Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Dariaus ir Girėno stadiono rekonstrukcija

    Manu jau pats laikas sukurti nauja tema skirta butent siam projektui, nes dabar apie ji diskutuojama dviejuose vietuose forume. Bus visiems lengviau
    Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

    #2
    Tikiuosi, kad šią temą bus galima plėtoti iki galo (bus leista investuoti į stadioną)

    Tai turėtų čia būti:
    Parašė Barabasas | 2007.08.30, 15:10 Rodyti pranešimą
    Vizualizacijose tikrai neblogai atrodo:







    ŪBIG pasiūlymas, manau, yra realiausias šansas Kaunui greitai turėti normalų stadioną.
    čia.
    Paskutinis taisė ; 2007.09.11, 01:39.
    Įžvalgos.lt - FB - G+

    Comment


      #3
      Tiesiog papildau istorija
      Parašė mmm Rodyti pranešimą
      Pajudejo ledai..

      FBK „Kaunas" sėkmingai juda stadiono perėmimo link

      Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt
      2007 rugsėjo mėn. 10 d. 17:13

      Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadioną rekonstruoti norintiems FBK „Kaunas" atstovams lieka vis mažiau kliūčių siekiant savo tikslo. Kol kas futbolininkų pasiūlymą apsvarstė 3 Kauno miesto savivaldybės tarybos komitetai ir visi pritarė klubo iniciatyvoms.

      FBK „Kaunas" remiamas „Ūkio banko" (Ū į stadiono rekonstrukciją per trejus metus siūlo investuoti apie 77 mln. Lt. Už šią sumą numatytą suremontuoti dabartines bei pastatyti naujas tribūnas (sėdimų vietų skaičius išaugtų iki 14 tūkst.), sutvarkyti pagalbines patalpas, pastatyti 740 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę bei nedidelį viešbutį. Nė vienas iš šiuo metu sporto komplekse esančių objektų nebūtų naikinamas.

      Už tai S.Dariaus ir S.Girėno stadionas panaudos sutartimi turėtų 20 metų būti perleistas FBK „Kaunui". Panaudos sutarties laikotarpis dar gali keistis.

      Pasibaigus šiam laikotarpiui stadionas vėl pereitų savivaldybės žinion.

      FBK "Kaunas" atstovai tvirtina, kad viso panaudos laikotarpio metu stadionas bus atviras visų sporto šakų atstovams.

      Futbolininkų pasiūlymas jau keletą kartų buvo atmestas, tačiau šį kartą Kauno politikai į šią iniciatyvą žiūri palankiau – pirmadienį pasiūlymas buvo svarstytas Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komitete ir vienbalsiai nutarta, kad atmesti FBK „Kaunas" pasiūlymo nereikėtų.

      „Mūsų komitete buvo pritarta, kad miestas turi judėti į priekį ir reikia pritraukti privačias investicijas, nes pats miestas ir savivaldybė niekada neturės tiek lėšų, kad miestas galėtų vystytis. Mūsų komitetas pritarė tam, kad savivaldybė nors vieną kartą būtų ryžtinga ir drąsi bei vietoje kalbų paruoštų sutarties projektą, kuriame būtų viskas numatyta. Tie baubai apie kuriuos dabar kalbama turi virsti į juridinę kalbą. Reikia normaliai paruošti sutartį ir ją apsvarstyti", - DELFI sakė Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komiteto pirmininkė Ona Balžekienė.

      Panaudos sutarties projektas turi būti parengtas iki spalio 10 d., o galutinį žodį tars Kauno miesto taryba.
      Parašė bronius Rodyti pranešimą
      ŪBIG nusitaikė į reprezentacinį Kauno stadioną
      http://www.delfi.lt/news/sport/abroa...hp?id=14228823

      Paulius Garkauskas, www.DELFI.lt
      2007 rugpjūčio mėn. 30 d. 14:08

      Nors Kauno valdžia išreiškė poziciją išlaikyti S.Dariaus ir S.Girėno stadioną savivaldybės žinioje, FBK „Kaunas" su Ūkio banko investicine grupe (ŪBIG) užnugaryje nepraranda vilties rekonstruoti griūvantį stadioną. Laikinosios sostinės valdžia kol kas atsargiai kalba apie galimybes stadioną panaudos sutartimi perleisti „Kaunui", tačiau, atrodo, kad šiuo klausimu kyla nesutarimai valdančiosios Kauno partijos konservatorių gretose.

      Planuoja investuoti 77 mln. Lt

      Liepos 25-tąją vykusiame Kauno miesto tarybos kolegijos posėdyje miesto politikai išreiškė poziciją, kad S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas neturėtų būtų panaudos sutartimi perleistas FBK „Kaunui".

      Tačiau jau tada kai kurie Kauno miesto tarybos nariai tokį žingsnį vertino kaip neapgalvotą.

      FBK „Kaunas" remiamas ŪBIG į stadiono rekonstrukciją per trejus metus siūlo investuoti apie 77 mln. Lt. Už šią sumą numatytą suremontuoti dabartines bei pastatyti naujas tribūnas (sėdimų vietų skaičius išaugtų iki 14 tūkst.), sutvarkyti pagalbines patalpas, pastatyti 740 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę bei nedidelį viešbutį. Nė vienas iš šiuo metu sporto komplekse esančių objektų nebūtų naikinamas.

      Už tai S.Dariaus ir S.Girėno stadionas panaudos sutartimi turėtų 20 metų būti perleistas FBK „Kaunui". Panaudos sutarties laikotarpis dar gali keistis.

      Pasibaigus šiam laikotarpiui stadionas vėl pereitų savivaldybės žinion.

      ŪBIG atstovai tvirtina, kad viso panaudos laikotarpio metu stadionas bus atviras visų sporto šakų atstovams, tačiau Kauno vadovai tokius pažadus vertina nevienareikšmiškai.

      Konservatorių nuomonės išsiskyrė

      Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono vizualizacija
      FBK "Kaunas" nuotr.
      Ketvirtadienį Kauno sporto muziejuje ŪBIG ir FBK „Kaunas" atstovai miesto vadovams pristatė savo stadiono rekonstrukcijos planus.

      Pristatyme dalyvavęs Seimo narys konservatorius Kazimieras Starkevičius teigia, kad nepasinaudojus ŪBIG pasiūlymu rekonstruoti stadioną nebūtų už ką.

      „Šiandien mūsų pirma užduotis yra pastatyti sporto rūmus. Mes Vyriausybės per investicinius projektus prašome pagalbos, bet lygiagrečiai mūsų laukia renginiai stadione. Yra privatus kapitalas, kuris siūlosi investuoti tai kodėl tuo nepasinaudoti. Viską lemia sutartis. Sutartis gali būti panaudos, kad sutvarkius stadioną juo gali naudotis ir visuomenė savo reikmėms. Aš manau, mes čia galime daug laimėti. Aš esu realistas ir kitu atveju nematau galimybių sutvarkyti stadioną", - sakė K.Starkevičius pridūręs, kad visos lėšos bus skirtos Nacionalinio stadiono statyboms Vilniuje.

      Tuo tarpu Kauno meras Andrius Kupčinskas kol kas atsargiai vertina ŪBIG pasiūlymą teigdamas, kad dar nėra pateikta visa medžiaga ir nėra gauta atsakymų į visus klausimus.

      Paklaustas, kaip būtų galima sutvarkyti stadioną jei bus atmestas ŪBIG pasiūlymas Kauno meras sakė, kad būtų galima pasinaudoti ES parama.

      „Yra labai realūs pasiūlymai ir yra mūsų parengtas investicinis projektas ir nereikia nuvertinti ES struktūrinių fondų paramos. Kodėl kai kurie Vilniaus objektai gali sulaukti paramos, o Kauno ne? Tie objektai turi vienodą statusą ir visuomenei yra vienodai svarbūs", - sakė Kauno meras.

      A.Starkevičius ES paramos gavimą vertino gana skeptiškai.

      ŪBIG vilties nepraranda

      Nors jokių konkrečių sprendimų ketvirtadienį priimta nebuvo, ŪBIG atstovai diskusija liko patenkinti.

      „Šiandienos diskusija buvo naudinga tuo požiūriu, kad mes turėsime tęstinumą. Mero pasiūlymas, kad galima sėsti prie stalo ir kalbėtis toliau nuteikia optimistiškai", - sakė ŪBIG atstovas Tomas Karpavičius.

      T.Karpavičius neigė, kad stadioną parėmus FBK „Kaunas" pagrindinė miesto arena taptų uždara kitų sporto šakų atstovams. Taip pat neigiama, kad miestas visiškai prarastų stadiono kontrolę.

      „Aš manau, kad mero pozicija yra griežta, bet mes turime pasakyti, kad turtas išlieka miesto dispozicijoje. Kontrolės mechanizmas ir visi kiti dalykai išlieka miesto dispozicijoje. Tiesiog ta investicija, operavimas galbūt pereitų daugiau į sportininkų rankas", - sakė T.Karpavičius.

      Nemaža dalis Kauno politikų ne kartą reiškė nuomonę, kad pigiau būtų statyti naują stadioną savivaldybės suteiktame sklype. Tačiau ŪBIG atstovai sako, kad S.Dariaus ir S.Girėno stadionas – priimtiniausia vieta investicijoms.

      „Pirmiausia tai niekas nesiūlė jokio sklypo. Antras dalykas – mes savo iniciatyva kiek esame žiūrėję galimybių, tai šiuo metu, kad stadionas būtų patogioje, miestui ir svečiams priimtinoje vietoje, taip ir nematėme. Dėl to kilo idėja rekonstruoti šį stadioną. Kaip bebūtų, statant naują stadioną pagal visus reglamentus ir procedūras tą galėtume padaryti tik ateityje. Tai galbūt neatmeskime tos galimybės, bet dėkime investicijas ir pastangas renovuojant, kad jau dabar galėtume turėti geras sąlygas ir judėti į priekį", - sakė T.Karpavičius.

      Kauno S.Darius ir S.Girėno sporto centro direktorius Vytas Snarskis teigia, kad 2005 m. atliktos ekspertizės metu nustatyta, jog stadiono tribūnos yra pakankamai tvirtos ir pavojaus nekelia.

      Tokie V.Snarskio teiginiai skamba pakankamai keistai, nes šiais metais skirta 0,5 mln. Lt tribūnų sutvirtinimo darbams atlikti. Jau beveik 30 stadione nėra atlikta rimtesnių remonto darbų.

      Kauno vadovai ne kartą reiškė poziciją, kad S.Dariaus ir S.Girėno stadionas turi tarnauti visų sporto šakų, o ypatingai lengvosios atletikos reikmėms. Kauno mero teigimu, būtent lengvaatlečiai reiškia dideles pretenzijas dėl stadiono perdavimo futbolininkas.

      Pretenzijas į stadioną taip pat reiškia Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA) bei stadiono įkūrėja Lietuvos fizinio lavinimo sąjunga (LFLS).

      Jau artimiausiu metu žadama surengti apskrito stalo diskusiją, kurioje dalyvautų visų suinteresuotų pusių atstovai.
      Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

      Comment


        #4
        Po tuo (ir kitais šia tema) straipsniu Delfyje daug nepatenkintų kauniečių komentarų, panašiai kaip ir dėl Aleksoto aerouosto. Kartais susidaro vaizdas, kad ne Kauno valdžia nenori dirbti, o patys miestiečiai stabdo progresą... Kame reikalas?
        Paskutinis taisė bronius; 2007.09.10, 19:12.

        Comment


          #5
          O man gaila vaizdo į ąžuolyną, man dabar labai ten patinka, tik reikltų rekonstrukcijos ir stogo, virš esamų tribūnų...

          Comment


            #6
            Parašė bronius Rodyti pranešimą
            Po tuo (ir kitais šia tema) straipsniu Delfyje daug nepatenkintų kauniečių komentarų, panašiai kaip ir dėl Aleksoto aerodromo. Kartais susidaro vaizdas, kad ne Kauno valdžia nenori dirbti, o patys miestiečiai stabdo progresą... Kame reikalas?
            Internetiniuose portaluose daug kas megsta prisistatyt kaunieciais . Taciau bendrai paemus pas mus demokratija, vieni uz kiti pries, ir nugali kompromisas (bent jau kartais )
            Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

            Comment


              #7
              Parašė Hunte-r Rodyti pranešimą
              O man gaila vaizdo į ąžuolyną, man dabar labai ten patinka, tik reikltų rekonstrukcijos ir stogo, virš esamų tribūnų...
              Esu sakęs, Ąžuolyno parkas „dirba“ 7/24. Eik ten ir sėdėk, mėgaukis vaizdais. Leisk miestui vystytis, leisk vystyt sporto infrastruktūrą, būsim visi laimingi
              Įžvalgos.lt - FB - G+

              Comment


                #8
                Parašė Hunte-r Rodyti pranešimą
                O man gaila vaizdo į ąžuolyną, man dabar labai ten patinka, tik reikltų rekonstrukcijos ir stogo, virš esamų tribūnų...
                Aisku neesu specialistas, taciau bandau spet, kad stadione reikia i vaizdus aiksteje ziuret
                Bet jei rimtai tai anskciau ar veliau tribuna kitapus aikstes turejo atsirast.

                Ir dar kazkaip paskutiniu metu Kaune tik apie Dariaus ir Gireno vardo objektus veiksmas sukasi. Stadionas, aerodromas, ar dar ka nors ju vardu pavadinto turim?.. zinotumem kas dar bus bandoma pajudint
                Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                Comment


                  #9
                  Dėl demokratijos nesiginčyju, bet keista, kad niekas dar sutarties net nėra matęs, o jau žino kaip viskas bus - stadionas nugriautas, išdygs gyvenamieji, lengvaatlečiai jau startukus pakuojasi ir keliasi į kažkokį Aušros maniežą ir t.t. ir pan. Lyg gyventume gūdžiais 95... Tam ir yra sutartis, kad ją vykdytų ir jos sąlygų laikytųsi abi (ar daugiau) pusės.

                  Comment


                    #10
                    Parašė Hunte-r Rodyti pranešimą
                    O man gaila vaizdo į ąžuolyną, man dabar labai ten patinka, tik reikltų rekonstrukcijos ir stogo, virš esamų tribūnų...
                    Gražu, ne tas žodis...





                    Pažiūrėk, kiek čia tų ąžuoliukų matosi.. Baisu net pagalvot kas būtų, jei kas nors valdžioje mastytų taip, kaip tamsta ir dėl šio vaizdo stabdytų naujų tribūnų statymą.

                    Comment


                      #11
                      Parašė bronius Rodyti pranešimą
                      Dėl demokratijos nesiginčyju, bet keista, kad niekas dar sutarties net nėra matęs, o jau žino kaip viskas bus - stadionas nugriautas, išdygs gyvenamieji, lengvaatlečiai jau startukus pakuojasi ir keliasi į kažkokį Aušros maniežą ir t.t. ir pan. Lyg gyventume gūdžiais 95... Tam ir yra sutartis, kad ją vykdytų ir jos sąlygų laikytųsi abi (ar daugiau) pusės.
                      As pilnai suprantu ir sutinku. Paranojos elementas yra, ir visai pagrystas. Labai daug kontroversisku projektu Kaune iki siol buve, tai zmones galima sakyti nusivyle ir kiekviename valdzios zingsnyje tik pasipelnima iziuri. Vienintelis vaistas tai ir yra pirma normali partneryste su verslu, kuri butu naudinga tiek miestui, tiek ir verslui. Tai sumazins kritiku skaiciu, taciau liks opozicija, o jei kad ir padovanosi kazka vistiek kampu ieskos ir itars kazka negera
                      Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                      Comment


                        #12
                        Dėl tų ąžuolų. Didelio miesto pagrindinis stadionas turi būti uždaras iš visų pusių, dengtas, su švielente(ėm), apšvietimu, gera veja ir t.t. O ne vėjo prapučiama pagairė, su įtartinu "vaizdu į ąžuolus", kuriuos ramiausiai galima apžiūrėti rungtynėms pasibaigus...
                        Ta skylė tribūnose turi keletą minusų:
                        1. Pats stadionas atrodo lyg nebaigtas statyti
                        2. Labai keblu transliacijų metu televizijoms, kai reikia apsispręsti - kameras statyti tribūnose (tada žiūrovai mato parką, bet visiškai nėra sportinės atmosferos) ar prieš tribūnas (atsiranda techninės problemos - kameras reikia kelti ant visokių bokštelių).
                        3. Garsas išeina iš stadiono pas girinius - vėl prarandama sportinė atmosfera.
                        4. Na ir šiaip, kaip sako visokie varliaėdžiai - lyg kaimo stadionas (man tai tie koplytstulpiai dar labai patinka).
                        Paskutinis taisė bronius; 2007.09.10, 19:53.

                        Comment


                          #13
                          stadioną kuo greičiau ūbig'ui ir turėsim iki 2009 čempionato lengvaatlečių gerą stadioną

                          Comment


                            #14
                            Dar dėl tos "skylės" tarp tribūnų - prisiminiau, kai Lietuva žaidė atrankos cikle į 2006-ųjų Pasaulio čempionatą, Ispanijos rinktinė pasirinko Vilniaus "Žalgirio" stadioną dėl to, kad Kauno "D&G" stadionas jiems pasirodė "per daug atviras". Tiesa, visi žinom, kokiu skandalu baigėsi tada ispanų apsilankymas Vilniuje, bet užtai rezultatas buvo labai geras

                            Comment


                              #15
                              Matau problemą su dabartine švieslente - jei bus tribūnos visu perimetru, ji geram šmotui žiūrovų užstos vaizdą. Vizualizacijose jos nėra, tik pakabinta kažkokia tipo "bėganti eilutė", o už jos tribūnų nėra, nors ten ta sasyska niekam netrukdytų.. Turbūt visas projektas dar labai labai pradinėje stadijoje, arba dyzikas ant greitųjų vaizdzialius sumetė prezentacijai.

                              Comment


                                #16
                                ant greitųjų. Faktas.
                                Labai norėčiau matyti atnaujintą D&G bet kaip lengvaatletis, matęs FBK gyvenimą iš vidaus, žinau,kad lengvaatlečių gyvenimas pasunkėtų. Todėl LLAF nenorą vienintelį Lietuvos stadioną, atitinkantį visus tarptautinius standartus, ir vienintelį stadioną, kuriame galima rengti aukšto lygio lengvosios atletikos varžybas, taip pat ir Lietuvos čempionatą, atiduoti į privataus futbolo klubo rankas, visiškai suprantu. Dabar šiltuoju metų laiku, kai visi išlenda iš maniežų, lengvaatlečiai stadione treniruotėms turi, berods 3 valandas. Garantuoju, kad perėmus stadioną FBK jos išgaruotų, nuomos kaina pakiltų 3-4kartus (nors tai, atnaujinus stadioną dar būtų atleistina). Ir dar viena problema - vykstant darbams stadione visoje Lietuvoje nebelieka nei vieno stadiono, kur galima būtų surengt Lietuvos čempionatą, LAF taurės varžybas. Kitos vietinės varžybos galėtų vykti ir standartų neatitinkančiose stadionuose.
                                Bet kokiu atveju, visiem reikia susėst prie derybų stalo ir sutart, nes mano nuomone, yra vilties...
                                Beto, į stadioną norėtų pretenduot ir LKKA, vystydama savo plėtros programą, kadangi sporto srity besispecializuojanti aukštoji neturi savo stadiono.

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė boo Rodyti pranešimą
                                  Beto, į stadioną norėtų pretenduot ir LKKA, vystydama savo plėtros programą, kadangi sporto srity besispecializuojanti aukštoji neturi savo stadiono.
                                  Ką ji gali pasiūlyti Kaunui? Nemanau, kad ką nors konkurencingo.

                                  Garantuoju, kad perėmus stadioną FBK jos išgaruotų, nuomos kaina pakiltų 3-4kartus (nors tai, atnaujinus stadioną dar būtų atleistina).
                                  Garantuot nelabai ką bet kuris iš mūsų gali Tačiau, jei yra tokios dvejonės, reikėtų į tai atsižvelgti sudarant sutartį, tos lengvaatlečių treniruočių valandos gali būti įvardintos labai konkrečiai ir užtikrintos. Kaip ir nuomos kainos (bent jau „lubas“ galima uždėti). Atletikos atstovai turėtų ne mėginti priešintis šiam projektui, tačiau derėtis ir keisti jį taip, kad jis būtų naudingas visoms pusėms. Iš FBK atstovų pasisakymų galima suprasti, jog tai yra tikrai įmanoma.
                                  Paskutinis taisė ; 2007.09.10, 23:28.
                                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                                  Comment


                                    #18
                                    ...aš ir sakau, kad yra vilties. Reikia tik susėst ir normaliai pasikalbėt. Ir svarbu, kad viskas būtų baigta iki 2009, nes rengti Europos čempionatą pusiau pastatytame, pusiau statomame stadione kaip ir nelabai... o atsisakyti tokių investicijų į stadioną būtų kvaila. Aišku, jei tie pažadai nėra tik pažadai, norint paprasčiausiai perimt stadioną į savo rankas 20 metų...

                                    Comment


                                      #19
                                      šiek tiek naujų faktų

                                      Valdžia linksta prie stadiono nuomos

                                      FBK „Kaunas“ pasiūlymas rekonstruoti S.Dariaus ir S.Girėno stadioną vakar sulaukė apčiuopiamo miesto valdžios pritarimo.

                                      Kauno miesto savivaldybės tarybos Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komitetas pasiūlė iki spalio 10 dienos, kuomet vyks tarybos posėdis, parengti stadiono panaudos sutartį.

                                      Kaip sakė FBK „Kaunas“ prezidentas Gintaras Ugianskis, klubas pageidautų stadioną išsinuomoti 20 metų. „Ūkio banko investicinė grupė“ planuoja į rekonstrukciją investuoti 77 mln. litų. Anot G.Ugianskio, pačiu blogiausiu atveju investicijos atsipirktų per 20 metų, tačiau tikimasi, kad tai įvyks greičiau.

                                      FBK „Kaunas“ pasiūlymą jau svarstė trys miesto tarybos komitetai. Klubas surengs dar vieną pristatymą visiems komitetams.

                                      Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komiteto pirmininkė Ona Balžekienė sakė, kad pasiūlymui rengti panaudos sutartį komitete pritarta vienbalsiai.

                                      „Mūsų manymu, negalima stabdyti į miestą ateinančių investicijų. Norėdami apsidrausti nuo netikėtumų, turime sudaryti gerą sutartį“, - sakė O.Balžekienė.

                                      Sutarties projektą turėtų rengti savivaldybės administracija.

                                      Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija šiemet buvo nutarusi, kad iki 2009 metų stadioną išlaikys miesto rankose. Tų metų liepą Kaune vyks Europos lengvosios atletikos čempionatas (iki 23 m.). G.Ugianskis pažymėjo, kad klubas sutartimi įsipareigotų, jog stadiono rekonstrukcija netrukdys šioms varžyboms.

                                      Comment


                                        #20
                                        Tik UZ tai, kad Kaunas turetu teisinga stadiona. Beje kiek vietu butu jame? Juk tribunos bus is abieju pusiu.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X