Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Miestų planavimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• felar
    replied
    Parašė rat
    Jis nenori važiuoti, jis nori gyventi Londone ar Niujorke! Kur, kaip žinia, nereikia niekur važiuoti!
    Štai tau ir paradoksas. Kuo didesnis miestas tuo mažiau reikia kažkur važiuoti. Niujorke teko pagyventi jeigu ką.

Komentuoti:

• felar
    replied
    Parašė SPX Rodyti pranešimą
    Kas tau turi būti pasiekiama kojomis? Pašilaičiai atmetus visą pilkumą, niekuo nesiskiria nuo centro. Vat prieš 15 metų jei taip būtum pasakęs, tai sutikčiau. O šiandien gali nusipirkti nuo batų iki gero rūšinio vyno, nueit į sporto klubą, nusikirpti, net žmonai kokią puošmeną dovanų gauti...
    Man turi būti pasiekiama:
    - nueiti pavalgyti gero maisto į restoraną (visokie Čili Pica nesiskaito)
    - nusipirkti ką nors greitai mažoj parduotuvėlėj pakeliui namo, o ne Maximoj sugaišti pusvalandį
    - nueit į normalų barą ar vyninę
    - nueiti pažiūrėti filmą ar spektaklį
    - užsukti kur nors išgirsti gyvos muzikos
    - prisisėsti išgert kavos jaukiam coffee shop'e
    - išeit pasivaikčiot galų gale

Komentuoti:

• SPX
    replied
    Parašė rat
    Jis nenori važiuoti, jis nori gyventi Londone ar Niujorke! Kur, kaip žinia, nereikia niekur važiuoti!
    Žmogus gal nežino tų miestų populiacijos...

Komentuoti:

• SPX
    replied
    Parašė felar Rodyti pranešimą
    Tai tiesiog azijiečiu/arabų miestų planavimas vs europiečių. Aš norėčiau, kad Vilnius būtų europietiškas miestas. Aš važiuoti niekur nenoriu, man viskas turi būti pasiekiama kojomis, todėl tokie miestai kaip Londonas ar Niujorkas man daug patogesni nei gyventi alia Vilniuje kažkur Pašilaičiuose. Vilniuje patogiai galima gyventi nebent centre.
    Kas tau turi būti pasiekiama kojomis? Pašilaičiai atmetus visą pilkumą, niekuo nesiskiria nuo centro. Vat prieš 15 metų jei taip būtum pasakęs, tai sutikčiau. O šiandien gali nusipirkti nuo batų iki gero rūšinio vyno, nueit į sporto klubą, nusikirpti, net žmonai kokią puošmeną dovanų gauti...

Komentuoti:

• SPX
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Nesurinko, senamiestyje kaip niekad daug kavinių, pramogų centrų ir pan. objektų. Senamiestyje ir neturi būti visokių maximų, senukų ir pan. parduotuvių. Kitas klausimas, kiek būtų patogu gyventi mieste, kuris visas būtų pastatytas kaip senamiestis, ar ne dar tuštesnis centras tokiu atveju būtų?
    Aš apie senamiestį šiaip nekalbu. Apie Maximas ir Senukus, taip pat. Kalba eina apie Akropolius, Ozus ir tokio tipo batų, pramogų sandėlius. O apie kavines, tai ką aš žinau. Kavos kainos labai panašios ir Akropolyje ir zabigalovkoj prie Vyriausybės, tiesiog kažkam Akropolyje gal jaukiau... Nu ką aš žinau...

Komentuoti:

• felar
    replied
    Taip yra ir bus, todėl ateities miestai yra tokie kaip Singapūras, Dubajus, kurie turi plačius greitkelius, gatves, išvystytą viešąjį transportą. Ateitis yra funkcionalumas, mobilumas ir galimybė rinktis, o ne viską turėti savo kieme tame pačiame name gyvenant, dirbant, pramogaujant, apsiperkant ir pan.
    Tai tiesiog azijiečiu/arabų miestų planavimas vs europiečių. Aš norėčiau, kad Vilnius būtų europietiškas miestas. Aš važiuoti niekur nenoriu, man viskas turi būti pasiekiama kojomis, todėl tokie miestai kaip Londonas ar Niujorkas man daug patogesni nei gyventi alia Vilniuje kažkur Pašilaičiuose. Vilniuje patogiai galima gyventi nebent centre.

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Parašė SPX Rodyti pranešimą
    /\ Tai tie dideli "angarai" ir susirinko visą gyvybę po vienu stogu. Ir ne miesto išplanavimas kaltas, o patys gyventojai, kad pasidavė tokiam reiškiniui. Ir dabar tamposi po visokius kiauliopolius.
    Nesurinko, senamiestyje kaip niekad daug kavinių, pramogų centrų ir pan. objektų. Senamiestyje ir neturi būti visokių maximų, senukų ir pan. parduotuvių. Kitas klausimas, kiek būtų patogu gyventi mieste, kuris visas būtų pastatytas kaip senamiestis, ar ne dar tuštesnis centras tokiu atveju būtų?

Komentuoti:

• SPX
    replied
    /\ Tai tie dideli "angarai" ir susirinko visą gyvybę po vienu stogu. Ir ne miesto išplanavimas kaltas, o patys gyventojai, kad pasidavė tokiam reiškiniui. Ir dabar tamposi po visokius kiauliopolius.

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Parašė index Rodyti pranešimą
    Ir kartu su visais kaimynais sėdėti kamštyje važiuojant į rajono prekybcentrį ar kokį specialiai įrengtą parduotuvių/įstaigų/įmonių rajoną?
    Taip yra ir bus, todėl ateities miestai yra tokie kaip Singapūras, Dubajus, kurie turi plačius greitkelius, gatves, išvystytą viešąjį transportą. Ateitis yra funkcionalumas, mobilumas ir galimybė rinktis, o ne viską turėti savo kieme tame pačiame name gyvenant, dirbant, pramogaujant, apsiperkant ir pan.
    Paskutinis taisė Lettered; 2014.11.14, 10:13.

Komentuoti:

• index
    replied
    Geriau kam? Paryžius arba tas pats Niujorkas (Manhetenas) gražūs miestai, bet gyventi ten kažin, ar būtų labai patogu ir malonu, visas miestas vienas didelis kamštis prasmirdęs smoge. Nors Paryžius turi dar mieste greitkelių, plačias - žalias alėjas, vat Londonas visiška tragedija šiuo klausimu, siauri šaligatviai, gatvės ir viskas sugrūsta.
    Žodžiu komfortiškiausia būtų gyventi tikrai ne sugrūstame naujamiestyje, o pvz. tokiame mieste.
    https://www.google.lt/maps/place/Sin...7869cf52abf5c4
    Ir kartu su visais kaimynais sėdėti kamštyje važiuojant į rajono prekybcentrį ar kokį specialiai įrengtą parduotuvių/įstaigų/įmonių rajoną?

O parkas gražus, bet ir tankaus planavimo miestuose jie yra. Ir dažnai gražesni ir geriau sutavrkyti. Jei nori, Paryžiuje gali gyventi su vaizdu į Bois de Boulogne ir turėti parduotuvę, kirpyklą, restoraną ir dar ką nors ne kur toli, o savo ar gretimame kvartale. Vilniuje neblogas pavyzdys būtų Rubikoniškės-Ozo parkas, tik ten "Ozas" nusiurbia visą gyvybę.

Komentuoti:

• k0fis
    replied
    Būtent. Šiaurės miestelis yra vienas tų retų necentro Vilniaus rajonų, kuris yra gyvas, kur žmonės ne tik miega ir kur norint pavalgyti ar apsipirkti nereikia važiuoti į centrą ar prekybcentrį už poros kilometrų.

Architektūra, aišku, kitas reikalas, bet mes čia apie miestų planavimą.
    Aš tai džiaugiuoi, kad mes turime galimybę rinktis kur gyventi, pagal savo poreikius. Nes aš tai niekada nesirinkčiau gyventi tokioje gatvėje kaip ši šiaurės miestelyje su jūsų išvardintais "patogumais".

Komentuoti:

• Lettered
    replied
    Na, aš turėjau omenyje, kad geriau tokių miegamųjų rajonų išvis nebūtų. Tik vientisas didelis tankus Naujamiestis (kaip ir yra daugelyje vakarų miestų, šitie miegamieji tik buvusio komunistinio bloko mada)
    Geriau kam? Paryžius arba tas pats Niujorkas (Manhetenas) gražūs miestai, bet gyventi ten kažin, ar būtų labai patogu ir malonu, visas miestas vienas didelis kamštis prasmirdęs smoge. Nors Paryžius turi dar mieste greitkelių, plačias - žalias alėjas, vat Londonas visiška tragedija šiuo klausimu, siauri šaligatviai, gatvės ir viskas sugrūsta. Tokio tipo miestai/kvartalai buvo statyti tada, kai nebuvo greito transporto ir buvo svarbu tame pačiame name turėti kipyklą, krautuvę, kepyklą ir pan. Dabar žmogus važiuoja į kitą miesto galą apsikirpti nepaisant to, kad kirpykla yra name, kuriame gyvena, nes kitur geriau kerpa, geresnė kaina ar kirpėja gražesnė.
    Žodžiu komfortiškiausia būtų gyventi tikrai ne sugrūstame naujamiestyje, o pvz. tokiame mieste.
    https://www.google.lt/maps/place/Sin...7869cf52abf5c4
    Paskutinis taisė Lettered; 2014.11.14, 10:07.

Komentuoti:

• index
    replied
    Parašė k0fis Rodyti pranešimą
    Tai aš kaip suprantu, jūms tokia gatvė yra pavizdys? Su langais į gatvę ir ypač daug įmonių pirmuosiuose aukštuose.

https://www.google.lt/maps/@54.71081...v00A!2e0?hl=lt
    Būtent. Šiaurės miestelis yra vienas tų retų necentro Vilniaus rajonų, kuris yra gyvas, kur žmonės ne tik miega ir kur norint pavalgyti ar apsipirkti nereikia važiuoti į centrą ar prekybcentrį už poros kilometrų.

Architektūra, aišku, kitas reikalas, bet mes čia apie miestų planavimą.

Komentuoti:

• k0fis
    replied
    Tai taip. Aš tik savo nuomonę išsakau.

O ką siūlyčiau? Būtent, kad tankinti tuos rajonus, naujus namus statyti formuojant gatvės liniją, o ne atitrauktus nuo jos, atsuktus šonu be langų ir dar apkastus, užslapstytus visokiomis sankasomis. t.y. bent jau naujų komiblokų ir komiblokinių rajonų nestatyti.
    Tai aš kaip suprantu, jūms tokia gatvė yra pavizdys? Su langais į gatvę ir ypač daug įmonių pirmuosiuose aukštuose.

https://www.google.lt/maps/@54.71081...v00A!2e0?hl=lt

Komentuoti:

• index
    replied
    Kas keiščiausia, kad tiem kas juose gyvena visko užtenka, kažkaip viskas blogai, kaip kažkas minėjo, tiem, kas juose nėra buvęs jau N metų. Ir ką jūs siūlot? Griaut visus rajonus ir naujamieščio tipo namais viską užstatyti? Ir gyventi kaip degtukų dėžutei? Jei kažkada gyventojų skaičius Vilniuje daug daugiau padiddės viskas išsispręs, jei nebus leidžiama visokių laukų užstatinėti kaip projektas antakalni, o bus tankinamas miestas.
    Tai taip. Aš tik savo nuomonę išsakau.

O ką siūlyčiau? Būtent, kad tankinti tuos rajonus, naujus namus statyti formuojant gatvės liniją, o ne atitrauktus nuo jos, atsuktus šonu be langų ir dar apkastus, užslapstytus visokiomis sankasomis. t.y. bent jau naujų komiblokų ir komiblokinių rajonų nestatyti.

Komentuoti:

• k0fis
    replied
    Nereikia prašmatnių. Tiesiog reikia daug visokių įmonėlių ir įstaigėlių kiekviename rajone. O mūsų miegamuosiuose to nėra. Tik koks vienas prekybcentris su Maxima ir dar keliomis įmonėlėmis. Ir iki tos žmonės dažnai važiuoja, nes dažnai bent jau už kilometro ar poros.

Tame ir esmė, kad geruose miestuose miegamųjų komiblokų kvartalų ir nėra. Išvis. Ir centre, ir paskraščiuose tik Naujamiesčio tipo rajonai.
    Kas keiščiausia, kad tiem kas juose gyvena visko užtenka, kažkaip viskas blogai, kaip kažkas minėjo, tiem, kas juose nėra buvęs jau N metų. Ir ką jūs siūlot? Griaut visus rajonus ir naujamieščio tipo namais viską užstatyti? Ir gyventi kaip degtukų dėžutei? Jei kažkada gyventojų skaičius Vilniuje daug daugiau padiddės viskas išsispręs, jei nebus leidžiama visokių laukų užstatinėti kaip projektas antakalni, o bus tankinamas miestas.

Komentuoti:

• index
    replied
    Užtenka tų įstaigų. Ar nori pasakyti, kad tavo parodytose gatvėse randasi super praštmatnūs restoranai? Visuose miestuose, kas geriausia ir prabangiausia yra pačiam centre, o čia kur parodei tai dažniausiai visokios turkų ir pseudo italų picerijos, visokios paprastos kirpiklėles ir panašios įstaigėlės.. Tai ir pas mus iš esmės tas pats mikrorajonuose.
    Nereikia prašmatnių. Tiesiog reikia daug visokių įmonėlių ir įstaigėlių kiekviename rajone. O mūsų miegamuosiuose to nėra. Tik koks vienas prekybcentris su Maxima ir dar keliomis įmonėlėmis. Ir iki tos žmonės dažnai važiuoja, nes dažnai bent jau už kilometro ar poros.

Ir lyginti Vilniaus su milijoniais miestais nemanau kad labai teisinga yra. Be to tavo ir paskutiniam pavizdį yra ne komiblokų kvartalas, o velgi naujamieščio tipo rajonas.
    Tame ir esmė, kad geruose miestuose miegamųjų komiblokų kvartalų ir nėra. Išvis. Ir centre, ir paskraščiuose tik Naujamiesčio tipo rajonai.

Parašė tajus Rodyti pranešimą
    Teisybės delei, tai Kurfurstendamm buvo pati pagrindinė Vakarų Berlyno gatvė, kažkas kaip Gedimino prospektas, o pakraštyje jinai atsirado tik susijungus Berlynams
    Tai aš ieškojau didelės gatvės. Bet vakarinėje pusėje ten ar pagrindinėje, ar nepagrindinėje gatvėje bet tokių laisvo planavimo komiblokinių rajonų išvis nėra.

Parašė tajus Rodyti pranešimą
    Na, o šiaip, tai situacija tokia, ir abejoju, kad keisis nes niekas nenori gyventi su langais tiesiai į gatvę ir visu triukšmu. Todėl visi namai tuose gyvenamuosiuose rajonuose ir yra atitraukiami, nusukami ir pan.
    Tą suprantu... Tik tiek, kad jei būtų kitoks miestų planavimas ir tų važinėjančių būtų mažiau, ir triukšmo mažiau būtų. Ir dar nebūtų nykių rajonų, su laukymėmis ir dykynėmis, pro kuriuos tik kuo greičiau pravažiuoti norisi.
    Paskutinis taisė index; 2014.11.14, 09:40.

Komentuoti:

• tajus
    replied
    Va čia va pvz. kaip gali atrodyti visiškas miesto pakraštys: https://www.google.com/maps?ll=52.49...,72.54,,0,7.82
    Teisybės delei, tai Kurfurstendamm buvo pati pagrindinė Vakarų Berlyno gatvė, kažkas kaip Gedimino prospektas, o pakraštyje jinai atsirado tik susijungus Berlynams

Na, o šiaip, tai situacija tokia, ir abejoju, kad keisis nes niekas nenori gyventi su langais tiesiai į gatvę ir visu triukšmu. Todėl visi namai tuose gyvenamuosiuose rajonuose ir yra atitraukiami, nusukami ir pan.

Komentuoti:

• k0fis
    replied
    Na, aš turėjau omenyje, kad geriau tokių miegamųjų rajonų išvis nebūtų. Tik vientisas didelis tankus Naujamiestis (kaip ir yra daugelyje vakarų miestų, šitie miegamieji tik buvusio komunistinio bloko mada).

Varšuvą dėjau tik tam, kad paskui neužsipultumėt, kad dedu visokias egzotikas.

Va čia va pvz. kaip gali atrodyti visiškas miesto pakraštys: https://www.google.com/maps?ll=52.49...,72.54,,0,7.82

O dėl įstaigų, tai: kirpyklų, kavinių, restoranų, visokių smulkių parduotuvių ir pan. (tai pas mus egzistuoja daugiausia tik centre/senamiestyje) Ir, beje, mūsų didelių prekybcentrių bumas ir mažų parduotuvių trūkumas yra ne dėl to, kad "kažkas sužlugdė smulkų verslą", o dėl to, kad miestų planavimas kitoks ir nėra tokių gatvių, kur parduotuvėms būtų patogu kurtis pirmuose namų aukštuose, o žmonėms būtų patogu į jas eiti.
    Užtenka tų įstaigų. Ar nori pasakyti, kad tavo parodytose gatvėse randasi super praštmatnūs restoranai? Visuose miestuose, kas geriausia ir prabangiausia yra pačiam centre, o čia kur parodei tai dažniausiai visokios turkų ir pseudo italų picerijos, visokios paprastos kirpiklėles ir panašios įstaigėlės.. Tai ir pas mus iš esmės tas pats mikrorajonuose. Ir lyginti Vilniaus su milijoniais miestais nemanau kad labai teisinga yra. Be to tavo ir paskutiniam pavizdį yra ne komiblokų kvartalas, o velgi naujamieščio tipo rajonas, kuriame Vilniuje tikrai netrūksta tavo minėtų įstagų. Tik reikia sutvarkyti kosmetinius dalykus, šaligatvius, medžius ir būtų viskas gerai.
    Paskutinis taisė k0fis; 2014.11.14, 09:35.

Komentuoti:

• index
    replied
    Neatrodo, kad truputį skirtingus rajonus lygini? Jei jau taip, tai reiktų su kokiu naujamieščiu lyginti, o ne su miegamaisiais rajonais, kurie ir pirmam mieste randasi panašūs. Ir vėl apie kažkokį įstaigų trūkumą musiškiuose miegamuosiuose rajonuose, bet kokių įstaigų trūksta tai taip ir neaišku.
    Na, aš turėjau omenyje, kad geriau tokių miegamųjų rajonų išvis nebūtų. Tik vientisas didelis tankus Naujamiestis (kaip ir yra daugelyje vakarų miestų, šitie miegamieji tik buvusio komunistinio bloko mada).

Varšuvą dėjau tik tam, kad paskui neužsipultumėt, kad dedu visokias egzotikas.

O dėl įstaigų, tai: kirpyklų, kavinių, restoranų, visokių smulkių parduotuvių ir pan. (tai pas mus egzistuoja daugiausia tik centre/senamiestyje) Ir, beje, mūsų didelių prekybcentrių bumas ir mažų parduotuvių trūkumas yra ne dėl to, kad "kažkas sužlugdė smulkų verslą", o dėl to, kad miestų planavimas kitoks ir nėra tokių gatvių, kur parduotuvėms būtų patogu kurtis pirmuose namų aukštuose, o žmonėms būtų patogu į jas eiti.
    Paskutinis taisė index; 2014.11.14, 09:25.

Komentuoti:

Working...
X