Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Utenos apskrities viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    ANYKŠČIAI

    Pagrindinė naujiena – nuo 2018-01-01 vietinio reguliaraus susisiekimo maršrutais keleivius pradėjo vežti naujasis vežėjas – UAB „Transporto centras“ (taip, ta pati įmonė, kuri pusmetį Vilniuje mikroautobusais vežė keleivius 13, 61 ir 114 maršrutais). Su naujuoju vežėju sudaryta 7 metų sutartis.

    Ar keitėsi tvarkaraščiai, negaliu pasakyti. Taip pat nepažiūrėjau, ar tebeegzistuoja miesto maršrutas.

    Transporto parkas – Mercedes-Benz Sprinter (pailginti) ir Mercedes-Benz Vario mikroautobusai, 2002–2005 metų gamybos, naujesni nei buvusio vežėjo ("Autoveldos"). Dar yra kažkoks 2008 metų Iveco Daily, kurio matyti neteko.

    Taigi, naujasis Anykščių VT veidas


    Ir senojo "veido" palikimas ant autobusų stoties (nežinau, ar "Autoveldos" valdžia ten tebesėdi )


    Kiti mano matyti autobusiukai:








    Ir, galbūt "komandiruotas", o gal ir perduotas į Anykščius buvęs Vilniaus Sprinteris:


    "Autovelda", kaip ir anksčiau, aptarnauja tarpmiestinį maršrutą Panevėžys – Anykščiai – Utena. Priemiestiniu į Uteną važiuoja naujasis vežėjas.

    Comment


      #42
      Tai neaišku, ar stotis priklauso "Autoveldai", kuri perėme visą autobusų parką po jo bankroto, ar stotis buvo atskirta nuo parko. Bet tikriausiai kad ne. Nebent vėliau naują stoties pastatą statė savivaldybė, o ne "Autovelda", tai kažkaip galėjo ir stoties prikklausomybės klausimas keistis.

      Comment


        #43
        Kaip aukščiau esančiuose pranešimuose minėta, Anykščiuose konkursą priemiestinių maršrutų aptarnavimui laimėjo "Transporto centras".

        Miesto maršrutui nupirktas toks mikroautobusas su panoraminiais langais ir žemagrinde aikštele. Miesto maršrutas tai parodija. Tik 5 reisai per dieną Autobusų stotis - Ligoninė. Nuo gegužės pradžios iki lapkričio pradžios - pratęsiamas iki kapinių tais pačiais išvykimo iš AS laikais. Išvyksta ne iš AS, bet iš miesto stotelės prie AS. Po pietų, kai baigiasi miesto maršrutai, mikroautobusas važiuoja į priemiestį.



        Kiti maršrutai aptarnaujami mikroautobusais MB Sprinter. Šis prieš tai dirbo Vilniuje.



        Pailgintas 22 sėdimų vietų.



        Irgi 22 sėdimų vietų.



        Kiti autobusai - MB Vario.







        Tas pats prieš reisą autobusų stotyje.



        "Julturo" Bova ir "Transporto centro" MB Vario.



        Naujai perdažytas. Žiemą buvo toks pats, kaip ir visi likę.
        Taip pat bent jau Svėdasuose yra keli vietiniai priemiestiniai maršrutai mokslo metų metu. Gal ir kituose stambesniuose rajono miesteliuose tokie maršrutai egzistuoja?



        "Autoveldai" liko tarpmiestiniai maršrutai. Anykščiai - Kaunas.



        Taip pat "Autoveldai" liko tarpmiestinis maršrutas Panevėžys - Anykščiai - Utena. Tuo tarpu priemiestinis maršrutas Anykščiai - Utena aptarnaujamas "Transporto centro".



        Autobusų stotis. Ji arba priklauso "Autoveldai", arba "Autovelda" ją eksploatuoja pagal sutartį su savivaldybe.

        Paskutinis taisė Al1; 2018.08.13, 19:05.

        Comment


          #44
          Transporto centro MB Citaro nesimatė? Ar jie vis gi Visagine "konkuruoja" su Meteorit Turu?
          Viešojo transporto temų rodyklė >>

          Comment


            #45
            Ne, nebuvo. O ką, Visaginas (miestas) paskelbė konkursą savo 2 maršrutams? Ar visgi mieste nusprendė įvesti tvarką ir išnaikino taksi mikrobus? Ar jie liko ir konkuruoja su tuo vieninteliu miesto maršrutu?
            Anykščiuose nėra kur leisti miesto tipo autobusų. Na, nebent mokslo metais kai kuriais reisais, kuriais daug moksleivių važiuoja... Bet aš buvau dar mokslo metais ir moksleivių nebuvo daug. Daugiausiai jų įlipa visgi ne stotyje, o miesto stotelėse.
            Paskutinis taisė Al1; 2018.08.14, 10:28.

            Comment


              #46
              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Ne, nebuvo. O ką, Visaginas (miestas) paskelbė konkursą savo 2 maršrutams? Ar visgi mieste nusprendė įvesti tvarką ir išnaikino taksi mikrobus? Ar jie liko ir konkuruoja su tuo vieninteliu miesto maršrutu?
              Anykščiuose nėra kur leisti miesto tipo autobusų. Na, nebent mokslo metais kai kuriais reisais, kuriais daug moksleivių važiuoja... Bet aš buvau dar mokslo metais ir moksleivių nebuvo daug. Daugiausiai jų įlipa visgi ne stotyje, o miesto stotelėse.
              Visagine yra trys maršrutai į sodų bendrijas, kuriuose dirba MB Citaro. Miesto maršrutą aptarnauja meteorit'as su dideliu autobusu. Taksi likę.

              Comment


                #47
                Tai dabar aišku. "Transporto centras" matyt laimėjo tuos sodų maršrutų konkursus. Anksčiau juos aptarnavo "Seknija" ir prieš kelis metus vėl buvo į reguliarių pervežimų rinką grįžęs "Visagino transporto centras", kažkada tai vežiojęs IAE darbuotojus ir aptarnavęs miesto maršrutus.

                Comment


                  #48
                  Beieškodamas, kokiuose Lietuvos miestuose dar yra VT, aptikau štai ką. Ar ne pirmą kartą po 1990 m. atsirado (šiuo atveju – sugrįžo) miesto maršrutas?

                  Atsižvelgiant į gyventojų pageidavimus, nuo lapkričio 4-osios Molėtų mieste bandomuoju maršrutu pradės važinėti miesto autobusas. Jis riedės nuo autobusų stoties Vilniaus gatve iki Luokesos gyvenvietės, pro sodų bendriją „Pavasaris", Melioratorių, J. Janonio kvartalus, iki naujojo turgaus ties „Maxima". Numatytos stotelės Vilniaus gatvėje ties Jaunimo aikšte, prie ligoninės, ties Liepų kvartalu, Melioratorių kvartalo gale, prie Luokesos ir pačioje gyvenvietėje, ties „Pavasario" sodų bendrija, Melioratorių gatvėje šalia parduotuvės, J. Janonio kvartale prie „Rūtos parduotuvės, veterinarijos, prie naujojo turgaus.
                  I ratas, iš Autobusų stoties
                  • Darbo dienomis 7 val. 45 min., 12 val. 30 min., 17 val. 25 min.
                  • Poilsio ir švenčių dienomis 7 val. 45 min., 12 val. 30 min.
                  Autobusų stotis - Ligoninė - Melioratorių - Luokesa - Luokesos gyv. - S.B. „Pavasaris" - Melioratorių II (ties parduotuve) - „Liepų" - Ligoninė - Jaunimo a. - Autobusų stotis - Parduotuvė „Rūta" - Veterinarija - Naujasis turgus - S.B. „Pavasaris" - Melioratorių II.

                  II ratas, iš „Liepų" stotelės
                  • Darbo dienomis 9 val. 30 min., 14 val. 00 min., 19 val. 05 min.
                  • Poilsio ir švenčių dienomis 9 val. 30 min., 14 val. 00 min.
                  „Liepų" - Ligoninė - Jaunimo a. - Autobusų stotis - Parduotuvė „Rūta" - Veterinarija - Naujasis turgus - S.B. „Pavasaris" - Melioratorių II - Melioratorių - Luokesa - Luokesos gyv. - Luokesa - Melioratorių - „Liepų" - Ligoninė - Jaunimo a. - Autobusų stotis.


                  Tokiu priemiestiniu ir miesto maršrutu autobusas Molėtuose pradės važinėti kone po 30 metų pertraukos.
                  2019-10-29 Planuojama Molėtų mieste atidaryti vietinio autobuso maršrutą ir savaitę keleivius vežti nemokamai
                  2019-12-02 Gyventojams siūlant, koreguojami miesto autobuso maršrutai
                  2020-05-27 Nuo birželio 1 atnaujinamas vietinio susisiekimo autobusų eismas - Kaip suprantu, dabar maršrutas nekursuoja. Gal grąžins nuo rudens?
                  100 minčių – miestai, transportas ir idėjos

                  Comment


                    #49
                    O gal numarins, kaip nevykusį eksperimentą. Nafig reikalingas toks 3 kartus per dieną važiuojantis autobusas? Tai VT profanacija. Taksi ir pigiau, ir patogiau.

                    Comment


                      #50
                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                      O gal numarins, kaip nevykusį eksperimentą. Nafig reikalingas toks 3 kartus per dieną važiuojantis autobusas? Tai VT profanacija. Taksi ir pigiau, ir patogiau.
                      Man atrodo, kad vienintelis būdas padidint autobusų patrauklumą yra tvarkaraščiai su reguliariais intervalais. Tai galioja ir visiems kitiems mažiesiems Lietuvos miestams. Dabar nei skusta nei lupta: yra paskirtas atskiras autobusas, bet keleiviams jokio patogumo nėra, nes jis pusę dienos stovi garaže, grafikas nesąmoningas.
                      Pasirinkimas A: 2 valandų intervalas visą dieną. Turbūt nepasiteisintų.
                      Pasirinkimas B: kas valandą pasikartojantys reisai ryte, per pietus ir vakare:
                      7:30, 8:30, 9:30,
                      12:30, 13:30,
                      16:30, 17:30, 18:30.

                      Tokio tvarkaraščio privalumas tas, kad dirbančiuosius galima nuvežti/parvežti, net jeigu jie pradeda darbą skirtingu metu (8, 9 val. ir 16, 17, 18 val.). Taip pat jeigu kokia bobutė turi pusvalandį trunkančią konsultaciją ligoninėj, tai gali 7:30 valandos reisu nuvažiuot ir 9:30 grįžt. Dabar gi autobusas važiuodavo tik 7:20-8:00 ir 9:30-10:00 val.
                      Tas pats ir vakare.
                      Kitaip tariant, „piko“ metu ir per pietus atsirastų galimybė padaryti kelionę pirmyn-atgal, o ne tik pirmyn, kaip dabar buvo. Ir žymiau daugiau dirbančiųjų poreikių patenkintų mano siūlomas tvarkaraštis, nes dabartinis tinka tik pradedantiems 8 val. ir baigiantiems 17 val.
                      100 minčių – miestai, transportas ir idėjos

                      Comment


                        #51
                        Tiesiog dabar yra galimybė gauti ES lėšų darnaus transporto ir aplinkos taršos mažinimo kontekste, todėl visokie maži rajoncentriai irgi užsibrėžė "tikslus" mažinti automobilių skaičių gatvėse. Tik kad priemonės ir aplamai vietinės valdžios galimybės to padaryti neleis, išskyrus profanuojant VT plėtrą įsisavinti pinigus, kažką padaryti, kas neduos jokios naudos.

                        Todėl ir atsiranda tokie straipsniai kaip šitas:

                        https://www.delfi.lt/multimedija/kve....d?id=84493859

                        ar šitas

                        https://www.delfi.lt/multimedija/kve....d?id=84264199

                        Comment


                          #52
                          Trumpas fotoreportažas iš Ignalinos.

                          VT rajone degradavo iki mikrobų. Autobusų parke liko 2-3 autobusai, ne visi tikriausiai pastoviai gali važiuoti. Naudojami užsakomiesiems reisams.
                          Keleiviai vežami mikroautobusais, taip pat MB Vario/T2.
                          Autobusų stotis didelė ir šiems laikams nereikalinga. Be to sena. Todėl savivaldybė svarsto galimybę įrengti autobusų stotį kitoje gatvės pusėje, šalia geležinkelio stoties. Tik neaišku, ar geležinkelis sutinka. Be to aikštelė naudojama šalie esančio PC.





                          Tądien priemiestyje dirbo keletas mikroautobusų.





                          Ir MB T2. Šiaip jis važiuoja į Kauną, bet šis maršrutas gale savaitės vykdomas, taip pat berods pirmadienį.



                          Iš kitų miestų atvyksta Marijampolės AP (tądien važiavo Iveco Arway), Utenos AP (tadien važiavo Iveco Daily) ir Visaginas - Vilnius maršrutą aptarnaujantys "Meteorit turas" bei "Seknija". Tądien taip pat visi maršrutai buvo aptarnaujami mikroautobusais, išskurus pora "Meteorit turo" reisų. Jie buvo aptarnaujami midibusu Tekaydinlar ant Iveco važiuoklės.
                          Ignalinos stotyje nuotrauka iš priekio nesigavo. Tai tik iš galo.



                          Todėl iš priekio jį pagavau Pabradėje.



                          Pabaiga.


                          Comment


                            #53
                            Čia rimtai iš Ignalinos iki Kauno žmones vežioja su tuo lavonu (MB)? Ar čia kažką sumaišė?
                            Show must go von!

                            Comment


                              #54
                              Tai tikrai dar neblogiausias tarpmiestinis autobusas Lietuvoj

                              Comment


                                #55
                                O kiek ten tų, kurie važiuoja į Kauną? Sekmadienį į Kauną studentai gali važiuoti Marijampolės AP autobusu. Normaliu, dideliu, o ne mikrobu. Penktadienį grįžti į Ignaliną tenka su Ignalinos AP mikrobu ar MB T2.

                                Comment


                                  #56
                                  Nežinau, iki kokios Jonavos tai viskas būtų ok, nieko nesakau, bet kratytis su šituo "gaziku" iki Ignalinos tai net nebeturiu ką komentuot. Nu gi patys matot.
                                  Show must go von!

                                  Comment


                                    #57
                                    Marijampolės AP dažnai matau šituo maršrutu Crafterį paskutiniu metu, tai klausimas kiek jau čia geriau

                                    Comment


                                      #58
                                      Šiaip paskutiniu metu į Kauną važinėja kiek naujesnis, 2003 m. MB Vario (GUD 156). MB T2 anksčiau irgi važinėjo, gal ir dabar kartas nuo karto apsilanko Kaune. Pastarasis tapo labai panašus į Vario, neliko žalių juostų dažymo schemoje.

                                      Comment


                                        #59
                                        Kaip suprantu, prieš maždaug metus atsiradęs Molėtų miesto autobusas (naujienos apie jį keliais pranešimais aukščiau) vėl važiuoja:
                                        KELEIVIŲ DĖMESIUI!

                                        Nuo birželio 23 d. atnaujinamas autobuso eismas miesto maršrutu. Autobusas važiuos antradieniais ir ketvirtadieniais įprastu tvarkaraščiu. Reiso 17.13 val. nuo autobusų stoties nebus.
                                        https://www.moletuautobusai.lt/index.php/informacija

                                        Nelabai suprantamai parašyta. Tai autobusas važiuoja tik antradieniais ir ketvirtadieniais? Ar kasdien, tik 17:13 reisas vyks tik antradieniais ir ketvirtadieniais?
                                        PDF'as senas ir neaiškus: https://www.moletuautobusai.lt/attac...a%C5%A1tis.pdf
                                        100 minčių – miestai, transportas ir idėjos

                                        Comment

                                        Working...
                                        X