Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KLP] Klaipėdos viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Patriotų mintys apie autobusų spalvas glumina vežėjus

    Klaipėdoje patriotinis valdžios užmojis maršrutinius autobusus perdažyti uostamiesčio vėliavos ir herbo spalvomis sulaukė gana prieštaringų vertinimų. Tokiai akcijai prireiktų apie 250 tūkst. eurų, tačiau vežėjai tvirtina, kad nuostolių būtų daugiau nei realios naudos.

    ...

    Comment


      Klaipėdos pilies džiazo festivalyje.





      Comment


        Klaipėdos autobusai pamėlynuos?
        Visai realu, kad dar vienu neoficialiu Klaipėdos himnu po kompozicijos "Aš mažas" taps legendinė "Keistuolių teatro" daina "Mėlynas autobusiukas".
        http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...ynuos-1361590/

        Comment


          Parašė Mettal Rodyti pranešimą
          Forumo nario Aisttiiss spalvinimo variantai:
          Savivaldybės siūloma
          Atvaizdas


          Mėlyna
          Atvaizdas


          Žuvėdros
          Atvaizdas


          Atvaizdas


          Atvaizdas

          Panaudotos autoriaus STS nuotraukos, fotobus.msk.ru
          ----------------------
          Antras variantas nuo viršaus, ten kur trys skirtingi mėlynos spalvos atspalviai (viršus, vidurys, apačia) - yra tiesiog tobulas ir mano nuomone, geriausiai tinka Klaipėdai.
          Jokiu būdu šiuo atveju nenoriu raudonai- geltono varianto, nes šitokį variantą jau pasirinko Šiauliai. Šiaulių atveju geltonai- raudona tinka, nes Šiauliai yra Saulės miestas, dėlto ir Saulės spalvos - geltona ir raudona ant Šiauliams priklausančių autobusų.
          O Klaipėda yra jūrinis miestas, todėl būtina rinktis kažką tokio su mėlynos spalvos motyvais.
          Jeigu pradėti rinkti spalvas pagal senovines miestų herbų spalvas, tuomet išeitų kad beveik visuose šalies miestuose autobusai turėtų būti nudažyti geltonai - raudonai. O tai būtų labai neįdomu ir skurdu kuomet šalis miestai neturėtų tik atskirai kiekvienam miestui būdingo individualaus firminio autobusų spalvų derinio.

          Comment


            Keistoji Šilojų stotelė gali būti patraukta

            Prieš kurį laiką pačiame Klaipėdos paribyje, Medelyno gatvėje, Labrenciškės gyventojų prašymu įrengta autobusų stotelė jiems ėmė kelti pavojų. Tiesa, ne pati stotelė, o neseniai ties ja įrengta pėsčiųjų perėja.

            Apskritai Šilojų stotelę net vargu ar galima vadinti stotele - na, nebent dėl atitinkamo kelio ženklo ir stulpo su trijų maršrutų (15A, 17 ir 23) autobusų grafikų malūnėliu. Čia nėra nei keleivių laukimo paviljono, nei suoliuko. Maža to - autobusai paimti žmonių ir juos išleisti sustoja tiesiog pirmojoje eismo juostoje, o ne įvažoje. Kodėl? Todėl, kad tos įvažos ten nėra.

            Tačiau ne vieną vairuotoją nustebino, jų teigimu, su elementariais eismo saugumo principais prasilenkiantis sprendimas ties stotele įrengti pėsčiųjų perėją.

            ...

            Comment


              Apie Klaipėdos miesto autobusus ir jų spalvas šiomis savaitėmis teko girdėti daug. Savivaldybes įvaizdžio komisija užkūrė kažkokią nesamonę kuri tęsiasi lig šiol. Pabandžiau tai sudėlioti neilgame straipsnyje.

              Juda, skamba ir mirga. Kas?
              Mįslė, kuri šiomis savaitėmis neduoda ramybės miesto valdininkams. Nuolat miesto gatvėmis riedantys miesto autobusai, populiarūs kaip niekad skamba ne tik vietinės, bet ir nacionalinės žiniasklaidos akiratyje. Ne kiek patys autobusai, bet marga jų išvaizda sulaukia vis didesnio jais ko gero net nesinaudojančiųjų dėmesio.
              Klaipėdoje gimė šauni iniciatyva, suvienodinti gyventojus aptarnaujančio viešojo transporto išvaizdą. Puiki iniciatyva gimusi savivaldybės koridoriuose ėmė klaidžioti dar net neištrūkusi iš valdininkų ir komisijų kabinetų. O pasimesta paprasčiausiai dėl vieningos spalvos ar spalvų derinio, kuris puoš visus miesto autobusus. Spalvoms taikomi kriterijai gražu, negražu, praktiška ir reprezentatyvu atrodo tapo kietu riešutėliu skatinančiu politikų ir transportininkų nesusikalbėjimą, o iš šalies žiūrint ir nusikalbėjimą.
              Skaldo, kai tikslas vienyti
              Politika nebūtų politika, šiam klausimui spręsti, kaip dabar populiaru, pasitelkiama įvaizdžio komisija. Priedu konsultuotasi su šiek tiek dėl tikrųjų Klaipėdos vėliavos spalvų nesutariančiais istorikais. Nuspręsta pasirinkti miesto vėliavos bei herbo, geltonos ir raudonos spalvų derinį. Šiomis spalvomis išskirtinai dažyti senuosius autobusus, o naujiesiems, ekologiškiems autobusams naudoti oranžinę, žalią ir pilką spalvas, kurios buvo pasiskolintos iš Vokietijos miesto Hanoverio, dar 2011 metais perkant pirmuosius autobusus. Vieninteliu skirtingas autobusų dažymo schemas vienijančiu akcentu tampa miesto herbas dėl kurio vietos ant autobuso tvirtai neapsispręsta.
              Per šimtą autobusų mieste naudojantys transportininkai pritaria iš Vokietijos skolintam, ekologiškajam autobusų dažymo variantui, tačiau užginčija unikaliu turėjusį tapti geltonai raudoną. Įvaizdžio komisija gauna priekaištų už nepraktiškumą ir trumparegiškumą. Savivaldybės kontroliuojamo autobusų parko vadovė priekaištauja, kad raudona spalva yra nepraktiška, tepli bei greitai blunka. Nuogąstaujama, kad komisija nepasivargino įvertinti kitų miestų praktikos ir madų šioje srityje. Pasirodo panašios spalvos naudojamos Šiauliuose, Kaune ir Telšiuose. Kas ko gero paneigia pirmą argumentą dėl spalvos nepraktiškumo, jei ši spalva tokia populiari šalyje. Tam, kad argumentai būtų stipresni eksperimento tvarka specialiai nudažomas vienas iš autobusų. Bendra transportininkų nuomone, savivaldybė pernelyg skuba ir nepakankamai diskutuoja. Neatsižvelgiama nei į terminus, nei į kaštus šiai idėjai įgyvendinti.
              Neramus kompromisas
              Atrodo įsiklausiusi savivaldybė sumažina tempą ir nusprendžia imtis plano B - kompromiso. Nutarta diskusijoms skirti daugiau laiko bei galutinę sprendimų teisę perleisti naujajam savivaldybės administracijos direktoriui. Dizainerių paprašyta sukurti bent kelis naujus variantus, kad būtų galima rinktis. Kaip alternatyva lyg ir svarstoma artimesnė jūriniam miesto identitetui mėlyna spalva. Ši spalva anot dizainerių yra antra-trečia miesto spalva.
              Sakysit viskas krypsta gerąja linkme? Tikiuosi... Juk ne gėlių darželio tvorą dažom. Tiesiog neramu, kai miesto vicemerams svarbiau dažyti nei, kokia spalva tai daryti. Neramu kai dizaineriams miesto pagrindinis ženklas, jo dydis ir vieta ant autobuso nebeturi esmės. Kai kalbame, jog kuriame vieną, vieningą variantą, bet mažiausiai gaunasi du ir dar labai skirtingi. Kai paprasčiausiai pamirštama paklausti klaipėdiečių nuomonės prieš faktą, o ne po jo.
              Visuomenėje, o ir internete pasirodžiusių straipsnių komentaruose diskutuojama apie geltonos ir raudonos vėliavos atspalvių, o ne ryškių spalvų autobusus. Apie Lietuvoje jau puikiai atpažįstamų Klaipėdos tarpmiestinių autobusų su žuvėdromis stiliaus pritaikymą. Apie galimybę ant autobusų naudoti miesto prekės ženklą (šypsenėlę) ir ženklo spalvas. Klaipėdiečiai nuomonę turi ir jie nori matyti visus galimai svarstomus variantus.
              Bendras politikų, transportininkų ir miestelėnų sprendimas iš tiesų būtų šaunus sprendimas viešojo transporto naudojimo populiarinimui.



              RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

              Comment


                Ar bus atnaujinta Klaipėdos VT schema ? nes paskutinėje versijoje jau matosi klaidų - 5B ir N1 maršrutai yra sezoniniai, o žemėlapy to nenurodyta

                Comment


                  Bus. Su N1 ir 5B klaidų nėra, nes tuomet jie buvo tik ką atidaryti ir niekas nežinojo, kiek ilgai išvis jie gyvuos
                  Viešojo transporto temų rodyklė >>

                  Comment


                    Ir pvz.: Panevėžio schemoje prie maršrutų, kurių darbo laikas "netradicinis" (tarkim 1), tas darbo laikas yra nurodytas, o Klaipėdoje, kad koks 5A atlieka viso labo vieną ratą ryte nenurodyta...

                    Comment


                      Autobusų stotelė perkelta prie Savivaldybės
                      VŠĮ “Klaipėdos keleivinis transportas” informuoja, kad nuo birželio 18 d., ketvirtadienio, ryto, perkeliama Savivaldybės stotelė (tarpinė 17 maršruto, pradinė 26 maršruto stotelė) prie Liepų g. 12 namo.
                      http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...dybes-1364446/

                      http://www.klaipedatransport.lt/lt/n...utai-vieta-181

                      Comment


                        Komposterio klaidos kaina - 70 centų ir bauda
                        Šiuolaikinė elektroninių bilietų sistema Klaipėdos miesto keleiviniuose autobusuose - vis dar sunkiai perprantama vyresnio amžiaus keleivių, tad ji neretai tampa nesusipratimų bei nuoskaudų šaltiniu.
                        Pirmas sakinys - ir jau nesąmonė parašyta. Tą elektroninių bilietų sistemą vadinti šiuolaikine niekaip neapsiverčia liežuvis.

                        "Šiuo atveju tai buvo ne moters, o technikos kaltė, komposteris nenuskaitė bilieto, o keleivė to nepastebėjo. Kontrolierių aparatai nerodo bilietų skaičiaus, tik tai, galiojantis ar negaliojantis yra elektroninis bilietas. Jeigu bilietas nepapildytas arba nepažymėtas, rodo, kad jis - negaliojantis. Todėl keleiviai, žymėdami bilietą, turi būti labai atidūs, sulaukti garsinio signalo ir informacijos ekrane, kiek liko bilietų", - aiškino pokalbininkė.
                        http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...bauda-1364109/

                        Comment


                          Parašė Briedis Rodyti pranešimą
                          Komposterio klaidos kaina - 70 centų ir bauda

                          Pirmas sakinys - ir jau nesąmonė parašyta. Tą elektroninių bilietų sistemą vadinti šiuolaikine niekaip neapsiverčia liežuvis.



                          http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...bauda-1364109/
                          Klaida ir elektroninio bilieto skaitytuvą pavadinti komposteriu. Patys skaitytuvai veikia toli gražu ne "šiuolaikiškai", elektroninį bilietą reikia laikyti kelias sekundes priglaudus prie skaitytuvo korpuso, kol pasigirsta silpnas garso signalas. Trūksta tiek nuskaitymo spartos, tiek jautrumo ir garso signalo lygio.

                          Comment


                            Miesto autobusų žemėlapis (nuo 2015-06-01) - http://tinklarastis.nvtka.lt/media/5...aipeda_v52.jpg
                            Viešojo transporto temų rodyklė >>

                            Comment


                              Parašė Mettal Rodyti pranešimą
                              Miesto autobusų žemėlapis (nuo 2015-06-01) - http://tinklarastis.nvtka.lt/media/5...aipeda_v52.jpg
                              Esu nustebęs, kad į Jokūbavą esantis maršrutas yra "miestinis".

                              Comment


                                Parašė Mettal Rodyti pranešimą
                                Miesto autobusų žemėlapis (nuo 2015-06-01) - http://tinklarastis.nvtka.lt/media/5...aipeda_v52.jpg
                                Kelios smulkmenos
                                Šiaurės stotelė pažymėta ne toje gatvės pusėje,
                                Kurėno stotelė nėra tik išlaipinimui,
                                18 maršrutas kelis reisus rytais pradeda iš autobusų parko.

                                Comment


                                  Parašė Briedis Rodyti pranešimą
                                  Kelios smulkmenos
                                  Šiaurės stotelė pažymėta ne toje gatvės pusėje,
                                  Kurėno stotelė nėra tik išlaipinimui,
                                  18 maršrutas kelis reisus rytais pradeda iš autobusų parko.
                                  Šiaurės st. kitą kartą perkelsiu į teisingą vietą. Kurėno st. faktiškai yra tik išlaipinimui, o 18-o tie 3 reisai - pusiau nuliniai, todėl jų neskaitau.
                                  Viešojo transporto temų rodyklė >>

                                  Comment


                                    Parašė Mettal Rodyti pranešimą
                                    Kurėno st. faktiškai yra tik išlaipinimui
                                    Na ne tik išlaipinimui, būtent nuo jos prasideda maršrutai. Prieš metus ar du KKT puslapyje mačiau skundą, kad žmogaus toje stotelėje neįleido į autobusą, tai atsakymas buvo, kad vairuotojai privalo leisti keleiviams įlipti, nes tai yra pirmoji maršruto stotelė.
                                    Parašė Mettal Rodyti pranešimą
                                    18-o tie 3 reisai - pusiau nuliniai, todėl jų neskaitau.
                                    Darbo dienom 4, savaitgalį 1. Buvo galima ir pažymėti, taip pat kaip 11 maršrutą Rimkuose.

                                    Comment


                                      Parašė Briedis Rodyti pranešimą
                                      Na ne tik išlaipinimui, būtent nuo jos prasideda maršrutai. Prieš metus ar du KKT puslapyje mačiau skundą, kad žmogaus toje stotelėje neįleido į autobusą, tai atsakymas buvo, kad vairuotojai privalo leisti keleiviams įlipti, nes tai yra pirmoji maršruto stotelė.
                                      Žinau šitą situaciją, tik nemanau, kad kažkas pasikeitė. Ko nepaklausiau - visi sakė, kad ten neįlaipinama.

                                      Darbo dienom 4, savaitgalį 1. Buvo galima ir pažymėti, taip pat kaip 11 maršrutą Rimkuose.
                                      11 maršrute ten ne nuliniai reisai, o 18 - nuliniai. Beje, vienintelis maršrutas, kuris tokiais reisais ima keleivius.
                                      Viešojo transporto temų rodyklė >>

                                      Comment


                                        Autobusų spalvos: dar vienas variantas
                                        Vizualinės estetikos ir reklamos formavimo komisija atlikti šią misiją pavedė Dizainerių sąjungos atstovui Kęstučiui Mickevičiui. Jis, kaip politikai ir pageidavo, pasiūlė tris variantus.






                                        http://www.ve.lt/naujienos/klaipeda1...antas-1365595/

                                        Aš už mėlyną, tik atspalvį šviesesnį reikia parinkti. Pvz. tokį:

                                        http://www.olafs-fotoseite.de/buwsw047.html
                                        Paskutinis taisė Briedis; 2015.06.20, 16:02.

                                        Comment


                                          Kai "pavedė", tai tokį rezultatą ir gavo.

                                          Bet šiaip mėlyna atrodytų gerai, jeigu parinkus akiai malonų atspalvį (kaip parodyta nuotraukoje, bet norėtųsi ryškesnės kiek tos mėlynos). Pvz. Švediškasis mėlynas variantas man atrodo tikrai gerai.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X