Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Medžiai ir želdiniai miestuose

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė Dzipas
    Miškas,kad ir kur jis bebūtų, turi būti išsaugotas. Iškirsti visada spėsi, o atauginti tokius pušynus prireiks laaabai daug laiko.
    Vat kur kur, jei kirst tai pirmoj eilėj iškirst viduj miesto likusius miškus

    Comment


      #42
      Tu visai išprotėjai? Ir kas tada būtų? Dūstume nuo teršalų... Ne veltui Vilnius turistams pristatomas kaip žaliausia Europos sostinė. Žmonės tai vertina, jiems tai patinka, o iškirsti miškus ir užstatyti viską pastatais? Tas pat kaip stovyklauti palapinėse mašinų stovėjimo aikštelėje...

      Comment


        #43
        Kokia nesamone . Vilniu taip puosia tie miskai, Vilniaus miskus vertina, as nesuprantu kaip galima net noreti juos iskirsti. Aisku parkais irgi nereikia versti, tegu pirma sutvarko dabar esancius ir tada gal miske takelius ir poilsevietes daryti, bet kad naikinti .

        Comment


          #44
          palaikau kaunaz, nematau nieko grazaus, kad miskas yra miesto centre, tai kad yra zaliu plotu gerai, bet miesto centre neturetu but, visgi cia miestas, ne kaimas, manau tie patys turistai, del to, kad musu sostine "zaliausia" cia ne kiek labiau nevaziuos, misku yra visur, zymiau geriau butu tureti sutvarkyta, urbanizuota miesto centra,kur zalumos ruozai papildytu ji, o ne dominuotu.
          Paskutinis taisė batman; 2006.05.10, 20:37.

          Comment


            #45
            Parašė kaunaz
            Vat kur kur, jei kirst tai pirmoj eilėj iškirst viduj miesto likusius miškus
            Searching for your brain... Still searching........ Sorry, no brain found
            You might surprise yourself.

            Miestai.net FB

            Comment


              #46
              Medžiai yra gerai, vienareikšmiškai... nieko kirst nereikia tik sutvarkyt, visur padaryti takus, suoliukus, apšvietimą ir būtų dar gražiau...

              Comment


                #47
                Visu didziausiu pasaulio miestu parkai yra vienos zymiausiu ju vietu.. Paryzius: Bolones miskas(!), Marso laukai; Londonas: Hyde parkas, Kensington Gardens; New York - Central Park; Berlynas - Tiergarten; Barselona - Guell (Gaudi) Parkas. Visi miestai, turintys parkus, jais labai didziuojasi, tuo tarpu kiti miestai, pvz. Kopenhaga gali pasigirti tik fortu su narkomanais - Kristianija . Taip kad kvaila apie tai diskutuoti. Parku labai mazai tera tik tankiai apgyvendintuose Azijos didmiesciuose, kuriuose gyvenimo salygos labai prastos, bet net ir ten turtingesni gyventojai augina medzius bent jau ant namu stogu, kad bent siek tiek pagerinti savo egzistavima tarp betono ir ismetamu duju.

                Comment


                  #48
                  negalima liest medžių! ypač miestuose! mes gal ir nespėsim smogo baisaus patirt, bet ateities kartoms būtų neįmanoma gyvent miestuose dėl milžiniško užterštumo! be to, medžiai suteikia gražų vaizdą, tik pritariu visiems, kad juos aptvarkyt reiktų estetiškai

                  Comment


                    #49
                    Yra aišku ir nemažai vietų kur medžiai turėtų būti pašalinti ar bent apgenėti. Pvz. senamiestyje ir kitose vietose, kur jie užstoja pastatus. Vietoj jų galima būtų pasodinti mažesnius ar išvis nesodinti.

                    Comment


                      #50
                      Parašė Edd
                      Yra aišku ir nemažai vietų kur medžiai turėtų būti pašalinti ar bent apgenėti. Pvz. senamiestyje ir kitose vietose, kur jie užstoja pastatus. Vietoj jų galima būtų pasodinti mažesnius ar išvis nesodinti.
                      Musu katedroj nuolat vyksta gincai tarp prodekanes, kuri yra Urboekologijos specialiste (jos paskaitose visi miesto zeldiniai yra vienareiksmiskai tik geris) ir katedros vedejo, kuris yra Lietuvos bendrojo plano pagrindinis rengejas. Jis savo paskaitose saiposi is zaliuju plotu senamiestyje gyneju ir siulo isvis iskirst medzius senamiestyje (pradedant Gedimino kalnu) idant islaikyt jo autentiskuma

                      Comment


                        #51
                        viduramziais ir ne tik nei vieno medzio ant gedimino, triju kryziu ir tt kalno nebuvo
                        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                        - George W. Bush President of the USA

                        Comment


                          #52
                          @John: Tikrai yra pilna vietų, kur neauga jokie miškai ir kur galėtų plėstis miestas. Tokių vietų pilna ir miesto centre. O "miškingų kalvų" tikrai niekas neužstatinės ir aš tam pilnai pritariu. Vilnių pirma reikia tankinti išnaudojant esamas apleistas teritorijas, o ne griebtis "miškingų kalvų". Tuo labiau, kad žinant ką šiuo metu stato - miškingas žalias kalvas pakeistų tipiški komiblokai v2.0. Nekoks būtų vaizdelis, oi nekoks.

                          Comment


                            #53
                            teisingai john sako, tankus miskas vidury miesto, mano nuomone nepuosia jo. kazkas minejo didziuju miestu parkus, bet juk pvz central parkas niujorke yra apsuptas pastatu, ir jo reiksme aplinkai, nuo to padideja, o pas mus yra neizengiami miskai... jokie suoliukai, bei takai neirenginejami miskuose, tad praretinti ar dar kaip nors tvarkyti butina, nes plestis i sonus miestui nelogiska.

                            Comment


                              #54
                              Parašė John
                              Taip iseina, kad mieste esantys nesutvarkyti ir neizengiami miskai ir krumai yra geris?
                              Taip, o kodėl ne? Čia įprastas miškas, natūrali gamta, nieko blogo tame nematau. Aišku geriau būtų jei įrengtų parkus, bet vietoj tų visų miškų parkų neįrengsi, tuo labiau, kad ir su esamais šiuo metu savivaldybė nesusitvarko.

                              Comment


                                #55
                                Parašė DeSadas
                                viduramziais ir ne tik nei vieno medzio ant gedimino, triju kryziu ir tt kalno nebuvo
                                Triju kryziu kalnas yra kalnas, o ne sanemiestis. Gedimino kalnas, buvo pasirinktas,kaip patogi vieta gynybai ir niekad ant tokiu gynybiniu kalvu nebudavo medziu, kadangi medziai palengvintu priesu lipima i jas

                                Comment


                                  #56
                                  Gal tiesiog tuos miškus papraščiausiai reiktų sutvarkyti, o ne iškirsti Iškirs mat miškus, paskui kai pradės vaikučiai pabiručiai visokiom kvėpavimo takų ligom sirgt, sakys kur medžiai!

                                  Comment


                                    #57
                                    Medžiai gatvėse nėra blogai, bet jie turi būti prižiūrimi. Juos reikia genėti , sergančius gydyti arba išpjauti ir sodinti naujus. Pvz. Kauno Laisvės al. vaizdas žymiai pagerėjo kai pernai apgenėjo medžius. Maironio g. iškirtus senas liepas (dabar jau ruošiamasi naujų medelių sodinimui) atsivėrė daug kam niekada nematyti pastatų fasadai ir t.t. ir pan.

                                    Kita problema - lapai. Rudenį jie krenta, pūva, teršia gatves. Turtingesniuose vakarų Europos miestuose gatves nuo tų lapų purvo šveičia ir plauna su vandeniu. Mes gi dažniausiai priversti braidžioti po drėgnus puvėsius ...
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė Quack
                                      Triju kryziu kalnas yra kalnas, o ne sanemiestis. Gedimino kalnas, buvo pasirinktas,kaip patogi vieta gynybai ir niekad ant tokiu gynybiniu kalvu nebudavo medziu, kadangi medziai palengvintu priesu lipima i jas
                                      Na nežinau... "Nuskustas" Gedimino kalnas vizualiai sumažėtų ir atrodytų ganėtinaiai keistai... Tegu jau būna kaip yra.
                                      Kaip po dykumą blaškiausi

                                      Comment


                                        #59
                                        Man net labai patinka, kad miškai taip arti prieina prie Vilniaus ir aš tikrai nenorečiau, kad prie miesto esantys miškai būtų verčiami parkais. Tai tikrai pareikalautų bereikalingų ir didžiulių investicijų tiek įrengiant ir tiek eksploatuojant juos.
                                        O dėl miesto centre esančių želdinių tai net neverta čia diskutuoti. Savaime aišku, kad juos reikia prižiūrėti.
                                        Parašas :)

                                        Comment


                                          #60
                                          Reiktų žiūrėti į želdinius, kaip į vieną iš architektūrinių priemonių, kuriomis formuojamas miestas. Todėl Vilniaus Šeškinės Ozas, Šeškinės kalva, po to žalias dešinysis Neries kranmtas, kur labai kompromisiškai "įkištas "Forum Palace" sklandžiai pereina per Vašingtono skverą į Lukiškių aikštę, o nuo jos - į Tauro kalną ir parkelį prie Santuokų Rūmų. Turim galingą žalią ašį, į kurią lengva pakliūti ir keliauti. įsivaizduokit, kiek pageidavimų galėjo būti ir buvo užstatyti Upės gatvę? Liuks vietelė, ar ne? O pagal Nerį pakliūnam į Kalnų parką, kuriuo jau beveik netrukdomi išeinam iš miesto.

                                          Kitas dalykas- kaip tai prižiūrėta?

                                          Pas mumi Lietuvoje vyrauja tokia nuomonė:
                                          Nedarom nieko, nieko neprižiūrim, kol užauga šimtametiniais maurais. Tada imam kirvį ir švarinam. Tai sovietiniai metodai.

                                          Medžius miestuose reikia genėti ir viskas bus tvarkoje, nes dabar kai kurių žmonių noras yra panašus į skustagalvių - kam šukuosenos?
                                          Kerpamės plikai!
                                          Jokių plaukų!
                                          Totalinė depiliacija, masė makijažo ir perukai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X