Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    ar butu logiska kazka daryti, keisti jei po konkurso paaiskes kad viska reikia keist, nes atsirdo tokia idee fixe apie kuria niekas anksciau nebutu pagalvojes

    Comment


      O tai kada Kaune tvarkys Karo muziejaus sodeli?jau turejo tvarkyt 2004m. bet nieko nesigirdi
      Alternative

      Comment


        Parašė Neformalas
        O tai kada Kaune tvarkys Karo muziejaus sodeli?jau turejo tvarkyt 2004m. bet nieko nesigirdi
        Ten suoliukų reik

        Comment


          Parašė Neformalas
          O tai kada Kaune tvarkys Karo muziejaus sodeli?jau turejo tvarkyt 2004m. bet nieko nesigirdi
          jau tvarko! Pradejo nuo knygnesiu sienos. Siais metais turetu viska pabaigti

          Comment


            zjb!!!aciu uz info

            tai man idomu zadejo senamiesti gatves tvarkyt,tikiuosi bus ne asfaltuotos,o padorios,su trinkelem ar kazkuo panasiu
            Alternative

            Comment


              2005.03.03
              Kauniečių pamėgta Laisvės alėja laukia permainų

              “Laisvės alėjos infrastruktūra sukurta prieš trisdešimt metų, todėl moraliai ir fiziškai pasenusi. Parduotuvėms bei apšvietimui trūksta elektros instaliacijos galios, seniai remontuotas gatvės grindinys, be to, pasigendu šviežių, šiuolaikiško miesto centro sutvarkymo idėjų”, - sako Kauno miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento direktorius Povilas Kuprys.

              Architektų teigimu Laisvės alėjos rekonstrukcijai reikėtų apie 60-70 mln. litų, dalį lėšų tikimasi gauti iš ES fondų. 2004 m. buvo sudarytos net dvi darbo grupės Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektui ruošti. Strateginio planavimo skyriaus vedėjas S.Lukošius sakė, kad praėjusį birželį įvyko viešasis pirkimas dėl tarptautinio architektūros idėjų konkurso “Laisvės alėja - europietiška bendravimo erdvė”. Sudarius sutartį su Architektų sąjunga, parengti du variantai. Nugalėjo Gintaro Balčyčio ir Lino Tuleikio parengtas projektas. Gruodžio mėnesį idėjų konkurse “Laisvės alėjos rekonstravimo idėjinio konkurso sąlygoms parengti” nugalėjo Architektų sąjungos Kauno skyrius. Pateiktos sąlygos tarptautiniam konkursui, kuris turėtų įvykti šįmet.

              Koncepcijos autoriai įpareigoti atsižvelgti į Laisvės alėjos želdinių būklę, dviračių taką, mažųjų formų, reklamos, šiukšliadėžių, fontano, šviestuvų likimą, pasiūlyti sprendimus dėl transporto srauto gatvių susikirtimuose, gatvės dangos amplitudės, pastatų aukštingumo, kultūros vertybių, paminklotvarkos, spalvinių sprendimų, funkcinių branduolių išplėtojimo. Tikimasi, kad po šio konkurso gali būti užsakyti projektai pirmaeiliams darbams atlikti.

              S.Lukošius rekomenduoja gatvę susiskirstyti į tam tikras zonas, nes remontuoti visą gatvę iškart nepakaks lėšų. Pradėti darbus architektas siūlo nuo strategiškai patogiausių ir populiariausių vietų: “Merkurijaus” fontano zonos ir miesto sodo.

              -Mūsų centrinės alėjos urbanistinė padėtis yra labai patogi, nes ši pėsčiųjų gatvė gali būti aptarnaujama iš Kęstučio ir K.Donelaičio gatvių. Tačiau įvažiuoti į kiemus sudėtinga, nes jie priskirti savininkams, kurie užtvėrė įvažas. Rengiant ankstesnį projektą nebuvo atsižvelgta į teritorijos specifiką, kiemai išskaidyti dalimis, juose neįmanoma įvažiuoti aptarnaujančiam transportui, - sakė S.Lukošius.

              “Rekonstrukciją geriausia pradėti nuo keleto paprasčiausių dalykų. “Pradžioje galima pakeisti suoliukus, nes ant jų nemalonu atsisėsti, o juk Laisvės alėjoje, kaip ir bet kurioje pėsčiųjų zonoje, žmonės nori pailsėti. Per visus praėjusius metus buvo įvairiai kaitaliojamas žemės paviršius ir plane numatyti želdiniai jau netinka. Dideli ir pasenę medžiai uždengti betonu, jiems nepakanka vandens, jie netinka miesto centrui. Apželdinimas galėtų būti toks, koks dabar yra Vasario 16-osios g.”, - teigia architektas. Laisvės alėjos atnaujinimui galėtų pasitarnauti ir požeminės automobilių aikštelės. Jų statybai vis dar priešinamasi, tačiau pastačius bent vieną Vienybės aikštėje būtų daug lengviau talpinti automobilius.

              “Jau anksčiau “Kauno plane” buvo parengta visai nebloga daugiaaukščių aikštelių išdėstymo schema. Kol kas tos vietos tebėra išlikę. Tai - Savivaldybės ir “Merkurijaus” kiemai. Aikštelių nereikia baimintis, nes jos mažai keičia bendrą miesto vaizdą. Laisvės alėjos komercinis veidas turėtų pasikeisti. Dabartinė būklė, kai kas antrame pastate - batų parduotuvė, yra nenatūrali. Turi atsirasti kavinių ir kt. Bet tai priklauso nuo socialinės miesto raidos. Augant pragyvenimo lygiui, didėjant turistų srautui paslaugų poreikis didės, o centrinės miesto gatvės laukia graži ateitis”, - optimistiškai nusiteikęs sako S.Lukošius.

              www.kaunas.lt

              Comment


                / viskas skamba OK, bet kazkaip nera jokio konkretumo, isskyrus tai, jog bus "bandoma" issiurbti €€€ is Briuselio... O suma tai tikrai nemenka... - ar verta Kaunui siuo metu taip svaistytis del vienos gatves(kad ir kokia svarbi ji butu) "atnaujinimo"?

                Comment


                  manau, verta

                  Comment


                    Parašė liutass
                    manau, verta
                    na ta pamatysim, kai baigsis rekonstrukcija

                    Comment


                      Parašė PornStar
                      / viskas skamba OK, bet kazkaip nera jokio konkretumo, isskyrus tai, jog bus "bandoma" issiurbti €€€ is Briuselio... O suma tai tikrai nemenka... - ar verta Kaunui siuo metu taip svaistytis del vienos gatves(kad ir kokia svarbi ji butu) "atnaujinimo"?
                      keista girdeti "ar verta"

                      Comment


                        Verta
                        Alternative

                        Comment


                          Laisvės alėjoje ieškoma atsvaros „Akropoliui“
                          Svarbiausią Kauno gatvę norinti atnaujinti grupė baigė miestiečių apklausą

                          Šalia „Akropolio“ – pavojus

                          Skelbiamas tarptautinis Laisvės alėjos atnaujinimo idėjų konkursas. Skubiau įgyvendinti šį sumanymą paskatino neseniai baigta kauniečių apklausa.

                          Vytauto Didžiojo universiteto Sociologijos katedroje sudaryta darbo grupė domėjosi, kaip miestiečiai įsivaizduoja pagrindinės miesto gatvės ateitį.

                          Dauguma apklaustųjų neabejojo, kad Laisvės alėjai būtinos permainos. Detaliai domėtasi, kokie pokyčiai turėtų atsirasti gražiausioje miesto gatvėje.

                          Laisvės alėją būtina keisti dėl dviejų priežasčių: ji jau susidėvėjusi mechaniškai ir nebeatitinka šiuolaikiniam urbanistiniam objektui keliamų reikalavimų.

                          „Kai visai netoli Laisvės alėjos pradės veikti „Akropolis“ ir Nemuno saloje pastatyti sporto rūmai, pagrindinė miesto gatvė gali likti šešėlyje ir pradėti nykti, kaip dabar nyksta Kauno senamiestis“, – teigė idėjų konkurso sąlygas parengusios darbo grupės vadovas, Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus vicepirmininkas Gintaras Balčytis.

                          Anot jo, jau seniai netyla specialistų raginimai keisti Laisvės alėjos grindinį, šviestuvus, reklaminius stendus. Tačiau konkurso rengėjai mano, kad iš pradžių reikia parengti konceptualų pagrindinės miesto gatvės atnaujinimo planą ir tik tada imtis rekonstrukcijos darbų.

                          Siūlo neįprastų naujovių

                          Konkurso rengėjai akcentuoja, kad Laisvės alėja – tai vieta, kuri identifikuojama kaip Kauno simbolis ir dvasia. Naujų plėtros galimybių pagrindinei miesto gatvei suteikia apleisti kvartalai tarp Kęstučio ir K.Donelaičio gatvių.

                          Apklausoje teirautasi, ar kauniečiai pritartų tramvajaus linijos Laisvės alėjoje statybai, čiuožyklų įrengimui, parko prie Muzikinio teatro pertvarkymui ir kitoms neįprastoms naujovėms.

                          Net 67 procentai apklaustųjų teigė, kad Laisvės alėjos įvaizdis per pastaruosius penkerius metus vis dėlto pagerėjo. 21 procentas apklaustųjų mano, kad pagražėjo Laisvės alėjos aplinka, 15 procentų pastebėjo gražesnes vitrinas, 10 procentų – pastatų išorę. Daugiausia neigiamų vertinimų susilaukė batų parduotuvės (33 proc.) ir sumažėjęs saugumas (16,7 proc.).

                          90 procentų respondentų pritarė idėjai Laisvės alėjoje įrengti stebėjimo kameras. 75 procentai nori, kad atnaujintoje Laisvės alėjoje būtų vaikų žaidimų aikštelės. 70 procentų pageidautų bent vienos čiuožyklos.

                          Reikia plėtoti ir prekybą

                          „Atrodo, kad dabartinis prekybinės paskirties objektų skaičius gyventojus tenkina. Nuomonei, kad Laisvės alėjoje atsirastų daugiau drabužių parduotuvių, pritarė tik mažiau nei trečdalis respondentų. Tačiau savaitgalio mugėse Laisvės alėjoje tikriausiai lankytųsi dauguma Kauno gyventojų, nes mugių organizavimui pritarė net 81 procentas apklaustųjų“,- teigiama apklausą atlikusių specialistų išvadose.

                          Apklaustieji labai vertina žaliąją miesto zoną. Nors 62 procentai sutinka, kad parkas prie Muzikinio teatro būtų pertvarkytas, tačiau su siūlymu retinti medžių alėją nesutinka dauguma – 78 procentai respondentų.

                          Apklausai vadovavęs VDU Sociologijos katedros dėstytojas Arnas Zdanavičius pastebėjo, kad į apklausą patekę žmonės noriai atsakinėjo į klausimus, davė daug patarimų, pasakojo įvairiausių istorijų. Tokia reakcija, pasak sociologų, liudija, kad kauniečiams labai rūpi Laisvės alėjos ateitis.

                          „Įgyvendinant miestui reikšmingą projektą gyventojų nuomonė – labai svarbi. Sieksime, kad ji nebūtų vien tik formalumas, bet reali ateities darbų gairė“, – teigė G.Balčytis.

                          Jis sakė, jog tarptautiniame pagrindinės Kauno gatvės atnaujinimo idėjų konkurse pateikti pasiūlymai bus eksponuojami specialiai įrengtuose stenduose.

                          Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyrius jau parengė tarptautinio Laisvės alėjos atnaujinimo konkurso sąlygas. Konkursas bus paskelbtas kitą mėnesį. Laimėtojai turėtų paaiškėti liepą.

                          Į vertinimo komisiją numatoma įtraukti du Europoje žinomus architektūros specialistus. Geriausių darbų autoriams paskirtas 50 tūkst. litų premijų fondas. Už pirmąją vietą bus skiriama 18 tūkst. litų premija.

                          Norėdama sudominti konkursu kuo daugiau architektų, Savivaldybė skirs dar 50 tūkst. litų, kuriuos gaus penkios autorių grupės, turinčios didžiausią patirtį ir platų pripažinimą.
                          Laikinoji Sostine

                          Comment


                            Be kalbu pirma reikia isrinkti geriausia ideja, ar is keliu geriausiu sokomponuoti visa LA rekonstrukcijos modeli. O tik tada pradeti realius darbus.
                            Man tai kelia juoka tokios kalbos, kad reikia keisti susidevejusius suoliukus, stendus ir reklamas! Cia reikia numatyti visas LA gaires ir laukti idejiniu pasiulymu.
                            Butina itraukti ir visas didesnes erdves, tokias kaip muzikinio teatro ir savivaldybes.

                            Comment


                              ...atliko tyrima...studentų lygio...išsiaiškino dalykus, kurie turėtų būti ir plika akimi matomi...kaip supratau svarbiausia, kad kauniečiai nori turėti čiuožyklą laisvės al.

                              Comment


                                Jau paskelbtas konkursas
                                http://www.kaunas.lt/miestas_/zinios/aleja/

                                Comment


                                  http://www.alas-architektai.lt/konkursai/index.htm

                                  Architektu sajungos psl. apie tau jau raso senokai.

                                  Comment


                                    Koks cia konkursas ? Gedimino prospekta eme ir atnaujino. Ir negirdejau, kad Vilnieciai skustusi... Kodel nepadarius to pacio su Laisves aleja ? Ir nereikia, manau, Laisves alejoje ieskoti sprendimo, kuris issprestu visas Kauno bedas. Naivus jegu ir pinigu ir svarbiausia laiko eikvojimas.
                                    Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                    Comment


                                      Nemanau kad reiketu lyginti LA su Gedimino pr. Is salies atrodytu kas sios gatves panasios, bet as tikrai isitikines kad kaunieciams LA yra tikrai didesne vertybe ir palikimas nei vilnieciams Gedimino pr. Ir tikrai nesutikciau jai valdzia darytu tai be kokio nors konkurs ir pasitarimo su visuomene. Tikiuosi kad kaunieciai gales pareiksti savo nuomone apie konkurso pasiulymus ir pan.

                                      Comment


                                        aplamai manau neimanoma Gedimino pr su LA lyginti.


                                        Prie ruso man buvo geriau

                                        Comment


                                          su kuo tada lyginti LA. ir kas garantuotas, kad su ja nenutiks tas pats, kas su GP?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X