Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos futbolo stadionai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Daug gerų iniciatyvų prasideda ne valdininkų, o paprastų energingų ir tikslą turinčių žmonių galvose - šitaip gimė ir SFL'as Vilniuje. Linkiu Tauragei visko geriausio. Ypač nudžiugino vienas sakinys: "Pasak A.Lebriko, didžiausią dėmesį Tauragės futbolo gaivintojai skirs vaikų futbolui ir miesto futbolo bazėms" - tai yra pats teisingiausias požiūris. Formuojama ne vienadienė komanda, kuri blyksteli ir užgesta, o ilgalaikė vaikų auginimu ir bazių statymu paremta strategija. Šaunuoliai!
    Kaip pavyzdį paminėsiu ROMAR. Dar daug kas atsimena šį Mažeikių klubą, kuris sutraukdavo daugiatūkstantines žiūrovų minias į stadionus. Patikėkite, tikrai buvo į ką pasižiūrėti. Bet lygiai taip pat dabar į ką nors žiūrėti Mažeikiuose nėra.. R.Marcinkevičius kaip dauguma verslininkų norėjo greitų pergalių ir garbės - komanda buvo suformuota iš pačių geriausių Žemaitijos futbolininkų, bet visiškai nesirūpinta palikimu po jos. Gal jis ir turėjo kokių planų ateičiai, nežinau. Faktas, kad dabar stipriausia Mažeikių komanda žaidžia Lietuvos antroje lygoje, o miesto stadionas nesikeitė nuo ROMAR laikų..
    Paskutinis taisė bronius; 2008.04.26, 11:13.

    Comment


      atrodo jis ir čempionų titulus pirkdavo tikraja to žodžio prasme, bent tokių kalbų girdėjęs gaila kad visiškai išnyko komanda

      Comment


        atrodo jis ir čempionų titulus pirkdavo tikraja to žodžio prasme, bent tokių kalbų girdėjęs gaila kad visiškai išnyko komanda
        - Na, sunku pasakyti.. Kiek esu matęs rungtynių ir asmeniškai bendravęs su R.Marcinkevičiumi, nepanašu, kad taip būtų buvę. Kad ta komanda nebuvo mėgiama kaip dabar FBK kituose miestuose - faktas, bet kaip ir FBK, jie turėjo labai stiprią sudėtį (Dančenka, Gudaitis, Mikalajūnas, V. ir R.Žutautai, T.Kančelskis, Vaineikis, Pocius - žaidėjai ne vieną kartą atstovavę ir LT rinktinę). Iki šiol pamenu rungtynes 1994 metais Klaipėdoje Baltijos stadione, kai tik paskutiniame ture ROMAR 1:0 nugalėjo vietos Sirijų bei tapo pirmą ir paskutinį kartą Lietuvos čempionais. ROMAR sukūrė nerealiai daug progų pasiekti įvartį, bet kamuolys vis skriedavo pro šalį. Galop įvartį pelnė Dančenka, o rungtynėms baigiantis ROMAR dar gavo teisę mušti 11 m.b., bet vienas įspūdingiausių tų laikų vidurio gynėjų Nerijus Gudaitis prašovė... Ką mačiau aikštėje į pirktas-parduotas rungtynes nebuvo panašu, vyko labai įtempta kova iki paskutinės sekundės, esant rezultatui 0:0 Sirijus turėjo kelias puikias progas pirmiesiems įmušti įvartį. Gal bandymai kažką nupirkti buvo jau vėlesniais metais, bet ROMAR juk niekada daugiau čempionais nebetapo, o 1995 m. rugpjūčio 29 dieną iš vis išnyko iš futbolo žemėlapio.

        Comment


          Parašė _Thunder_ Rodyti pranešimą
          http://www.kurjeris.lt/article/articleview/6557/1/32/

          "J.Šetkus kartu su partneriais sieks, kad būtų sutvarkyti Vytauto ir senasis futbolo stadionai. Jei pavyktų pritraukti Europos Sąjungos lėšų, J.Šetkus svajoja Tauragėje pastatyti dengtą futbolo maniežą."

          Na tokiais tempais 1 lygos komandos labai greit prisivis A lygos pazibas. Is tiesu stebetinas progresas - dar tik 2 sezonas be a lygos dubleriu o taip komandos stipreja ir statosi tribunas.
          Siu klubu privalumas bus stabilumas turint daug dalininku. a lygos klubai deja priklauso tik nuo vieno ar dvieju savininku.
          Great is Ok, but Amazing would be Great

          Comment


            Nezinau gal ir buvo kokioj temoj sitos fotkes, bet tiesiog siandien gavau jas emailu

            Pedagoginio(berods taip vadinas) stadionas



            Zalgirio stadionas

            You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

            Comment


              Parašė bronius Rodyti pranešimą
              Aidzius: kas tas LKF? Lietuvos krepšinio federacija?
              oops..per klaida LFFpavadinau LKF. Nors Lietuvos Kyokushin Fedaracija (gaunasi LKF ) galetu prisidet prie trecio kelinio organizavimo
              KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

              Comment


                SFL prezidentas apie Vilniaus stadionus:
                http://www.sportas.tv/lg-lt/archive/first/futbolas-14/

                Comment


                  Kaip supratau - 2006 metų straipsnis apie Lentvario stadioną:

                  Stadiono vietoje gali išdygti kotedžai
                  Lentvariečiai baiminasi, kad parduotame futbolo stadione bus žaidžiamas ne futbolas, o statomi namai.

                  Robertas ČUTA
                  Sklando gandai

                  „Čia privati teritorija, nefotografuokit! O jei čia kas norės statyti kokius nors namus – niekam neleisim!”, – šūkavo Lentvario stadione futbolą žaidžiantys vaikai „Galvės” žurnalistams, atvykusiems fotografuoti sklypą Lentvaryje, Stadiono gatvėje.

                  Lentvaryje 1,6 ha sklypą, kuris jau 50 metų buvo vadinamas „Kaitros” futbolo stadionu, Savivaldybė pardavė už maždaug 760 tūkstančių litų. Lentvariečio Vitalijaus Perematko teigimu, gandai apie stadiono pardavimą ir neaiškią ateitį Lentvaryje sklando jau nuo šių metų pavasario. Neiškentęs V.Perematko šiemet liepą kreipėsi informacijos į Lentvario seniūniją. „Norėjau sužinoti, kas yra stadiono pardavimo iniciatorius, kas stadioną nusipirko ir koks bus nupirkto sklypo statusas, – pasakojo lentvarietis, – ar nebus taip, kaip visada – pakeista sklypo paskirtis ir vietoj stadiono išdygs daugiabučiai”. Lentvario seniūnijoje negavęs atsakymų į klausimus, V.Perematko kreipėsi į „Galvės” redakciją.
                  Švęstų penkiasdešimtmetį

                  „Atsimenu, dar 1949 metais pats prisidėjau prie šio Lentvario stadiono statybos, tada rovėme čia stypsančius kelmus, – sakė V.Perematko. – O 1956 metais birželio mėnesį stadione įvyko pirmosios rungtynės. Taigi šiemet stadionas jau galėtų minėti 50-mečio jubiliejų. Per tas pirmąsias rungtynes pats žaidžiau Lentvario „Kaitros” komandoje, žaidėme su Širvintomis, laimėjome 1:0. Buvau vartininkas, tuomet atrėmiau 11 metrų baudinį”.

                  Dabar buvusiam „Kaitros” futbolininkui ir aistringam futbolo gerbėjui V.Perematko neramu, kad stadionas parduotas kaip komercinės paskirties sklypas. O jei parduotas sklypas ir liks stadionu, tačiau jau privačiose rankose, – valio. „Jei bus stadionas ir jį prižiūrintis šeimininkas, kuris laistys ir pjaus veją, bus dar geriau nei buvo”, – sakė V.Perematko. Jo teigimu, Lentvaryje šiuo metu yra penkios futbolo komandos.
                  Buvo sprendimas

                  Trakų rajono savivaldybės taryba 2005 metų gruodžio 29 dieną priėmė sprendimą Nr. S1-535 – dėl teritorijos miesto stadionui įrengti Trakų r. sav., Lentvario m., Stadiono g. ribų specialiojo plano pripažinimo detaliuoju planu bei naujo kitos paskirties valstybinės žemės sklypo pradinės kainos patvirtinimo ir teikimo pardavimo aukciono vykdymui. Sprendimo pirmajame punkte rašoma: „Patvirtinti teritorijos miesto stadionui įrengti Trakų r. sav., Lentvario m., Stadiono g., ribų specialiojo plano, reg. Nr. 010793000574, pakeitimą ir jo sprendinius”.

                  Aukcione vadinamąjį Lentvario stadioną – 16658 kvadratinių metrų sklypą – už maždaug 760 tūkstančių litų nusipirko vilnietis Vytautas Sujetas.
                  Stadiono net nebuvo

                  Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Leonardo Karnilos, Tarybos sprendimo tekstas „miesto stadionui įrengti” turėtų nuraminti ne tik V.Perematko, bet ir kitus sporto aistruolius. L.Karnilos teigimu, sprendime konkretus įrašas dėl stadiono įrengimo ir buvo padarytas, kad gyventojams nekiltų įtarimų bei galimo sklypo savininko manipuliacijų tekstu - siekiant sklype vykdyti kokią nors kitą veiklą ar pakeisti sklypo paskirtį. „Sklypo paskirtis gali būti pakeista, jei Taryba priimtų kitą sprendimą. Tačiau manau, kad šis stadionas ir bus stadionu, kol bus dabartinė Taryba”, – sakė L.Karnila. Anot jo, V.Perematko vadinamas stadionas iki šiol „popieriuose” buvo ne stadionas, o valstybinė žemė, kurioje „Kaitros” gamykla stadioną įrengė savavališkai. „Dar būdamas Lentvario seniūnu kreipiausi į Tarybą, kad ten būtų įrengtas normalus stadionas. Bet visas procesas užtruko”, – teigė L.Karnila.
                  Gal bus paminklas

                  „Jei žmogus nusipirko tokį sklypą, sumokėjo tikrai nemažus pinigus, ir ten iš tikrųjų bus stadionas – tokiam žmogui jau dabar Lentvaryje reikia paminklą statyti”, - sakė trakietis Aleksandras Krasnovskij, besirūpinantis futbolo stadionu Trakuose, tarp pradinės mokyklos ir vidurinės.

                  Nors Trakuose sklandė kalbos, kad A.Krasnovskij futbolo stadioną Trakuose taip pat yra nusipirkęs, jis sako jį tik prižiūrintis. Ir tai be jokių savanaudiškų paskatų. Tik dėl to, kad pats yra futbolo gerbėjas ir turi du futbolą žaidžiančius sūnus. „Kai maždaug 1989 metais atvažiavau gyventi į Trakus, futbolo stadionas atrodė kaip tyrlaukiai. Vaikai žaidė, vaizdžiai tariant, ant stiklų ir šunų išmatų. Pasiūliau Trakų vaikų futbolo komandos treneriui V.Zagurskui, kad galiu prisidėti prie stadiono priežiūros”, – pasakojo A.Krasnovskij.

                  Pasak A.Krasnovskio, dabar futbolas yra nuostolingas, jei nežaidi aukščiausioje lygoje, jei nėra rėmėjų, reklamos, transliacijų per televiziją. „Jei ten tikrai bus stadionas, man didelė mįslė, kaip pirkėjui pavyks atgauti daugiau nei 700 tūkstančių litų investiciją. O jei ten žais ir treniruosis penkios komandos, po metų veja bus ištrypta ir iš stadiono nieko neliks”, – sakė A.Krasnovskij.
                  Stadionas – kol kas

                  Telefonu surastas Lentvario stadiono pirkėjas Vytautas Sujetas buvo nekalbus. Į klausimą, ar jo nusipirktas sklypas tikrai bus stadionas, ar gali būti ir kotedžų kvartalas, V.Sujetas atsakė, kad kol kas tai bus stadionas. „O ateities niekas negali prognozuoti”, - atsakė stadiono savininkas į klausimą, ką reiškia „kol kas” ir kas bus su stadionu ateityje. V.Sujetas teigė pats žaidžiantis futbolą, bet nenurodė, kokioje komandoje – esą tai niekaip nesusiję su stadiono privatizavimu. Paklaustas, ar vis dėlto sklypą pirko iš didelės meilės futbolui, ar iš finansinio išskaičiavimo, atsakė: „Nei taip, nei taip”.
                  Straipsnis senas, bet aktualus ir šiandien.

                  Comment


                    Kaip ten padėtis kėdainiuose?

                    Comment


                      na juda po truputi kėdainiuose, kolaks galima tik iš rungtynių fotografijų kažką pamatyti centrines tribūnos didesnė dalis jau išlieta,tai galima pamatyti rungtynių galerijoje nevėžis-lietava,keista tik kodėl nemontuojamos kėdės mažesnėj tribūnoj
                      http://www.fknevezis.lt/site_base/content/view/343/96/

                      Comment


                        Darbai Lietuvos stadionuose tęsiasi

                        Comment


                          A kažin kaip su apšvietimu Panevėžy..? Ar veiks jis šiemet apskritai? Gal kas ką girdėjot?

                          Comment


                            Bet tai tam LŽŪU nemaža tribūna turėtų būt pastatyta

                            Comment


                              Parašė miromax Rodyti pranešimą
                              Bet tai tam LŽŪU nemaža tribūna turėtų būt pastatyta
                              3000 vietų..

                              Comment


                                Kauno "Inkaro" stadionas(tikiuosi nebuvo dar)
                                Infrastruktura moraliskai ir fizikai susidevejusi, taciau kartais maciau varzybos dar vyksta..
                                Vartai uzkabinti spyna, tolumeoje matesi kazkoks vaikstantis dede, tad lipti nenorejau..




                                Comment


                                  dar:




                                  Na ir salia yra mazesnis stadionas, greta mokyklos, kuriame zaide vaikai. Cia jau kazkas panausaus i normalias salygas..

                                  Comment


                                    "Inkare" kiek žinau žaidžia FBK dubleriai.

                                    Comment


                                      LFF Licencijavimo komiteto sprendimai dėl Utenos bei LŽŪU stadionų naudojimo I lygos varžyboms (+ foto)

                                      Yra nuotraukų iš Utenos ir LŽŪU.

                                      Comment


                                        geras
                                        [FONT="Century Gothic"][SIZE="2"][RIGHT]Excuse my French[/RIGHT][/SIZE][/FONT]

                                        Comment


                                          http://www.lff.lt/news.php?news_id=6099

                                          Comment

                                          Working...
                                          X