Čia sudėsiu nuotraukas likusias po mano Vilniaus cerkvių reportažo antros dalies.
Yra visko po truputį: griūvėsių, senamiesčio ir... kapinių
Bazilijonų vienuolyno varpinė. Paprastas, bet turintis savotiško šarmo pastatas.

O čia varpinės užnugaris- varpinės siena dešnėje. Vaizdelis nekoks. Tiesiai iš lauko įmanoma nusigauti į rūsius po varpine.

Šiaip gražiai atsispindinti buvusios Voskresenskajos cerkvės siena. Žmonės "Amatininkuose" galvojo, kad čia juos nufotkinau

Takas Antakalnio kapinėse

Įdomių formų kripta

Vitražinis kryžius- šitokio per mano kapiniologinę praktiką dar neteko matyti

Medinis kryžius prie Sausio 13 memorialo

Apsnigtos šakos

Įdomi kriptos detalė

Memorialas 2PK žuvusiems kariams

Paėjus kiek tolėliau- nepatogios kapinės "Kariams žuvusiems 1942-1962". Valdžia negalėjo jų nepalaidoti, bet nukišo į tokį užkampį, kad taip paprastai ir neatrasi. Kaikurie karininkų kapai paslėpti taip, kad žiemą per sniegus nenuklamposi, o vasarą jų visiškai nesimato per lapiją. Komunistams nesinorėjo nepatogių klausimų...

Griūvėsiai pakeliui į Markučius

Visąlaik buvo įdomu kas tai per pastatas. Galiausiai iškvočiau vietinę moterėlę, kuri pasakė, jog tai buvusi "liesapylka". Buvau išties nustebęs.

Tikiuosi pamatėt ką nors įdomaus
Yra visko po truputį: griūvėsių, senamiesčio ir... kapinių

Bazilijonų vienuolyno varpinė. Paprastas, bet turintis savotiško šarmo pastatas.

O čia varpinės užnugaris- varpinės siena dešnėje. Vaizdelis nekoks. Tiesiai iš lauko įmanoma nusigauti į rūsius po varpine.

Šiaip gražiai atsispindinti buvusios Voskresenskajos cerkvės siena. Žmonės "Amatininkuose" galvojo, kad čia juos nufotkinau

Takas Antakalnio kapinėse

Įdomių formų kripta

Vitražinis kryžius- šitokio per mano kapiniologinę praktiką dar neteko matyti

Medinis kryžius prie Sausio 13 memorialo

Apsnigtos šakos

Įdomi kriptos detalė

Memorialas 2PK žuvusiems kariams

Paėjus kiek tolėliau- nepatogios kapinės "Kariams žuvusiems 1942-1962". Valdžia negalėjo jų nepalaidoti, bet nukišo į tokį užkampį, kad taip paprastai ir neatrasi. Kaikurie karininkų kapai paslėpti taip, kad žiemą per sniegus nenuklamposi, o vasarą jų visiškai nesimato per lapiją. Komunistams nesinorėjo nepatogių klausimų...

Griūvėsiai pakeliui į Markučius

Visąlaik buvo įdomu kas tai per pastatas. Galiausiai iškvočiau vietinę moterėlę, kuri pasakė, jog tai buvusi "liesapylka". Buvau išties nustebęs.

Tikiuosi pamatėt ką nors įdomaus

Saulėti Vilniaus vaizdai kelia gerus prisiminimus... Kartais nieko nėra geriau, kaip ramiai pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį ir apylinkes... Gerai, kad bent jau virtualiai tai pavyksta kartais padaryti
Comment