Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Viešbutis "Britanika"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    [KAU] Viešbutis "Britanika"

    Sveiki, nėra atskiros temos su Britanikos viešbučiu. O reikalai po truputį juda su juo į priekį.
    Truputis istorijos susijusiu su Britanikos viešbučiu. Viešbutis "Britanika"

    Kauno mieste viešbučiais buvo susirūpinta pakankamai vėlai. Ilgą laiką jam teko tenkintis kukliu, ankstyvu sovietmečiu statytu „Baltijos“ viešbučiu. Akivaizdu, kad antras pagal dydį Lietuvos respublikos miestas turėjo sulaukti įspūdingesnio statinio, todėl aštunto dešimtmečio pabaigoje šią problemą užsimota spręsti iš esmės - naujajame centrinės miesto dalies detalaus išplanavimo projekte (1977 m., vyr. architektas A. Steponavičius), be kitų centrinės Kauno dalies pertvarkymo darbų, buvo numatyta „tarp Gedimino ir Mickevičiaus gatvių, abipus Laisvės alėjos esančiuose kvartaluose, pastatyti du po penkis šimtus vietų turinčius viešbučius“. Buvo parengti monumentalūs vėlyvojo modernizmo formų projektai. Vienas iš jų, 14 aukštų, 500 vietų viešbutis „Britanika“ Kęstučio gatvėje stovi kaip pastatas - vaiduoklis iki šiol, simbolizuodamas sovietinį gigantizmą ir ambicijas.

    „Britanikos“ viešbučio Kęstučio g. projektas buvo rengiamas Miestų statybos projektavimo instituto Kauno filiale. Buvo pateikti keli projekto variantai – ekspresyvus bangos pavidalo monolitinis tūris ir technologiškai pažangus bei estetiškai išraiškingas kabamųjų konstrukcijų projektas, kuris būtų buvęs vienintelis tokios konstrukcijos objektas Lietuvoje. Kaip prisimena architektas, dėl techninio sudėtingumo ir vieno, ir antro buvo atsisakyta. Teko kurti dar vieną projektą, jau gerokai skurdesnį ir paprastesnį.

    Antrasis 1977 m. projekto variantas
    Galutinis projekto variantas

    Viešbutis kilti į viršų pradėjo 1986 metais, pagal architekto Alfredo Paulausko planą, tačiau netrukus, nepraėjus nei 5 metams, statybos buvo sustabdytos. Tuo pačiu metu buvo paliktas likimo valiai ir greta, dabartiniame Karaliaus Mindaugo prospekte statomas viešbutis "Respublika".

    Tolesnė šio pastato istorija - apipinta teisminių bylų, utopinių projektų ir korupcijos. Nors Kauno miesto savivaldybė, stengdamasi projektą užbaigti, 1998 metais sudarė sutartį su įmone UAB "Britanika", kuri įsipareigojo per pora metų pabaigti įrenginėti sovietinį monstrą, bet įmonė savo įsipareigojimų neįvykdė, sukeldama tolesnes teismų virtines, kurios nesibaigia iki šiol.

    Projektų šiam statiniui būta ir daugiau - nuo prabangaus daugiabučio iki studentų namų. Kai kurie projektai reikalavo kapitalinio pastato perstatymo, kai kurie - kelių aukštų nugriovimo, aukštų dastatymo ir netgi visiško pastato nugriovimo ir statymo iš naujo. Tačiau visi planai taip ir lieka planais - jau daug metų "Britanika" išlieka vienu žymiausiu Kauno apleistu pastatu, nuo kurio stogo atsiveria viena geriausių panoramų į Kauno centrą.

    #2
    O dabar domintų esama padėtis ir ateitis su šiuo pastatu?

    Comment


      #3
      Parašė evaldinas Rodyti pranešimą
      O dabar domintų esama padėtis ir ateitis su šiuo pastatu?
      Tai taip, labai įdomu kas bus vietoj šio neužbaigto Britanikos viešbučio. Nes miesto tikrai jis nepuošia.

      Comment


        #4
        Papildysiu temą su įvairiomis naujesnėmis žiniomis.

        Nuo senesnių iki naujesnių einant iš viršaus žemyn, tad naujausios žinios apačioje.

        1/5

        http://kaunas.kasvyksta.lt/2014/08/0...us-nugriautas/

        Skambi antraštė skelbė, kad jau pradedama griauti, bet 2014 metai praėjo ir niekas nepajudėjo. 18 tūkst. kv. metrų patalpų, 250 vietų požeminė aikštelė.

        Sovietmečiu statytas vienas iš Kauno „vaiduoklių“ skaičiuoja paskutines dienas. Artimiausiu metu bus pradėti viešbučio ardymo darbai. Jo vietoje iškils modernus biurų pastatas.

        < ... >

        Kaip teigė architektas G. Natkevičius, pastato ardymo darbai greičiausiai prasidės po vasaros, nes tokio aukšto pastato ardymas yra technologiškai sudėtingas. Reikės pasirūpinti, kad į miestą nesklistų dulkės bei kiek galima daugiau sumažinti ardymo darbų keliamą triukšmą.

        < ... >

        Planuojama, kad vietoje dabartinio 46 metrų aukščio „vaiduoklio“ bus statomas 26 metrų pastatas, 27 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpos sumažės iki 18 tūkst. kvadratinių metrų. Taip pat bus įrengta mažiausiai 250 vietų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.
        2/5

        http://kaunas.kasvyksta.lt/2015/06/2...-del-projekto/

        Natkevičius pasireklamavęs apie griovimo darbus staiga priėjo stabdį. Po beveik metų išleidžiamas dar vienas straipsnis.


        Investuotojai su architektais bei „Britanikos“ valdytojais negali susitarti, tad jokie realūs darbai iki šiol nevyksta.

        „Man atrodo projektas aiškus, bet aš negaliu garantuoti, kada prasidės darbai. Dabar daug kas priklauso nuo savininko ir investuotojų“, – patikino G. Natkevičius, pridurdamas, jog kol kas nėra jokių aiškių terminų.

        Kultūros paveldo departamento, Kauno teritorinio padalinio vedėjas Svaigedas Stoškus portalui „Kas vyksta Kaune“ tikino, jog šiuo metu savininkas derasi su investuotojais iš Amerikos. Taip pat yra vienas investuotojas iš Palangos, todėl darbai ir juda taip lėtai.
        3/5

        https://bustas.lrytas.lt/nekilnojama...esbuti-773493/

        Vizualizacijos ir skelbimas, kad jau tuoj tuoj pradės, kitų metų pirmą ketvirtį. 13mln. eurų investicijos, bei naujas plotas - sumažino nuo 18 iki 15 tūkst. kv. metrų. Palyginimui ,,Magnum" rašo, kad 30mln., tačiau 21 tūkst. kv. metrų. Tad mažesnės (pusantro karto) investicijos į kvadratinį metro plotą, negu Magnume.

        „Britaniką“ būtų galima griauti bet kada, tačiau problema yra ne tai. Daugelis įsivaizduoja, jog nugriauti pabaisomis virtusius pastatus yra labai lengva, tačiau jų savininkai patenka į keistą situaciją, nes nugriovę statinius gali prarasti teisę nuomotis valstybinę žemę.
        Todėl plėtoti tokius projektus yra labai keblu, svarbu viską pasverti. Tai yra brangus objektas, todėl niekas nenori padaryti klaidos ir išleidęs dalį pinigų pradėti bylinėtis su valstybe“, – portalui lrytas.lt yra sakęs G.Natkevičius.

        Kaip teigė „Britanika“ akcininkas Kęstutis Stragys, kol kas bendrovė nesusiduria su nesklandumais dėl valstybinės žemės nuomos, tačiau svarbu pažymėti, jog leidimo griauti senąjį viešbutį ar statyti naujus objektus bendrovė taip pat dar neturi.




        4/5

        http://kaunas.kasvyksta.lt/2018/07/1...le-britanikai/

        Viskas stumiasi tolyn į 2020 metus. Tokiu tempu tikriausiai pavyktų iki Europos kultūros sostinės dienų bent nugriaut vaiduoklį, kad negadintų panoramos turistams.

        Šios dienos Rekvizitai.lt duomenimis bendrovėje „Britanika“ šiuo metu dirba du apdraustieji darbuotojai, įmonė skolų neturi, metinė oficialiai skelbiama įmonės apyvarta nesiekia 5 tūkst. eurų. Apie nerealizuotus planus dėl „Britanikos“ pastato griovimo skaitykite čia

        Tačiau portalo „Kas vyksta Kaune“ duomeninis ne visos viltys dėl „Britanikos“ griovimo jau palaidotos ir šiuo metu vyksta tam tikri pozityvūs pokyčiai ir derybose ir dėl šio objekto. Šaltinių duomenimis, vietoje šio pastato turėsiantis iškilti statinys jau suprojektuotas, tačiau laukiama, kol Karaliaus Mindaugo prospekte bus užbaigtas vadinamasis verslo „triptikas“. Verslo centras „Arka“ jau stovi, arčiau pėsčiųjų tilto į Nemuno salą jau kyla kitas „YIT Kausta“ statomas naujas biurų pastatas, kurios bus užbaigtos kitų metų pabaigoje. Kitąmet bus užbaigtos ir vietoje „Respublikos“ statomo didžiausiu Kaune tapsiančio verslo centro „Magnum“ statybos. Panašiu metu – kitų metų pabaigoje ar tik 2020 metais, portalo šaltinių teigimu, galėtų pajudėti ir „Britanikos“ reikalai.

        5/5

        http://kaunas.kasvyksta.lt/2018/08/1...ninku-rankose/

        Nauji investuotojai - nauja pradžia? Labai visur skelbta. Net savivaldybės FB užsakė reklamą apie šią žinutę (jeigu teisingai atsimenu. Kad pasidalino nuoroda, tai tikrai). Galbūt kažką nujaučia? O gal tiesiog apsidžiaugė ir daro savotišką spaudimą per viešumą.

        BNS žiniomis, liepos pradžioje bendrovei „K26“ perleistas daugiau nei 12 tūkst. kv. metrų ploto viešbutis ir 0,6 ha ploto sklypas miesto centre, Kęstučio gatvėje, už M. Žilinsko dailės galerijos. Naujieji viešbučio savininkai kitoje vietoje – Karaliaus Mindaugo prospekte ketina statyti biurų pastatą.

        Registrų centro duomenimis, „K26“ valdo įmonė „Permira Invest“. Nei su „K26“ vadovu Rolandu Balčikoniu, nei su „Permira Invest“ vadovu Jonu Juozaičiu, nei su viešbutį perleidusios įmonės „Britanika“ vadovu Algimantu Sakalausku BNS susisiekti nepavyko.

        Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas „Kas vyksta Kaune“ sakė apie sandorį žinantis tik tiek, kiek skelbiama žiniasklaidoje.

        „Jeigu nusipirko tie, kas skelbiama, tikrai žinau, jog tai žmonės, turintys resursų kažką daryti“, – kalbėjo G. Petrauskas, pridūręs, kad kol kas savivaldybė negavo jokių oficialių dokumentų, prašymų išduoti leidimus darbams „Britanikos“ vietoje vykdyti.
        „Permira Invest“ per įmonę „KM35“ taip pat valdo bendrovę „Fugetė“, kuri Karaliaus Mindaugo prospekte planuoja biurų pastato projektą.
        Paskutinis taisė JPeters; 2018.08.19, 23:00.

        Comment


          #5
          Reik tikėtis, kad vizualizacijos viršuj pamirštos ir įdėtos giliai į stalčių, kur niekas neras.

          Comment


            #6
            Dėl vizualizacijų, tai dar buvo tokios. Jeigu pastatą nuspręstų renovuoti, o ne nugriauti - tokiu atveju jis gali likti tokio paties aukščio, tad turėdami tai omenyje viena studija sumąstė tokį sprendimą - veidrodinį fasadą. Manau jeigu pastato negriaus, tai fasadas tiesiog privalo būti veidrodinis - kitaip jis pernelyg išsišoks.

            Aišku, griauti vistiek pirmasis variantas, nes pats pastatas tiesiog pernelyg neatitinka modernių standartų ir laikyt jį ilgesne perspektyva tiesiog apsimokės daug mažiau nei nugriaut. Ir šiaip baisiai netinka tarp ganėtinai neaukštų miesto pastatėlių toks išsišokelis.

            Be to, šis video yra visiškai be jokio užsakymo padarytas - tai jaunimo iniciatyva. Tad toks pastatas tikrai nebus, viso labo idėja. Įdedu tik dėl to, nes susiję (parodo vieną iš variantų kaip galėtų būti, nebūtinai teisingą/galutinį ir t.t.) ir dėl to nes apie šį video buvo straipsnių.

            Straipsnis:
            https://bustas.lrytas.lt/nekilnojama...oklis-3951811/

            Video:
            https://www.facebook.com/dmstudiono/...084532/?type=1

            Comment


              #7
              Perpirkt perpirko Britanikos viešbutį nauji savininkai, bet jokių žinių iš „K26“ vadovų, nei iš „Permira invest“ įmonės kuri valdo "K26“. Ar tik nebus, vėl nevykę investuotojai nusipirkę šio viešbučio?


              https://www.15min.lt/verslas/naujien...ai-973-1015052

              Comment


                #8
                Kažkokios aiškesnės prošvaistės dėl "Britanikos".

                https://www.15min.lt/verslas/naujien...is-973-1178044

                Comment


                  #9
                  Nusimato dar vienas ispudingas griovimas:

                  https://kauno.diena.lt/galerijos/vai...esbutis-923307

                  Comment


                    #10
                    Vėl Natkevičius Kažkaip turiu jausmą, kad bus juodas, geriausiu atveju baltas pastatas.

                    Comment


                      #11
                      Natkeviciaus projektai yra nuostabus

                      Comment


                        #12
                        Pagal pirmasias vizulke:

                        Tik kad geriau, negu griuvėsiai.

                        Comment


                          #13
                          Didesnio masto kopija, aukštesnis tik su fasade esančiais intarpais.
                          Paskutinis taisė RokasLT; 2019.07.23, 12:40.

                          Comment


                            #14
                            Nu vaizdas iš vizulkių tai nekažką. Bet nieko keisto, jug Natkevičiaus projektas. Tas tai pastoviai savo chaltūrkes prastuminėja.

                            Comment


                              #15
                              Oficialios vizualizacijos greitai bus paleistos, tai ten pastatas visiškai juodas bus. Klasikėlė - geriau, negu griaučiai, bet ne per daug.

                              Comment


                                #16
                                Parašė kesukazzz Rodyti pranešimą
                                Nu vaizdas iš vizulkių tai nekažką. Bet nieko keisto, jug Natkevičiaus projektas. Tas tai pastoviai savo chaltūrkes prastuminėja.
                                Chaltūrkes? WTF? Natkevičius šiaip vienas geriausių lietuvių architektų, tik gal prie tokio šveicariško minimalizmo lietuvių rytietiškas mentalitetas dar nėra pripratęs, jiems reikia slaviško kičo ir ryškių spalvų.
                                Paskutinis taisė Lettered; 2019.07.23, 14:08.
                                Flickr

                                Comment


                                  #17
                                  Čia nėra ta situacija, kad o, Natkevičius baisus krienas ir nemėgsta daryti gražių/ambicingų pastatų. Tiesiog, yra užsakovas, kuris lygtais turi 13-15mln, ir nori 15 tūkstančių kvadratų.

                                  Turint tokį mažą biudžetą (1k kvadratui?) negali sau leisti sudėtingų sprendimų, įdomių tūrių, reiklių ir brangių fasado medžiagų. Užsakovas nori kad pastatas būtų pigiai prižiūrimas, nebrangus, ir atrodytų respektabiliai.

                                  Kaunas dar nėra iki to nuėjęs, kad biurų pasirinkimas būtų didžiulis, ir kompanijos rinktųsi įdomesnį pastatą ir mokėtų daugiau "dėl prestižo". Dabar tiesiog norima naujo pastato, kuris atrodo pakankamai gerai ir yra funkcionalus. Kas šitas ir bus.

                                  Taip ir atsiranda juodi stiklainiai. O kas jau kas, bet Natkevičius su chebra jų darymą yra visiškai išdirbęs. Tai ir turim. Bus pinigų, bus ir Barcode.

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Chaltūrkes? WTF? Natkevičius šiaip vienas geriausių lietuvių architektų, tik gal prie tokio šveicariško minimalizmo lietuvių rytietiškas mentalitetas dar nėra pripratęs, jiems reikia slaviško kičo ir ryškių spalvų.
                                    Gal ne chaltūra, bet truputi didesnės vaizduotės nebuvimas, jei tam pačiame mieste statomi panašiai atrodantys pastatai. O prie juodo fasado ir stiklų, jei taip jis myli tą juodą, bent jau galima derinti kažkokius fasado elementus.
                                    Geriausiai būtu akmens elementai, bet, tikriausiai, reikia šviesaus fasado, kad gražiai viskas žaistų tarpusavyje. Prie juodo, tikriausiai, geriau medis.
                                    Paskutinis taisė RokasLT; 2019.07.23, 14:27.

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė Magician Rodyti pranešimą
                                      Čia nėra ta situacija, kad o, Natkevičius baisus krienas ir nemėgsta daryti gražių/ambicingų pastatų. Tiesiog, yra užsakovas, kuris lygtais turi 13-15mln, ir nori 15 tūkstančių kvadratų.

                                      Turint tokį mažą biudžetą (1k kvadratui?) negali sau leisti sudėtingų sprendimų, įdomių tūrių, reiklių ir brangių fasado medžiagų. Užsakovas nori kad pastatas būtų pigiai prižiūrimas, nebrangus, ir atrodytų respektabiliai.
                                      Architekto darbas ir yra už tą minimalią sumą padaryti reikiamą kiekį kvadratų ir kad viskas atrodytų respektabiliai, o Natkevičius šiuo klausimu išspaudžia tikrai neblogai, kitų Lietuvos achitektų ekonominiai projektai atrodo žymiai blogiau. Dauguma net su dideliu biudžetu pridaro š.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė Magician Rodyti pranešimą
                                        Čia nėra ta situacija, kad o, Natkevičius baisus krienas ir nemėgsta daryti gražių/ambicingų pastatų. Tiesiog, yra užsakovas, kuris lygtais turi 13-15mln, ir nori 15 tūkstančių kvadratų.

                                        Turint tokį mažą biudžetą (1k kvadratui?) negali sau leisti sudėtingų sprendimų, įdomių tūrių, reiklių ir brangių fasado medžiagų. Užsakovas nori kad pastatas būtų pigiai prižiūrimas, nebrangus, ir atrodytų respektabiliai.

                                        Kaunas dar nėra iki to nuėjęs, kad biurų pasirinkimas būtų didžiulis, ir kompanijos rinktųsi įdomesnį pastatą ir mokėtų daugiau "dėl prestižo". Dabar tiesiog norima naujo pastato, kuris atrodo pakankamai gerai ir yra funkcionalus. Kas šitas ir bus.

                                        Taip ir atsiranda juodi stiklainiai. O kas jau kas, bet Natkevičius su chebra jų darymą yra visiškai išdirbęs. Tai ir turim. Bus pinigų, bus ir Barcode.
                                        Nu tai tokiam - neleisčiau statyti miesto centre, jau geriau laukti geresnių laikų, kai atplauks daugiau užsienio investicijų. Nes dabar stovės velnias žino kiek metų gargaras žemiau vidutinybės, net jau lyginat su Lenkija.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X