Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ryte perskaitęs šį /\ straipsnį, taip susiintrigavau, kad net nulėkiau pažiūrėt ir pafotkint kaip ten iš tikro viskas atrodo.

    Toks vaizdas nuo Raudondvario pl.




    Sakyčiau, kad puikus pavyzdys kuomet turint ribotas pajamas galima išspausti visai neblogą rezultatą(per atidarymą sudalyvavo 1000 žmonių).




    Comment


      Įspūdinga.
      ______________
      The Division Bell

      Comment


        Parašė enigma Rodyti pranešimą
        Įspūdinga.
        Įspūdingiausia tai gal svečių skaičius atidarymo metu. Mano nuomone, su pačiu pastatu viskas tvarkoj, įvaizdis pasirinktas taip pat geras, bet galėjo šiek tiek labiau aplinką susitvarkyt.
        Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.09.26, 21:14.

        Comment


          Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
          Įspūdingiausia tai gal svečių skaičius atidarymo metu. Mano nuomone, su pačiu pastatu viskas tvarkoj, bet galėjo šiek tiek labiau aplinką susitvarkyt. Įvaizdis pasirinktas geras, bet reikėjo dar šiek tiek pasitvarkyti aplinką.
          Nedidelė problema - laikui begant susitvarkys.
          ______________
          The Division Bell

          Comment


            Kauno architektai sukilo prieš paveldosaugininkų planą išplėsti saugomos teritorijos ribas
            Publikuota: 2011 rugsėjo 26d. 10.00 / BNS

            Kultūros paveldo departamentas rengia planą, kad saugoma Naujamiesčio teritorija siektų net Geležinkelio stotį. Pasak architektų, tai reiškia, kad apleistos Stoties rajono gatvės ir toliau pasmerktos bjauroti Kauną, rašo „Kauno diena“.

            Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybai pristatytas Naujamiesčio teritorijos ir apsaugos zonų ribų plano projektas. Jį Kultūros paveldo departamento (KPD) užsakymu rengia valstybės įmonė „Lietuvos paminklai“.

            Plane siūloma, kad saugomos teritorijos – Naujamiesčio ribos gerokai prasiplėstų ir tęstųsi iki pat Geležinkelio stoties, apimtų K.Būgos gatvę, Karaliaus Mindaugo prospektą. Kauno architektai tokiam planui vieningai pasipriešino.

            KPD Kauno teritorinio padalinio vyriausioji specialistė Rymantė Gudienė teigė, kad išplėsti saugomos teritorijos ribas reikia, nes caro nutiesta gatvė – dabartinis Vytauto prospektas, atsiradęs drauge su geležinkeliu, yra vertingas urbanistinis darinys.

            Architektai abejojo, ar dėl vienos ar kelių gatvių, kelių saugotinų objektų visą teritoriją reikia skelbti urbanistine vertybe.

            „Šioje teritorijoje ir taip apleisti ištisi kvartalai, o veiksmas juose iš karto ribojamas“, – nuogąstavo architektė Gražina Janulytė-Bernotienė.

            „Logiškiausia saugoti tai, ką jau turime. O saugoti tokias teritorijas kaip “Sanito„ – absoliuti nesąmonė. Žinoma, K.Būgos, Trakų gatves reikia saugoti“, – įsitikinęs architektas Algimantas Kančas.

            „Jei patvirtintume tokį dokumentą, miestas daug pralaimėtų. Reikalingas harmonizuojančių taisyklių rinkinys. Reikia žengti pirmyn, o ne atgal, neįkišti dar vieno pagalio į stipinus“, – į naujojo plano iniciatorius kreipėsi architektas Audrys Karalius.

            Architektas Alvydas Steponavičius priminė, kad 2014 metais į Kauną ateis europinė geležinkelio vėžė, tuomet teritorijoje prie Geležinkelio stoties reikės milžiniškų automobilių stovėjimo aikštelių.

            Rengiamo Naujamiesčio ribų plano projekto vadovė Giedrė Filipavičienė įsitikinusi, kad šioje teritorijoje naujos statybos galimos, tačiau jos negalį daryti žalojančios įtakos.

            Ekspertų taryba vienbalsiai nepritarė, kad Naujamiesčio ribos būtų išplėstos iki Geležinkelio stoties.
            Apie ką tie paveldosaugininkai galvoja?

            Comment


              Vaidina, kad dirba.

              Comment


                Esu paveldosaugininkas, na iš profesijos Tačiau kažkaip man nesueina čia galai, ką tie Lietuvos paminklai čia sumastė su ta apsaugine zona. Blemba blemba kaip nervas ima dėl tokios žmonių nekompetencijos. Ar tiesiog negalima buvo saugotinu paskelbt gatvių tinklo, plano struktūros, bet ir tai vargu ar reikalinga. O dabar reiškia, kad saugotinas ir "Planetos" pastatas? Tas nebaigtas turgus? Pažiūrėkit kaip atrodo Kaunakiemio g. rajonas, čia būtina regeneracija, o gal net visiškas perstatymas/perplanavimas. Saugotinu skelbs KM pr???? Aš negaliu patikėt, kad "specialistai" nieko nesugalvoja, nemasto racionaliai, neieško išeities, o dirba pagal kažkokius templatus ir dar už tai gauna pinigus.
                Mano pastebėjimas dėl Vytauto pr. rajono būtų toks, kad iki sankryžos su Karo ligoninės gatve reikia suvienodinti pastatų aukščius - muduliu reiktų laikyti Vyt 32, Naujo viešbučio ir tarp jų esančio tarpukarinio daugiabučio aukščius. Beabejo nesiūlau griaut Magnus Hotel, nes tai būtų nerentabilu. Gatvės pradžioje, ties autobusų stotimi reiktų išsaugoti kampinius pastatus (galima kiek kilstelti). Planetos vietoje tikrai galima statyti ir aukštesnį pastatą, kaip buvo siūlyta dar sovietmečiu. Aukštesnis pastatas pabrėžtų stoties vietą ir kartu su kitoj gatvės pusėj esančiu daugiabučiu sudarytų miesto vartus.
                Ką daryt su teritorija aprybota KM, Kaunakiemio ir MK. Čiurlionio gatvių, bei Šiaulių gatvės rajonu, tai čia jau reikalingas aukšto lygio miesto planuotojas.
                Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

                Comment


                  Sprendimas, net nereikia man daug ir kalbėt - durnas. Man belieka tik pasidžiaugti greitai ir operatyviai sureagavusiais žmonėm, kurie pasistengė šitą marazmą išviešinti ir sukirsti. Belieka tik tikėtis, kad tiek Kaune, tiek kituose miestuose tokių nesąmonių bus mažiau. Malonu matyti dar po truputėlį atsinaujinantį stoties rajoną, ir yra baisiai liūdna, kad dėl kažkokių priežasčių staiga prasidėjo šitos nesąmonės (kurios investuotojų į tą miesto dalį pritraukt greičiausiai nepadės).

                  Comment


                    http://www.krepsinis.net/kauno-saviv...le-183982.html

                    "Miesto savivaldybės administracijos Kūno kultūros ir sporto skyriaus specialistai parengė projektą, kuriame išdėstyti galimi S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro erdvių panaudojimo įkainiai, kai būtų paskirtas dalinis centro finansavimas."
                    Architektūros ir urbanistikos tyrimų centras. Jau FB

                    Comment


                      Jonavos g. (berods nr. 60) esančiuose "Drobės" pastatuose kažkas vyksta, nebėra daug kur langų.
                      www.kaunotvirtove.lt

                      Comment


                        o ne čia apie antrąją Prismą buvo kalbama?

                        Comment


                          kiek girdejau is kowi aplinkos tai ten bus rimi centras

                          Comment


                            užimsiantis visą fabriko teritoriją? tai konversija ar griovimas?

                            Comment


                              Aš myliu Kauną. Ir ką jūs man padarysit?

                              Aš tikrai myliu Kauną, ir nebijau apie savo meilę kalbėti. Myliu Kauną juo labiau, nes žinau, kad yra madinga mano gimtojo miesto nemėgti ir visaip iš jo šaipytis. Kauniečius reikia visaip pravardžiuoti ir kaunietišką kilmę pašaipiai svaidyti, kaip diagnozę.
                              puikus straipsnis apie mano miestą
                              pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                              Comment


                                Na o aš kiek girdėjau tai ten bus Prisma. Kiek žinau kol kas vyksta tik griovimas.

                                Comment


                                  ta prasme tai pastatus pritaikys kažkiek ar griaus iki nulio?

                                  Comment


                                    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                    ta prasme tai pastatus pritaikys kažkiek ar griaus iki nulio?
                                    Na žinok tiek daug nešnekėjom apie tai, žinau tik tiek kad minėjo jog dabar vyksta griovimo darbai...

                                    Comment


                                      "kaunietis", kaip diagnozė, labiau egzistuoja tik rytų Lietuvos megapolio-metropolio gyventojams. Tiesa, kažkada ryte pamatęs, kas straipsnio autorius, truputėlį sutrikau. Na, net visai ne truputėlį. Tiesa, faktą, kad jis Užkalbis studijavo VDU žinojau ir taip .

                                      Comment


                                        Parašė Magician Rodyti pranešimą
                                        "kaunietis", kaip diagnozė, labiau egzistuoja tik rytų Lietuvos megapolio-metropolio gyventojams.
                                        Čia jau netiesa. Šiuo klausimu labai tiktų posakis: pats muša - pats rėkia
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Tada jau būtų galima teigti, jog Užkalnis gyvena praeities nuotaikomis, nes pastaruoju metu stebiu vis didesnę kauniečių meilę savo miestui (kuri kartais netgi nustelbia meilę šaliai, kas visgi yra kiek keista), ir pakankamai didelį progresą. Na, žinoma, žurnalistui svarbiausia parašyti įdomų straipsnį, kurį daug kas kopijuotų į kitus puslapius ir siųstų savo draugams, o tokio stiliaus, ir tokius stereotipus primenantis straipsnis...chm...pritraukia.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X