Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno Arena

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomas
    Aš sakyčiau, kad kur kas geriau pripažinti savo nekompetencija ir pasamdyti deryboms specialistus, negu būti taip padarytiems, kaip LR Vyriausybę padarė Williams su Abišala.

    Manau, kad tas pats Abišala būtų neblogas pasirinkimas.
    Neieškok kvailių niekas nieko nepadarė. Viskas buvo atlikta sąmoningai ir suprantant pasekmes

    Comment


      Parašė Tomas
      Aš sakyčiau, kad kur kas geriau pripažinti savo nekompetencija ir pasamdyti deryboms specialistus, negu būti taip padarytiems, kaip LR Vyriausybę padarė Williams su Abišala.

      Manau, kad tas pats Abišala būtų neblogas pasirinkimas.

      mane nervina tai kad apie busimus derybininkus dar tik kalbama... jau seniai turejo buti paskelbtas konkursas. dabar kol taryba nutars kad reikia skelbt konkursa derybininkams, kol vyks konkursas, paskui kai nelaimeje konkurso apskus ji teismui (paprastai tokia standartine konkursu schema Kaune)... gaila man tu prancuzu, atvaziuos su konkreciais pasiulymais, bandys deretis, o valdzia vis lauks, kol pripazins nacionalini statusa, kol ras derybininkus ir t.t.
      baisiausia tai kad as isivaizduoju kiek konkursu ir biurokratijos reiktu praeiti tiems kas nutartu arena statyti uz privacias lesas. nes ten valstybine zeme, vadinasi visi 9 biurokratijos ratai...

      Comment


        na tai per kelias dienas pereisi per tų 9 ratų kišenes vis ką įdėdamas ir gausi visus reikiamus popierius
        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

        Comment


          Parašė Llinass
          Neieškok kvailių niekas nieko nepadarė. Viskas buvo atlikta sąmoningai ir suprantant pasekmes
          O po to kai Babilius numirė, nebeliko net ko sodint ...
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Zuoko PRas:
            Parašė vilnius.lt
            Vilniaus meras atkreipė Premjero dėmesį į Kauno sporto arenos klausimą


            Šiandien sostinės meras Artūras Zuokas susitikęs su Ministru Pirmininku Algirdu Brazausku aptarė Vilniaus ir Kauno dvimiesčio reikalus. Sostinės vadovas prašė Premjero inicijuoti Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybių bei Vyriausybės atstovų susitikimą, kuriame būtų aptartas Sporto arenos statybos Kaune klausimas.
            Mero nuomone, planuojama statyti 12 tūkst. vietų universali daugiafunkcinė Kauno Sporto arena – ne tik Vilniaus ir Kauno dvimiesčio bet ir valstybinės svarbos objektas – turi atsirasti kuo greičiau.
            Šis Sporto arenos projektas buvo pristatytas didžiųjų Lietuvos miestų stende šiemetinėje nekilnojamojo turto parodoje MIPIM Kanuose.



            Viešųjų ryšių tarnybos vyr. specialistė Rūta Diržanauskaitė
            Konstitucijos pr. 3, Vilnius
            Tel.: (8 5) 211 2326, 8 ~ 680 61 326
            El. paštas ruta.dirzanauskaite@vilnius.lt

            2006-04-28

            Comment


              /\ eina sau ar aš tikrai matau tai, kas čia parašyta... kažkas naujo ir sunkiai suvokiamo...

              Comment


                Nu kam nauja, o kas visalaik aiskino, kad Vilniaus baubas ne kas kita kaip paranoja

                Comment


                  o gal tiesiog parašytas naujas verslo planas
                  Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                  Comment


                    Kaip bebūtų- geras Mr. Z kaip politiko žingsnis Realią situaciją tai vargiai pakeis, bet palaikymo kauniečių tarpe jis turėtų sulaukti daugiau
                    Kaip po dykumą blaškiausi

                    Comment


                      Kas sieja Gariūnų turgavietę ir Kauno sporto rūmus Nemuno saloje?

                      Abu šie objektai ambicingai siekė nacionalinės svarbos objekto statuso, kuris suteikia tam tikrų privilegijų tikintis finansavimo ar išskirtinių veiklos sąlygų.

                      Tačiau šie siekiai turgavietę ir būsimąją sporto areną Kaune ir išskyrė. Gariūnai tokį statusą gavo, o sporto rūmai - ne.

                      Iš pirmo žvilgsnio - kažkoks nesusipratimas, paradoksas, apgailėtina ironija. Ar turgus valstybei yra svarbesnis nei sporto arena, reikalinga tarptautiniams įsipareigojimams vykdyti? Kai Lietuva įrodinėjo esanti verta surengti 2011 metų Europos krepšinio čempionato finalą, pažadas turėti prestižinę areną skambėjo labai garsiai, garbingi svečiai buvo vedžiojami aplink Nemuno salą, o santūrūs jų gūžčiojimai pečiais buvo entuziastingai paneigiami.

                      Kodėl valstybinės svarbos objekto statusą Gariūnams gauti buvo lengviau nei sporto rūmams Nemuno saloje?

                      Galbūt išryškėjo amžina Vilniaus ir Kauno priešprieša konkuruojant ir dėl investicijų, ir dėl krepšinio sostinės vardo? Gal Kaunui kažkas tyčia spendžia spąstus ir blokuoja visus projektus? Gal Kaunas neturi įtakingų užtarėjų sostinėje?

                      Logikos, kodėl Gariūnų turgavietė tapo valstybei ir visuomenei svarbiu objektu, rasti sunkoka. Rimtu veidu buvo priimamas argumentas, jog ji žada dar šimtą metų būti didžiausia turgaviete Lietuvoje, o dirbančių žmonių skaičius padidės 10-15 proc. Ar tai labai jau įspūdingas naujų vietų skaičius? Taip, Gariūnuose dirba apie 10 tūkstančių žmonių, tačiau bemaž pusė tiek dirba viename bankrutuojančiame Panevėžio “Ekrane”. Ar pažadai investuoti 50 milijonų litų per 10 metų yra užfiksuoti juridiškai kaip finansinis įsipareigojimas? Galiausiai atsitiko taip, kad valstybinės svarbos objekto statuso suteikimo Gariūnų turgavietei klausimą nagrinės net Konstitucinis Teismas.

                      Nacionalinės svarbos objektais Vyriausybė taip pat pripažino keturis sporto ir pramogų kompleksus Vilniuje, Kaune, Alytuje ir Marijampolėje. Vėlgi atrodytų kažkas ne taip, jei tokį statusą gavęs “Girstutis” traktuojamas kaip svarbesnis valstybei ir jis įgyja teisę pretenduoti į ES paramą, o būsimoji sporto arena Nemuno saloje lieka “našlaitė”.

                      Kai išskirtinis statusas buvo suteikiamas Gariūnams, Vyriausybė apskritai dar nebuvo nustačiusi, kokiais kriterijais remiantis objektai pripažįstami nacionalinės svarbos. Dabar jie jau apibrėžti. Nurodyta, kad toks statusas gali būti suteikiamas, jei daugiafunkcinis sporto objektas atitinka bent du iš penkių reikalavimų: jei objektai yra būtini valstybės tarptautiniams įsipareigojimams vykdyti, jei juose sudarytos sąlygos rengti tarptautines sporto varžybas, jeigu jie gali būti naudojami ne tik sporto, bet ir kultūros bei turizmo plėtrai, jei juose vykdoma veikla svarbi regioninei politikai, jei jie leidžia geriau išnaudoti viešąją sporto ir turizmo infrastruktūrą ir skatina privačias investicijas.

                      Sporto arena Nemuno saloje bent formaliai atitinka visus penkis šiuos kriterijus, tačiau nacionalinės svarbos objekto statusas jai nesuteiktas. O šią savaitę Lietuvos verslo plėtros agentūra atmetė ir Nemuno salos infrastruktūros projektą, kurio vertė siekia apie 70 milijonų litų.

                      Nors agentūra nekomentavo neigiamo atsakymo, logiškiausia versija, kad infrastruktūros projektas ir buvo atmestas dėl to, kad nėra nei arenos projekto, nei sutarties su koncesininku. Prašymas pripažinti areną nacionalinės svarbos objektu anksčiau taip pat buvo atmestas dėl tų pačių priežasčių.



                      Jei Savivaldybė tik po keturių mėnesių skelbia konkursą derybų su areną ketinančia statyti Prancūzijos kompanija konsultantams, vėl kyla abejonių ne tik dėl valdininkų sugebėjimų rengti ir teikti projektus sostinėje, dirbti nuosekliai, bet ir dėl vilkinimo. Prancūzai tvirtina jau galintys sėsti prie derybų stalo, o mes tik pradėsime ieškoti konsultantų. O kol nebus sutarties su koncesininku, nebus rūmų projekto, neverta tikėtis nacionalinės svarbos statuso nei pačiai arenai, nei Nemuno salos infrastruktūrai.

                      Comment


                        Manau nac. svarbos statuso suteikimas Gariūnams buvo diiidelė klaida. Visų pirma tai nė kiek nepasitarnauja šešėlinės ekonomikos mažinimui. Visų antra, sumenkino paties statuso vertę. Po to galime nesistebėti, kad laidos apie Lietuvą, rodomos per Discovery, prasideda nuo reportažo apie Gariūnus...
                        Kaip po dykumą blaškiausi

                        Comment


                          iš temos iškelti pranešimai, nesusiję su ja. Apie merus ir miestų savivaldas toliau galima diskutuoti čia.
                          Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                          Comment


                            Parašė Audriukas
                            Kas sieja Gariūnų turgavietę ir Kauno sporto rūmus Nemuno saloje? .
                            Sutinku su beveik visu Tavo pasisakymu, tačiau manau, kad viskas kur kas aiškiau. Nereikia būti naiviems ir manyti, kad viskas kas padaroma (juolab lietuvoj) - padaroma dėl valstybės, piliečių, juo labiau, dėl miesto.

                            Pasikartosiu, mano manymu, čia yra interesai. Beveik vien tik interesai. Monopolija yra labai naudinga patiems monopolistams - pinigėlius kala sau ir vargo nemato. Arenos, nors sakoma, kad nepelningos, BET kaži kokius pelnus gauna renginių organizatoriai, operatoriai. Nemanau, kad nuostoliai būtų. Tai yra verslas (koncertai, renginiai ir pan.) O atsiradus TOKIAI patraukliai naujai arenai - bene geriausiai Baltijos šalyse - vilniaus šou verslo pajamos sumažėtų. Pvz., Juk beveik 100 proc., kad bilietų kainos į zymenso areną sumažėtų, kaip sakant, dėl konkurencijos... O kai verslas susiduria su valdžia - tai jau korupcija [Tokia ekonominė tiesa]. UAB Vyriausybėje tikrai ne šventieji sėdi, tad visai nesunku kaišioti pagalius į ratus.


                            Prisiminkime žaliųjų protestus prie savivaldybės dėl arenos. Kai tik koks mitingas - tuoj žurnalistai vietoj, per žinias parodo. Juk kas buvom Saloj, matėm, kokie kemsynai buvo arenos sklype - reiktų ilgokai paieškot ką ten galima būtų saugoti... Kitas dalykas - Rakausko arena. Kur? Kas? Kaip? Yra kas nors ar ne - štai kur klausimas. Tiesą pasakius, net paveikslėlis kaip Rakausko arena atrodo neišvydo dienos šviesos... O koks triukšmas buvo su Garastu priešaky. Tad, interesai....

                            Kauno valdžia išties galėtų sparčiau krutintis. Kita vertus, vos pasikrutini - visi šaukia, kad čia kažkas neskaidru. Nesikrutini - vėl blogai. Todėl ir matome biurokratiją - dešimt konkursų dėl dešimties konkursų...

                            Sąmokslo teorijos turi tendenciją pasitvirtinti.......
                            Paskutinis taisė auksellis; 2006.05.02, 21:02.

                            Comment


                              Parašė vytauc
                              Manau nac. svarbos statuso suteikimas Gariūnams buvo diiidelė klaida. Visų pirma tai nė kiek nepasitarnauja šešėlinės ekonomikos mažinimui. Visų antra, sumenkino paties statuso vertę. Po to galime nesistebėti, kad laidos apie Lietuvą, rodomos per Discovery, prasideda nuo reportažo apie Gariūnus...
                              Gariūnams suteiktas nacionalinės svarbos statusas ne klaida. Nes lietuvos prioritetas - Gariūnų turgavietė - tai šios šalies ateitis. Ar girdėjot konkretesnio prioriteto įvardijimą. Bet aš tai ne. Kiek pamenu, dar vasarą kilo mažas skandalėlis, kai paaiškėjo, kai UAB vyriausybės klierkų vos ne giminės valdo tą turgų ar bent jau žemę - tiksliai nžn. Klausimas ar kas nubaustas - lieka atviras. Greičiausiai, kad ne.

                              Tuo tarpu, Strateginio planavimo komiteto nariai 0,5 metų nesuprato, kad parama prašoma ne visai arenai, o tik infrastruktūrai...


                              Įstatymai lietuvoj derinami prie konkrečių žmonių, tad ir šis atvejis ne kitoks. Nors Salos arena atitinka visus kriterijus tam statusui, bet........ Kažkoks balaganas prasidėjo ir su Panevėžio arena, nors parama jau regis gauta... Tad ta statuso vertė ir anksčiau nebuvo itin aukšta....

                              Comment


                                Audriukas: Logikos, kodėl Gariūnų turgavietė tapo valstybei ir visuomenei svarbiu objektu, rasti sunkoka.
                                CITATA:
                                lrt.lt 2006-05-03


                                Bus aiškinamasi, ar Gariūnus pripažįstant valstybinės svarbos projektu nebuvo supainioti interesai

                                Lietuvos radijas

                                Seimo antikorupcijos komisija kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydama išaiškinti, ar Gariūnų turgavietę pripažįstant valstybinės svarbos projektu, Vyriausybės nariai nesupainiojo viešų ir privačių interesų.


                                Pasak komisijos pirmininko Petro Baguškos abejonių sukėlė tai, kad 3 bendrovės be konkurso įgijusios teisę valdyti Gariūnus, pervedė nemažas pinigines sumas partijoms.


                                http://www.lrt.lt/news.php?strid=5042&id=1842289&sid=

                                --------------------
                                TV3 vakar skelbė, kad šios bendrovės Socdemų ir Darbo partijoms "padovanojo" po atitinkamai po 37,5 ir 112,5 tūkst. litukų.
                                Paskutinis taisė auksellis; 2006.05.04, 17:24.

                                Comment


                                  /\ va ir išlindo yla iš maišo blin...ranka ranką plauna taip sakant...

                                  Comment


                                    Parašė batista
                                    /\ va ir išlindo yla iš maišo blin...ranka ranką plauna taip sakant...
                                    Taaaip... Labai "svarios" rankos. O dar kiek "muilo" (LTL) panaudota kituse objektuose. Tikriausiai Kauno savivaldybė "ranku neplauna", kad arenos statusas stringa.
                                    Te visad šviečia saulė...

                                    Comment


                                      manau si PR galima prie sio threado priskirt

                                      kaip matau ideja prie megos dar nenumire

                                      Bendrovė „Baltic Shopping Centers“ (BSC), valdanti prekybos centrus „Banginis“ Vilniuje ir „Mega“ Kaune, pernai gavo 2,25 mln. litų grynojo pelno. 2004 metais bendrovė buvo patyrusi 475 tūkst. litų nuostolių.

                                      BSC pajamos pernai siekė 13,12 mln. litų - 7,4 karto daugiau nei užpernai, kai pajamos sudarė 1,77 mln. litų, rašoma bendrovės 2005 metų veiklos ataskaitoje.

                                      Bendrovė planuoja plėsti pernai gruodį atidarytą prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“. Šalia numatoma sukurti sporto ir sveikatingumo kompleksą su universalia arena, kurioje galėtų vykti 2011 metų Europos krepšinio čempionato varžybos, o komplekse būtų sporto klubas bei vandens procedūros.

                                      Be to, BSC planuoja toliau plėtoti prekybos centrus Lietuvoje bei užsienyje.

                                      BSC turtas 2005 metų pabaigoje siekė 282,4 mln. litų, įsipareigojimai – 147,08 mln. litų.

                                      100 proc. BSC akcijų priklauso bendrovei „SSPC“. 79,79 proc. „SSPC“ akcijų valdo „Senukų“ steigėjas Augustinas Rakauskas, 20 proc. - Artūras Rakauskas.
                                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                      - George W. Bush President of the USA

                                      Comment


                                        /\ pabandytų tik rakauskas tokio centro nepastatyt...jeigu nepastatys, vadinasi, čia viskas daroma, kad tik sustabdyt salos projektą...

                                        Comment


                                          bet prie pc "Megos" nori statyt ciuzykla, tipo kauno ledo arena jau pasenus tai prie megos statys nauja modernia ledo arena
                                          p.s cia sitam straipsni siek tiek uzsiminta: http://www.ledas.lt/lit.php/1202

                                          Comment

                                          Working...
                                          X