Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Laisvės Alėjos rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė G-Shock Rodyti pranešimą
    ir vėl idiotiškos idėjos... nors iš kitos pusės čia jau net nebejuokinga... pogalais, miestas kurį sutvarkius galėtų didžiuotis visa Lietuva (santaka ir pan. unikalios vietos) virsta visšku savartynu ir utopinių idėjų miestu Man tai labai primena mūsų (Šiaulių) miesto mero samprotavimus, deja nepamenu jo pavardės, jog NASA galėtumėm pasiūlyti įrengti Zokniuose avarinį "šatlų" nusileidimo taką...
    Kada gi šiam miestui pasiseks su valdžia tai velniai žino, toks jausmas, kad į kauną kišami "prasižengėliai" partijų politikėliai ir šiaip visokio plauko "urodai", o elitą pasidalina VLN ir KLP ech...
    Neskubėk su kategoriškom išvadom. Dar nepradėtas nei stulpų gamybos, nei keitimo procesas, gerai, kad stengiamasi viešai parodyti šio proceso neprasmingumą. Tikėkimės, kad blogiausiu atveju bent jau Kiaunės suprojektuoti stulpai atsistos į senas vietas, kurie vėliau būtų pastumti.

    Comment


      Laives alejos rekonstrukcija tikrai neprasides greitai. Dar pora metu (jei ne daugiau) visokiu projektavimu, leshu ieskojimo, planu tvirtinimu ir t.t. Pridekime statybu procesa ir gausime, kad toks apsvietimas koks yra dabar bus dar 5 metus. Tai kodel neatnaujinus jo iki rekonstrukcijos pradzios? Po to tegul Kiaune daro ka nori, o nupirkti sviestuvai persikels kur nors kitur. Kitas klausimas yra tai, kad laikina apsvietimo atnaujinima reiketu padaryti minimaliai ishlaidaujant, o ne patiems gaminantis kazkokius ten sviestuvus.

      Siaip nesuprantu isterijos keliamos siuo klausimu. Noras yra paprastas - bent jau iki rekonstrukcijos pradzios pagerinti apsvietima.
      Occupation: igra na balalaikach v traktirach

      Comment


        Bandomoji Laisvės alėjos šviesa
        Laisvės alėjoje iki rugsėjo turėtų atsirasti parodomieji Laisvės alėjos šviestuvai. Miesto valdžia nusprendė atsiklausti visuomenės ir specialistų nuomonės, kokie nauji šviestuvai labiausiai tiktų centrinei Kauno gatvei.

        <...>

        Iš viso Laisvės alėją ir jos prieigas turėtų apšviesti trijų rūšių šviestuvai. Vieni būtų skirti pagrindinei Laisvės alėjos gatvei, kiti - šalutinėms gatvėms, o treti – aikštėms prie savivaldybės, „Merkurijaus“ parduotuvės ir prie Šv.Mykolo Arkangelo bažnyčios.

        Kauniečiams įvertinti šviestuvai bus pastatyti netoli savivaldybės pastato. Pareikšti savo nuomonę miestiečiai galės laiškais: įprastais ar elektroniniais.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

        Comment


          http://www.lrytas.lt/?data=20070728&...k_id=99&view=2
          Occupation: igra na balalaikach v traktirach

          Comment


            Kauno Laisvės al. stovės naujų šviestuvų pavyzdžiai

            Comment


              Kauniečiai galės pareikšti savo nuomonę apie, jų manymu, geriausius naujus šviestuvus, tačiau paskutinį žodį tars miesto architektai.
              mane tai neramina... kaži ar nebus mūsų nuomonė visiems giliai p....?

              Comment


                panašu kauniečiams patiks brangiausiais variantas... o miesto valdžiai - pigiausias.

                Comment


                  /\ ... ir galų gale bus pasirinktas niekam nepatinkantis kompromisas
                  Nepykit, aš tik juokauju. Nemanau, kad tų šviestuvų kainos taip skiriasi, juk nors ir korumpuoti mūsų valdininkai, bet visgi ne paskutiniai durniai, kad brangiausius ir gražiausius šviestuvus rodytų.

                  Comment


                    Nieks neidejo, tai as idesiu:

                    Kauno Laisvės alėjai – verslininkų pažadai

                    Laisvės alėjoje įsikūrę verslininkai žada padėti Kauno valdžiai sutvarkyti pagrindinę pėsčiųjų gatvę, jei miesto politikai mažiau kalbės ir imsis konkrečių darbų.

                    Ketvirtadienį Kauno miesto ir savivaldybės administracijos vadovai drauge su verslininkais kalbėjo apie Laisvės alėjos ateitį. Į valdžios kvietimą diskutuoti pėsčiųjų gatvės sutvarkymo tema atsiliepė maždaug 20 verslininkų. Į susitikimą su valdžia atėjo ir Henriko Daktaro žmona Ramutė Daktarienė, Laisvės alėjoje turinti grožio saloną „Runita“.

                    „Norime informuoti verslininkus, ką valdžia planuoja daryti Laisvės alėjoje ir kartu laukiame iš jūsų pasiūlymų“, - kalbėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

                    Jis akcentavo, kad Kauno miesto biudžetui būtų per didelė našta rekonstruoti centrinę gatvę. „Galime pasirūpinti sutrešusiais suoleliais, apšvietimu, bet didesnėms investicijoms reikėtų ir Vyriausybės, ir verslininkų pagalbos“, - sakė A.Kupčinskas.

                    Specialistų skaičiavimais, Laisvės alėjos grindiniui, komunikacijoms, apšvietimui pakeisti reikėtų ne mažiau kaip 150 mln. Lt. Tačiau tikslesnė suma paaiškės 2008 m., kai bus parengtas Laisvės alėjos rekonstrukcijos techninis projektas.

                    Pasak Kauno vicemero R.Mikaičio, pėsčiųjų gatvės rekonstrukcija vyks etapais ir ne vienus metus.

                    Nuo rugsėjo 15 dienos centrinėje miesto dalyje dešimt įmonių sumontuos įvairaus dizaino šviestuvus. Už labiausiai patikusius kauniečiai galės balsuoti internetu. Akcentuota, kad pastatų atnaujinimu privalo pasirūpinti jų savininkai. Aktyviausius savininkus nuo 2008 m. sausio 1 d. valdžia rengiasi skatinti, sumažindama nekilnojamojo turto mokestį.

                    „Tiems, kurie nesitvarko, taikysime maksimalų tarifą“, - žadėjo meras A.Kupčinskas.

                    Taip pat pranešta, kad ketinama didinti rinkliavą už įvažiavimą į Laisvės alėją. Vienkartinis leidimas šiuo metu kainuoja 50 Lt, o mėnesinis – 500-600 Lt. Kasmet tokių leidimų išduodama per 600.

                    Verslininkai santūriai klausėsi valdžios planų, vis pasitikslindami detales. Į mero repliką, kad Laisvės alėja pastebimai atgijo po Ispanijoje prasidėjusio Europos krepšinio čempionato, gana taikliai atsakė „DnB NORD“ banko Kauno skyriaus valdytojas Albinas Anužis. „Krepšinio čempionatas trunka dvi savaites, o jūsų kadencija – gana ilgai, - šypsodamasis atkirto A.Anužis. – Darbų terminus sutrumpinkite iki krepšinio čempionato trukmės ir jūsų kadencija tęsis ilgiau nei ketverius metus“.

                    Banko valdytojas pridūrė, kad pamatę konkrečius darbus į kitą susitikimą ateis daugiau verslininkų.
                    http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=14306515

                    Gerai "DnB NORD" valdytojas pareplikavo.
                    gera gyventi gerai

                    Comment


                      Kauno miesto savivaldybės kvietimas pastatyti po šviestuvą Laisvės alėjoj savo lėšomis



                      http://www.kaunas.lt/190?sid=1637#

                      Comment


                        Tikiuosi sita foto ideta tik del vaizdo.
                        Nes tokie sviestuvai tiesig negali stoveti normaliame mieste.
                        Butu idomu pamatyti foto kaip atrodo ekspozicija sviesoje ir tamsoje.

                        O apskritai kodel negalima palaukti pabaigtos LA koncepcijos ir tada deti sviestuvus kurie deres prie bendro LA vaizdo ?

                        Comment


                          Parašė GYARD-P Rodyti pranešimą
                          O apskritai kodel negalima palaukti pabaigtos LA koncepcijos ir tada deti sviestuvus kurie deres prie bendro LA vaizdo ?
                          Skaityk pranešimą #561.
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                          Comment


                            daktaras:
                            prisimenant, kaip buvo su, tarkime, Kauno pilies rekonstrukcijos klausimu, tai panašu, kad jiems giliai p..

                            Comment


                              tiks ir čia

                              Įspėjimai vietoj remonto

                              Laisvės alėja greitai bus įteisinta kaip pavojaus zona – ženklai įspės praeivius, kad ant jų gali nukristi betono gabalas.

                              Pėsčiųjų zona susiaurės

                              Įspėjantys užrašai turėtų atkreipti dėmesį tų, kurie vaikštinėdami pagrindine Kauno pėsčiųjų gatve, mato tik išblizgintas pirmųjų aukštų vitrinas ir nepakelia akių aukštyn.

                              Kadaise buvę įmantrūs tarpukario statiniai šiandien styro tarsi našlaičiai. Daugumos netvarkytų namų betoniniai balkonai suskilinėję. Kyšanti plika armatūra liudija, kad ne vienas atskilęs betono gabalas jau yra kritęs ant pėsčiųjų zonos. Lygiai taip pat į praeivių galvas kėsinasi fasado tinkas ar dekoratyviniai elementai.

                              Centro seniūnijoje daugiabučius namus administruojanti bendrovė „City service“ žada aptverti pačių pavojingiausių namų miesto centre prieigas ir pakabinti įspėjamuosius ženklus. Tai miesto įvaizdžio nepagerins, tačiau tikimasi, kad praeiviai bus saugesni.

                              Beveik pusė - pavojingi

                              Praėjusį pavasarį „City service“ darbuotojai apžiūrėjo 644 Centro pastatus. Konstatuota, kad iš jų 283 yra ypač prastos būklės, nesaugūs tiek gyventojams, tiek praeiviams.

                              Daugiausiai problemų kelia balkonai. Apžiūros metu kapitalinio remonto prašėsi 262 tokie objektai. Griūtis taip pat grėsė 60 kaminų ir 12 stogelių. Pavojus padidėja, kai suskilusias konstrukcijas padengia sniegas bei ledas.

                              „City service“ atstovai mano, kad yrantys fasadai ir balkonai miesto centrinėje dalyje nėra vien administruojančios bendrovės bei gyventojų rūpestis ir turėtų įsikišti savivaldybė. Dauguma gyventojų esą neturi galimybių savo lėšomis sutvarkyti savo namų fasadus.

                              Bendrovė ragina gyventojus remontuoti namus, pasiūlo už atliktus darbus susimokėti ne iš karto, o per ilgesnį laikotarpį, tačiau pritarimo iš gyventojų retai sulaukia. Šie dažniausiai išsigąsta kainų.

                              Namus administruojančios bendrovės atstovų įsitikinimu, pinigais turėtų prisidėti savivaldybė, nes jos pareiga yra rūpintis miesto veidu. Tvarkyti istorinius namus atsieina kur kas brangiau nei eilinius pastatus.

                              Šeimininkus reikėtų bausti

                              Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko nuomone, bendrovės „City service“ atstovų raginimas prie Laisvės alėjos fasadų gelbėjimo darbų prisidėti savivaldybei tėra mėginimas nusimesti dalį atsakomybės nuo savo pečių.

                              Mero teigimu, savivaldybė neturi teisės finansuoti privačių objektų remonto darbų. Teisės aktai numato, kad pastatų savininkai patys privalo rūpintis savo nuosavybe ir aplinka. Namo gyventojai gali įkurti bendriją arba su administruojančia bendrove imti paskolą ir remontuoti pastatą.

                              Kauno vadovas priminė, kad savivaldybė yra įsteigusi Daugiabučių namų savininkų bendrijų rėmimo fondą, kuris gali padengti iki 50 proc. namo remonto darbų išlaidų sumos.

                              Sostinėje taip pat opi neprižiūrimų pastatų problema, tačiau ji pamažu sprendžiama. Vilniaus miesto senamiesčio atnaujinimo agentūros direktorius Gediminas Rutkauskas pasakojo dažnai susiduriantis su gyventojais, kurie laukia, kol kažkas kitas už juos sutvarkys jiems priklausančius fasadus.

                              G.Rutkausko įsitikinimu, savininkus, kurių nuosavybė kelia pavojų aplinkai, reikėtų bausti, tačiau šiuo metu galiojantys įstatymai tam nepalankūs.

                              Gyventojai – neaktyvūs

                              Vilniaus miesto senamiesčio atnaujinimo agentūra nuo 2001 metų vykdo bendruomenės ugdymo programą. Istorinių pastatų savininkai, nepriklausomai nuo to, ar pastatas yra saugomas valstybės, ar ne, gali kreiptis į agentūrą ir fasadui arba kiemui tvarkyti bus skirta lėšų, padengsiančių iki 50 proc. išlaidų.

                              Besikreipiantiems į agentūrą pirmiausia suteikiama konsultacija.

                              „Žmonės ateina galvodami, kad ant lėkštutės jiems atnešime paramą. Kai jie pamato, kad reikia atkakliai lipti į stiklo kalną, norinčiųjų tai daryti, kitaip tariant, padorių, atsakingų žmonių, yra nedaug“, - teigė G.Rutkauskas. Pasak jo, Vilniaus miesto senamiesčio atnaujinimo agentūros siūloma programa kasmet pasinaudoja kiek daugiau nei 10 namų.

                              Didžiausias barjeras šiame procese – pasiekti, kad visi namo savininkai sutiktų tvarkyti pastatą. Geriausiu atveju šis rezultatas pasiekiamas per metus. Būna atvejų, kad kaimynai susipažįsta tarpusavyje tik atėję į agentūrą. Vilniuje pastatų savininkams paprastai siūloma pradėti tvarkytis nuo stogo, vėliau pajuda ir kitų problemų sprendimas. Tačiau parama neteikiama tuo atveju, jei tvarkoma tik dalis namo stogo ar fasado. Pasak G.Rutkausko, anksčiau buvo leidžiama remontuoti ir dalį namo, tačiau dabar nebelikę statybininkų, kurie imtųsi smulkių darbų.

                              Beje, Vilniaus miesto senamiesčio atnaujinimo agentūra ragina gyventojus rūpintis ne tik pastatais, bet ir kiemais, jų apželdinimu, pritaikymu vaikams ir senyviems žmonėms.

                              Comment


                                Jau pastatyti du stulpai. Numatoma pristatyti iki Vilniaus banko (nuo savivaldybės pastato). Kol kas nieko gero. Juodai dazytas vamzdis ir tiek

                                Comment


                                  Nieko. Egzpertų taryba užsi!@#$, kad būtent tokie vamzdžiai ir būtų.
                                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                  Comment


                                    nereikia panikuot. išvis mes kažkokie priekabūs pasidarėm. vilniaus centre, gedo prospekte šviestuvai tikrai kad ne šedevrai, bet stovi ir dar stovės ilgai, o mes čia niurzgam, kad netinka. reikia džiaugtis kad pagaliau juos išvis keis. tiesa, 15min rašo, kad pradėti keisti ir pirmieji suoliukai

                                    Comment


                                      Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                      nereikia panikuot. išvis mes kažkokie priekabūs pasidarėm. vilniaus centre, gedo prospekte šviestuvai tikrai kad ne šedevrai, bet stovi ir dar stovės ilgai, o mes čia niurzgam, kad netinka. reikia džiaugtis kad pagaliau juos išvis keis. tiesa, 15min rašo, kad pradėti keisti ir pirmieji suoliukai
                                      panasu kad bendro grazaus LA vaizdo nematysim.
                                      Vaizdas toks kad taryba nori prastumti kazkokias firmeles gaminti suoliukus ir lempas.
                                      Veliau vel juos lups lauk kai reikes komunikacijas, grindini keisti ar pagaliau pozemini parkinga daryti???

                                      Comment


                                        Veliau vel juos lups lauk kai reikes komunikacijas, grindini keisti ar pagaliau pozemini parkinga daryti???
                                        nematau čia nieko juokingo - juk visą laiką buvo kartota, kad kai prasidės visos gatvės rekonstrukcija, šviestuvai keliaus į parkus. dėl suoliukų nežinau

                                        Comment


                                          Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                          nematau čia nieko juokingo - juk visą laiką buvo kartota, kad kai prasidės visos gatvės rekonstrukcija, šviestuvai keliaus į parkus. dėl suoliukų nežinau
                                          Taip, manau, kad šviestuvų pakeitimas laikinais - vienintelė išeitis, jei nenorime, kad tamsiuoju metų laiku Laisvės alėja neskendėtų tamsoje. Kažkada ankstyvą pavasarį skambinau į gatvių apšvietimo tinklus, jie sakė, kad lempos kai kuriuose šviestuvuose perdega per porą dienų, ypač tragiška padėtis aplink Soborą. Manau, kad verta keisti stulpus kad ir metams ar dviems.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X