Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PAN] Panevėžio viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Į Panevėžio gatves greitai išriedės 10 naujų ekologiškų autobusų

    Panevėžio autobusų parkas atsinaujina – neužilgo į gatves išvažiuos 10 naujų suspaustomis dujomis varomų autobusų. Jie pakeis orą teršiančius, senus dyzelinius autobusus.

    Laukia sutarčių
    Bendrovės „Panevėžio autobusų parkas“ laikinai direktoriaus pareigas einantis Arnoldas Gražys naujienų portalą JP užtikrino, kad naujieji autobusai tikrai išriedės į Panevėžio miesto gatves.

    „Tik dar negaliu pasakyti, kada tiksliai. Kitą savaitę bus atplėšti konkurso vokai. Ir, jeigu nesulauksime apskundimų, bus sudarytos sutartys autobusams pirkti. Viešasis konkursas buvo paskelbtas pernai gruodžio mėnesį“, – sakė A. Gražys.
    Pasak įmonės vadovo, suspaustomis dujomis varomi autobusai – šiuolaikiški ir ekologiški.

    „Naujos kartos autobusai žymiai geresni už dyzelinius. Žinoma, jie kur kas brangesni už dyzelinius, bet pigesni nei elektromobiliai“, – teigė A. Gražys, o pasiteiravus, gal jau planuojama pirkti elektra varomus autobusus, šypteli:

    „Kol kas- ne, bet ateityje tokių planų turime. Tik, žinoma, tikslios datos nepasakysiu.“
    Lėšos skirtos

    Bendrovės „Panevėžio autobusų parkas“ vadovas A. Gražys sakė, kad po miestą per dieną važinėja per 60 maršrutinių autobusų.

    Šiuo metu Panevėžys turi 67 po miestą kursuojančius autobusus. Iš jų 52 – senesni nei 15 metų. 52 varomi dyzelinu, 6 – elektra bei dyzeliu, 1 – elektra bei dujomis, 8 naudoja suspaustas gamtines dujas (CNG).

    Daugumą parką sudarantys seni dyzeliniai autobusai teršia aplinką, reikalauja gana didelių eksploatavimo sąnaudų, dažnai genda.

    Panevėžio viešojo transporto parkui atnaujinti skirta 1,923 mln. eurų Europos Sąjungos investicijų. Miestas prisidės 340 tūkst. eurų, beveik 9 700 eurų – Panevėžio autobusų parkas.

    Projektas bus įgyvendintas iki 2019 metų pabaigos.
    Pirkimai

    2012-aisiais įmonė įsigijo šešis ekologiškus ir ekonomiškus, hibridinius elektra bei dyzelinu varomus „Soliaris“ autobusus. Tuomet kiekvienas jų kainavo maždaug po 1 mln. litų, tačiau parkas sumokėjo tik 15 proc. sumos – kitą dalį finansavo Europos Sąjunga.

    Dar po metų, 2013 metais, už Lietuvos Ispanijai parduotus taršos leidimus Aplinkos ministerija keleivinio transporto įmonėms centralizuotai nupirko 93-is mažai taršius miesto autobusus. Iš jų Panevėžiui teko devyni.

    Tiesa, ne visi autobusų pirkimai buvo sėkmingi. 2017 metais Autobusų parkas nusipirko aštuonis 2001-ųjų laidos dyzelinu varomus autobusus iš Rėgensburgo (Vokietija).

    https://jp.lt/i-panevezio-gatves-gre...isku-autobusu/

    Comment


      Panevėžio gatvėse pasirodys nauji autobusai

      Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas, laikinai einantis Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas Tomas Jukna, UAB „Panevėžio autobusų parkas“ laikinasis direktorius Arnoldas Gražys susitiko su įmonės „BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş“ atstovais, kurie laimėjo viešųjų pirkimų konkursą miesto autobusams pagaminti.

      Click image for larger version

Name:	bmc_procity_tr_cng-002.jpeg
Views:	175
Size:	129,3 kB
ID:	1717971

      „Džiugu kad įvyko sėkmingas miestui pirkimas ir Panevėžys įsigys naujų autobusų. Turėsime galimybę modernizuoti ir padaryti dar patogesnę viešojo transporto sistemą, juk gerai organizuotas viešasis transportas yra viena iš svarbiausių miestui sričių. Manau, kad tai dar vienas sėkmingas žingsnis į mūsų visų ateitį“, – sakė meras R. Račkauskas.

      „Konkurso dalyviui pasiūlius mažiausią kainą, Panevėžiui pavyko nusipirkti 12 naujų autobusų – o tai yra net 2 autobusais daugiau, nei siūlė konkurencinės įmonės. Ateityje tikimės su šia įmone sėkmingo bendradarbiavimo“, – sakė A. Gražys.

      Planuojama, kad žemagrindžiai miesto autobusai, naudojantys suslėgtąsias gamtines dujas į Panevėžio gatves turėtų išvažiuoti jau šį rudenį. Pirkimo vertė – daugiau kaip 2 mln. 200 tūkst. Eur.

      https://jp.lt/panevezio-gatvese-pasi...ji-autobusai1/

      Comment


        O kiek viso autobusų yra Panevėžio autobusų parke?

        Comment


          Parašė ttttt Rodyti pranešimą
          O kiek viso autobusų yra Panevėžio autobusų parke?
          Pagal fotobusą, nežinau ar labai tikslu, miesto - 74, tarpmiestinių - 39 = 113

          Comment


            Rudenį Panevėžio gatvėse pasirodys nauji autobusai: jie bus nudažyti miesto herbo ir „Lietkabelio“ komandos spalvomis

            Panevėžio autobusų parkas atsinaujina – rudeniop į gatves išvažiuos 12 naujų suspaustomis dujomis varomų autobusų. Jie pakeis orą teršiančius, senus dyzelinius autobusus.

            Sudaryta pirkimo sutartis

            Panevėžio autobusų parko vadovas Arnoldas Gražys naujienų portalui JP teigė, kad suspaustomis dujomis varomi autobusai – šiuolaikiški ir ekologiški.

            „Naujos kartos autobusai žymiai geresni už dyzelinius. Žinoma, jie kur kas brangesni už dyzelinius, bet pigesni nei elektromobiliai“, – sako A. Gražys ir aiškino, kad su pirkimo-pardavimo sutartis buvo sudaryta šių metų balandžio mėnesio pabaigoje.

            Pirks dviem autobusais daugiau

            „Buvo planuota pirkti 10 ekologiškų autobusų, bet pavyko sutartii ir Panevėžio gatvėmis važinės 12 autobusų. Jų pirkimui pagal projektą skirta 2,263 mln. eurų. Jie pas mus atkeliaus iš Turkijos didžiausio miesto Stambulo“, – pasakojo A. Gražys, o pasiteiravus, kokie darbai šiuo metu atliekami, paaiškino:

            „Derinamos autobusų spalvos. Mums atsiuntė spalvų pavyzdžius. Norime, kad autobusai būtų nudažyti Panevėžio miesto herbo ir krepšinio komandos „Lietkabelis“ vyraujančiomis spalvomis. Pasirinkome tamsiai raudoną arba vyšninę spalvą. Be to, deriname ir autobusų sėdynių spalvas. Norisi, kad po Panevėžį važinėtų ne tik ekologiški, bet ir suderintų spalvų autobusai.“

            Pakeis pasenusius autobusus

            Pasak įmonės vadovo, Panevėžio autobusų parkas turi savo suspaustų dujų kolonėlę.

            „Nereikės ieškoti jokioje degalinėje, nes Autobusų parko teritorijoje yra įrengta kolonėlė. Naujieji autobusai pakeis senus gamintus 1998-2000 metais. Smagu, kad atsinaujina Panevėžio autobusų parko autobusai. Šiuo metu Panevėžyje važinėjo 70 maršrutinių autobusų. Vieni jų varomi dyzelinu, kiti – elektra bei dyzeliu, elektra bei dujomis ir naudoja suspaustas gamtines dujas“, – pristatė įmonės parką A. Gražys.

            Projektą reikia įvertinti

            Pasiteiravus, gal jau galvojama apie elektra varomus autobusus, Panevėžio autobusų parko vadovas aiškino:

            „Tai ekologiškas transportas, bet šis projektas nėra galutinai išdirbtas. Todėl šiandien sudėtinga pasakyti, kada Panevėžio gatvėmis važinės vien tik elektra varomi autobusai. Visus projektus reikia įvertinti ir nustatyti, ar verta įgyvendinti.“

            https://jp.lt/rudeni-panevezio-gatve...dos-spalvomis/

            Comment


              Išrinktas naujos įstaigos „Panevėžio keleivinis transportas“ vadovas

              Šiandien Panevėžio miesto savivaldybėje vykusiame konkurse išrinktas VšĮ „Panevėžio keleivinis transportas“ direktorius. Juo turėtų tapti 47 metų Giedrius Šileika.

              Click image for larger version

Name:	autobusas (1).jpg
Views:	151
Size:	592,8 kB
ID:	1734679

              Konkurso nugalėtojas inžinieriaus profesinį bakalauro laipsnį įgijo Kauno technologijos universitete, vadybos magistro – ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, Norvegijos vadybos mokykloje.

              Darbo patirtis – UAB „Bitė Lietuva“, „Omnitel“, AB „Swedbank“, UAB „Norac“, „Kalba.lt“.

              Tapęs įstaigos vadovu G. Šileika ketina kurti patrauklų, gyventojams patogų ir efektyviai valdomą keleivių vežimo tinklą. Planuojama diegti elektroninio bilieto ir informacinę sistemą, tobulinti maršrutus, tvarkaraščius, organizuoti bilietų gamybos, platinimo, keleivių ir autobusų parko veiklos kontrolę, rengti investicinius projektus transporto infrastruktūrai gerinti ir kt.

              Naująsias pareigas 2018 m. pabaigoje Savivaldybės įsteigtoje bendrovėje G. Šileika turėtų pradėti eiti rugpjūčio mėnesį.

              Konkurse į VšĮ „Panevėžio keleivinis transportas“ varžėsi 4 pretendentai.

              https://jp.lt/isrinktas-naujos-istai...ortas-vadovas/

              Comment


                Iki metų pabaigos Panevėžį pasieks nauji autobusai

                Per šiuos metus Lietuvos didžiųjų miestų viešojo transporto parkus iš viso papildys daugiau kaip 100 ekologiškų troleibusų ir autobusų, įsigyjamų panaudojant Europos Sąjungos fondų investicijas. Naujų transporto priemonių jau įsigijo Vilnius ir Šiauliai, artimiausiu metu nauji autobusai ir troleibusai išvažiuos į Klaipėdos ir Kauno gatves. Iki metų pabaigos nauji autobusai pasieks ir Panevėžį.

                „Nauji autobusai ir troleibusai Lietuvos miestuose jau teikia patogias kasdienių kelionių galimybes, keičia miesto gatvių vaizdą. Keleiviams suteikiama daugiau komforto, naujos transporto priemonės pritaikytos žmonėms, turintiems negalią ar specialiųjų poreikių, be to, eismo saugai užtikrinti visi nauji autobusai ir troleibusai aprūpinti modernia technologija – antialkoholiniais variklio užraktais. Tikimės, kad patogesnės kelionės sąlygos paskatins gyventojus vis dažniau vietoj savo automobilio pasirinkti viešąjį transportą“, – sako laikinai einantis susisiekimo ministro pareigas Rokas Masiulis.

                Klaipėdos miestas įsigyja 18 žemagrindžių, suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomų autobusų, iš jų 8 standartinius ir 10 prailgintų. Autobusai bus pritaikyti neįgaliesiems, juose numatyta vaizdo stebėjimo sistema, skirta keleivių ir vairuotojų saugumui užtikrinti, vaizdinės ir garsinės keleivių informavimo priemonės. Naujieji autobusai į aplinką neišmes kietųjų dalelių, sieros junginių.

                Kaune netrukus pradės važinėti daugiau kaip 20 naujų troleibusų, įsigytų panaudojant ES fondų lėšas. Elektra varomos transporto priemonės neterš aplinkos, kelionės taps patogesnės, užtruks mažiau laiko. Troleibusų parko atnaujinimas Kaune itin svarbus, nes čia troleibusai važinėja didžiausiais keleivių srautais pasižyminčiais maršrutais ir dažnesniu, nei autobusų, tvarkaraščiu.

                Panevėžyje metų pabaigoje laukiama 12 ekologiškų, suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomų autobusų. Jie padidins miesto viešojo transporto patrauklumą ir leis keliauti patogiau: mažės triukšmas, vibracija, bus kokybiškesnė ventiliacija, autobusai bus pritaikyti neįgaliesiems. Naujos transporto priemonės padės spręsti miesto oro taršos problemą, mažės autobusų gedimų, vėlavimo tikimybių.

                Nauji troleibusai ir autobusai jau nuo šių metų pradžios atnaujino Vilniaus ir Šiaulių viešojo transporto parkus. Vilniuje įsigytas 41 naujas troleibusas, Šiauliuose – 12 suslėgtomis gamtinėmis dujomis varomų autobusų. Sostinės troleibusų salonuose įdiegtas Wi-Fi belaidis ryšys, įrengtomis USB jungtimis galima įkrauti išmaniuosius įrenginius. Šildymo ir kondicionavimo sistema su atskiru keleivių salono ir vairuotojo kabinos valdymu bei stiklo paketai geriau išsaugo tinkamą temperatūrą.

                2014–2020 m. laikotarpiu penkių didžiųjų Lietuvos miestų viešojo transporto parkams atnaujinti iš viso skirta 32,25 mln. eurų ES sanglaudos fondo investicijų, savo lėšomis prisideda ir miestų savivaldybės.

                https://jp.lt/iki-metu-pabaigos-pane...uji-autobusai/

                Comment


                  Nuo spalio 1 d. Panevėžyje brangs autobuse parduodami bilietai. Dabar bilietas kainuoja 62 ct., o nuo spalio 1 d. kainuos 1 eurą. Kioske parduodami bilietai ir toliau kainuos 52 ct.

                  Comment


                    Dėmesio, autobusų keleiviai!

                    Panevėžio miesto savivaldybė primena: nuo spalio 1 dienos keičiasi vienkartinio bilieto, parduodamo autobuse, kaina. Keleiviai jį galės įsigyti už 1 Eur. Taikant 50 proc. transporto lengvatą – 50 ct, 80 proc. lengvatą – 20 ct.

                    Click image for larger version

Name:	MIS-VA~1.JPG
Views:	184
Size:	122,6 kB
ID:	1752161

                    Spaudos kioskuose parduodamų vienkartinių bilietų kainos nesikeičia. Kaip ir iki šiol, jie kainuos 52 ct. Taikant 50 proc. lengvatą – 26 ct, 80 proc. – 10 ct.

                    Tikimasi, kad skatinant gyventojus bilietus pirkti kioskuose autobusų vairuotojai galės sutelkti dėmesį į savo tiesioginį darbą – kokybišką keleivių vežimą, bus tiksliau laikomasi eismo tvarkaraščių, mažės nelaimingų atsitikimų rizika.

                    Lapkričio 1-ąją panevėžiečių laukia dar viena naujovė. Iš gyvenamųjų rajonų, esančių Dariaus ir Girėno g. ir Aguonų g., į Panevėžio rajone esančias Šilaičių ir Pašilių kapines Panevėžio autobusų parko autobusai keleivius veš nemokamai. Važiuojantys į kapines nemokamus bilietus turės tiesiog pasiimti iš vairuotojo.

                    Kyla klausimas tada, o kaip autobusai veš iš Autobusų stoties į Šilaičių kapines? Nes buvo 3 autobusu maršrutai. Vienas buvo 3A iš Rožyno kvartalo , antras buvo 10A iš Dariaus ir Girėno gatvės ir trečias iš Autobusų stoties.

                    https://panevezys.lt/lt/naujienos/de...keleiviai.html

                    Comment


                      3A ir 10A yra miesto maršrutai (Aguonų g. - Klaipėdos g. bei Savitiškio g. - Paliūniškio g.), kurie su kapinių maršrutais niekaip nesusiję. Iš kur tokius numerius ištraukėte?
                      Maršrutai iš Dariaus ir Girėno g. bei iš Aguonų g. į Šilaičių kapines yra specialūs miesto maršrutai, kur keleiviai vežami su Panevėžio miesto bilietais.
                      Maršrutas Autobusų stotis - Šilaičių kapinės yra priemiestinis, organizuojamas Panevėžio rajono savivaldybės. Jame mokama už nuvažiuotą atstumą ir miesto bilietai (kaip ir tas žadamas nemokamas važiavimas) negalioja.
                      Viešojo transporto temų rodyklė >>

                      Comment


                        Pagal fotobus'ą prie Panevežio AP priskirta dujinių MAN'ų iš Švedijos, čia nauji jų pirkiniai? O naujieji turkiški autobusai? Nėra žinių apie juos?

                        Comment


                          Parašė Garbanius Rodyti pranešimą
                          Pagal fotobus'ą prie Panevežio AP priskirta dujinių MAN'ų iš Švedijos, čia nauji jų pirkiniai? O naujieji turkiški autobusai? Nėra žinių apie juos?
                          MAN, VOLVO autobusai buvo bandomieji prieš įsigyjimą. Turkiški pasirodys dar šiais metais iki Lapkričio pabaigos.
                          Paskutinis taisė Audrys; 2019.10.24, 14:39.

                          Comment


                            Po vizito Briuselyje, Panevėžio autobusų parko vadovas įsitikino, kokie autobusai labiausiai tinka Panevėžiui

                            Briuselyje vykusią parodą „Busworld Europe 2019“ aplankė asociacijai „Linava“ priklausančių įmonių vežėjai. Kelionėje dalyvavo ir bendrovės „Panevėžio autobusų parkas“ vadovas Arnoldas Gražys.

                            Click image for larger version

Name:	BeFunky-collage-14.jpg
Views:	153
Size:	89,0 kB
ID:	1756871

                            Pasak A. Gražio, tai buvo labai naudinga kelionė, nes ne tik pamatė Briuselį, bet ir apsilankė parodoje.

                            „Parodoje susitikome su „VDL Bus“, „Solaris Bus and Coach“, ISUZU, „Volvo“ gamintojų atstovais, kurie pristatė savo naujausius gaminius bei tendencijas“, – pasakojo Panevėžio autobusų parko vadovas ir tęsė:

                            „Parodoje galėjome susipažinti su naujausiomis technologijomis, galimybėmis atnaujinti mūsų parką. Be to, turėjome progos pavaikščioti po parodą ir aplankyti kitus stendus. Įsitikinau, kad Panevėžiui, kaip kompaktiškam miestui, labiausiai tiktų suspaustomis gamtinėmis dujomis varomi autobusai.“

                            Click image for larger version

Name:	bus11.jpg
Views:	173
Size:	102,8 kB
ID:	1756872

                            Click image for larger version

Name:	bus14.jpg
Views:	144
Size:	90,0 kB
ID:	1756873

                            Panevėžio autobusų parko direktorius naujienų portalui JP pasakojo, kad lankydamas parodą apsikeitė kontaktais su įvairiais gamintojais.

                            „Planuojame savo autobusuose įrengti švieslentes, vaizdo ir keleivių skaičiavimo įrangas. Labiausiai mums tinka „Hannover“ firmos įranga“, – teigė A. Gražys.

                            Click image for larger version

Name:	IMG-20191023-WA0001.jpg
Views:	157
Size:	63,2 kB
ID:	1756874

                            Asociacijos „Linava“ delegacija apsilankė Europos Parlamente, kur juos su institucijos darbu supažindino europarlamentaro Bronio Ropės padėjėjas Martynas Norbutas.Vėliau vežėjai susitiko su nuolatiniu atstovu Europos Sąjungos atašė Gražvydu Jakubausku. Jis pakomentavo situaciją susisiekimo srityje, išklausė vežėjus.

                            https://jp.lt/po-vizito-briuselyje-p...ka-paneveziui/

                            Comment


                              Lapkričio 1-ąją – nemokami autobusai

                              Spalio 31–lapkričio 1 dienomis Panevėžio autobusų parkas tradiciškai organizuoja papildomus maršrutus į kapines. Panevėžio miesto savivaldybė primena: lapkričio 1 d. panevėžiečiai į Šilaičių kapines vežami nemokamai, bilietą prašome pasiimti autobuse.

                              Click image for larger version

Name:	download (1).jpg
Views:	162
Size:	128,6 kB
ID:	1757874

                              Lapkričio 1 d.

                              Iš Dariaus ir Girėno g. į Šilaičių kapines: 8.15, 8.30, 8.45, 9.00, 9.15, 9.30, 9.45, 10.00, 10.15, 10.30, 10.45, 11.00, 11.15, 11.30, 11.45, 12.00, 12.20, 12.40, 13.00, 13.20, 13.40, 14.00, 14.20, 14.40, 15.00, 15.20, 15.40, 16.00, 16.20, 16.40;

                              iš Šilaičių į Dariaus ir Girėno g.: 9.10, 9.25, 9.40, 9.55, 10.10, 10.25, 10.40, 10.55, 11.10, 11.25, 11.40, 11.55, 12.10, 12.25, 12.40, 12.55, 13.15, 13.35, 13.55, 14.15, 14.35, 14.55, 15.15, 15.35, 15.55, 16.15, 16.35, 16.55, 17.15, 17.35.

                              Iš Aguonų g. į Šilaičių kapines: 8.30, 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.05, 12.45, 13.15, 13.45, 14.15, 14.45, 15.15, 15.45, 16.15;

                              Iš Šilaičių į Aguonų g.: 9.25, 9.55, 10.25, 10.55, 11.25, 11.55, 12.25, 13.00, 13.40, 14.10, 14.40, 15.10, 15.40, 16.10, 16.40, 17.10.

                              Autobusai stos ir prie Ramygalos g. kapinių.

                              Gyventojų patogumui, spalio 31–lapkričio 1 d. dažniau kursuos 16-ojo maršruto „Prekybos bazė – Molainių gatvė“ autobusai. Jų tikslūs tvarkaraščiai skelbiami www.panevezioautobusai.lt.

                              https://panevezys.lt/lt/naujienos/la...-aja-sgub.html

                              Comment


                                Nemokamas panevėžiečių vežimas autobusais Visų šventųjų dieną – pasiteisino

                                Spalio 31–lapkričio 1 dienomis Panevėžio autobusų parkas tradiciškai organizavo papildomus maršrutus į kapines.

                                Click image for larger version

Name:	viesasis-transportas-panevezyje-5d5570cdb04d4.jpg
Views:	196
Size:	444,5 kB
ID:	1761134

                                Be to, pirmą kartą buvo pasiūlyta naujovė – lapkričio 1-ąją panevėžiečiai į Šilaičių kapines buvo vežami nemokamai. Šia naujove miestičiai džiaugėsi ir sakė, kad tokių akcijų galėtų būti daugiau.

                                Panevėžio miesto savivaldybė paskaičiavo, kad lapkričio 1-ąją nemokamai į kapines vežusiais autobusais pasinaudojo beveik 5 000 keleivių. Už tiek bilietų Panevėžio autobusų parkui sumokės Savivaldybė ir bendrovei bus pervesta beveik 5 tūkst. eurų.

                                Panevėžio autobusų parko laikinasis vadovas Arnoldas Gražys naujienų portalui JP teigė, kad ši akcija – pozityvi, o pasinaudoję nemokama kelione panevėžiečiai džiaugėsi.

                                „Per tą dieną neteko girdėti murmančių, kad akcija – bloga. Tiesa, keletas nepatenkintų gal ir buvo, bet juk visada atsiranda kritikuojančiųjų. Tačiau didžioji dalis panevėžiečių, kiek teko kalbėtis, buvo patenkinti ir sveikino socialinę akciją“, – sakė A. Gražys.

                                Pasak bendrovės vadovo, nemokamai lapkričio 1 dieną į Šilaičių kapines vežė 13 autobusų.

                                „Pats didžiausias pikas tą dieną buvo nuo 10 val. ryto iki 14 val. Vėliau važiuojančiųjų skaičius sumažėjo, bet jų besinaudojančiųjų nemokamu važiavimu buvo. Manau, kad tokios akcijos – sveikintinas dalykas ir galima galvoti apie iniciatyvą per kitus Panevėžio renginius. Tokias akcijas galima taikyti per Panevėžio miesto gimtadienio renginius, kad naktį būtų saugu grįžti į namus. Galima sugalvoti ir siūlyti datas, per kurias įmanomas nemokamas keleivių vežimas“, – svarstė A. Gražys.

                                https://jp.lt/nemokamas-panevezieciu...a-pasiteisino/

                                Comment


                                  Panevėžyje patyliukais atsirado naujas maršrutas. M1 jis vadinasi. Darbo dienos ryte važiuos iš Dariaus ir Girėno g. (15 maršruto st.) iki Pušaloto gatvėje esančio darželio (6 maršruto st.). Per pietus 13 ir 14 val. atgal - link Parko g. Tiesa, trasa irgi nebandyta, bet panaši į 6 maršrutą - per Klaipėdos, Nemuno, Ramygalos, Elektros, Respublikos gatves, atgal - per Smetonos g. Panašu, kad tvarkaraštį sudarė kiti specialistai, atsižvelgdami į spūstis. Turbūt tai savivaldybės įmonės Panevėžio viešasis transportas bandymai?
                                  ​​https://www.stops.lt/panevezys/#bus/m1/a-b
                                  Paskutinis taisė Kaunietis Aidas; 2019.11.23, 19:54.

                                  Comment


                                    Parašė Kaunietis Aidas Rodyti pranešimą
                                    Panevėžyje patyliukais atsirado naujas maršrutas. M1 jis vadinasi. Darbo dienos ryte važiuos iš Dariaus ir Girėno g. (15 maršruto st.) iki Pušaloto gatvėje esančio darželio (6 maršruto st.). Per pietus 13 ir 14 val. atgal - link Parko g. Tiesa, trasa irgi nebandyta, bet panaši į 6 maršrutą - per Klaipėdos, Nemuno, Ramygalos, Elektros, Respublikos gatves, atgal - per Smetonos g. Panašu, kad tvarkaraštį sudarė kiti specialistai, atsižvelgdami į spūstis. Turbūt tai savivaldybės įmonės Panevėžio viešasis transportas bandymai?
                                    ​​https://www.stops.lt/panevezys/#bus/m1/a-b
                                    Rugsėjo mėn. buvo kilęs didelis triukšmas vandens stiklinėje dėl Vilties progimnazijos remonto ir mokymosi joje... Kažkas sugebėjo užspausti švietimo skyrių, kad mokinius iškelti toliau ... Kadangi viskas vyko greitu būdu, pasirinko buvusią 6-ąją vidurinę... Ten susisiekimas ne koks, tad buvo žadama tėvams nemokamas atvežimas, bet pasipriešino dėl išskirtinių sąlygų kitos ugdymo įstaigos... Nors pradinukų tėvai juos vežioja asmeniškai, tai dėl 5-8 kl., kurios baigia pamokas po 13val. toks maršrutas tinkamas. Nes Vilties mokyklą renkasi tik dėl patogaus susisiekimo ir Muzikos, Dailės mokyklų kaiminystės

                                    Comment


                                      Aš nesuprantu - žaba užspaudė, debilizmas ir smegenys visiškai išdžiovinti kai kuriems, kad pikitinamasi, jog išskirtinės sąlygos sudaromos? Taigi vaikams ir taip reikia belstis į kitą mokyklą kažkur kitur ir dar atsiranda žėrtvos, kurios tuos moksleivius laiko privilegijuotais, jog juos nemokamai autobusas vežios?

                                      Comment


                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                        Aš nesuprantu - žaba užspaudė, debilizmas ir smegenys visiškai išdžiovinti kai kuriems, kad pikitinamasi, jog išskirtinės sąlygos sudaromos? Taigi vaikams ir taip reikia belstis į kitą mokyklą kažkur kitur ir dar atsiranda žėrtvos, kurios tuos moksleivius laiko privilegijuotais, jog juos nemokamai autobusas vežios?
                                        Kodėl turi būti viena lygesnė už kitas? Dabar veža kaip visus, o norėjo nemokamai...

                                        Comment


                                          Ką reiškia kaip visus? Dauguma eina į mokyklas, kurios yra pasiekiamos pėsčiomis per maks. 10 minučių tokiame mieste kaip Panevėžys. Tie, kas eina į mokyklas kitame miesto gale - jų pačių ir tėvų problema. Niekas neverčia. O jei mokyklą dėl remonto laikinai perkėlė kažkur toli, kur būtinai reikia važiuoti visiems moksleiviams, tai pavežimas turi būti ne tik kad specialiai organizuotas, o ne bendras miesto VT, bet ir nemokamas, kaip kompensacija už nepatogumus. Čia tik savivaldybės problema, kad nesugeba tinkamai organizuoti mokyklos remonto.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X