Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PLQ] Palangos oro uostas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Pajūrio oro uoste – dar dvi naujos aviakompanijos

    Praėjęs sekmadienis tapo istorinė diena Palangos oro uostui – čia pradėti vykdyti du nauji maršrutai. Lietuvos pajūris oro transportu susijungė su dviem sostinėmis – Minsku Baltarusijoje bei Kijevu Ukrainoje ir priėmė naujas aviakompanijas – „Belavia“ ir „Ukraine International Airlines“.

    „Ukraine International Airlines“ keleivius į Kijevą skraidins du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais, o „Belavia“ į Minską – vieną kartą, sekmadieniais.

    „Šią dieną galime laikyti istorine Palangoje – dar niekada anksčiau šis oro uostas neturėjo tokio gero pasiekiamumo oru. Naujosios slaviškos kryptys turėtų pagyvinti atvykstamąjį turizmą Klaipėdos regione ir padėti Baltarusijos ir Ukrainos gyventojams atrasti Lietuvos pajūrį. Tuo pačiu naujosios aviakompanijos siūlo platų krypčių tinklą ir jungiamuosius skrydžius tiek į Europos, tiek į Azijos, tiek į JAV miestus,“ – sakė Palangos oro uosto direktorius Marius Gelžinis.

    Naujų reisų atidaryme dalyvavo Palangos savivaldybės administracijos vadovė Akvilė Kilijonienė bei miesto Tarybos narys Vaidotas Bacevičius.

    Abu maršrutai bus vykdomi vasaros sezono metu - „Belavia“ į Palangą skraidins iki rugsėjo 4 d., o „Ukraine International Airlines“ – iki rugsėjo 21 d.

    Šiemet Palangos oro uostas gerina visus keleivių skaičiaus rekordus – gegužės mėnesio duomenimis, per metus besirenkančiųjų šiuos oro vartus savo kelionei padaugėjo nuo 10,7 tūkst. iki 21,2 tūkst. – t.y. 98 proc. arba beveik dvigubai.

    Taip pat per metus čia daugiau nei dvigubai išaugo veiklą vykdančių aviakompanijų skaičius – 2015 m. į Palangą skraidė 4 oro linijos, dabar jų yra 9.

    Comment


      Palangos oro uoste keleivių skaičius išaugo dvigubai

      Šią vasarą ryškiausia Lietuvos oro uostų žvaigžde tapo Palanga – per metus keleivių skaičius pajūrio oro uoste išaugo net 97,7 proc. – t.y. beveik du kartus.

      Visai Europos aviacijos bendruomenei šiuos rezultatus paskelbė tarptautinė oro uostų taryba „ACI Europe“, suskaičiavusi gegužės mėnesio keleivių statistiką. Be to, Palangos oro uostas tapo vienais sparčiausiai augančių oro vartų, aptarnaujančių iki 5 milijonų keleivių per metus, visame žemyne.

      Birželį ir Vilniaus oro uoste paminėta maloni sukaktis – per 25-erius Lietuvos Nepriklausomybės metus sostinėje aptarnauta 30 milijonų keleivių. Šį kartą neišskaičiuotas vienas laimingasis žmogaus, o pradžiuginti visi „airBaltic“ lėktuvu iš Amsterdamo atskridę keleiviai. Buvo labai smagu matyti tiek džiugiai nusiteikusių žmonių, tad kviečiame šypsotis ir keliauti dažniau – juk vasara.

      Naujos kryptys

      Palanga: dvi naujos aviakompanijos

      Lietuvos pajūris birželį oro transportu susijungė su dviem sostinėmis – Minsku Baltarusijoje bei Kijevu Ukrainoje ir priėmė naujas aviakompanijas – „Belavia“ ir „Ukraine International Airlines“.

      „Ryanair“: Vilnius – Lidsas (Bradfordas)

      Nuo lapkričio 4 d. aviakompanija „Ryanair“ pradės skraidyti tarp Vilniaus ir Lidso (Bradfordo oro uosto). Du kartus per savaitę – antradieniais ir penktadieniais, vyksiantys skrydžiai pagerins Lietuvos ir Jungtinės Karalystės susisiekimą.

      „Vueling“: Vilnius – Barselona

      Vilniaus oro uoste pasitikta dar viena nauja aviakompanija – žemų kaštų oro linijos „Vueling“. Iki rugsėjo 28 d. jos kartą per savaitę – trečiadieniais – vykdys skrydžius į Barseloną ir padės per ją pasiekti kitus Ispanijos miestus.

      Comment


        Palangos oro uoste į lėktuvą buteliuką ir peilį netyčia įsinešusi keleivė: „Kam reikalinga tokia patikra?“
        Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ikra-56-679373

        Comment


          http://corporate.ryanair.com/news/ne...dar/?market=en

          GLA x2 savaitę

          Papildymas:
          „Ryanair" skelbia naują vasaros sezono maršrutą iš Palangos į Glazgą

          Šiandien, rugsėjo mėn. 7 d., Europoje pirmaujanti aviakompanija „Ryanair" paskelbė naują vasaros sezono maršrutą iš Palangos į Glazgą. Keleiviai naujuoju maršrutu bus skraidinami du kartus per savaitę nuo kitų metų kovo.

          Naujo vasaros sezono maršruto iš Palangos į Glazgą paskelbimo proga aviakompanija „Ryanair" skelbia bilietų akciją skrydžiams naujuoju maršrutu nuo 19,99 eur. Pasiūlymas galioja įsigyjant bilietus iki 2016 m. rugsėjo mėn. 12 d. vidurnakčio Ryanair.com svetainėje.

          „Ryanair" atstovė Arūnė Jaraitė sakė:

          „Džiaugiamės pristatydami naują maršrutą iš Palangos į Glazgą, jis bus vykdomas du kartus per savaitę nuo artėjančių metų kovo mėn.

          „Ryanair" klientai Lietuvoje gali tikėtis dar daugiau pokyčių, nes aviakompanija toliau tęsia „Always Getting Better" programą, kuri apima atnaujintą lėktuvų interjerą ir įgulos uniformas bei nuolatos besiplečiantį maršrutų tinklą. „Ryanair" siūlo daugiau nei tik žemiausių kainų skrydžius.

          Naujojo maršruto iš Palangos į Glazgą paskelbimo proga siūlome bilietų akciją skrydžiams šiuo maršrutu nuo 19,99 eur į vieną pusę. Pasiūlymas galioja įsigyjant bilietus iki 2016 m. rugsėjo mėn. 12 d. vidurnakčio skrydžiams 2017 m. balandžio ir kovo mėn. Šie nepaprastai žemų kainų bilietai bus išpirkti akimirksiu, todėl patariame Ryanair klientams nepraleisti progos ir jau dabar apsilankyti svetainėje www.ryanair.com."
          Paskutinis taisė zanaz; 2016.09.08, 00:21.
          You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

          Comment


            Rugpjūtis +60,8%

            Comment


              Palangos oro uostas - ketvirtas tarp sparčiausiai augusių mažųjų Europos oro uostų

              Palangos oro uostas liepos mėnesį buvo ketvirtas pagal keleivių augimą tarp mažųjų Europos oro uostų, rodo naujausi Tarptautinės oro uostų tarybos „ACI Europe" duomenys. Vertinant šių metų liepos, palyginti su tuo pačiu 2015 metų mėnesiu, duomenis, oro uostas fiksavo 55,6 proc. keleivių skaičiaus augimą (26,6 tūkst.) ir nusileido tik trims panašaus dydžio Europos oro uostams.

              „Vasaros mėnesiais aukštus rodiklius rodo Pietų Europos oro uostai, tarp jų šiemet ypač sparčiai augo Bulgarija, Kroatija, Kipras ir Portugalija, tad džiugu, kad į šių populiarių atostogų krypčių gretą pavyko įsiterpti Palangos oro uostui. Viena iš pastebimų tendencijų - žemų sąnaudų oro linijos yra pagrindiniai rinkų augintojai, ir tai dažnai lemia, kad auga ne didieji, o vidutinio dydžio Europos oro uostai. Svarbu ir tai, kad gerokai viršijome savo prognozes", - sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas.

              Palangos oro uoste šiemet smarkiai išaugo vykdomų skrydžių skaičius: skrydžius į Londoną pradėjo žemų sąnaudų oro linijos „Wizz Air" ir „Ryanair", o į Varšuvą - Lenkijos oro bendrovė „LOT". Vasarą sezoninę veiklą Lietuvos pajūryje pradėjo aviakompanijos „Belavia" ir „Ukraine International Airlines", taip pat sugrįžo Rusijos oro bendrovė „Rusline", todėl 2016 metais aptarnautų keleivių skaičius turėtų būti gerokai didesnis negu praėjusiais metais.

              Pagal liepos mėnesio Europos oro uostų keleivių statistiką, stiprų augimą demonstravo ir Lietuvos oro uostai.

              „Lietuva, liepos mėnesio duomenimis, Europoje buvo septinta ir fiksavo 12,7 proc. augimą. Mūsų šalis kartu su dideliu 10,7 proc. augimu išsiskyrusia kaimynine Lenkija nusileido tik Ispanijai, Kroatijai ir kitiems Europos kurortams", - sakė Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas.

              Anot G. Almanto, Europos oro uostai liepos mėnesį demonstravo stiprius rezultatus, skrydžių pagausėjo 3,9 proc.

              „Galima pastebėti, kad geriausius rezultatus demonstravo daugiausia Europos Sąjungos šalys. Sąjungai nepriklausančių šalių keleivių skaičius smuko 5,5 proc., labiausiai dėl Turkijos, kurios oro uostai stebėjo 15,3 proc. keleivių sumažėjimą, ir toliau smukusios Rusijos, kurioje tęsėsi kritimas ir skrydžių mažėjo 5 proc.", - vertino G. Almantas.

              „ACI Europe" savo ruožtu įvertino, kad politiniai nestabilumai ne Europos Sąjungos šalyse buvo labiau vietinės reikšmės ir lėmė didesnį kitų Europos oro uostų pasirinkimą.

              „Vėl esame dviejų greičių rinkoje - tik šįkart kitu kampu. Kol keleivių augimas po finansų krizės sumažėjo ne Europos Sąjungos šalyse, Europos Sąjungos šalys fiksuoja augimą", - sako „ACI Europe" Tarptautinės oro uostų tarybos generalinis direktorius Oliveris Jankovecas (Olivier Jankovec).

              Comment


                Rugsėjis +68,51 %

                Comment


                  Palangos oro uostas naktį



























                  Paskutinis taisė dyko; 2016.11.25, 20:16.

                  Comment


                    Spalis +66,8%

                    Comment


                      Belavia kitą vasarą maršrutu Minskas - Palanga skraidys 2 kartus per savaitę

                      Šaltinis:
                      https://news.tut.by/society/518767.html

                      Comment


                        Parašė WILD_WEST Rodyti pranešimą
                        Belavia kitą vasarą maršrutu Minskas - Palanga skraidys 2 kartus per savaitę

                        Šaltinis:
                        https://news.tut.by/society/518767.html
                        Nuo Liepos 13 iki Rupjūčio 20 Belavia skraidys 3 kartus per savaitę

                        Comment


                          Parašė WILD_WEST Rodyti pranešimą
                          Nuo Liepos 13 iki Rupjūčio 20 Belavia skraidys 3 kartus per savaitę
                          Gal ir variantas. Vasarą galima važiuot prie jūros į Palangą, o po to skrist į Minską. Ten dar pabūt porą dienų, nes iki 5 dienų nereikia vizos, ir grįžt traukiniu į Vilniu.

                          Comment


                            Vilnius ir Palanga turės oro tiltą su Rusijos kultūros sostine

                            Apie naują skrydžių kryptį iš Palangos paskelbė Rusijos oro linijų bendrovė „RusLine“.

                            Aviakompanijos skrydžiai į Sankt Peterburgą iš Palangos oro uosto bus pradėti vykdyti birželio 10 d.

                            Lietuvos oro uostų Komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė tikisi, kad naujoji kryptis ne tik palengvins susisiekimą šalies keleiviams, bet ir vasaros sezono metu pritrauks turistų tiek į Vilnių, tiek ir į vasaros sostine vadinamą Palangą.

                            „Stengiamės įsiklausyti į turizmo atstovų prašymus ir pasiūlyti maršrutų, kurie būtų patrauklūs ir skatintų turizmą Lietuvoje. Lietuvos pajūris – mėgstamas kaimyninių šalių gyventojų, tad tikimės, kad atsiradus naujai krypčiai į antrąjį didžiausią Rusijos miestą Sankt Peterburgą keleiviai greitai atras ir pamėgs šį maršrutą. Tikiu, kad ne mažesnio susidomėjimo sulauks ir Vilnius, į kurį skrydžiai vyks penkis kartus per savaitę“, - kalbėjo I. Baltrušaitytė.

                            Į Lietuvos pajūrį – Palangos oro uostą - Rusijos oro linijų bendrovė keliautojus skraidins kartą per savaitę – šeštadieniais. Tą pačią dieną orlaivis iš Palangos kils Sankt Peterburgo link. Bilietai šia kryptimi kainuos nuo 125 Eur į vieną pusę.

                            Sankt Peterburgas taps jau 10-ąja kryptimi, kuria vasarą bus galima oro transportu pasiekti Palangą. Šis skaičius pajūrio oro uostui – rekordinis.

                            Iš Palangos Sankt Peterburgo Pulkovo oro uostą bus galima pasiekti per 1 val. 20 min.

                            Comment


                              Sausis +80,5 %

                              Comment


                                Vasaris +61,5%

                                Comment


                                  Iš Palangos - skrydžiai į Sankt Peterburgą

                                  Praėjusios savaitės pradžioje Sankt Peterburge, Lietuvos Respublikos konsulate svečiavosi Palangos miesto delegacija. Viešnagės metu ne tik pristatytas mūsų kurortas, o ir apsikeista naudingais kontaktais. Be to, čia pagarsinta ir džiugi naujiena – nuo birželio 17 dienos startuoja naujas skrydis.

                                  Lietuvos Respublikos generalinio konsulato Sankt Peterburge kvietimu balandžio 25 dieną Palangos turizmo informacijos centras konsulato patalpose organizavo verslo misiją. Jos metu Rusijos išvykstamojo turizmo paslaugų tiekėjams, žiniasklaidos atstovams buvo pristatytas Palangos kurortas, jo infrastruktūra, naujovės, renginiai, poilsio galimybės. Tuo pat metu aviakompanijos ‚Rusline“ atstovai pristatė džiugią ir labai svarbią sezono naujovę - nuo birželio 17 d. pradedamas vykdyti skrydis Sankt Peterburgas- Palanga- Sankt Peterburgas. Šio renginio metu vyko kontaktų mugė, kurioje abiejų šalių turizmo atstovai turėjo galimybę užmegzti tiesioginius verslo ryšius.

                                  Kurortui atstovavo Palangos miesto tarybos nariai Ilona Pociuvienė ir Saulius Simė, turizmo informacijos centro laikinai direktorės pareigas einanti Egidija Smilingienė, vyriausioji specialistė turizmui Alma Slaboševičienė, sveikatos centro „Energetikas“ vadovė Gintautė Matulevičiūtė.

                                  Sankt Peterburge viešėjusių palangiškių teigimu, renginys konsulate sulaukė didžiulio susidomėjimo, buvo labai malonu matyti pilną susirinkusią salę. Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti suvenyrais, informacija apie Palangą, dalyvavo loterijoje, kuriai prizus suteikė kurorto įstaigos „Vanagupė“, „Palangos vėtra“, „Palanga Visit Apartamentai & SPA“, „Energetikas“.

                                  Po renginio visi svečiai buvo supažindinti bei vaišinami Lietuvos kulinarinio paveldo patiekalais.

                                  Aviakompanija „Rusline“ Palangoje jau yra žinoma. Nuo birželio vidurio startuojantis skrydis į Palangą aviakompanijai – antras. Iki šiol „Rusline“ į Palangą vasaromis skraidino tik reisu Maskva-Palanga-Maskva. „Rusline“ vykdo reguliariuosius ir užsakomuosius skrydžius 50 krypčių iš keturių Rusijos oro uostų: Maskvos, Volgogrado, Jekaterinburgo ir Krasnodaro. Be reisų Rusijos teritorijoje, vasaros sezono metu ‚Rusline“ skrenda į Miuncheną (Vokietija), Milaną (Italija), Stambulą, Trabzoną (Turkija), Larnaką (Kipras), Tel - Avivą (Izraelis), Urumči (Kinija) ir Palangą (Lietuva).

                                  Comment


                                    Balandis + 32,03%

                                    Comment


                                      Gegužė +24%

                                      Comment


                                        Palangos oro uostas pradėjo rekordinį vasaros sezoną

                                        Šeštadienį, birželio 17-ąją, iš Palangos oro uosto pirmą kartą pakilo lėktuvas į Rusijos kultūros perlu vadinamą Sankt Peterburgą. Iš Lietuvos pajūrio į Rusiją nuo šiol tiesiogiai skraidina oro linijų bendrovė „RusLine“. Tiesioginiu reisu Sankt Peterburgą bus galima pasiekti visą vasaros sezoną – iki rugsėjo vidurio.
                                        ...Jis taip pat primena, kad praėjusiais metais Palangos oro uostas pasiekė keleivių aptarnavimo rekordą – per metus čia aptarnauta beveik 233 tūkst. keleivių – t.y. 60 proc. daugiau negu 2015-aisiais.
                                        Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                        Comment


                                          Uždarius Vilniaus oro uostą – ilgai laukti pokyčiai Palangoje

                                          Comment

                                          Working...
                                          X