Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tik dar įdomu, ar tai priskaičiuos prie mokesčių, ar ne.

    Comment


      Parašė liutass Rodyti pranešimą
      Ten 1 kv. m. 13,000 LTL kainuoja
      Dėl to projekto santakoje, tai vieta iš tiesų fantastiška. Tik teko kalbėti su vienu žmogumi, kuris giliai domisi (ir praktikuoja) ezoteriką, tai sakė, kad bioenergetine prasme vieta yra visiškai netikusi - buvusių šarvojimo namų vietoje...

      Comment


        Kauno regiono turizmo projektams europinių lėšų neliko

        Teigiamai įvertinta vienintelė šalies Zoologijos sodo paraiška liko rezerviniame sąraše

        Vieninteliam šalies Zoologijos sodui neatsirado vietos pirmajame ES pinigų dalybų etape. Kauno apskrities viršininko administracijos (KAVA) parengtas projektas buvo įvertintas teigiamai, tačiau pritrūkus lėšų atsidūrė rezerviniame paraiškų sąraše.

        Tolesnė šio kaip ir kitų rezervinių projektų ateitis kol kas miglota.

        Viliotų turistus

        Ne pačius geriausius laikus išgyvenantį Lietuvos zoologijos sodą iki šiol veltui tikėtasi “reanimuoti” panaudojant ES lėšas.

        KAVA dar prieš metus parengė projektą, pagal kurį planuota vykdyti sodo rekonstrukciją ir pritaikyti objektą turizmo reikmėms. Pirmiausia ketinta parengti galimybių studijas ir techninius dokumentus. Tam iš ES struktūrinių fondų prašyta skirti 2,5 mln. litų.

        KAVA Regioninės plėtros departamento direktorius Arūnas Karlonas įsitikinęs, kad rekonstruotas Zoologijos sodas galėtų tapti ne tik vietos gyventojų, bet ir turistų traukos centru.

        “Rėmėmės užsienio šalių patirtimi, kuri liudija, kad zoologijos sodai yra tarp labiausiai turistus viliojančių objektų”, - teigė A.Karlonas.

        Tikėtasi, kad vėliau, pasinaudojus ES fondų lėšomis, pavyktų po truputį rekonstruoti visą sodą, atsisakius grotuotų narvų, įrengus naujausias apsaugos technologijas ir pagerinus augintinių sąlygas. Preliminariai skaičiuojama, kad Lietuvos zoologijos sodo atnaujinimo projektas iš viso galėtų atsieiti 100 mln. litų ar net dar daugiau.

        Šiemet iš Valstybės investicijos programos sodui bus skirta 1,5 mln. litų, kurių pakaks sutvarkyti tik vieno tigro voljerą.

        Sostinei pasisekė labiau

        Vis dėlto artimiausiu metu Kaunas Zoologijos sodo dar negalės įtraukti tarp pasididžiavimą keliančių traukos objektų. Jo atgaivinimo projektas dar kuriam laikui liks stalčiuje.

        Šių metų sausio pabaigoje Lietuvos verslo paramos agentūra apskrities administraciją informavo, kad KAVA teikta paraiška atitinka nustatytus administracinės atitikties, tinkamumo ir kokybės bei naudos reikalavimus. Tačiau Ūkio ministerijos Turizmo projektų atrankos komitetas konstatavo, kad Lietuvos zoologijos sodo projektui pritrūko ES lėšų, kurios buvo numatytos 2004-2006 metams finansuoti turizmo plėtros projektams.

        A.Karlonas apgailestavo, kad turizmo sektoriui numatytų ES lėšų neužteko ne tik Lietuvos zoologijos sodui, bet ir dar aštuoniems kartu su apskrities savivaldybėmis rengtiems turizmo projektams. Visi jie pripažinti atitinkantys keliamus reikalavimus, tačiau liko nuošalyje dėl tos pačios priežasties - pinigų stygiaus. Negavus ES lėšų, įstrigo Kauno regiono paplūdimių plėtros projektas, neaišku, ar Lampėdžiuose atsiras kempingas.

        Kur kas labiau pasisekė Vilniaus savivaldybės ir apskrities bei kitų institucijų rengtiems turizmo skatinimo projektams. Už ES pinigus ketinama sukurti vaizdingą automaršrutą Vilniaus mieste ir apylinkėse, įrengti sostinėje dviračių turizmo trasas, parengti techninę dokumentaciją turistiniam vandens keliui ir infrastruktūrai įrengti. Be to, viešojo turizmo reikmėms bus pritaikytas Vilniaus Bernardinų istorinis-architektūrinis ansamblis ir Vilniaus universiteto Botanikos sodas.

        Ateitis neaiški

        O kokia ateitis laukia rezervo sąraše atsidūrusių projektų? Išgirdęs šį klausimą KAVA Regioninės plėtros departamento direktorius A.Karlonas teigė dar tebeieškantis į jį atsakymo įvairiose šalies institucijose. To teirautasi ir projektus vertinančioje Lietuvos verslo paramos agentūroje, ir Ūkio ministerijoje, ir Finansų ministerijoje, tačiau konkretaus atsakymo KAVA atstovai neišgirdo.

        Viliamasi, kad tolesnės rezervinio paraiškų sąrašo galimybės priklausys nuo Finansų ministerijos, kaip vadovaujančios institucijos, pateikto išaiškinimo, koks projektų, esančių rezerviniame sąraše, teisinis statusas ir kokie sprendimai dėl šių sąrašų bei į juos įtrauktų projektų turėtų būti priimti.

        Labiausiai projektų autoriams rūpi, ar prasidėjus 2007-2013 metams numatytų lėšų dalyboms, paraiškoms vėl bus keliami nauji reikalavimai ir teks gaišti laiką tobulinant jau parengtus ir teigiamai įvertintus projektus.

        Ūkio ministerija kol kas daug vilčių nesuteikia - teisės aktai nenumato, kad anksčiau įvertintiems ir rezervo sąraše atsidūrusiems projektams būtų galima pretenduoti į 2007-2013 metų laikotarpio paramą. Labiausiai abejojama, kad bėgant laikui gali keistis projekto vertė ir kiti duomenys.

        Dar nenurašė

        Finansų ministerijos sekretorius Rolandas Kriščiūnas “Kauno dienai” užtikrino, kad rezervo sąraše atsidūrę projektai, kurių bendra vertė viršija 1 mlrd. litų, tikrai “nėra nurašyti”. Pradėjus skirstyti 2007-2013 metams numatytą paramą, ketinama rekomenduoti ministerijoms pirmiausia atsižvelgti į rezervo sąraše atsidūrusias paraiškas, jeigu šios atitinka naujosios paramos panaudojimo strategijos tikslus.

        “Turizmo sektorių kuruojanti Ūkio ministerija turėtų įvertinti, kurie rezervo sąraše esantys projektai yra labiausiai svarbūs atskiriems regionams ir visai Lietuvai. Jeigu tokių yra, jiems turėtų būti skirtas finansavimas”, - teigė ministerijos sekretorius.

        Anot jo, iš tinkamų paraiškų teikėjų neturėtų būti reikalaujama iš naujo perrašinėti projektų ir teikti naujų paraiškų, nebent, jeigu reikia atnaujinti kokius nors duomenis.

        “Nauja paraiška turėtų būti teikiama tik tuo atveju, jeigu iš esmės pasikeitė situacija. Kitu atveju viešojo sektoriaus projektai neturėtų būti dar kartą vertinami”, - įsitikinęs R.Kriščiūnas.

        Vis dėlto ministerijos sekretorius suabejojo, ar vienintelis šalies Zoologijos sodas galėtų gauti ES lėšų pagal turizmo skatinimo programas: “Toks objektas yra vienintelis Lietuvoje ir jis nekonkuruoja su kitais objektais dėl turistų dėmesio.”

        Regionai tikisi savo dalies

        Šiuo metu baigti rengti 2007-2013 m. ES struktūrinės paramos panaudojimo dokumentų projektai ir pradedamas derinimo procesas su Europos Komisija (EK). Lietuva tikisi, kad EK pritars šalies ketinimams iš 23 mlrd. litų numatytos paramos daugiau kaip dešimtadalį paramos leisti paskirstyti pačioms apskritims.

        KAVA Regioninės plėtros departamento direktorius A.Karlonas įsitikinęs, kad jeigu toks leidimas bus gautas, apskrities administracija galėtų pati nuspręsti, kurias viešojo sektoriaus sritis vertėtų labiausiai finansuoti.

        “Taip neatsitiktų, kad vienoje apskrityje finansuojami keli turizmo skatinimo projektai, o kitose - nė vieno”, - pridūrė A.Karlonas.

        Jo įsitikinimu, iš daugiau kaip 340 mln. litų, numatytų Kauno apskričiai, dalis galėtų būti skirta ir Zoologijos sodui bei kitiems projektams, jeigu šie nesulauktų Ūkio ministerijos palaiminimo.
        kiek dar bus naivuolių, kurie skiedžia, kad kaunas NĖRA valdžios ignoruojamas? sugebėjo visus projektus atlikti idealiai, tai dabar jau pinigų nebeliko... vilniaus patenkinti visi projektai, o čia net zoo sodui nesugebėjo nors pusę sumos skirti...
        Paskutinis taisė daktaras; 2007.02.22, 13:32.

        Comment


          Parašė daktaras Rodyti pranešimą
          kiek dar bus naivuolių, kurie skiedžia, kad kaunas yra valdžios ignoruojamas? sugebėjo visus projektus atlikti idealiai, tai dabar jau pinigų nebeliko... vilniaus patenkinti visi projektai, o čia net zoo sodui nesugebėjo nors pusę sumos skirti...
          Niekas cia nieko neskiedzia.
          Sitas straipsnis tik irodo kad tie naivuoliai yra teisus !!!

          Comment


            jomajo tik dabar pats pamačiau savo klaidą! sorry! turėjau omeny: "ar dar bus tokių naivuolių, kurie skiedžia, kad kaunas NĖRA valdžios centrinės ignoruojamas"... velniava, nepaskaičiau prieš idėdamas idėmiai... tuo pataisysiu aną komentarą...
            Paskutinis taisė daktaras; 2007.02.22, 13:31.

            Comment


              Parašė daktaras Rodyti pranešimą
              jomajo tik dabar pats pamačiau savo klaidą! sorry! turėjau omeny: "ar dar bus tokių naivuolių, kurie skiedžia, kad kaunas NĖRA valdžios centrinės ignoruojamas"... velniava, nepaskaičiau prieš idėdamas idėmiai... tuo pataisysiu aną komentarą...
              O tu atsargiau, uzsitrauksi kaunieciu nemalone

              Peace

              Comment


                nu tikrai zoologijos sodui labai reikia paramos, nes jo bukle labai prasta.

                Comment


                  Vilniuj viskas likusiai lietuvai nieko, kaip visada

                  Comment


                    O gal perkeliam ZOO soda i Vilniu?
                    Finansavima gautu ta pacia diena...

                    Comment


                      Parašė GYARD-P Rodyti pranešimą
                      O gal perkeliam ZOO soda i Vilniu?
                      Finansavima gautu ta pacia diena...
                      nea tuoj koks nors gudrutis sugalvos Vilniaus nauja zoosoda steigti ir gaus finansavima : ) f..k atsiprasant..
                      Paskutinis taisė Mantas; 2007.02.23, 08:40.

                      Comment


                        nelaiko nervai
                        Alternative

                        Comment


                          Jau nugriauti prie Prisikėlimos bažnyčios stovėję garažai.
                          Kaunas yra Kaunas

                          Comment


                            Parašė Vaidosius Rodyti pranešimą
                            Jau nugriauti prie Prisikėlimos bažnyčios stovėję garažai.
                            kas ten bus? ar siaip aplinka tvarko ?

                            Comment


                              kiek atsimenu, tai ten šalia pievutė turi būt graži ir takeliai berods... žodžiu kažkas tokio

                              Comment


                                /\ reiketu parkingo

                                Comment


                                  toks tai irgi turbūt bus, bet neužims man regis viso ploto. seniai jau domėjausi apie tai, dabar tiksliai nebepamenu ką ir kaip ten išdėstys. gal kiti kauniečiai žinot ką tiksliau?

                                  Comment


                                    galetu po zeme pakisti

                                    Comment


                                      tai žinoma, kad tai būtų super variantas, bet yra pora bet... pirma, tai juk bažnyčia ant kalno, ar galima kalne tokias invazijas į jį daryt? toliau, tai aišku finansai...

                                      Comment


                                        Naujieji savininkai žada atnaujinti „Merkurijų"
                                        http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=12303388
                                        www.dizonaurai.lt

                                        Comment


                                          Paskutinis taisė 99; 2007.02.28, 09:34. Priežastis: geresnė kokybė ;)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X