Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Smiltynės perkėla

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Smiltynėje pertvarkys keltų krantinę
    Numatyta, kad krantinės bus sutvarkytos taip, kad prie jų vienu metu galėtų švartuotis „Smiltynės perkėlos“ keltai „Baltija“ ir „Nida“ bei katamaranas „Smiltynė“. Yra noras buvusį švartavimo kaušą užpilti arba pastatyti prie krantinių nedidelį atskirų laivų švartavimo pirsą. Koks rekonstrukcijos variantas bus pasirinktas gali paaiškėti dar šiais metais.
    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...rantine-753961

    Kaušą reikia didinti tiek į ilgį, tiek į plotį.

    Prieš mėnesį teko keltis į Smiltynę su "Kintais". Net nejuokinga buvo kaip jis prie Jūrų muziejaus tik iš kelinto karto prisišvartavo, o Smiltynėj daužėsi į kaušo kampus. Ar tai kapitonas dar mokinys, ar girtas, bet taip fail'inti negalima.
    O dar ir padangas nuo bortų nuėmė. Užkabintų bent jau atgal, o tai visai sudaužys senuką.

    Comment


      Šiandien.



      Comment


        Prieš popietinį reisą į Nidą.

        Comment


          Pavakarės blyksnis.

          Comment


            Kodėl keltas į muziejų plaukia dažniau?
            http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...zniau-1470405/
            Visą birželį AB "Smiltynės perkėla" keltas "Kintai" iš Šiaurinio rago žmones į Lietuvos jūrų muziejų ir atgal plukdo net 7 kartus per dieną.

            "Smiltynės perkėlos" atstovai sako, kad toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į Lietuvos jūrų muziejaus poreikius, po to, kai jis pradėjo rengti ruonių pasirodymus lauke. Anksčiau perkėlos keltai tik nuplukdydavo žmones į pasirodymus, o birželio mėn., muziejaus prašymu, nuspręsta juos iš ten ir parplukdyti.
            Pasak klientų aptarnavimo vadovo, liepą, rugpjūtį bendrovė visiems savo klientams žada įvairių naujovių, susijusių su keltų maršrutais, tačiau kalbėti apie jas pokalbininkas dar nenorėjo. Jis patikino, kad reisų į Jūros muziejų nepadaugės, bus 5-6.
            Suintrigavo. Įdomu, kokios tos naujovės? Plaukiant į Nidą darys sustojimą naujojoje perkėloje? Ar paleis keltą iš senosios perkėlos į naująją?

            Comment


              Palaukime 20 eurų už kartą Alksnynėje. Matysime kaip srautai keisis/nesikeis.

              Comment


                Perkėlos keltai keleivius plukdys dar vienu maršrutu

                Nuo 2016 m. liepos 1 d. AB „Smiltynės perkėla“ reguliarių maršrutų sąrašą papildys dar vienu – Naujoji perkėla-Jachtklubas-Senoji perkėla-Jūrų muziejus ir atgal. Bendrovei ši idėja gimė po to, kai Klaipėdos miesto savivaldybės administracija vis garsiau ėmė kalbėti apie susisiekimo vandens keliais išvystymą ir Smiltynės, kaip klestinčio kurorto, atgaivinimą.

                Tikimasi, kad naujasis reguliarus maršrutas, sujungiantis miestą vandeniu net keturiose vietose, pagerins Smiltynės paplūdimių, jūrų muziejaus ir neseniai duris atvėrusio Smiltynės jachtklubo pasiekiamumą ir netrukus taps įprastu.

                „Keleivius iš Senosios perkėlos tiesiai į jūrų muziejų plukdome jau ne pirmus metus. Išaugus poreikiui, šiemet nuo birželio mėnesio padidinome tiesioginių reisų skaičių, o atsidarius Smiltynės jachtklubui, gimė mintis esamą maršrutą pratęsti iki Naujosios perkėlos, tuo pačiu palengvinant naujojo uosto pasiekiamumą tiek iš šiaurinės, tiek iš pietinės mieto dalių“, – pasakojo bendrovės generalinis direktorius Darius Butvydas.

                „Kelto maršrute atsiradusi nauja stotelė suteikia patogesnę galimybę aplankyti Smiltynės Jachtklubą žmonėms, kurie pageidauja atvykti be automobilio. Mes čia galime pasiūlyti ne tik kavos puodelį, stebint uosto gyvenimą, bet ir nakvynę 3 žvaigždučių viešbutyje, pramogines iškylas į marias ir jūrą bei poilsiautojų neapgultus paplūdimius“, – pasakojo Smiltynės Jachtklubo atstovas Giedrius Meškelė.

                Nuo Naujosios perkėlos iki pat Kopgalio besitęsiantis maršrutas, tikimasi, sudomins tiek į paplūdimius, jachtklubą ar Jūrų muziejų vykstančius keleivius ir dviratininkus, tiek pažintinių kelionių ar romantiškų pasiplaukiojimų po uosto akvatoriją ištroškusius poilsiautojus. Anksčiau jūrų muziejus iš Naujosios perkėlos buvo pasiekiamas tik automobiliais, atidarius maršrutą jį vandeniu pasieks ir pėstieji. Dviratininkams atsivers neišbandytų trasų galimybės.

                Kol kas AB „Smiltynės perkėla“ keltas keleivius ir dviratininkus naujuoju maršrutu Naujoji perkėla-Jachtklubas-Senoji perkėla-Jūrų muziejus pirmyn ir atgal plukdys 5 kartus per dieną pagal iš anksto suderintą grafiką. Esant poreikiui, reisų skaičius didės. Transportas šiuo maršrutu nebus keliamas.

                Pirmasis reisas iš Naujosios perkėlos numatytas 9:30 val., paskutinis – 17:30 val. Keltas naujuoju maršrutu keleivius plukdys šešias dienas per savaitę. Atsižvelgiant į Lietuvos jūrų muziejaus darbo laiką, reisai pirmadieniais nebus vykdomi.

                Įvertinus atstumus tarp stotelių ir naujojo maršruto ilgį, bilieto kaina keleiviams ir dviratininkams bus 0,80 Eur už vieną kelionę, nepriklausomai nuo to, kurioje stotelėje keleivis įlips ar išlips.

                „Neatmetama galimybė, kad ateityje šis maršrutas prasitęs iki šiaurinio molo ir net sujungs Kairių gatvę su Smiltyne pietinėje miesto dalyje. Šiuo metu dėl tokių planų kalbamasi su Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Tokiam maršrutui aptarnauti būtų perkamas naujas, atitinkantis keleivių poreikius, laivas“, – ateities planais dalinosi D. Butvydas.

                Comment


                  'Kintai' naujajame maršrute.

                  Comment


                    Šįryt kruizinių laivų terminale, fotografuojant atplaukusį lainerį...

                    Comment


                      ... ir už pusvalandžio Naujojoje perkėloje, fotografuojant 'TOKS' bei 'Kautros' autobusus keliaujančius į Nidą...



                      Comment




                        Comment




                          Comment




                            - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                            - Rusija su Amerika kariauja.
                            - Ir ką, kaip ten reikalai?
                            - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                            - O amerikiečiai?
                            - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                            Comment


                              Keltas po uostą - geras išradimas

                              Pamatai daugiau uosto - infrastruktūros, laivų, krovos.

                              Comment


                                Šių metų liepos mėnesį važiavo apie 26 tūkst. lengvųjų transporto priemonių – 8 tūkst. mašinų mažiau (vidutiniškai apie 200 per dieną mažiau) nei praėjusiais metais. Rugpjūčio mėnesio duomenimis, lengvųjų transporto priemonių per Alksnynės kontrolės postą važiavo apie 28 tūkst., ir tai yra apie 7 tūkst. transporto priemonių mažiau nei 2015-aisiais. Įdomu tai, kad mašinomis mažiau važiuota ir pasibaigus kurortinio sezono 20 eurų kainai (po rugpjūčio 20-osios), kai vėl galioja tik 5 eurų rinkliava. Šiemet – 8828, pernai – 11 464 automobiliai. Nors mašinų vyko mažiau, padidintas tarifas šiais metais leis surinkti į Neringos biudžetą daugiau pajamų: 2015-aisiais iki rugpjūčio 31 dienos už įvažiavimą gauta 1 mln. 256 tūkst. eurų, o šiemet tuo pačiu laikotarpiu – 1 mln. 721 tūkst. eurų. Verslininkai teigia, kad poilsiautojų įpročius labiausiai lemia orai.
                                Pamastymai:
                                1. Tilto nereikia.
                                2. Jūrų muziejų ar delfinariumą su mašina pigiau aplankyti iš Palangos nei iš Nidos.
                                3. Savivaldybė uždirbo daugiau pinigų, bet krito srautas, tad turėtų kelti iki 30 e.

                                Kiti klausimai:
                                Kiek mokesčio surinko Parkas ir kiek kainavo administravimas?
                                Kiek kainuoja per metus Alksnynės administravimas?

                                Comment


                                  Vandens autobusas kursuos ir kitąmet
                                  http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...kitamet-774920

                                  Comment


                                    Dėl krantinės rekonstrukcijos – laikini pokyčiai

                                    ...

                                    Pradėjus rekonstruoti krantinę Smiltynėje, ties Lietuvos jūrų muziejumi, čia nebegali švartuotis keltas. Sukama galvas, ko imtis, kad lankytojai, paleisti Senojoje perkėloje, įstaigą pasiektų patogiau ir greičiau.

                                    Keltai prie šios krantinės švartuodavosi prieš kiekvieną delfinų pasirodymą. Dabar norintiesiems čia apsilankyti reikia išlipti Smiltynės senojoje perkėloje ir eiti iki Lietuvos jūrų muziejaus - jau savaitę dėl statybos darbų nebeorganizuojami tiesioginiai reisai.

                                    Iš pradžių galvota, kad keltas galės švartuotis netoli atnaujinamos krantinės, tačiau tokių planų teko atsisakyti.

                                    Smiltynės perkėlos įmonės generalinis direktorius Darius Butvydas teigė, kad iš pradžių bandyta "prisišlieti" prie pasieniečių. Atlikti bandomieji plaukimai, tačiau konstatuota, kad čia išleisti keleivius būtų nesaugu.

                                    "Gali priplaukti, išlaipinti 30–50 žmonių vieną kartą. Tada problemų nekiltų. Tačiau plaukti nuolat ir išleisti po kelis šimtus keleivių būtų nesaugu. Norint užtikrinti saugumą, reikėtų didelių investicijų į krantinių apsaugas. Kadangi nėra tinkamos vietos, nusprendėme nerizikuoti ir neorganizuoti tiesioginio reiso į Lietuvos jūrų muziejų. Taip bus tol, kol vyks krantinės rekonstrukcija", – komentavo vadovas.

                                    ...

                                    Comment


                                      AB "Smiltynės perkėla": reikšmingos permainos ir ambicingi planai

                                      Comment


                                        Planuojama į keltus ir iš jų judėti dviem eilėmis. Dėl to bus reikalinga pakeliamųjų tiltelių ir keltų aparelių rekonstrukcija.
                                        Nebus problemų dėl siūbavimo?

                                        Comment


                                          Parašė Fulgur Rodyti pranešimą
                                          Nebus problemų dėl siūbavimo?
                                          Jei du autobusai vienu metu sugalvos važiuoti tai gal ir pasiūbuos

                                          Naujoji perkėla bus visiškai kitokia
                                          http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...tokia-1513175/

                                          Comment

                                          Working...
                                          X