Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sklansky Rodyti pranešimą

    Kas dar kazka snekedavo, kad Lietuvai nereikia stadiono dabar jau ne tik teoriskai, bet ir praktiskai irodyta, jog klydo.
    Taip suprantu, kad be 15K vietų parkingo irgi niekas nemirė, visi pasiekė savo vietas stadione ir tas forume daug metų egzistavęs mitas, kad stadionas privalo būti užmiestyje ir neduok dieve miesto centre, irgi jau nebėra validus?

    Comment


      Parašė skyrma Rodyti pranešimą
      Su išspaustu patosu tturbūt galime skelbti temos pabaigą

      Kuo mažiau matosi - tuo geriau atrodo? Turbūt todėl didžioji dalis video filmuota naktį?

      Comment


        Mykolas Adamavičius

        12 val. ·
        Ačiū visiems, pasveikinusiems gimtadienio proga ! Sau pasidovanojau dovaną - atsidariau stadioną !
        Didžiausia Lietuvoje sporto TV produkcija ir fantastinė komanda !
        24 kameros (įskaitant 3 super slomo ir 1 hyper motion, cable cam, krano kamerą, droną) 26 operatoriai, 4 pakartojimų operatoriai ir daug gražių momentų !
        Ačiū LRT ir LFF ! Didelė garbė prisidėti !

        Comment


          Parašė ttttt Rodyti pranešimą

          Taip suprantu, kad be 15K vietų parkingo irgi niekas nemirė, visi pasiekė savo vietas stadione ir tas forume daug metų egzistavęs mitas, kad stadionas privalo būti užmiestyje ir neduok dieve miesto centre, irgi jau nebėra validus?
          Manau viskas sklandziai pavyko. Ir cia pirmas blynas, kuris tikrai gales buti gerinamas.

          Tiek apie tai sneketa galbut ir iprociai keiciasi. Noretusi, jog ir atsirastu iprotis likti stadione iki rungtyniu galo.

          Comment


            Dirbau, tai negalėjau sudalyvauti renginyje. Kiek žiūrėjau įrašą per LRT viskas puikiai.
            Nezinau, kaip manote, gal persistengė savivaldybė pasiusdama tiek nemokamų autobusų po renginio: trolikai ir autobusai buvo išsirikiavę visa Gedimino gatve nuo pats Filharmonijos... Taksistas sakė, kad Petrausko gatve buvo nuo pat Savanorių

            O fotkė prie Raddisono. Čia jau parkavimo ypatumai, as sveriu 68, bet net šonu einant nepralysčiau
            Attached Files

            Comment


              Bet veja tai vis tiek negali atrodyti kaip top stadionų, kur juostos vertikalios neryškiai matosi jau ten mokslininkai susirinkę tą veją chimičino, bet kaip buvo žalias blynas prieš 10 metų - taip ir liko

              Comment


                Vakar laukdamas Sporto g. stotelėj stebėjausi,kodėl toks didžiulis kiekis viešojo transporto paleistas nuo kalno į centro pusę,kai tuo tarpu į Savanoriu pr, Dainavos puse lauke daug didesnė minia,bet autobusai važiavo pagal savaitgalio grafika ir nebuvo matyti nei tu specialiu marsrutu nei dažnesnio VT kursavimo.

                Comment


                  Stadiono dalis apsviesta ir ne rungtyniu diena. Nors ir pats aikstes apsvietimas kazkodel ijungtas, tai ne faktas, jog ir toliau fasada apsvies. O zmoniu kaip ne renginio diena neiprastai daug. Stadionas traukia.

                  Click image for larger version

Name:	7C4CABAE-7122-4F79-8725-BA8471497A57.jpeg
Views:	1197
Size:	1,61 MB
ID:	1999641

                  Comment


                    Facebooke pastebėjau Pietų IV post'ą, kuriame nuomonė šiek tiek skiriasi nuo vien pozityvo forume.

                    ...Visų pirma, renginio organizacija buvo tragiška. Patekimas į stadioną užtruko bemaž 40 minučių. Eilės, spūstys, stringantys bilietų skaneriai, gendantys turniketai ir pasimetęs personalas - kaip matome, tokį smagumą patyrė ne tik Žalgirį atvykę palaikyti. Būtent dėl šių spūsčių mums nepavyko įgyvendinti vaizdinio palaikymo prieš rungtynes. Labai riebus minusas organizatoriams.

                    Vienas mūsiškis padėjo užnešti žmogų neįgaliojo vėžimėlyje į stadioną, nes kitaip pastarasis tiesiog į jį nebūtų patekęs. Panašu, kad tuo pasirūpinta visiškai nebuvo. Vienintelis klausimas - kaip taip įmanoma?

                    Pagalvokite, kiek žmonių būtų sužaloti ar net žūtų, jeigu iš tokio pilnutėlio stadiono visiems reikėtų greitai evakuotis? Stringantys varteliai, siauri praėjimai tribūnose - kiek žmonių būtų suspausta, kilus panikai?...

                    ...Prie viso šito pridėkime tualetus be šviesų, didžiausias eiles prie užkandžių ir gėrimų pardavimo punktų, nes ten tiesiog neužtenka personalo. Ir už tokią organizaciją mokėti nuo 13 iki 19 Eur? Tai tiesiog apiplėšimas!
                    Na, žinoma kai kurie aprašyti dalykai yra grynai dėl organizatorių patirties stokos, bet jeigu ką tik patikrą praėjusiame stadione neveikia skaneriai, turniketai ir varteliai, tai čia jau toks įdomesnis atvejis (ir tikrai labai didelis klausimas dėl saugumo), jau nekalbant apie situaciją su neįgaliųjų infrastruktūra.

                    Comment


                      Stadionas ir visa aplinka tikrai buvo žymiai geresnė nei tikėjausi. Labai kritikavau šitą projektą statybų metu, bet vakar buvau maloniai nustebintas. Visi, kas minėjo, jog reiktų stadioną vertinti tik kai viskas bus baigtą buvo visiškai teisūs.

                      Comment


                        Kiek permečiau akimis 5 iš 5 žmonių gyvai buvę stadione jį, įskaitant ir matomumą, vertina teigiamai. Keista keista...

                        Dėl Pietų IV verksmo/posto. A/B sektorių įėjimas yra tiesiog vienas didžiulis ir labai nuožulnus pandusas, kaip spėju būtent skirtas neįgaliesiems. Kam jie tą žmogų laiptais tempė...
                        Praėjimai tribūnose ir spūstys. Kaip jau kažkas minėjo - praėjimai tarp kėdžių yra tikrai platūs, bet laiptai ir išėjimas/įėjimas į tribūnas iš tiesų siauroki.
                        Visa kita nesiginčysiu, bet come on... Pirmas renginys, didelė atidarymo šventė, o jie tikisi, kad viskas turi būti sklandu ir tik pagal jų "paniatkes".

                        p.s. tas dudų orkestras Pietų IV tribūnoje kažkoks naujas ultrų trendas ar tiesiog prie "karnavalo" norėjo prisidėti?
                        Occupation: igra na balalaikach v traktirach

                        Comment


                          Parašė Bootsy Rodyti pranešimą
                          Kiek permečiau akimis 5 iš 5 žmonių gyvai buvę stadione jį, įskaitant ir matomumą, vertina teigiamai. Keista keista...

                          Dėl Pietų IV verksmo/posto. A/B sektorių įėjimas yra tiesiog vienas didžiulis ir labai nuožulnus pandusas, kaip spėju būtent skirtas neįgaliesiems. Kam jie tą žmogų laiptais tempė...
                          Teisingumo delei C sektorius yra atskirtas tvoromis nuo A ir B iejimu kaip sveciu sirgaliu sektorius. Ir bent jau as tikrai neiziurejau panduso prie C tribunos ar kitokio budo patekt neigaliajam. Jeigu toks dalykas praleistas, tai gana nemazas neapsiziurejimas. Velgi, tai pirmas specializuotas sveciu sektorius apskritai Lietuvoje. Kas ji irenginejo matyt irgi nera susidure arba labai ribotai susidure su tokiu fenomenu kaip simtai ar tukstanciai aktyviu sveciu sirgaliu.

                          Aisku ta butu galima isspresti elementariais varteliais kaip tarkim Romos stadione, tiesiog pro juos ileidziant neigaluji, bet Kaune ju nera.



                          Yra dar ir lenkiskas pavyzdys

                          Paskutinis taisė Sklansky; 2022.10.18, 10:20.

                          Comment


                            Pirma karta aplamai buvau Kauno centre, Ąžuolyne ir Dariaus ir Girėno stadione. Tiek ilgai sekiau ši foruma ir visur kur rašė apie stadiono statybas ir pagaliau Lietuva turi stadiona. Mes sėdėjome prieš paskutinėje eilėje, tai pačiam viršuje ir vaizdas buvo tikrai geras. Kas nustebino, kad visai nesijautė vėjo. Kadangi atvažiavome iš kito miesto, biski velavome, skubėjome į stadione, ir dar eile ne maža buvo, tai spėjau ne mažai sušilti, tai stadione sedejau tik su maike apie 20 minučių stadione, jokio vėjelio, netgi buvo keista kad taip viskas izuoliuota. Gražiais atode užpildytos tribūnos, tikrai puikus stadionas!

                            Dar kas nustebino stadione:
                            - Labai erdvi aplinka aplink stadiona, gražios trinkeles sudėtos ir gražiai apšviesta ir gan toli nuo pacio stadiono. Kai vyko statybos aplinka už stadiono atrodė labai suspausta, ir galvojau kad visai nebus vietos “fanu zonų” kaip buna prieš rungtynes. Bet didžiules erdves, viskas gražiai sutvarkyta.

                            - atrodė kad gan ne mažai komercinių patalpų po stadionu, ir kad ir ne rungtynių/renginiu metu čia tikrai bus veiksmo.

                            - buvau skeptiskai nusiteikęs prieš tarpus. Bet nuostabus akcentas stadiono kuri padaro stadiona ne tik
                            dar viena betono statyni, bet unikalu statyni kuris tikrai primena kad esame arti nuostabios gamtos. Ypač kai ruduo įspūdingai atrodė Ąžuolynas.

                            - iš išorės stadionas tikrai gražus, ne koks didelis betoninis statynis, labai gražiai susiderina su aplinka, ne dominuoja gražios vietines gamtos.

                            - nustebino kad stadionas istrikruju tiek arti Laivės alėjos. Visada įsivaizdavau kad gan toli nuo centro

                            - Takas pro Ąžuolyną link stadiono nuo Laisvės alėjos, tiesiog wow, tikrai galetu pretenduoti kaip į viena is gražiausių taku stadiono link pasaulyje “best routes to stadium” Kaip minėjau pirmas kartas Ąžuolyne tai buvau labai nustebęs.

                            - Kai vos ne pirma karta kaip Kaune, nustebino ne tik stadionas bet ir pats Kaunas. Gražus ir erdvus miestas, su nuostabia gamta.




                            Attached Files

                            Comment


                              Parašė Airidas Rodyti pranešimą
                              Pirma karta aplamai buvau Kauno centre, Ąžuolyne ir Dariaus ir Girėno stadione. Tiek ilgai sekiau ši foruma ir visur kur rašė apie stadiono statybas ir pagaliau Lietuva turi stadiona. Mes sėdėjome prieš paskutinėje eilėje, tai pačiam viršuje ir vaizdas buvo tikrai geras. Kas nustebino, kad visai nesijautė vėjo. Kadangi atvažiavome iš kito miesto, biski velavome, skubėjome į stadione, ir dar eile ne maža buvo, tai spėjau ne mažai sušilti, tai stadione sedejau tik su maike apie 20 minučių stadione, jokio vėjelio, netgi buvo keista kad taip viskas izuoliuota. Gražiais atode užpildytos tribūnos, tikrai puikus stadionas!

                              Dar kas nustebino stadione:
                              - Labai erdvi aplinka aplink stadiona, gražios trinkeles sudėtos ir gražiai apšviesta ir gan toli nuo pacio stadiono. Kai vyko statybos aplinka už stadiono atrodė labai suspausta, ir galvojau kad visai nebus vietos “fanu zonų” kaip buna prieš rungtynes. Bet didžiules erdves, viskas gražiai sutvarkyta.

                              - atrodė kad gan ne mažai komercinių patalpų po stadionu, ir kad ir ne rungtynių/renginiu metu čia tikrai bus veiksmo.

                              - buvau skeptiskai nusiteikęs prieš tarpus. Bet nuostabus akcentas stadiono kuri padaro stadiona ne tik
                              dar viena betono statyni, bet unikalu statyni kuris tikrai primena kad esame arti nuostabios gamtos. Ypač kai ruduo įspūdingai atrodė Ąžuolynas.

                              - iš išorės stadionas tikrai gražus, ne koks didelis betoninis statynis, labai gražiai susiderina su aplinka, ne dominuoja gražios vietines gamtos.

                              - nustebino kad stadionas istrikruju tiek arti Laivės alėjos. Visada įsivaizdavau kad gan toli nuo centro

                              - Takas pro Ąžuolyną link stadiono nuo Laisvės alėjos, tiesiog wow, tikrai galetu pretenduoti kaip į viena is gražiausių taku stadiono link pasaulyje “best routes to stadium” Kaip minėjau pirmas kartas Ąžuolyne tai buvau labai nustebęs.

                              - Kai vos ne pirma karta kaip Kaune, nustebino ne tik stadionas bet ir pats Kaunas. Gražus ir erdvus miestas, su nuostabia gamta.



                              Smagu girdėti! Iš kokio miesto būsit?

                              Comment


                                Parašė Sklansky Rodyti pranešimą

                                Teisingumo delei C sektorius yra atskirtas tvoromis nuo A ir B iejimu kaip sveciu sirgaliu sektorius. Ir bent jau as tikrai neiziurejau panduso prie C tribunos ar kitokio budo patekt neigaliajam. Jeigu toks dalykas praleistas, tai gana nemazas neapsiziurejimas. Velgi, tai pirmas specializuotas sveciu sektorius apskritai Lietuvoje. Kas ji irenginejo matyt irgi nera susidure arba labai ribotai susidure su tokiu fenomenu kaip simtai ar tukstanciai aktyviu sveciu sirgaliu.
                                Projekte liftas numatytas, bet ar jis ten yra nežinia, nelabai randu to kampo foto



                                Prie įėjimo nuo Dainų Slėnio pusės tai tikrai liftas pastatytas, tas juodas stulpas

                                You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                                Comment


                                  Parašė karolis1993 Rodyti pranešimą

                                  Smagu girdėti! Iš kokio miesto būsit?

                                  Nuo 9 metuku gyvenu Danijoje, tai Danijoj gyvenau 20 metu. Su žmona lietuve ir vaikais grįžome šiais metai gyventi į Lietuva, ir labai to džiaugiamės. Su tėvais grįždavome po 1-2 kartus į metus aplankyti Lietuva, bet Kaunas kažkaip niekada nebūdavo aplankytas, tik oro uostas. Dėl to man viskas dar nauja ir idomu Lietuvoje. Ir Kaunas tikrai nustebino. Mažai spėjome pamatyti Kaune prieš rungtynes. Nutarėm kad visa šeima padarysime išvyka po Kauną, paturistausime Labai patiko kad Kaunas toks “aukštas” miestas kad yra tokie takai, kad Ąžuolynas toks aukštas reikia lipti tais laiptais, ir matosi Ąžuolynas iš centro visas oranžinis, nu tikrai atrodė įspūdingai. Džiaugiuosi kad Lietuva nėra tik vieno miesto šalis, kad ne tik viskas Vilniuje, nors ir Vilnius labai gražus, bet Kauno “time to shine” Biski juokinga kad vyksta tas konkurencingumas tarp Vilniaus ir Kauno, bet iš kitos puses gal gerai, tai išeina į nauda gyventojam manau, nes vistiek toks Kaunui demesis kažkiek privers Vilnius valdžia pasitempti

                                  Comment


                                    Parašė Airidas Rodyti pranešimą


                                    Su žmona lietuve ir vaikais grįžome šiais metai gyventi į Lietuva, ir labai to džiaugiamės.
                                    Sveiki sugrize

                                    Comment


                                      Dėl Žalgirio fanų priekaištų- tuo įėjimu nuo halės kaip jie nesinaudojau, bet pažiūrėjus nuotraukas tikrai gali būt kad ten nėra rampos neįgaliesiems. Stebina truputį Žalgirio ir dažnu atveju didelės dalies futbolo žmonių pasikėlimas kai nelabai yra dėl ko keltis. Ar čia pyktis, kad "niekam pasaulyje neįdomi kašė" Lietuvoje dominuoja, o futbolas niekam neįdomus. Taip, tas žalgirio fanų plakatas teisingas, tikrai šitas renginys nebuvo apie fulę, nes jei būtų apie fulę seniau atidarytame stadione, tai būtų max 2-3 tūkstančiai žiūrovų. Ir atmosfera buvo šventinė, o ne futbolo, kažkas geresnio bus kai rinktinė žais. Tikrai viskas nebuvo idealu kas liečia atidarymą, prie daug ko prikibt galima, to ir tikėjaus, bet viskas buvo tikrai geriau nei tikėjaus.

                                      Comment


                                        Atmosfera buvo sventine, but rungtyniu metu buvo futbolo atmosfera ir tokiam lygyje, kokio Lietuvoje nelabai buve. Ir uz tai tik padekoti PietuIV galima.

                                        O tas ju postas tiesiog skirtas iziebti diskusijas, issireikalauti sau geresniu salygu ateiciai, parodyti galia ir svarba. Intencijos daugiau maziau teigiamos, o is viso to kilusio sarsalo jiem tik galimybes dar labiau paaugti ir prisitraukti nauju nariu. Nera ten tiek to pavydo, ar ten kazkokios Kaunas vs Vilnius priespriesos kaip gali pasirodyti. Tai tiek.

                                        Comment


                                          Žiūrėkim pozityviau. Pietų 4 vyrukai yra apkeliavę tiek stadionų per Europą ir pasaulį, tai turi kažkiek kompetencijos šituose reikaluose. Nereikėtų ant kritikos pykti, o pasistengti išsitaisyti klaidas. Jeigu kas skaitė tą postą įdėmiau, tai ten yra žodžiai apie kvailių ir nekurių personažų kurstomą durną Vilniaus - Kauno priešpriešą, yra padėka kauniečiams ir pagyros stogui.
                                          Aš neliūdnas - aš blaivus

                                          Comment

                                          Working...
                                          X