Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pradėti statyti žuvinto gatvės apartamentai!

    Comment


      Prie "Oazės", už gaisrinės kažkas statoma. Aptverta teritorija, sukiojasi keletas ekskavatorių.
      www.donatas-mazeika.lt

      Comment


        Taip pat jau užbaigta "Kauno kanklių" pastato rekonstrukcija, tik niekaip nuomininkų nesuranda, ar dar kažkas atsitikę :/






        http://www.kaunokankles.lt
        www.donatas-mazeika.lt

        Comment


          Parašė player
          As tiksliai nepamenu, bet dangoraižiu pastata galima vadinti nuo tada kaip jis perkopia lygtais 22 ar 25 aukšta. Bet tai priklauso ir nuo ji supancios aplinkos ir kitokiu dalyku.
          Zinoma, yra tam tikras "oficialus" dangoraizio apibrezimas, bet dristu teigti, kad dauguma zmoniu turi savo asmenine nuomone siuo klausimu Geras pavizdys yra mano buvusi bendramoksle. Mergina, kuri gime ir augo Vilniuje, atvykusi po 6 metu pertraukos pasisveciuoti sostineje, nerado nei vieno dangoraizio. Kol jos brolis pirstu neparode i NMC, tol ji nesuprato, kad cia yra Vilniaus dangoraiziai

          Comment


            Parašė TKO
            Gal gali pasakyti tiksliau kur yra tas pastatas?
            Gaila neturiu to pastato foto. Viesbuciui is kaires jis stovi, sviesiai pilkos spalvos. Pirmame aukste rodos ginklu parduotuve isikurus.
            Kaunas yra Kaunas

            Comment


              Zinau. Dekui!

              Comment


                Laivai švartuosis naujose prieplaukose

                Arūnas Andriuškevičius, "Kauno diena"

                Pagal patvirtintą grafiką iki lapkričio Kauno mariose ir Nemune turėtų būti rekonstruotos 7 ir pastatyta 12 naujų prieplaukų. “Mūsų brigada dar apie mėnesį turėtų dirbti prie Kauno marių. Vėliau persikelsime prie Vytauto bažnyčios”, - teigė vakar kalbintas bendrovės “Kamesta” techninis darbuotojas Andrius Šumskas.



                Sunkiausia dirbti per karštį

                Kauno marių prieplaukoje darbininkai pluša jau apie mėnesį. Krantinėje daromi specialūs nusileidimai prie vandens.

                “Darbų liko ne tiek jau daug. Su šiuolaikine technika nėra jokių neįveikiamų kliūčių. Sunkiausia dirbti per karštį. Ryte dar šiek tiek lengviau, tačiau vėliau čia ypatingai karšta”, - teigė A.Šumskas.

                Bendrovės “Kamesta” statybininkai rengiasi tvarkyti ir šalia Vytauto bažnyčios esančią prieplauką. “Ten mūsų laukia lengvesni darbai. Statysime suoliukus, tvoreles, įrengsime apšvietimą”, - sakė bendrovės atstovai.

                Šios dvi prieplaukos - tai tik nedidelė net 13 savivaldybių apimančio projekto dalis. “Prieplaukos ne tik bus statomos ir rekonstruojamos. Taip pat bus rūpinamasi jų technine priežiūra, rinkodara ir kitais dalykais. Tikimės, kad lapkritį darbai bus baigti”, - teigė Valstybinio turizmo departamento Turizmo infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Lina Matulevičiūtė. Šiam tikslui iš PHARE fondo skirta 7 milijonai litų.

                Prisideda ir Savivaldybės

                Prieš trejus metus Valstybinio turizmo departamento iniciatyva atlikta galimybių studija, kurioje siekta išsiaiškinti, ko labiausiai trūksta plėtojant vandens turizmą. Konsultavę užsienio ekspertai pirmiausiai patarė pasirūpinti prieplaukomis. Vėliau tikimasi sulaukti ir privačių verslininkų. Jie galėtų šalia prieplaukų statyti kavines, imtis kitų paslaugų verslo.

                Be jau minėtų Kauno marių ir šalia Vytauto bažnyčios esančių prieplaukų, Kauno rajone pradėti tvirtinti Vilkijos ir Zapyškio prieplaukų pylimai. Valstybinės įmonės “Vidaus vandens kelių direkcija” specialistų teigimu, stacionarių keleivinių prieplaukų statybai pradėta rengtis Birštone, Alytuje ir Druskininkuose.

                Valstybinio turizmo departamento atstovai atkreipė dėmesį, kad įgyvendinant šį projektą aktyviai dalyvauja ir savivaldybės.

                Kuriami ambicingi planai

                “Mūsų įmonė kurdama strateginius tikslus vadovaujasi šiemet patvirtinta galimybių studija “Kompleksinis vidaus vandens kelio Nemunu ir Kuršių mariomis sutvarkymas, pritaikant krovininei ir keleivinei laivybai”. Esame numatę rekonstruoti Kauno, Uostadvario, Raudonės keleivines prieplaukas”, - sakė valstybinės įmonės “Vidaus vandens kelių direkcija” vadovas Gintautas Labanauskas.

                Šie darbai finansuojami iš Europos Sąjungos ir biudžeto. “Iki šiol buvo susidariusi nenormali situacija. Nemune plaukioja labai mažai laivų, tačiau realiai jiems nebuvo sukurta infrastruktūra. Iš karto visko nepastatysime. Kol kas galime tik pasvajoti apie specialias degalines. Tačiau bent jau laivai galės švartuotis prie normalių krantinių. Esu įsitikinęs, kad kai bus įrengtos prieplaukos, Nemune padaugės laivų”, - sakė G.Labanauskas.

                Jo teigimu, Valstybinio turizmo departamento inicijuotas projektas - tai tik darbų pradžia. Iki 2015-ųjų yra numatyta įrengti ir rekonstruoti ne vieną dešimtį prieplaukų Nemune ir Kuršių mariose.

                "Kauno diena"
                Mano nuotraukos @Fotki.com

                Auto Show Millennium 2007
                Retromobile 2007
                "Kova 1". Driftingo čempionatas
                "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                Kauno Marių Regioninis Parkas

                Comment


                  geros naujienos
                  Alternative

                  Comment


                    Kauno „Merkurijaus“ atgimimas atidedamas

                    Lina Navickaitė, "Kauno diena"
                    2006 liepos mėn. 13 d. 13:18 Nusiųsti

                    Nebe pirmus metus įstrigusi prekybos centro rekonstrukcija greičiausiai prasidės tik kitąmet.

                    Tuo metu, kai Laisvės alėjos pašonėje dygsta “Akropolio” mūrai, pačiame centrinės pėsčiųjų gatvės centre esantis prekybos centras “Merkurijus” ir toliau merdi. Įmonės akcininkai sutiko įkeisti pastatą, tačiau kiek kainuos ilgai planuota rekonstrukcija ir kada ji prasidės, dar tebesvarstoma.

                    Tebeieško pinigų

                    “Kauno diena” ne kartą rašė apie ambicingus bendrovės planus rekonstruoti miesto simboliu tapusį pastatą, tačiau prekybos centras tebelaukia pokyčių pradžios. Jau keleri metai, kai pirkėjų srautus pritraukia tik pastato rūsyje įsikūrusi parduotuvė “Maxima” bei pirmajame “Merkurijaus” aukšte veikiančios prekyvietės. Kurį laiką prekyba vyko antrajame pastato aukšte, tačiau šiandien jis teprimena ištuštėjusį drabužių turgelį. Trečiajame ir ketvirtajame pastato aukštuose ant laiptų kabančios lentelės skelbia, kad čia vyksta remontas, nors rekonstrukcijos darbai taip ir neprasidėjo.

                    Bendrovės “Merkurijus” valdybos pirmininkas Arūnas Zalba neslėpė, kad pagrindinė šių trukdžių priežastis - lėšų stygius.

                    “Pastatą būtina rekonstruoti, tačiau įmonė tokių pinigų neturi. Šiuo metu ieškome finansavimo šaltinių, tariamės su architektais, rengiam projektus, deriname juos su atitinkamomis tarnybomis. Sovietmečiu pastatytas pastatas yra morališkai pasenęs. Be to, yra labai daug neišnaudoto ploto, todėl rekonstrukcija būtina. Norėtume prekybos patalpas pritaikyti ir prie klientų poreikių, įrengti eskalatorius”, - aiškino bendrovės atstovas.

                    Akcininkai pokyčių nepagreitino

                    Šią savaitę vykusiame neeiliniame akcininkų susirinkime nutarta įgalioti bendrovės valdybą įkeisti, remontuoti bei išnuomoti visas nuosavybės teise priklausančias patalpas. Taip pat pritarta siūlymui imti paskolą, įkeisti bankui turtą ir rekonstruoti pastatą.

                    “Iš tiesų dar nesame galutinai apsisprendę, ar imsime paskolą, ar didinsime įstatinį kapitalą. Paskola yra tik viena iš galimybių gauti pinigų patalpų rekonstrukcijai”, - užsiminė bendrovės valdybos pirmininkas.

                    Permainų nepaspartino ir pernai pasikeitę bendrovės akcininkai. 2005 metų rugsėjo pabaigoje Didžiojoje Britanijoje registruota bendrovė “Marshell Oil LLP” iš taip pat Didžiojoje Britanijoje registruotos “West Energy Enterprises Limited” įsigijo beveik pusę Kauno prekybos centro “Merkurijus” akcijų.

                    Naujieji savininkai už 43,51 proc. bendrovės vertybinių popierių sumokėjo 1,219 mln. litų, už vieno lito nominalios vertės akciją mokėta 0,99 lito. Laisvės alėjos širdyje esančio pastato balansinė vertė siekia daugiau kaip 10 mln. litų.

                    Paklaustas, ar naujieji akcininkai neketina padėti įmonei greičiau įveikti nesėkmių ruožą, “Merkurijaus” valdybos pirmininkas akcentavo, kad akcininkai yra sutarę dėl bendros politikos, ir “Marshell Oil LLP” atstovai neketina prisiimti būsimų išlaidų naštos.

                    “Visi akcininkai turėtų investuoti į bendrą turtą proporcingai pagal jiems priklausančių akcijų kiekį”, - teigė pašnekovas.

                    Būsimi konkurentai nebaugina

                    Kada “Merkurijuje” prasidės žadamos permainos, A.Zalba prognozuoti nesiryžo. Jeigu pavyks gauti leidimus, bus patvirtinti projektai, tai statybos kitąmet jau turėtų prasidėti.

                    Apie prekybos centro atnaujinimo darbus kalbama nuo 2004 metų, tačiau investicijoms taip ir nebuvo rasta finansavimo šaltinių.

                    Beveik prieš trejus metus bendrovės savininkai Savivaldybei net buvo pristatę investicinius planus, pagal kuriuose prekybos centro pastato rekonstrukcijai ketinta skirti 25 mln. litų. Atnaujinus “Merkurijų”, prekybos plotas turėjo padidėti iki 10 tūkst. kv. m. Pastate planuota atidaryti restoraną, kavinę bei pramogų centrą. Tačiau šie ketinimai taip ir nebuvo pradėti įgyvendinti.

                    Šiandien bendrovės atstovai apie konkrečius planus dar nekalba. Anot A.Zalbos, investicijų dydį lems architektų sprendimai, kurie dar tebederinami.

                    “Kai turėsime projektą, tuomet žinosime ir jo sąmatą”, - teigė “Merkurijaus” valdybos pirmininkas, užsiminęs, kad rekonstrukcijos vertė gali siekti minėtą 25 mln. litų.

                    Atnaujintame pastate, anot pašnekovo, ir toliau būtų nuomojamos patalpos prekybininkams. Bendrovės vadovai nė kiek nesibaimina statomo “Akropolio” kaimynystės. Kalbos, esą prekybos monstras išvilios iš Laisvės alėjos pirkėjus, jiems atrodo nepagrįstos.

                    “Mes manome, kad “Merkurijus” ir “Akropolis” vienas kitą papildys”, - vylėsi A.Zalba.

                    "Kauno diena"
                    Mano nuotraukos @Fotki.com

                    Auto Show Millennium 2007
                    Retromobile 2007
                    "Kova 1". Driftingo čempionatas
                    "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                    Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                    BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                    Kauno Marių Regioninis Parkas

                    Comment


                      o gaila... Nes tikrai labai jau merdi Merkurijus Primena jis man pirmus nepriklausomybės metus kai tokie univermagai tik ir gyvavo
                      Mano nuotraukos @Fotki.com

                      Auto Show Millennium 2007
                      Retromobile 2007
                      "Kova 1". Driftingo čempionatas
                      "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                      Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                      BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                      Kauno Marių Regioninis Parkas

                      Comment


                        Jau gerokai įsibėgėjo buvusios "Skalsos" parduotuvės rekonstrukcija į kažkurio ten teismo patalpas. Tikiuosi tas pastatas taps LA puošmena.
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          nuo pirmadienio pradėsiu dirbt Kamintoj, tai kaip tik skalsos objekte
                          ...tik nesupraskit manęs teisingai...

                          Comment


                            Parašė shrnz
                            nuo pirmadienio pradėsiu dirbt Kamintoj, tai kaip tik skalsos objekte
                            jei imanoma, padaryk foto. Aciu.

                            Comment


                              Parašė shrnz
                              nuo pirmadienio pradėsiu dirbt Kamintoj, tai kaip tik skalsos objekte
                              Kaminta Kaminta, vieni pigiausių statybininkų. Kuom dirbsi?

                              Comment


                                Parašė Llinass
                                Kaminta Kaminta, vieni pigiausių statybininkų. Kuom dirbsi?
                                Nelabai studentas vasarą ką gausi pasirinkt, tai tenka griebt dažnai pirmą pasitaikiusį variantą o gal dar ir per pažystamus įlindo shrnz, nes kiek pats domėjausi vasaros pradžioj visur didelis pagalbinių darbininkų perteklius vasarą
                                Mano nuotraukos @Fotki.com

                                Auto Show Millennium 2007
                                Retromobile 2007
                                "Kova 1". Driftingo čempionatas
                                "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                                Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                                BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                                Kauno Marių Regioninis Parkas

                                Comment


                                  dingo tvora Vilniaus gatvėje (buvusi priešais kažkada buvusį "Jaunąjį techniką" jei kas dar pamenate ar tiksliau priešais Naugardo g.), n metų ji ten stovėjo, gal kas žinote kas ką ten planuoja daryti?
                                  Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                  Comment


                                    Ta pati, kuri neseniai kunigams maišė ? Prieš "Crazy house" ?

                                    Comment


                                      Parašė Nedas
                                      Ta pati, kuri neseniai kunigams maišė ? Prieš "Crazy house" ?
                                      Ta pati

                                      pasirodo ji kažkam maišė
                                      Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                      Comment


                                        Parašė 99
                                        Ta pati

                                        pasirodo ji kažkam maišė
                                        Ups, buvo netaip. "Crazy house'o" savininkas, ten norėjo įkurti lauko kavine, sutvarkyti tvora ir pan., bet jam maišė kunigai :} Atseit uzdraude prekiauti alkoholiu. Galbūt visas šis reikalas jau pramuštas

                                        Comment


                                          O galbūt sulauksim pastatėlio :}

                                          Comment

                                          Working...
                                          X