTANAS!!! Traukos Taškas!

                                  Laiškas pagrinde adresuotas Artūrui Šulcui, bet būtų malonu, kad dienraščiai taip pat mano pasiūlymą atspausdintų ir miestiečiai galėtų susipažinti su šia idėja.

                                  Jei prisimenate mane, daviau Jums miesto pasiūlymų, o dabar norėčiau atkreipti Jūsų dėmesį į Atgimomo aikštę.
                                  Mano manymu, ji turėtų išlikti ir nebūti užstatoma. Monolitų ir taip mūsų mieste yra daug.
                                  Pirmiausia po aikšte būtina įrengti daugiaaukštę (pagrindinę centre) požeminę mašinų parkavimo aiktelę. Tokiu atveju atsilaisvins senamiestyje ir centre daug vietos. Įrengus naują tiltą per Danę ir padarius senamiesčio aplinkelį galėsite senamiestį paversti tik vaikščiojimo zona.
                                  Kai požeminis parkavimas bus įrengtas, turite suformuoti nuostabią aikštę, gal net pasitelkti užsienio architektus, nes mūsiškiai dar nuostalgiškai žvelgia į sovietų pusę. Mano didžiausias noras ir manau visų Klaipėdiečių būtų įrengti super magišką, žaismingą, spalvingą su įvairiomis atrakcijomis ir muzika FONTANĄ. Oi kaip pagyvintų miestą, išjudintų iš visų sąstingių, žamonės turėtų kur atsipalaiduoti, skirti pasimatymus, atsigaivinti karštomis dienomis. Tai būtų ir visų atvykstančių turistų į Klaipėdą atrakcija. Vasaros metu aplinkui įsikurtų nedidelės kavinukės, o žiemą kai fontanas neveiks viduryje jo galėtų stovėti pagrindinė Kalėdų Eglė, įrengta žiemos čiuožykla, o aplink fontaną įsikurti Kalėdinė mugė. Įvairios mugės galėtų veikti įvairiais metų laikais. Tai būtų pagrindinis traukos taškas žmonėms atvykti į centrą, o kadangi mūsų senamiestis labai nedidukas ir keli žinsniai nuo atgimimo aikštės tai mielai žmonės pasivaikščiotų ir viskas atgytų, tereikia tik nuostabaus fontano ir jo akcentų. O vaikams tai būtų begalinis džiaugsmas (mes turime rūpintis savo nauja karta), galimybė šalia fontano įkurti karuselę ar žaidimų aikštelę. Vaikų džiaugsmas pagyvintų miesto centrą iš esmės.
                                  Tokio fontano beje neturėtųnei vienas LT miestas. Klaipėda galėtų būti garsi savo įspūdingu FONTANU, tokiu, kokio neturi kiti, užtat reikia tam skirti dėmesio ir investicijų.
                                  Fontanas įneštųį miestą gyvybės, nes vanduo tai gyvybė!!! Būtų galima rengti šou. Beto fontanai neatsiejama pasaulio miestų dalis. Pažiūrėkite Barselonos fontaną, Čikagos, Dubajaus, Las Vegaso ir bet kokiame mažesniame mieste jų pilna.

                                  Kaip visa tai įgyvendinti? Manau, kad būtų galima paruošti Europinį proejektą ir gauti finansavimą, nes tai būtų įdėtas darbas ateities kartoms. Klaipėdos viešbūtis galėtų prisidėti ir didelės miesto kompanijos galėtų rūpintis šia išskirtine miesto vieta. Meno žmonės taip pat galėtų paįdominti šią vietą.
                                  Projektą galėtų sukurti net ir Kinijos įmonės, kurios kuria fontanus daugeliui pasaulio vietų.

                                  Keli adresai:
                                  http://sell.lulusoso.com/selling-lea...n-project.html
                                  http://lhfountain.en.made-in-china.c...ct-list-1.html

                                  Dar vienas pasiūlymas, tiesiog pabendrauti su Klaipėdos viešbučio valdytojais, gal jie sutiktų senąjį viešbučio pastatą atnaujinti, pamoderninti, įrengti pastato apšvietimą. Juk tai Klaipėdos širdis, daug turistų apsistoja šiame viešbūtyje, jie turėtų būti suinterisuoti. Už tai jiems būtų skirta vieta įkurti kavinukes prie forntano.

                                  Atgimimo aikštę reikėtų tvarkytu prioriteto tvarka ir kadangi tai būtų pagrindinis traukos taškas visų žmonių ir susitikimų vieta bei automobilių parkingas, reikėtų pagalvoti apie aplinkinių gatvių sutvarkymą ir didelės autobusų stotelės įrengimą.

                                  Labai tikiu Jumis ir nuoširdžiai prašau imtis iniacetyvos. Reikia tik gero noro ir viskas bus įmanoma. Ši aikštė tikrai atgims ir neveltui ji vadinama ATGIMIMO!

                                  Šiek tiek nuotraukų atrinkau šia tema facebooke: https://www.facebook.com/mydreamvoya...82703861763428

                                  Pagarbiai,
                                  Martynas Palaima

                                  Comment


                                    Nekabina mane ta fontano idėja nors tu ką. Labiau palaikau mintį atkurti buvusį šios teritorijos užstatymą atstatant prieškario architektūrą bei buvusią gatvelę, berods ėjusią dabartinės aikštės viduriu. Mūsų centras kuklus, ir jame ir taip netrūksta tuščių plotų, susikertančių su logika. Palikus tą didžiulį atvirą plotą, problema su aikštės nejaukumu išliktu tokia pati, kaip ir dabar. Turime tų parkų, skverų ir kitų pasisėdėjimo vietų užtektinai. Dėl požeminės aikštelės įrengimo sutinku, ji tikrai reikalinga. Įdomu, kaip reikalai su Šv. Jono bažnyčios atstatymu ?

                                    Comment


                                      Atgimimo aikštė nėra per didelė?

                                      http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...998306/,page.1
                                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                      Comment


                                        Specialistų "dovanėlė" klaipėdiečiams

                                        Tuo neleidžia abejoti ir savivaldybės administracijos atstovo Kastyčio Macijausko žerti priekaištai minėtam svečiui, kad jis objektyviomis pastabomis ir patarimais įnešė sumaištį į suplanuotą "dėl paukščiuko" diskusiją. Atgimimo aikštės užstatymo projektas, pasak K. Macijausko, seniai paruoštas. Tik replikuotojas nedrįso pasakyti, kokie statiniai bus statomi. Tikėtina, jog čia yra paruoštas naujo savivaldybės pastato projektas.
                                        http://www.ve.lt/naujienos/nuomones/...ciams-1001602/
                                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                        Comment


                                          Užmiršto uosto paveldo beieškant

                                          Kad ir kaip keista, šiuo metu dar tik baigiama rengti jūrinio paveldo tyrimų programa. Iki šiol kompleksiniai tyrimai, ką reikėtų išsaugoti ateities kartoms, neatlikti, galutinio saugotinų objektų sąrašo nėra. Todėl per 23-erius nepriklausomybės metus Lietuvoje buvo sunaikinta nemažai vertingų objektų.
                                          http://www.ve.lt/naujienos/jura/uzmi...024585/,page.1
                                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                          Comment

                                          Working...
                                          X