Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Uostas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    2010-11-11, 13:45
    Klaipėdos uoste svarstoma galimybė steigti krovinių paskirstymo centrą
    Bendrovei Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) sėkmingai dalyvaujant konkursuose krauti baltarusišką ratinę techniką, į Pietų Ameriką ratinę techniką gabenančios laivybos linijos operatorius "Hoegh Autoliners" mato galimybę Klaipėdoje kurti tokį krovinių skirstymo centrą, tačiau tai lemsią ir uosto rinkliavų dydžiai.
    http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...-centra-310389
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      Ruošiamasi "Albatroso“ postamento statybai
      Šiomis dienomis žmonės stebėjosi, kodėl AB "Smiltynės perkėla“ keltas "Nida“ švartuojasi prie seniai nebenaudojamos krantinės Smiltynėje, netoli delfinariumo, kurioje vykdomi statybos darbai. Kilo klausimas, ar ten rengiama nauja vieta keltams.

      Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros ir plėtros direktorius Vidas Karolis paaiškino, jog toje vietoje vyksta kranto sutvirtinimo darbai, kurių vertė apie 40 tūkst. Lt. Juos atlieka UAB "Šilutės melioracija“.

      Kadangi pavasarį netoli delfinariumo bus pradėtas statyti paminklo žuvusiems jūrininkams ir nuskendusiems laivams postamentas, į Smiltynę teks atsigabenti sunkiasvorius krovinius, statybines medžiagas, techniką. Tokių krovinių nenorima vežti keliuku iki delfinariumo, kad jis nebūtų sugadintas. Todėl žiūrima, ar nebūtų galimybės viską, kas reikalinga postamento statybai, atplukdyti keltu tiesiai į statybų vietą. Tad "Nida“ atliko žvalgybą prie tvirtinamos krantinės, kitaip sakant, ji "matavosi“, ar tiks ši vieta laikinam švartavimuisi.
      Pasak V. Karolio, ši krantinė neturi net numerio, ir joje jau ilgai jokie remonto darbai nebuvo daromi, praktiškai ji buvo nenaudojama. Pastaruoju metu ši krantinė buvo nuodugniai apžiūrėta ir gautas leidimas ją eksploatuoti dvejus metus. Tad Uosto direkcija nusprendė ją sutvirtinti, t. y. atlikti tam tikrus remonto darbus, o kartu įrengti ir vietą kelto aparelei nuleisti.
      http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...atybai-504863/
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        JAV apsisprendė gabenti krovinius tranzitu per Lietuvą
        http://verslas.delfi.lt/automoto/jav....d?id=38730671

        Jungtinių Amerikos Valstijų vyriausybė nusprendė pradėti gabenti krovinius tarptautinei misijai Afganistane tranzitu per Klaipėdos uostą.
        „Tai dar vienas ženklas, kad dialogas tarp Lietuvos ir JAV stiprėja, o abipusiškai naudingas praktinis bendradarbiavimas duoda vis daugiau apčiuopiamų rezultatų. Jungtinių Amerikos Valstijų krovinių tranzitas atneš ekonominės naudos mūsų valstybei, o bendradarbiavimas šioje srityje padidins Lietuvos indėlį stiprinant tarptautinį saugumą", - kalbėjo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

        Numatoma, kad pirmoji JAV krovinių siunta tarptautinei misijai Afganistane Klaipėdos uostą pasieks šių metų gruodį, skelbiama Prezidentūros pranešime.

        Šis JAV vyriausybės sprendimas yra keletą mėnesių trukusių intensyvių diplomatinių derybų Vilniuje ir Vašingtone rezultatas.

        Per Klaipėdos uostą krovinius jau gabena Vokietija ir Jungtinė Karalystė.

        Comment


          Grybauskaitė: JAV krovinių tranzitas per Klaipėdos uostą – labai naudingas komerciškai


          Jungtinių Valstijų krovinių tranzitas misijai Afganistane per Klaipėdos uostą yra labai naudingas komerciškai, be to, jis svarbus karinio ir politinio bendradarbiavimo požiūriu, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

          Comment


            talibanas gali atidaryt klaipėdoje savo "atstovybę" ir sėkmingai "kontroliuoti" nato karinį tranzitą
            pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

            Comment


              2010-11-29, 08:55
              Sunkiasvorių krovinių gabenimas atsipirktų
              š Klaipėdos uosto į Baltarusiją per Lietuvą dažnai rieda iki 100 tonų sveriantys negabaritiniai kroviniai įvairiems fabrikams. Jau kurį laiką planuojami maršrutai, kaip gabenti ir sunkesnius, iki tūkstančio tonų krovinius.

              Uoste vyks kova

              Bus ar nebus gabenamos į Visaginą sunkiasvorės naujos atominės elektrinės dalys, belieka tik spėlioti.

              Jei to prireiktų, būtų ruošiami du alternatyvūs sunkiasvorių krovinių išvežimo automobilių transportu iš uosto maršrutai.

              Vienas jų driektųsi iš Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos, kitas – iš Malkų įlankos dalyje esančių krovos bendrovių.

              Uosto vadovas Eugenijus Gentvilas mano, kad vyks kova dėl to, iš kurios uosto dalies gabenti pelningus sunkiuosius krovinius.

              Negabaritinių krovinių gabenimo iš uosto studiją rengusios grupės vadovas – bendrovės „Visagino atominė elektrinė“ logistikos specialistas Edvinas Ivanauskas norėtų, kad būtų įdiegti abu maršrutai.

              Įrengti negabaritinių krovinių gabenimą iš uosto šiaurinės dalies kainuotų 1,5 mln. litų, iš pietinės – apie 3 mln. litų. Pastarasis maršrutas brangesnis dėl pralaidos per Smeltalės upelį. Kai į „Orlen Lietuva“ gamyklą buvo gabentas generatorius, per Smeltalę buvo įrengta pralaida. Dabar paaiškėjo, kad ji yra laikina ir negali būti įteisinta.

              Sudėliota, kaip toliau driektųsi abu automobiliniai sunkiasvorių krovinių gabenimo maršrutai. Šiaurinis – per Karklę, pietinis – per Sendvarį, Plikius. Maršrutai „susitiktų“ maždaug ties Salantais ir toliau tęstusi tais pačiais keliais, aplenkiant Telšius, Šiaulius, Panevėžį, o toliau – per Kupiškį, Rokiškį Zarasus į Visaginą.
              http://www.jura24.lt/lt/naujienos/ju...ipirktu-314093
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                2010-11-29, 13:23
                Užterštas gruntas uoste – tarsi bomba
                Vėl sugrįžtama prie užteršto grunto pašalinimo iš uosto dokų varianto, kuris buvo pasirinktas dar 2003 metais.

                Ir kaina – ta pati

                Kodėl tuščiai buvo iššvaistyti septyneri metai, šiandien niekas negali atsakyti.

                Buvo pateikiamas argumentas, kad neapsimoka įrengti užteršto grunto aikštelės nebaigtoje statyti Smeltės pusiasalio valčių prieplaukoje, nes tai kainuos pernelyg brangiai. Tuomet statybai iš Pasaulio Banko buvo numatyta skirti 20 mln. litų ir dar 3,6 mln. litų projektui rengti.

                2007 m. pradėta kalbėti, kad užterštas gruntas iš uosto galėtų būti vežamas į „Toksikos“ bendrovės aikštelę Dumpiuose. Tačiau viskas taip ir liko kalbomis.

                Sugrįžta prie pirminio varianto. Klaipėdos valstybinės jūrų uosto direkcijos infrastruktūros ir plėtos direktorius Vidas Karolis įvardijo, kad sutvarkyti užterštą gruntą kainuotų apie 20 mln. litų. Taigi, ir kaina per septynerius metus nepasikeitė.

                Klausimas išlieka ir tai, kiek iš tisų yra užteršto grunto. Prieš septynerius metus, kai buvo rengiamasi tvarkyti užterštą gruntą, buvo vardinami skaičiai: nuo 250 tūkst. iki 500 tūkst. kubinių metrų.

                Dabar, kai atliktos įvairios studijos ir tyrimai, tikinama, kad uoste yra 195 tūkst. kubinių metrų užteršto grunto. Po Vakarų laivų gamyklos, kurios verslas labiausiai kenčia dėl užteršto grunto, dokais jo yra apie 130 tūkst. kubinių metrų.
                http://www.jura24.lt/lt/naujienos/uo...i-bomba-314092
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  Šiandien KVJUD 11.00 val. vyksta spaudos konferencija. Joje bus aptariami lapkričio mėnesio rezultatai, taip pat perspektyvos. Jaučiu, kad bus užsiminta ir apie eksploatacinius farvaterio valymo, bei tobulinimo darbus. Kadangi, lapkričio 25 d. buvo atplėšti vokai su pasiūlymais, atlikti šiuos darbus. Tikėsimės tarp jų bus ir olandų, nei belgų kompanijos.

                  Comment


                    Klaipėdos uoste - tonų ir pinigų rekordas
                    http://www.ve.lt/naujienos/jura/klai...kordas-517022/

                    Labai džiuginanti statistika

                    Comment


                      2010-12-06, 12:16
                      Klaipėdos uosto siekis – didesni greičiai ir apyvartos
                      Klaipėdos uosto verslininkai šiemet pradėjo aktyvesnius susitikimus su bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ administracija, specialistais. Juose aptariamos problemos, susijusios su greitesniu krovinių pristatymu, „padavimu“ iš geležinkelio stočių į uosto iškrovimo mazgus, sandėlius ar krantines.

                      Toks susitikimas įvyko Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijoje. Buvo teigiama, kad uosto verslininkai ir geležinkeliečiai turi daug problemų, bet taip pat ir akcentuoja, jog sykiu jie yra ir partneriai.
                      http://www.jura24.lt/lt/naujienos/uo...yvartos-316632

                      2010-12-09, 17:45
                      TNK-BP per "Klaipėdos naftą" kraus mazutą
                      Bendrovė „Klaipėdos nafta“ pasirašė sutartį su Didžiosios Britanijos ir Rusijos naftos koncernu TNK-BP dėl mazuto krovos per Klaipėdos terminalą žiemos mėnesiais.
                      http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...-mazuta-317736
                      Paskutinis taisė Eimantas; 2010.12.10, 02:59.
                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                      Comment


                        Klaipėdos uostą plės skubos tvarka
                        http://www.jura24.lt/lt/naujienos/uo...-tvarka-317799

                        Comment


                          Klaipėdos uosto vilkikai

                          Sveiki Laisvosios Lietuvos myletojai bei tyrinetojai,
                          Noreciau suzinoti ar kas nors kada nors domejosi Klaipedos uosto vilkiku istorija? Gal yra kokiu nors nuotrauku? Nuo vaikystes su nostalgija pamenu vilkika Tauras ant kurio vyriausiu mechaniku dirbo mano senelis.....teko juo prisvartuoti ne viena laiva...sneku apie pabaiga 80, pradzia 90, o nuotrauku su juo nerandu, tuo metu plaukiojo vilkikai Tauras, Gintaras bei Stumbras jei gerai pamenu....Gal kas turite info?
                          Attached Files

                          Comment


                            Konkrečiai uosto vilkikais domėtis neteko, bet pabandyk pavartyti "Libra Memelensis" išleistą knygą "Klaipėdos uostas" , neseniai mačiau jų visą krūvą Pegaso knygyne BIG'e .

                            Comment


                              2010-12-13, 11:13
                              Klaipėdos uostas kitąmet planuoja 182,9 mln. litų investicijas
                              http://www.jura24.lt/lt/naujienos/uo...ticijas-318817

                              2010-12-13, 13:58
                              Klaipėdos uostas šalies valdžios nešelps
                              „Galima atimti iš mūsų pinigus ir atiduoti „Sodrai“. Kai yra 2,5 milijardo skola, keliasdešimt milijonų iš mūsų išspręs gal dviejų dienų jos problemas, bet sužlugdys mūsų ateities perspektyvas“, – svarstė E.Gentvilas.

                              Jis skeptiškai atsiliepė ir apie valstybės reikalavimą, kad bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ sumokėtų į biudžetą 150 mln. litų.

                              „Jei iš „Lietuvos geležinkelių“ atims lėšas, jie neinvestuos į uosto geležinkelius, nebus įmanoma per metus į Klaipėdos uostą atvežti 50 mln. tonų krovinių“, – aiškino E.Gentvilas.
                              http://www.jura24.lt/lt/naujienos/uo...s-318733/psl-1

                              2010-12-13, 09:15
                              Lietuviško verslo saulėlydis Klaipėdos uoste
                              Prieš kelis metus krantines Klaipėdos uoste statė dvi pagrindinės lietuviškos bendrovės “Lokys” ir “Klaipėdos hidrotechnika”. Dabar dėl jų ateities varstomos teismų durys, o pelningo verslo nišą uoste užėmė latvių ir vokiečių įmonės, veržiasi ir Rusijos kompanijos.
                              http://www.jura24.lt/lt/naujienos/ju...s-uoste-318734

                              2010-12-13, 13:58
                              Lenktynes su Rygos uostu laimi Klaipėda
                              Visus šiuos metus vyksta neakivaizdinės Klaipėdos ir Rygos uostų lenktynės dėl didesnės krovos.

                              Beveik koja kojon su Klaipėdos uostu žengęs Rygos uostas finišo tiesiojoje nebeišlaikė.

                              Per 11 mėnesių Rygos uostas krovė 27,8 mln tonų krovinių. Klaipėdos uosto krova sudarė 28,5 mln. tonų. Klaipėdos uosto šių metų krovos augimas 13,6 proc., Rygos – 2,1 proc.

                              Klaipėdos uosto krovos ūgtelėjimą lėmė rekordiniai spalio ir lapkričio mėnesiai, kai krauta atitinkamai 2,8 mln. ir 3,1 mln. tonų. Lapkritį pasiektas ir visų laikų Klaipėdos uosto krovos rekordas.
                              http://www.jura24.lt/lt/naujienos/uo...laipeda-318806


                              2010-12-15, 21:06
                              „Klaipėdos nafta“ stiprina bendradarbiavimą su baltarusiais
                              http://www.jura24.lt/lt/naujienos/ju...rusiais-319580
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                tema, pasakyciau nevisai vietoje..
                                Neišmeskite spalvų

                                Comment


                                  To: ValdasJAciu uz patarima, butinai paziuresiu...
                                  To: DTS...as neseniai prisijungiau, nelabai zinau kaip kas cia veikia...

                                  Comment


                                    Bukletas apie Klaipėdos uostą:
                                    http://www.portofklaipeda.lt/temp/brosiura_LT_A4.pdf
                                    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                    Comment


                                      Klaipėdos uoste - visų laikų rekordas
                                      Gruodžio 20-osios duomenimis, Klaipėdos uoste jau perkrauta daugiau nei 30 mln. tonų krovinių ir pasiektas visų laikų geriausias krovos rezultatas.

                                      Iš viso Klaipėdos uoste jau perkrauta 30 013,7 tūkst. t krovinių.

                                      Per vienuolika šių metų mėnesių Klaipėdos uoste perkrauta 28,5 mln. t jūrinių krovinių. Palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, krovos apimtys išaugo 13,7 proc. Tarp Baltijos regiono uostų Klaipėdos uostas nusileidžia tik Talino uostui, lenkdamas Rygos ir Ventspilio uostus.
                                      http://www.ve.lt/naujienos/jura/klai...kordas-525361/

                                      O kiek perkraudavo kokiais 1988 metais?

                                      Uosto direkcija nenori investuoti aklai
                                      Penktadienį vykusiame Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo tarybos
                                      posėdyje Uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas pristatė
                                      direkcijos investicijų programos sudarymo principus. Uosto krovos kompanijų atstovai
                                      tuojau pareiškė pretenzijų, kad šie principai su jais nebuvę aptarti.

                                      2011-2013 metais Uosto direkcija į uosto infrastruktūrą ketina investuoti 712 mln.
                                      Lt. Viena investicijų kryptis - bendroji infrastruktūra (akvatorijos gilinimas, kanalo tobulinimas, navigacinių įrengimų gerinimas ir t. t.), kuriai numatoma skirti 40 proc. visų investicijų. Antra kryptis - uosto naudotojų (terminalų operatorių) infrastruktūros gerinimas - 50 proc., arba 361 mln. Lt. Trečia kryptis - investicijos į Uosto direkcijos turtą - 10 proc.
                                      http://www.ve.lt/naujienos/jura/uost...-aklai-525053/
                                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                      Comment


                                        Raštais dėl žemės žaidžia tenisą
                                        http://www.lzinios.lt/lt/2010-12-28/...ia_tenisa.html

                                        Comment


                                          Pasirašyta sutartis dėl dviejų uosto krantinių rekonstravimo

                                          Ketvirtadienį tarp Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir įmonės "Josef Mobius Bau-Aktiengesellschaft" pasirašyta sutartis dėl uosto 8-os ir 9-os krantinių rekonstravimo.

                                          Numatyti trys statybos etapai. Šių darbų vertė – 24 mln. 037 tūkst. 622 Lt. Rangos darbų trukmė – 15 mėnesių nuo sutarties pasirašymo.
                                          Rekonstruojamų krantinių Nr. 8 ir Nr. 9 bendras ilgis yra 255 m (krantinės Nr. 8 ilgis – 90 m, krantinės Nr. 9 – 165 m). Akvatorija prie krantinių sieks 14,5 m, kad būtų galima aptarnauti 13 m grimzlės laivus.
                                          http://www.ve.lt/naujienos/ekonomika...ravimo-529099/
                                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                          Comment

                                          Working...
                                          X