Viskas juda į priekį 
Architektai pristatė Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektus
http://www.verslosavaite.lt/content/view/2831/1/

Architektai pristatė Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektus
Penktadienį Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje vyko pleneras, kurio metu buvo nagrinėjamos Laisvės alėjos rekonstrukcijos ir automobilių parkavimo bei eismo srautų problemos. Projektus pristatė 6 architektų grupės. Plenero metu netrūko originalių ir praktiškų idėjų.
Pati idėja puiki. Todėl tikiuosi, kad bus įgyvendinta. Tačiau nustebino mane vienas faktas. Kaip jie ruošiasi restauruoti laisvės alėja palikdami tas liepas??? Kažkaip tiesa pasakius nelabai man jos žiūrisi. Aišku gal šiek tiek gaila medelių, bet tai man užneša kaip į kokio zapo tiuningavimą. O šiaip tiesa pasakius nelabai norėtūsi, kad laisvės alėja važinėtų automobiliai. Nors ir dabar važinėja, tiesa tik aptarnaujentis personalas. Anoks čia pagyvinimas... Tik grindinio gadinimas. Nes koks visokios plytėlės tikrai nelaikys ilgai jai važinės mašinos. O tokie pasisvaičiojimai apie BMW, tik parodo mūsų mentalitetą(nesinori nieko įžeisti, bet tai kaimietiška). Geresnė būtų idėja po laisvės alėja padaryti kaip tunelį. Suprantama, kad tai labai utopiška idėja, tačiau nieko nėra neįmanomo. Per vidurį vyktų eismas, o šonuose parkingas.
Comment