Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Daugiabučių namų statyba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    www.neveziomiestelis.lt

    Comment


      Nevezio Miestelis

      liutass, gal tu žinai ką daugiau apie šį naują projektėlį, nes jų puslapyje labai mažai info, net kainos kol kas jokios nėra, taip pat kas ten gen. rangovas ir panašiai, būčiau dėkingas. šiaip arti gatvės ten, tai triukšmas pliuso nepridės.
      Paskutinis taisė 99; 2006.10.16, 21:01. Priežastis: nebūtina viską rašyti didžiosiomis raidėmis ;)

      Comment


        Parašė RIMTAS VYRAS Rodyti pranešimą
        liutass, gal tu žinai ką daugiau apie šį naują projektėlį, nes jų puslapyje labai mažai info, net kainos kol kas jokios nėra, taip pat kas ten gen. rangovas ir panašiai, būčiau dėkingas. šiaip arti gatvės ten, tai triukšmas pliuso nepridės.
        Daugiau info neturiu, tik žinau, kad ten labai graži vieta. Taip pat, kad vietiniai gyventojai nėra patenkinti, kad toje vietoje planuojamas kvartalas.

        Comment


          Nevėžio miestelis

          Parašė liutass Rodyti pranešimą
          Daugiau info neturiu, tik žinau, kad ten labai graži vieta. Taip pat, kad vietiniai gyventojai nėra patenkinti, kad toje vietoje planuojamas kvartalas.

          Reklama jau matau pradėjo įsibėgėti, "omni.lt". Taip pat koreguoja kažkiek ir patį puslapį. Tačiau ats. į savo klausimus iš jų kol kas negavau. Bandysiu susitikti ir vietoje pasikalbėti. Jei kam idomu, ką sužinojau, galiu įmesti. Šiaip kiek teko girdėti, kaina nuo 4 100 Lt/m² atrodo.

          Comment


            Bavariško stiliaus vilos iškils Aleksote

            Vokiečiai projektuoja statinius su nedideliais langais, natūralaus akmens palangėmis ir moderniu bei ekonomišku šildymu

            Nekilnojamojo turto ir statybų verslas Lietuvoje yra patrauklus ir užsienio investitoriams. Ateinantį pavasarį Kaune savo pirmąjį kvartalą pradės statyti Vokietijos kapitalo įmonė “IMMOProjektai”.

            “Iš pradžių ketiname pastatyti penkias trijų aukštų su mansarda vilas. Kiekvienoje jų bus tik viena laiptinė, o kiekviename aukšte - ne daugiau kaip trys butai. Statysime taip, kaip esame pratę Vokietijoje, didžiausią dėmesį skirdami praktiškumui, ilgaamžiškumui ir komfortui. Įgytame sklype daug ekonomiškiau buvo statyti daugiabutį namą, bet tai visiškai neatitinka mūsų filosofijos”, - sako bendrovės vadovas, projekto valdymo specialistas Artur Ramm.

            Trauks akį čerpių stogais

            Vokiečiai įsitikinę, kad geresnio stogo už šlaitinį čerpių paprasčiausiai nėra. Vokiškoms čerpėms teikiama 50 metų garantija, o sudėtos gerų meistrų jos išties visą pusšimtį metų apie save neprimena, nes nereikalauja jokios priežiūros.

            Namai Aleksote bus statomi pagal bavarišką pavyzdį. Pats mažiausias butas šiuose namuose bus 55 kvadratinių metrų ploto, o didžiausias - 125 kvadratinių metrų. Namai suprojektuoti taip, kad beveik visos patalpos turės natūralų apšvietimą, įskaitant ir vonios kambarius. Tačiau langai nebus labai dideli.

            A.Ramm sako nematąs prasmės gyvenamuosiuose namuose įrengti didžiules vitrinas. Šviesos reikia tik tiek, kiek reikia ir tik ten, kur reikia. Vitrinos atperka šviesos stygių bute tais atvejais, jei butas turi sienų, kuriose langai yra neįmanomi. Kitais atvejais dideli langai tesukelia problemas - butas greičiau išvėsta, o per vasaros karščius į jį plieskia saulė.

            Kitokie standartai

            “Vilos Aleksote turės tokias išorines langų žaliuzes, kokių Lietuvoje aš nemačiau. Jos bus sumontuotos dar statant namą, todėl įtaisytos sienoje virš lango”, - sako A.Ramm.

            Jo teigimu, Vokietijoje namų projektuotojai turi paisyti gana griežtų standartų, pavyzdžiui, gyvenamasis kambarys negali būti mažesnis kaip 20 kvadratinių metrų ploto, miegamajame privalo tilpti didelė dvigulė lova ir ne mažiau kaip 3 metrų pločio spinta. Vaiko kambario langai negali būti šiaurinėje pusėje, o vonios kambaryje turi pakakti vietos dušui, voniai, praustuvui, unitazui ir skalbimo mašinai. Tam prireiks apie 7 kvadratinių metrų ploto. Virtuvėje tarp darbinės zonos ir kitų baldų privalu palikti bent 80 centimetrų tarpą vaikščioti.

            Pagrindinės 12,5 metro pločio ir 16 arba 20 metrų ilgio Lietuvoje statomų namų konstrukcijos bus liejamos iš monolito. Manoma, kad tai patikimiau, nei sumontuoti jas iš dalių. Be to, tvirta monolitinė konstrukcija suteikia galimybę patalpų viduje atsisakyti dalies laikančiųjų sienų ir planuoti butus, įrengiant gipso kartono plokščių pertvaras pagal užsakovų norus.

            Gipso kartono pertvaros Vokietijoje įrengiamos kiek kitaip - iš abiejų konstrukcijos pusių tvirtinama po dvi plokštes. Dalis sienų bus mūrijama iš silikato blokelių.

            Langai Vokietijoje jau seniai nebemontuojami apipurškiant juos putomis, ten naudojama kur kas didesnį sandarumą garantuojanti kelių sandarinimo juostų sistema. Kiek netikėta, kad prie plastikinių langų, kuriuos planuojama dėti Kaune statomuose namuose, bus siūlomos palangės iš natūralaus akmens - marmuro arba granito. Tai daroma ne siekiant pabrėžti prabangą, bet praktiniais sumetimais: tokios palangės nereikia perdažyti, ji nebijo drėgmės.

            Po langais automobiliai nestovės

            Lietuvoje leidžiama užstatyti 53 procentus teritorijos, o Vokietijoje - tik 22 procentus. Erdvės ir žalumos tarp pastatų pagal tenykščius standartus turi būti kone dvigubai daugiau, nei reikalaujama pas mus. “IMMOProjektai” Akacijų gatvėje įsigytame sklype žada užstatyti apie 30 procentų teritorijos, o likusią dalį palikti želdiniams bei pasivaikščiojimams. Po aptverto kvartalo vidų automobiliai nevažinės ir po namų langais nestovės.

            “Prie pat kvartalo ribos automobiliai įvažiuos į požeminę stovėjimo aikštelę, o žmonės, iš jų išlipę, bus jau savo namų rūsyje. Eiti iki automobilio su lietsargiais niekam nereikės. Privažiuoti prie pastatų bus galima išskirtiniais atvejais, pavyzdžiui, gaisrininkų automobiliui, nors, tikiuosi, kad to neprireiks”, - šypsosi A.Ramm.

            Be vietų automobiliams rūsiuose, kiekvienas butas turės po sandėliuką, o jei kam prireiks papildomų patalpų, galės jų įsigyti. Vokietijoje namų rūsiuose gyventojai paprastai nori įsirengti skalbyklas, skalbinių džiovyklas, dažniausiai būna ir vieta visų gyventojų dviračiams sustatyti. Kaip bus Aleksote, kol kas neprognozuojama, vokiečiai, prisiklausę šnekų apie kriminogeninę situaciją, nežino, ar lietuviai apskritai gali vieni kitais pasitikėti.

            Dar vokiečių investitoriams baugu, kad lietuviai po savo langais nepradėtų auginti bulvių ir statyti šiltnamių, tvertis vieni nuo kitų dviejų metrų aukščio tvoromis. Mat pirmųjų aukštų gyventojai galės įsigyti kelių arų dydžio žemės sklypelius. Vokietijoje žmonės savo valdas atsiskiria neaukštomis gyvatvorėmis, išsineša kepsnines, o kai kurie pasistato pagalbinius pastatus, su kuriais yra kovojama, nes jie darko visos aplinkos vaizdą.

            Šildymas oru

            Beveik visi namai Vokietijoje statomi su rūsiais, nes reikalavimas kiekvienam gyventojui suteikti pagalbines patalpas yra griežtas, o skirti joms vietą pirmajame aukšte neapsimoka, nes žemės sklypai yra brangūs. Todėl vokiečiams teko išmokti labai gerai įrengti rūsius.

            “Mūsų rūsiuose galima net miegoti, jie sausi, švarūs ir gerai vėdinami. Taip yra dėl to, kad mes drėgmę izoliuojame taip, kaip pas jus tai daroma tik baseinuose. Pas jus sumontuojami pamatai, paskui jie iš lauko pusės kažkuo izoliuojami. Jei tai padaroma nekokybiškai ar izoliacinis sluoksnis vėliau pažeidžiamas, pataisyti yra labai sunku, reikia tą rūsį iš pradžių atkasti. Mes į betoną įmaišome specialią medžiagą ir vanduo iš išorės nesisunkia, o visas siūles papildomai izoliuojame specialia juosta. Į rūsius nededame ir įprastinių langų. Specialūs rūsiams skirti langai įbetonuojami iškart ir tarsi įauga į sieną. Įrengti tokį rūsį yra mažiausiai dvigubai brangiau nei įprastinį, tačiau gyventojams vėliau dėl jų nekyla jokių problemų”, - sako A.Ramm.

            Rūsiai reikalingi ir bendroms namo reikmėms, pavyzdžiui, katilinei įrengti. Naudoti šildymui dujas vokiečiams pasirodė neracionalu, nes jų šalyje toks šildymas nėra pigesnis nei kitais būdais. Kai dujų kainos Lietuvos vartotojams pasieks europinį lygį, jos iškart nebebus patrauklios ir čia. Nutarta šiek tiek užbėgti į priekį ir naujuosiuose bavariško stiliaus namuose įrengti šildymo sistemą, kuri energiją gautų iš oro. Tam ketinama panaudoti šilumos siurblius. Tai palyginti nauja, panaši į geoterminį šildymą, apšildymo rūšis. Jau susitarta su pačių moderniausių šildymo sistemų gamintojais - pirmosios tokio galingumo, kokio reikia 12 butų namui, sistemos ką tik pradėtos gaminti. Beje, jos iškart tapo deficitinės, šiuo šildymu labai susidomėjo vokiečiai, austrai, šveicarai ir užsakovams reikia laukti apie keturis mėnesius.

            Investicijos užsienyje pelningesnės

            “Vokiečių investitoriai dabar noriai įdeda savo pinigus užsienyje, nes Vokietijos ūkis išgyvena nuosmukį. Statybų verslas ten klestėjo prieš du dešimtmečius, tuomet buvo sukaupta statybų verslo patirtis ir kapitalas, kuriuos ir norima panaudoti statant Lietuvoje. Aš pats užsienyje statysiu ne pirmus namus - esu vadovavęs projektams Austrijoje, Kroatijoje. Manau, kad Lietuvoje taip pat pavyks pasiekti vokišką kokybę, kai kurias medžiagas ir darbuotojus vešimės iš Vokietijos. Dirbsime ir su solidžiomis Lietuvos statybos įmonėmis, bet papildomai skirsime darbus kontroliuojantį specialistą”, - neslepia A.Ramm.

            Jis sako, kad pradėdamas statybas Vokietijoje, projekto vadovas turi apsidrausti ne mažesnei nei sąmatinė objekto vertė sumai. Už kiekvieną klaidą ar broką klientas pagal mūsų sistemą gali labai lengvai išsireikalauti pinigus, tam nereikia net į teismą kreiptis.

            “Dirbdami tokiomis sąlygomis, visi išmoksta būti kruopštūs. Todėl ir Vokietijos rinkai skirtos prekės yra daug kokybiškesnės už skirtas eksportui į kitas šalis. Mūsų vartotojai labai gerai žino savo teises, nori ilgų garantijų ir gamintojai priversti jas duoti. Jei prekės bus prastesnės, jie patirs didžiulius nuostolius”, - aiškina A.Ramm, paklaustas, kodėl išgirtoji vokiška kokybė ne visuomet būna tokia stulbinanti, kaip žada prekės ženklas. Reikia paprasčiausiai pasidomėti, ar tai yra pagaminta Vokietijoje ar kitoje šalyje pagal licenciją.

            info is Kaunodiena.lt

            Comment


              Visa info:
              http://www.immoprojektai.lt/?l=lt&m=...t=1&category=2

              Comment


                na cia chebra ir uzlauze kainas.

                Comment


                  Manau, kad dėl bulvių auginimo po langais investuotojai galėtų nepergyventi. Kas jau sumoka tokias sumas už butą, tai tikrai neužsiims daržininkyste. Tačiau beveik tendencija, jei namas senas ir dar aplūžęs, aplink jį būtinai bus didesnis ar mažesnis daržas.

                  Comment


                    Nidulus parodoje pristatinėjo savo naujus projektus Domeikavoje ir Garliavoje. Garliavoje labiau domėjaus tai truputį galiu papasakot. 6 vienaaukščiai, 6 dviaukščiai gyvenamieji namai ir trys dviaukščiai su mansarda daugiabučiai sudarys kompleksą. šis kvartaliukas įsipaišys priešais didžiąją IKi Garliavoj kitoj gatvės pusėj už raudonų plytų esamų daugiabučių... kažkaip į kairę į kairę... žodž aš ten ne vietinė tai negaliu vaizdingiau nupasakot sorry kaina labai viliojanti, tik toooloka

                    Comment


                      Parašė gie
                      kaina labai viliojanti, tik toooloka
                      na man teko gyventi kurį laiką Garliavoje, būtent name esančiame už IKI parduotuvės, tai tas toloka yra tik sąlyginis veiksnys, nes tarkim kasdien į darbą iki senamiesčio nuvažiuodavau per 10-15 min.
                      O ir ateityje, plečiantis Alkesoto rajonui, riba tarp miesto ir Garliavos (šiuo atveju Jonučių) mažės.
                      Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                      Comment


                        Na va, buvau ir as sekmadieni parodoje megoj. Pasidalinsiu informacija:

                        "Centromera" - pristate nauja gyvenamaji nama "Gojus" Antagynes g. zemuosiuose kaniukuose. www.cm.lt

                        "NT ir investiciju valdymo grupe" - pristate nemazai projektu: daugiabucius Uzliedziuose, Narsieciuose, Noreikiskese, ir Zaliakalnyje Zarasu g. www.investicijuvaldymas.lt

                        "Gutra" - daugiabutis domeikavoj. www.gutra.lt

                        "Audiotonas" - daugiabutis Neries kr. www.neriesnamas.lt

                        "Rodena" - kazkoks nematytas daugiabutis Kiskiu g.

                        "Virtual IT" - projektas "Pusynas" Karmelavoje. www.virtualit.eu

                        "Norex NT" - pristate idomu 8 aukstu daugiabuti Taikos pr. 55A, tik gaila internete dar nera sio projekto. www.norexnt.lt

                        ir pabaigai

                        UAB "Domus Baltija" - 8 aukstu daugiabutis centre, Donelaicio g. 81A. www.centronamas.lt

                        Comment


                          Parašė Zbygnewas Rodyti pranešimą
                          Na va, buvau ir as sekmadieni parodoje megoj. Pasidalinsiu informacija:

                          "NT ir investiciju valdymo grupe" - pristate nemazai projektu: daugiabucius Uzliedziuose, Narsieciuose, Noreikiskese, ir Zaliakalnyje Zarasu g. www.investicijuvaldymas.lt
                          sitas namas prie Zaliakalnio turgaus. Zanavyku/Zarasu kampas.
                          stovejo n metu toks baltas plytinis kosmaras. neblogai atgaivino ji!

                          Comment


                            hm...netoli mano kauniniu namu yra tas baltu 13...kiek zinau to buto kaina - 3600 uz kvadr. m. taigi jeigu perkant didesni butuka 4 zmogu seimai reiketu to 88 kvadr/m...jo...ir uz ka tiek moket uz vargana skurdziu silainiu vaizda pro langus, ar uz drizuota nama kuris 10m. buvo statomas...
                            [URL=http://img261.imageshack.us/my.php?image=chicagogx0.jpg][IMG]http://img261.imageshack.us/img261/624/chicagogx0.th.jpg[/IMG][/URL]

                            Comment


                              tavęs kas nors prašo į tą namą keltis? jame gyventi? žiūrėti į šilų vaizdus?

                              Comment


                                Akivaizdus įrodymas, kad Šilainiai ir panašūs komiblokų rajonai gali traumuoti žmones.
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Kaip jums tas Gojus ?
                                  Paskutinis taisė Audrius_17; 2006.10.29, 01:08.
                                  :buksvx:

                                  Comment


                                    Jau veikia:
                                    http://www.centromera.lt/gojus/

                                    Comment


                                      Ta proga pabandysiu įkelt Sakuros vaizdą iš toli.


                                      Ne tokia jau rrėžianti akį ta raudona spalva... Greičiau bordo.

                                      Comment


                                        Kažkaip keistai atrodo tarp blokinių senukų...
                                        Te visad šviečia saulė...

                                        Comment


                                          kazkas teisingai apibudino- kaip Pamela Anderson eileje prie labdaringos sriubos bet siaip jau matosi kad ten ant stogo stato ta likusia dali

                                          Comment

                                          Working...
                                          X