Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Daugiabučių namų statyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Manau perfekcionizmo siekimas šioje vietoje yra vienas iš tų atvejų, kada tai darytų žalą. Centre, senamiestyje, naujai statomuose rajonuose svarbu turėti griežtą koncepsiją, tuo tarpu čia turėtume džiaugtis naujomis statybomis, didesnėmis investicijomis.

    Comment


      Atolo namai

      sparciai juda i prieki. dirba net du kranai.

      Comment


        Kur čia?
        Kaunas yra Kaunas

        Comment


          Čečėnijos aikštę praris daugiaaukščiai

          Gyventojus pribloškė žinia, kad Kalniečiuose vietoje žaliųjų plotų išdygs du didžiuliai gyvenamieji namai

          Kauno apskrities administracija ir savivaldybė ne kartą yra tikinusios, kad gyvenamieji mikrorajonai negali būti tankinami, kad juose turi išlikti žalieji plotai, taip pat galimybės didinti kiemus, įrengti automobilių stovėjimo aikšteles.

          Tačiau planai šalia Čečėnijos aikštės esančiuose skveruose statyti daugiaaukščius namus liudija ką kita. Šioje vietoje pernai savininkams buvo atkurtos nuosavybės teisės. Po to jie savo valdas pardavė nekilnojamojo turto bendrovei, kuri čia užsimojo suręsti du didžiulius gyvenamuosius namus. Tai ne vienintelis atvejis Kaune, kai į visuomeninio naudojimo erdves braunasi statybos. Miesto politikai leido pradėti bendrojo plano keitimo procedūras net 300 ha užimančioje miesto teritorijoje

          Gražią viziją temdo niūri realybė

          Kalniečiuose išrinktas Seimo narys Arimantas Dumčius vos prieš mėnesį išleistame savo leidinyje džiūgavo iškovojęs iš Vyriausybės 200 tūkst. litų rengti techniniam projektui rekonstruoti Čečėnijos aikštę.

          Jeigu iš Europos Sąjungos pavyktų gauti finansavimą, aikštė labai greitai įgautų visai kitokį vaizdą: būtų įrengti fontanai, suoleliai, estrada.

          Schemoje nurodytos ir šalia esančios medžiais apsodintos poilsio zonos. Seimo narys teigė buvęs nustebintas, kai sužinojo apie jų privatizavimą. Dviejuose po 20,5 aro sklypuose jau parengti detalieji planai statyti daugiaaukščius namus. Žemės paskirtį leido pakeisti Kauno miesto taryba. “Apie tai sužinojau tik prieš porą savaičių ir, kaip Seimo narys, pareikalavau parodyti nuosavybės dokumentus. Pasirodo, viskas teisėta, tačiau mūsų niekas neinformavo”, - tikino A.Dumčius susitikime su gyventojais. Jis mano, kad žmonės dabar gali reikalauti tik statyti žemesnius pastatus, o medžiais apsodintas skveras greičiausiai jau yra pasmerktas.

          Tačiau gyventojai teigė reikalausiantys uždrausti statybas ir pradėjo rinkti parašus kreipimuisi į miesto valdžią.

          Nenori prarasti žaliųjų plotų

          Gyventojai stebėjosi, kaip valdininkai galėjo leisti privatizuoti viešąsias erdves. Atgautus sklypus savininkai greitai pardavė UAB “Uneta”.

          “Žmonės neatgauna žemės kaimuose, o čia lengva ranka dalijami daugiabučių skverai”, - stebėjosi gyventojai. Jie sakė nenorintys prarasti žaliųjų plotų ir teigė, kad jų jau neguodžia planai sutvarkyti apleistą Čečėnijos aikštę. “Į mūsų ankštus kiemus neįmanoma įvažiuoti specialiųjų tarnybų mašinoms, o miesto valdžia, užuot ieškojusi galimybių, kaip pagerinti daugiabučių gyventojų sąlygas, jas tik dar labiau blogina”, - piktinosi gyventojas Juozas Savickas.

          Netoli esančiuose šešiolikos aukštų namuose gyvenantys žmonės sakė bijantys, kad prasidėjus statyboms neįvyktų katastrofa. “Šiose vietose buvo pelkynai. Pažįstamas geodezininkas pasakojo, kad statant šį kvartalą pastatų poliai buvo kalami į 10 metrų gylį, pilama gausybė betono, - teigė gyventojas Jonas Bajoras. - Ar kas nors garantuos, kad mūsų namai, pajudinus pažliugusį gruntą, nenukentės? Girdėjome, kad po naujais daugiabučiais ketinama įkurdinti ir požeminius garažus”.

          Žmonės būgštauja galintys netekti visų aplink aikštę esančių žaliųjų zonų. “Sužinojau, kad mūsų skverai turi inžinerinės infrastruktūros teritorijos paskirtį, taigi statybos čia nėra draudžiamos, o žemė labai brangi”, - kalbėjo Kalniečių bendruomenės centro pirmininkas Vytautas Šimkus.

          Invazija vis stiprėja

          Pernai miesto taryboje tvirtinant bendrojo plano pakeitimus, Senamiesčio, S.Žukausko, V.Krėvės ir kitų gatvių gyventojams po protestų pavyko išsaugoti skverus ir žaliuosius plotus. Tačiau į tankius kvartalus ir vaizdingas Kauno vietoves vis atkakliau braunasi gyvenamųjų namų statybos. Neseniai vėl svarstant bendrojo plano pakeitimus nuspręsta leisti keisti teritorijų paskirtį apie 300 hektarų teritorijoje. Vien šalia Kalniečių parko prašoma įteisinti daugiaaukščių statybą apie 32 hektarų teritorijoje prie S.Žukausko, Statybininkų ir Lakajų gatvių. Vėl bandoma brautis į Kauno marių pakrantės iškyšulį, kuris kol kas priklauso savivaldybės bendrovei “Kauno vandenys”, nemažai žemės sugrąžinta Veršvų draustinyje, kitose vaizdingose miesto vietose.

          Šilainiuose, tarp Žaibo ir Baltijos gatvių prie penkių daugiabučių ketinama statyti dešimties aukštų 72 butų namą su dviaukščiu požeminiu garažu. Prie jo planuojama įrengti žaidimų aikštelę. Nuo jos iki 23 ir 25 namų būtų tik 10 metrų. Naujasis daugiabutis uždarytų pasagos formą sudarančių daugiabučių vidinę erdvę. “Todėl vaikų klegesys atsimuš aidu į sienas lyg šulinyje, o gyventojai bus nuolat varginami triukšmo”, - mano 17-ojo namo bendrijos pirmininkė Valerija Pinigienė.

          Jos teigimu, namas išdygtų tiesiai prieš dviejų namų langus ir senbuvių būstai skendėtų nuolatiniame šešėlyje. “17-asis namas yra prie pat Baltijos gatvės, todėl daugiau erdvės palikta kitoje pusėje, tačiau ją prarasime, jei iškils dar vienas didelis daugiabutis. Ši teritorija skirta žaidimų aikštelei, ją apželdinome ir prižiūrime savo lėšomis”, - piktinosi ji.

          Prie Taikos ir Pramonės prospektų esančiame tankiame kvartale siauros gatvelės nuolat užstatytos automobiliais. Jie paliekami ir pievose. Tačiau prie šalia esančios parduotuvės ir automobilių serviso planuojama statyti dar tris devynių aukštų namus. “Jie ne tik mums užstotų saulę, bet ir atimtų dar daugiau erdvės, žaliųjų plotų, - sakė 117-ojo namo bendrijos pirmininkė Irena Vazgienė. - Neįsivaizduoju, kaip čia bus įmanoma įrengti statybvietes. Šių daugiabučių teritorija apima ir dalį mūsų įvažos į kiemą.” Dvylikos aukštų namas greičiausiai neteks ir nedidelės žaidimų aikštelės, apželdintų plotų, nes po gyventojų langais suformuotas ir grąžintas savininkui 3 arų sklypas.

          Žada peržiūrėti pakeitimus

          “Bendrajame plane užsimota sunaikinti nemažai žaliųjų plotų”, - pastebi Lietuvos žaliųjų judėjimo tarybos narys Aleksandras Kerpauskas. Pasak jo, miesto valdžia visiškai nesirūpina viešuoju interesu. “Jau peržengiamos visos ribos. Piktnaudžiauti lengva dėl to, kad nesirūpinama įteisinti miesto viešųjų erdvių - dabar jos yra tarsi niekieno, bet labai viliojančios ir neapsaugotos”, - mano jis.

          “Kauno diena” jau rašė, kad Urbanistikos skyriaus specialistai kol kas nesiryžta prognozuoti, kiek dar bendrojo naudojimo teritorijų praris daugiaaukščiai gyvenamieji namai. Jie teigia patiriantys nemenką spaudimą iš politikų ir verslininkų.

          Kauno meras Andrius Kupčinskas sakė, kad praėjusios kadencijos pabaigoje priimtas sprendimas pradėti bendrojo plano procedūras artimiausiu metu bus peržiūrimas. “Akivaizdu, kad nuosavybę susigrąžinusiems savininkams bendrojo plano pakeitimai tėra priedanga. Ne jie užsiima lobizmu, kad savivaldybės valdininkai pakeistų sklypų paskirtį. Už tų žmonių stovi įtakingi verslininkai ar net grupės”, - mano jis.
          aikščių užstatyti tai jau tikrai negalima leisti...

          Comment


            Kur čia?
            Jei trumpai, tai PC "Savas" "kieme"
            Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

            Comment


              Parašė daktaras Rodyti pranešimą
              aikščių užstatyti tai jau tikrai negalima leisti...
              Na aikštė skurdžiai atrodo labai, ją labai tvarkyti reikėtų...bet parkelis ten tikrai gerulis ir tvarkingas
              Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
              Dordrechtas/Haarlemas
              Nesebaras/Plovdivas
              Kiolnas

              Comment


                Kvailas tas įstatymas buvo, kur leido perkelti žemę paveldėtą
                O LiberalCentristai savo padarė.

                Comment


                  Parašė somis Rodyti pranešimą
                  Kvailas tas įstatymas buvo, kur leido perkelti žemę paveldėtą
                  O LiberalCentristai savo padarė.
                  Kvailas čia per švelniai pasakyta, greičiausiai korupcinis...
                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    prie čėčėnijos aikštės visą gyvenimą gyvenu..pažystamo tėvas net siūlė vyriausybej milijona litų kad sutvarkyt fontanus..sakė ne ne..ir va kas gavos..namais užstatys..nugriausiu žD
                    Paskutinis taisė 99; 2007.05.24, 02:17. Priežastis: kalbos kultūra

                    Comment


                      Parašė somis Rodyti pranešimą
                      Kvailas tas įstatymas buvo, kur leido perkelti žemę paveldėtą
                      Iš karto matosi, kad konservatorių sukurtas.
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                        Iš karto matosi, kad konservatorių sukurtas.
                        O kas balsavo už jį? Mat siūlomas įstatymas būna dažnai davus kyšį, tačiau vėliau už jį nebalsuojama, o pasiūlęs padaro meškos paslaugą savo partijai, kuri, beja, po to tam pačiam siūlymui nepritaria. Pvz kai konservatorė kažkokia siūlė kapų žemę ne pardavinėti, o nuomoti Tai aišku po to tam projektui nebuvo pritarta, bet tik vienas Dievas žino, ir dar ta seimo narė, dėl ko ji tą tikrai nepopuliarų siūlymą pateikė.

                        Comment


                          Parašė somis Rodyti pranešimą
                          Kvailas tas įstatymas buvo, kur leido perkelti žemę paveldėtą
                          O LiberalCentristai savo padarė.
                          Manau Dumciui bus nesunku issiaiskinti kas leido atkurti nuosavybe sioje vietoje, juk jis seimo narys ir pries rinkimus leido laikrastukus aiskindamas kaip rupinsis sio rajono gerove. Ten aras vertas mazdaug 30,000 - 40,000 litu, kai tuo tarpu kaime dirbamos zemes aras yra vertinamas mazdaug 3000 lt uz ha arba 30 litu uz ara. Kitaip sakant kazkas cia "atsikele" 2000 ha (!) sklypa is kaimo, idomu ar tokiais kiekiais kam nors zeme grazina ar cia eilini karta kazkas "padare" apsiseilejusius liberalus Kauno savivaldybeje?

                          Comment


                            Tarp Combo ir senojo tilto iškils prestižinis gyvenamų namų kvartalas. Investicija apie 1 mlrd. Lt. Rašo šiandien "Laikinojoje sostinėje".

                            Comment


                              Parašė liutass Rodyti pranešimą
                              Tarp Combo ir senojo tilto iškils prestižinis gyvenamų namų kvartalas. Investicija apie 1 mlrd. Lt. Rašo šiandien "Laikinojoje sostinėje".
                              Kas investuotojas???
                              Te visad šviečia saulė...

                              Comment


                                Kraupusis Karaliaus sapnas apie naujus Šilainius prie pat senamiesčio pildosi.
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Parašė Tommys Rodyti pranešimą
                                  Kas investuotojas???
                                  Sklypa toje vietoje jau senokai turi tokie M2Invest www.m2invest.lt

                                  rimta chebra.

                                  Comment


                                    ARŪNAS DAMBRAUSKAS
                                    LS KORESPONDENTAS
                                    2007-05-25

                                    Senamiestis turėtų atgimti

                                    Priešais Kauno pilį, kitoje Neries pusėje, 20 hektarų žemės įsigiję verslininkai nusprendė statyti prestižinį kvartalą, kuriame galėtų įsikurti maždaug 6 – 8 tūkst. gyventojų.

                                    „Septynioms bendrovėms, kuriose dirba bene garsiausi miesto architektai, pasiūlėme sukurti būsimojo kvartalo viziją. Visiems be išimties ši galimybė pasirodė labai įdomi. Ateinantį antradienį architektams įteiksime visą būtiną priešprojektinę medžiagą“ – „Laikinajai sostinei“ sakė projektą koordinuojančios bendrovės „Miesto planas“ direktorius architektas Evaldas Barzdžiukas.

                                    Dešiniajame Neries krante planuojama statyti 5 – 9 aukštų namus, prekybos centrą, vaikų darželį, kitas naujojo mikrorajono gyventojams būtinas įstaigas, aktyviam poilsiui pritaikyti krantinę.

                                    E.Barzdžiukas pabrėžė, kad tarp naujojo kvartalo ir Senamiesčio bus nutiestas tiltas.

                                    Dviejų kvartalų jungtis turėtų įtraukti gamtinių sąlygų izoliuotą Kauno senamiestį į dinamišką urbanistinę sistemą ir atgaivinti istorinę miesto dalį.

                                    Darbai vyks dykroje

                                    Naujasis kvartalas suplanuotas teritorijoje tarp Brastos gatvės ir Neries kranto. Paneriu jis tęsis maždaug tarp pramogų centro „Combo“ ir senojo Vilijampolės tilto prieigų.

                                    Šios teritorijos detalųjį planą jau rengia bendrovė „Miesto planas“.

                                    Profesorius Jurgis Bučas yra atlikęs šios vietos paveldosaugos ir kraštovaizdžio ekspertizę.

                                    „Iš esmės tai yra dykra – patogi vieta statyboms. Visa žemė priklauso užsakovui – bendrovei „Domus Firma“, todėl statybos darbams neturėtų kilti jokių kliūčių“, – teigė E.Barzdžiukas.

                                    Arčiau senojo Vilijampolės tilto esantį plotą yra įsigijusi Vilniuje registruota bendrovė „Capital invest“, planuojanti čia statyti prekybos centrą.

                                    Investuos milijardą litų

                                    E.Barzdžiuko nuomone, į naująjį mikrorajoną bus investuota apie 1 mlrd. litų.

                                    „Architektų pateiktos vizijos bus apsvarstytos birželio 7 dieną. Vieno nugalėtojo tikrai nebus. Manau, kad iš visų idėjų bus atrinkti įdomiausi sumanymai ir sukurta bendra visuma“, – svarstė bendrovės „Miesto planas“ vadovas.

                                    Savo darbus komisijai ketina pateikti žinomi Kauno architektai: Audrys Karalius, Algimantas Kančas, Eugenijus Miliūnas, Šarūnas ir Asta Kiaunės, Gintaras ir Asta Prikockiai, Linas Tuleikis, Gintaras Balčytis, Evaldas Barzdžiukas.

                                    E.Barzdžiuko nuomone, naujojo kvartalo statybos galėtų prasidėti kitų metų pabaigoje.

                                    „Neabejoju, kad viskas vyks sparčiai, nes tai ne valdiškas sumanymas, o privataus kapitalo remiamas projektas“, – įsitikinęs architektas.

                                    Pirmas bandymas nepavyko

                                    Idėją atgaivinti prieš Kauno pilį plytinčio dešiniojo Neries kranto teritoriją prieš keletą metų buvo iškėlęs architektas visuomenininkas Audrys Karalius.

                                    Jis visuomenei pateikė fundamentalų projektą „Naujas krantas“, pagal kurį Vilijampolės dykroje planuota pastatyti ne tik gyvenamuosius namus, bet ir didelius pramogų ir komercijos objektus. Tačiau šis sumanymas buvo nustumtas į šešėlį, kai Kaune prasidėjo politikų ir visuomenės debatai dėl „Akropolio“ ir sporto arenos statybos Nemuno saloje.

                                    Comment


                                      Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                      Tarp Combo ir senojo tilto iškils prestižinis gyvenamų namų kvartalas. Investicija apie 1 mlrd. Lt. Rašo šiandien "Laikinojoje sostinėje".
                                      Minimo kvartalo vietovės nuotraukos:

                                      1. Teritorijos vieta Kaune (iš straipsnio "Laikinojoje sostinėje")


                                      2.Vaizdas nuo kampo Brastos g. - "Combo" klubas


                                      3. Brastos g. Tolumoje kairėje - "Combo" klubas


                                      4. Link Vilijampolės tilto.


                                      5.Vaizdas į Senamiestį (gal čia kur nors bus minimas tiltas?)


                                      6. Projektuojamo kvartalo "kaimynai".
                                      Rieda gatvėmis, keliais, laukais mėlyna citrina - pagauk, jei sugebėsi...

                                      Comment


                                        Na va, o kauniečiai dar sako, kad Vilnius mišką primena, matau šito "gero" ir Kaune užtenka.
                                        Parašas :)

                                        Comment


                                          Parašė Svecias Rodyti pranešimą
                                          Na va, o kauniečiai dar sako, kad Vilnius mišką primena, matau šito "gero" ir Kaune užtenka.
                                          Taigi "miskas", tik ten tolumoje matosi, kitam Nemuno krante - Marvele, miesto pakrastys kur beveik nieko nera.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X