Parašė fui

Rodyti pranešimą

Skelbimas

Collapse

No announcement yet.

[KAU] Kaunas sovietmečiu

Collapse

X
- 

Neabejotinai, nuotrauka daryta prie karo muziejaus, tačiau man ji priminė mano vaikystės eglutę. Kiekvienų metų žiemą, šalia kino teatro "Taika", pastatydavo eglę, aptverdavo ją medine tvorele ir pastatydavo tą pasakų namelį.

Rytas. Šlapia. Miglos. Tiltas. Upė.
www.airfoto.lt
Comment
 - 

Gal kartais tu atsimeni kita pruda- nedideli koks 10x10m su skulptura vidury, priesais pesciuju pereja?Parašė jRamke Rodyti pranešimąPrisimenu prūdą, sklidiną vandens, kiek tolėliau už Galaunių namų Vydūno alėjoj. Bet jis buvo arčiau gatvės, ne visai taip, kaip fotkėj. Be to, buvo mažesnis (o gal čia dar kita vieta nufotografuota). Užverstas žemėmis 9-tame dešimtmetyje.פוניקולאַר
Comment
 - 

Taip, bet prie buvusios oranžerijos buvo iškastas prūdas, o ne bombos išmuštas. Bet kalbame apie pastarąjį, arčiau Galaunės namo, kaip suprantu. Ir jo vietą galima nesunkiai nustatyti, nes medeliai ten jaunesni.Parašė fui Rodyti pranešimąGal kartais tu atsimeni kita pruda- nedideli koks 10x10m su skulptura vidury, priesais pesciuju pereja?
Comment
 - 

As nezinau kurioje vietoje buvo prudas, jei jis arti Vyduno alejos tada tarp Minties ir Geliu ratu, ten kur dabar auga jaunesni medziaiParašė jRamke Rodyti pranešimąFui'jau,
Tavo antroj ir trečioj fotkėj matosi šviesaus mūrinio namo kontūrai. Jeigu tai Vydūno al. 15 / Minties rato 1, tai prūdo vieta lokalizuota.Paskutinis taisė fui; 2010.02.08, 22:46.פוניקולאַר
Comment
 - 

Šiame žemėlapyje matosi kažkoks mėlynas taškas netoli Vydūno al.: http://www.miestai.net/forumas/showp...40&postcount=5
Comment
 - 

Vot kai sulauksi 90 metų, tada tikrai žinosi, ką reiškia būt vaiku...Parašė Rutualda Rodyti pranešimąRamunas kns aciu tau uz nuostabia nuotrauka ,su seniu salciu isidejau ja i kokiakcija.Man irgi tokie dalykai primena vaikyste ,man tika suejo 36 metai,o as kaip vaikas iki siol visi taip sako
))))))))))))))

Comment
 - 

J Ramke
 Liutas as prie to fontaniuko netoli gyvenu ,kai einu i IkI parduptuve tai ji matau ,kazkada buves geras fontaniukas ,dabar ten pijokai alu gere su bobom ir sidra ,man ten patiktu pasedet ,bet geda kai tokia liaudis ,dar kabinetis girti prades,ten dar akmenis kazkas normaliai islupe ,o kopeteles dar yra
)))))))))

Comment
 - 

o taip, prisimenuParašė liutass Rodyti pranešimąAr prisimena kas nors Vilijampoleje, tarp turgaus ir atip vadinamos "dvieju aukstu" parduotuves toki baseiniuka? Buvo su kopetelem ilipti ir ten maudydavosi vaikai (ir as tama tarpe).
 dažnai praeidavau tą baseinelį, bet maudytis jau neteko. reikes kada aplankyt tas vietas.
ir dar idomu būtų pažiūrėt ar yra išlikus ta maža automodelių trasa šalia 24os mokyklos?

Comment
 - 

Mano mokykla. Aikštelė išlikusi, bet visiškai apleista.Parašė McBain Rodyti pranešimąir dar idomu būtų pažiūrėt ar yra išlikus ta maža automodelių trasa šalia 24os mokyklos?
When a man lies, he murders some part of the world
Comment
 - 

- 

Parašė jRamke Rodyti pranešimą1944 metai, rugpjūtis. Sovietai jau Kaune:
Atvaizdas
sovietai jau isitvirtino 1976m.: "lomatj ne - stroitj"

פוניקולאַר
Comment

būtent toje vietoje ir buvo

Comment