Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Kaune...

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Vilius
    kiek zinau nevezis i nemuna iteka ne kauno teritorijoj bet galiu ir klysti
    Ties Raudondvariu, bet ten beveik Kaunas

    Comment


      miesto riba eina Nevėžiu
      Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

      Comment


        Parašė 99
        miesto riba eina Nevėžiu
        kol kas

        Comment


          www.kf.lt
          Itin prabangaus daugiabučio fasade atsispindės Kauno miesto gynybinė siena ir bokštas
          Kauno miesto centre, netoli Muzikinio teatro, per pusantrų metų iškils aštuonių aukštų komercinės bei gyvenamosios paskirties pastatas.
          Jį statanti bendrovė "Arno vila" taip pat įsipareigojo Kauno savivaldybei savo lėšomis atstatyti šalia miesto sienos buvusią istorinę gatvelę, rekonstruoti Malūnininko bokštą bei gynybinę sieną, įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę ir sutvarkyti aplinką.
          Ketvirtadienį statybvietėje bus įkasta darbų pradžią žyminti kapsulė. "Arno vilos" direktorius Arūnas Stravinskas Eltai sakė, kad bendra projekto sąmata siekia 25 mln. litų, iš jų daugiau kaip 1 mln. litų bus skirtas istorinės dalies sutvarkymui.
          Pastatą Kęstučio gatvėje ėmėsi projektuoti architektas Gintautas Natkevičius. Šiuolaikinis statinys suprojektuotas su trimis fasadais. Vienas jų atkreiptas į senąją miesto sieną ir Malūnininko bokštelį. Siena ir bokštelis atsispindės veidrodiniame fasade, todėl istorines vertybes bus galima geriau apžiūrėti.
          Pirmuosiuose dviejuose statinio aukštuose turėtų įsikurti rami kavinė solidiems klientams, konferencijų salė, kiti komerciniai objektai. Kituose aukštuose suprojektuoti modernūs gyvenamieji būstai. Jų gyventojai pro savo langus galės grožėtis Muzikinio teatro sodelio ir Laisvės alėjos panorama. Gyvensiantys penktajame aukšte ir aukščiau pro savo langus matys Nemuno ir Neries upes bei Senamiestį.
          Vienas šio statinio privalumų - erdvios terasos su įspūdingais vaizdais. Pastatas turės ir kampinių langų, tai asocijuojasi su prieškario laikais populiariu art deco stiliumi. Architektas G. Natkevičius teigia, jog pagal komforto lygį, vidaus įrangą, šis pastatas Kaune neturės analogų.
          Iš viso čia suprojektuota 50 apartamentų paaukštintomis lubomis. Beje, ant aštuonių aukštų statinio bus dviejų aukštų antstatas. Jame butai bus įrengti per du aukštus, klientų pageidavimu čia bus galima įrengti žiemos sodus, baseinėlius. Name veiks pagreitinti liftai, modernios vėdinimo, oro kondicionavimo sistemos. Po žeme suprojektuotas dviejų aukštų, 90 vietų garažas.
          Vien gynybinio bokštelio tyrimui buvo skirta 80 tūkst. litų. Beje, sklype aptiktas įdomus radinys - caro laikų butelis, kuriame kadaise buvo "Malūnininkų degtinė". Pasak A. Stravinsko, tai įdomus sutapimas, nes bokštas nuo seno vadinamas Malūnininko.
          Rekonstravus bokštą bei gynybinę sieną, prie jos veiks vasaros kavinė, o bokšte - kavinukė-muziejus. Projekto autoriai tikisi, jog ateityje šalia Kauno miesto sienos plevens Monmartro dvasia - čia galės tapyti dailininkai, šią vietą pamėgs turistai.
          I. Kanto ir Kęstučio gatvių sankirta - Senamiesčio ir Naujamiesčio riboženklis. Čia savo pėdsakus paliko Lietuvos didžioji kunigaikštystė, carizmas, tarpukario Lietuva, sovietmetis. Paskutiniuoju metu ši teritorija buvo itin apleista, miesto komunalininkai istoriniame bokštelyje laikė kiemsargių šluotas.

          Comment


            / Siandien ejau pro sali ir maciau, kad ten prasidejo veiksmas. Atidaryti vartai, stovi pora statybininku vagoneliu ir iranga atstumams matuoti.

            Comment


              "Atgims senoji Kauno miesto siena ir Malūnininko bokštas"
              dar pridesiu sio projekto nuotrauku
              is karto atsiprasau uz kokybe cia daryti screenshootai per tv5 kauno naujienas


              Malunininko bokstas


              Cia jau isore





              P.S. idejau sita posta ir i kauno daugiabuciu statyba ir cia nes ir ten apie ta projekta kalbama ir cia.
              I love INNUENDO!

              Comment


                Kaunas.lt

                Kauno miesto gatvėse planuojama atnaujinti želdinius

                Jau šiais metais tikimasi pradėti kapitalinį Maironio gatvės atkarpos nuo Laisvės alėjos iki Karaliaus Mindaugo prospekto remontą. Jo metu bus keičiama ne tik gatvės bei šaligatvių danga, bet vietoj senų, ligotų liepų bus pasodinta daugiau nei 60 naujų liepų sodinukų, kurie pritaikyti augti miesto gatvėse.

                Bus sodinami augimui mieste tinkantys medžiai

                “Iš 53 šioje gatvėje augančių liepų keletas yra sodintos prieš šimtmetį. Tačiau didžiausia blogybė yra ta, jog visos liepos - ir šimtametės, ir pasodintos prieš keletą metų, yra sergančios, jų kamienai pažeisti grybo, kai kur atšokusi žievė. Kai medis pasiekia savo brandą, jį užpuola ligos, pradeda lūžti šakos. Ypač tai būdinga gatvėse augantiems medžiams. Dėl šių priežasčių būtina senus medžius atsodinti tokių medžių sodinukais, kurie specialiai pritaikyti augti miesto gatvėse. Puikus pavyzdys rutulinės formos klevų pasodinimas rekonstruotoje Vasario 16-osios gatvėje praėjusiais metais. Šie medžiai yra specialiai išvesti augti miesto sąlygomis. Jie neaukšti, todėl beveik nereikės jų genėti, šaknys neišsikeros ir neapraizgys įvairių inžinerinių komunikacijų. Sodinant buvo įrengta ir speciali drėkinimo sistema. Skirtumas tik tas, kad Vasario 16 - osios gatvėje buvo pasodinti rutulinės formos klevai, o Maironio gatvėje bus sodinamos liepos. Atliekant gatvių rekonstrukciją reikia galvoti ir apie gatvės želdinių rekonstrukciją. Todėl ateinančių metų Aplinkos apsaugos rėmimo specialiojoje programoje planuojame numatyti lėšų Maironio gatvės želdinių sodinukų įsigijimui. Projekte numatyta vietoj dabar augančių 53 liepų pasodinti daugiau, apie 60. Sieksime pasodinti kuo brandesnius sodinukus, iš karto bus įrengta ir speciali šaknų drėkinimo sistema”, - sakė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė.

                Pašnekovė sakė, jog Kauno miesto gatvių želdinių problemas yra įvardiję ir VDU Kauno botanikos sodo mokslo darbuotojai. Savo vertinime kaip viena didžiausių problemų išskirta tai, kad dabartiniai gatvių želdiniai daugeliu atvejų yra nesuderinami su pastatais ir antžeminėmis bei požeminėmis inžinerinėmis komunikacijomis. “Miesto gatvėse vyraujančios mažalapės liepos ir kaštonai, rečiau sutinkamos plačialapės liepos ir uosialapiai klevai yra neatsparūs ligoms ir kenkėjams. Didelė problema yra puvinių išplitimas. Atskirose gatvėse yra daryti tikrinimai ir, pavyzdžiui, V.Kudirkos gatvėje prieš penkerius metus rasta beveik 63 proc. apkrėstų alksniabūde, t.y. taip vadinamu medžių grybu, liepų ir kaštonų. Kęstučio gatvėje apkrėsta alksniabūde 40 proc. liepų ir dar 27 proc. liepų medžių kamienuose aptikti puviniai, atsiradę dėl mechaninių pažeidimų. Vadinasi, net 67 proc. Kęstučio gatvės medžių serga. Tai rodo, kad medžių amžius yra stipriai sutrumpėjęs ir negalime teigti, kad liepa gali gyventi 300 metų ir daugiau”, - sakė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

                Aplinkos apsaugos skyriaus Vandens ir želdinių apsaugos poskyrio vyriausiasis specialistas Arūnas Mockaitis sakė, jog medžio augimui didelę įtaką turi oro sąlygos, tarša bei kt. Kai buvo sodinami senieji medžiai, oro ir dirvožemio būklė buvo kitokia, be to, mieste nebuvo tokio didelio kiekio transporto. Kiekvieną medį, augantį prie gatvės, reikia saugoti, nes jį auginti tokiomis sąlygomis sudėtinga.

                Rekonstruojant gatves planuojama atnaujinti ir želdinius

                “Ateityje reiktų senus medžius naujų sodinukais pakeisti likusioje Maironio gatvės dalyje, taip pat S.Daukanto ir Kęstučio gatvėse. Šiuos darbus reiktų atlikti visame miesto centre, kur auga seni želdiniai. Ateityje reikės atnaujinti medžius ir Laisvės alėjoje. Be 500 tūkst. litų iš Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos, želdinių priežiūrai mieste skirta apie 797 tūkst. litų. Šiais metais didžiausias dėmesys skiriamas žaliųjų plotų ir vejų šienavimui. Kasmet pradėsime šių plotų apimtis plėsti ir darbus atlikti gyvenamuosiuose kvartaluose, naikinsime sibirinio barščio piktžoles. Tikimės daugiau dėmesio skirti ir medžių sodinimui. Priėjome išvados, kad rekonstruojant gatves reikia atnaujinti ir želdinius. Taip pat ir parkuose, pavyzdžiui, Kalniečių ar Draugystės, jau reikia retinti medžius. Juose jau yra ir grybo pažeistų medžių. Tačiau pirmiausiai pati visuomenė turi keisti požiūrį į medį. Pasodinta jaunų medžių K.Petrausko gatvėje, Savanorių, Karaliaus Mindaugo prospektuose, tačiau nemaža dalis jų jau nulaužti”, - sakė Komunalinio ūkio skyriaus Miesto tvarkos priežiūros poskyrio vedėjas Rimantas Rutavičius.
                www.donatas-mazeika.lt

                Comment


                  Siandien pastebejau, kad ant pramprojekto jau lipdomas 12 aukstas...

                  Comment


                    Parašė Aiwa
                    Siandien pastebejau, kad ant pramprojekto jau lipdomas 12 aukstas...
                    o stiklu dar nepradejo deti ? tikekimes, kad stiklai bus grazus, nes tai (kolkas) bus auksciausias modernus pastatas Kaune
                    Westside is the best ! :jura:

                    Comment


                      Stiklu dar nepradejo. Ir taip, tai (kolkas) bus auksciausias modernus pastatas Kaune .
                      Bet man labai idomu kaip atrodys tie stiklai, nesuprantu kaip juos des? Lipdys ant sienos ar kaip?

                      Comment


                        gal kas kokia foto galetu numest, nes nesu mates to pastato tik vizualizacija..

                        Aiwa> nesvarbus kaip, svarbu, kad uzdes juos ir labai butu malonu, jei jie butu grazus, kokybiski ir modernus
                        Westside is the best ! :jura:

                        Comment


                          GYARD-P nuotrauka
                          Parašė GYARD-P
                          Cia jis jau rekonstruojamas, jis randasi prie BLC pastato, tad sudarys tikrai nebloga moderniu pastatu vaizda

                          Comment


                            hm tikrai graziai ziuresis, jei salia dar BLC stovi dabar tai gan bjaurus pastatas atrodo, bet viska pakeis stiklai
                            Westside is the best ! :jura:

                            Comment


                              Jap, dabar neisvaisdus deja sovietai graziu nestate , o pasikeisti tikrai turetu i graziaja puse, dar plius 12 aukstas, stiklai ir gausim kazka tokio :

                              Comment


                                pakeis smarkiai i geraja puse

                                Comment


                                  o kaip ta swatch uzrasa suprast,jis bus ir realiai,ar cia tik renderyje liks,pagrazinimui?

                                  Comment


                                    ie Kauno dramos teatro rekonstrukcijos eiga galima paziureti cia:
                                    http://www.dramosteatras.lt/lt/teatro_rekonstrukcija

                                    Pavyzdziui:


                                    Comment


                                      Laisves liepos fantastiskai atrodo nuo Dramos teatro stogo

                                      Comment


                                        Kažkaip nepamenu, ar apie šį projektą Vytauto pr. nebuvo užsiminta





                                        Atrodys išties neblogai
                                        Mano galerija Flickr'yje

                                        Comment


                                          / Dėkui už nuotraukas.
                                          Iki žiemos pradžios turėtų visą užbaigti.
                                          O čia straipsnis iš SP: http://www.omni.lt/index.php?base/z_301803
                                          www.donatas-mazeika.lt

                                          Comment

                                          Working...
                                          X