Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilkpėdė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Geros foto, nemaza nostalgija siam rajonui, kazka lyg girdejau, kad maxima renovuoja ar kazka vietoj to stato?

    Comment


      #42
      Šiame Vilniaus mikrorajone užsimota pakartoti Paupio sėkmę: štai kaip jis pasikeitė per kelerius metus
      Ilgą laiką pramoniniu Vilniaus mikrorajonu buvusi Vilkpėdė turėtų atgimti kaip gyvybinga sostinės dalis – 2021 m. patvirtintame miesto bendrajame plane numatyta, kad Vilkpėdę naujam gyvenimui prikels nauji komercinio ir gyvenamojo nekilnojamojo turto (NT) projektai. Žadamų pokyčių laukia ir mikrorajono gyventojai, kurių skaičius po įgyvendintų konversijos projektų turėtų išaugti net 10 tūkstančių. Dar tais 2021 metais Vilniaus miesto valdžia, architektai, urbanistai ir vystytojai svarstė, kaip turi atrodyti Vilkpėdė, kokiu identitetu ji turėtų pasižymėti. Tuomet buvo nutarta, kad nereikia vengti jos dabartinio veido, juk tai – pramoninis rajonas, kuriame ir dabar yra veikiančių ir neveikiančių gamyklų. Būtent tai Vilkpėdę daro išskirtinę ir suteikia galimybę ją paversti patrauklia komerciniams ir išskirtiniams gyvenamiesiems objektams skirta teritorija.

      Pašnekovas tęsė, kad Vilkpėdė sulaukia nemažai dėmesio ne tik iš vystytojų, bet ir iš savivaldybės. Siekiama ją transformuoti remiantis Šiaurės miestelio, Paupio, Markučių, Naujamiesčio gerosiomis patirtimis, kai gamybinės teritorijos konvertuojamos į gyvenamąsias bei komercines erdves. Visgi jis buvo įsitikinęs, kad šis virsmo procesas nebus greitas, tačiau, neabejotinai, teigiamai pakeis Vilkpėdės „veidą“.

      Gerinama infrastruktūra

      Ką per kelerius metus pavyko sukurti Vilkpėdėje? Šiemet Vilniaus miesto savivaldybė išplatino pranešimą, kad Vilkpėdėje planuojami bene didžiausi pokyčiai visoje sostinėje. Pirmiausia, planuojamos naujos viešosios eismo infrastruktūros jungtys, kurios padidins mikrorajono susisiekimą su gretimomis miesto dalimis. Didžiausias savivaldybės projektas yra Bukčių tilto rekonstrukcija, leisianti atkurti pėsčiųjų ir dviračių jungtį tarp Vilkpėdės ir Lazdynų. Taip pat nuo tilto, kuris po rekonstrukcijos bus vadinamas Elektrinės tiltu, bus įrengti nauji dviračių takai Eigulių ir Elektrinės gatvėse, sujungsiantys Lazdynus su Senamiesčiu.

      Įgyvendinant Vilkpėdės rajono konversiją keliamas tikslas atgaivinti rajoną ne tik naujais NT ir infrastruktūros projektais, bet ir augančiu gyventojų skaičiumi. Pagal Vilniaus miesto bendrajame plane numatytus pokyčius Vilkpėdės gyventojų turėtų padaugėti apie 10 tūkst. Tam prireiks ir tinkamos socialinės infrastruktūros – darželių bei mokyklų, bendro naudojimo zonų.

      Pirmosios kregždės

      Vilkpėdės konversiją gyvai gali stebėti tie, kurie šiuo metu jau yra čia įsikūrę. Vienas naujausių projektų - „Betono fabriko“ konversija, po kurios dviejuose biurų pastatuose įsikūrė pirmosios įmonės. Kaip skelbiama neseniai platintame pranešime žiniasklaidai, pernai pavasarį atidaryti konvertuoti 4.000 kv. m ploto „Betono fabriko“ biurai čia jau atvedė keliolika įmonių ir kelis šimtus darbuotojų, dešimtis privačių renginių ir skatina tolesnę visos 18 ha teritorijos raidą.

      Nors visa buvusio kombinato teritorija tebeatrodo kaip gamybinė, į ją jau įsikėlė tokie paslaugų verslai kaip buhalterinės programinės įrangos kūrėjai „RoboLabs“, DO ARCHITECTS studija, apšvietimo sistemų projektuotojai „Energy Green“, kavos ir kavinių sektoriuje dirbančios „Backstage Roastery“, „King Coffee Service“ bei „Huracan Coffee“, viešųjų ryšių agentūra „Idea Prima“, baldų ir interjero dekoro salonai „Šiaurė Shop“ ir ,„Būsto Harmonija“ bei kelios kitos projektavimo ar prekybos bendrovės. Greta „Betono fabriko“ sandėlius įkurdino stambi gėrimų rinkos dalyvė „Red Bull“, o kūrinių saugyklą šiuo metu plėtoja MO muziejus. Augančios „Betono fabriko“ bendruomenės ir kaimynų iniciatyva šiemet netgi buvo pakeistas Naujosios Riovonių gatvės dalies pavadinimas – ji dabar oficialiai vadinasi Betono akligatviu.

      Comment


        #43
        Parašė John Rodyti pranešimą
        Kernavės gatvės, kur viskas buvo daroma nuo nulio ir buvo sugebėta viską kiaurai su**binti.
        Naugarduko g. 97 panašu, kad bus tas pats Š, bent jau sprendžiant pagal renderius https://citify.eu/lt/naugarduko-g-97/. Ten kur briefly nutrūksta normalus šaligatvis vietoj to, kad jį sujungti bus palikta taip kaip yra dabar - random vertikali parkofkė prieš namą. Tas pats buvo ir su namu Verkių g.

        Panašu, kad savivaldybė tiesiog nepajėgi nieko keisti ir jeigu buvo gaidys tai jis ir lieka. Šitam Žalgirio kampe mūsų laimei buvo šaligatvis. Turėjau vilčių, kad po valstybinės žemės perdavimo savivaldybėms kažkas pasikeis ir tokios teritorijos bus pertvarkytos. Bet dabar nežinau, gal čia naivu to tikėtis buvo visgi.

        Comment


          #44
          Gal kas žinot, kas planuojama teritorijoje vietoj buvusios Kuro bazės tarp Tūkstantmečio ir Gerosios vilties gatvių? Mačiau, tos senos cisternos jau išvežtos, stumdomas (turbūt valomas) gruntas.
          Lietuva visiems.

          Comment

          Working...
          X