Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Elektroninis bilietas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Taigi lygiai taip pat neatsakinga integruoti viską (arba beveik viską) į vieną kortelę. Beje, banko kortelė yra banko nuosavybė - pažiūrėk ant savosios (ųjų). Studentų pažymėjimus išduoda bankas.

    Comment


      Parašė Wycka Rodyti pranešimą
      Jeigu e-bilieto diegimas priklausytų nuo manęs, daryčiau šiek tiek kitaip. E-bilieto kortelė tuo pačiu būtų ir banko kortelė. Žmogus ta pačia kortele galėtų ir VT važiuoti, ir susimokėti už parkavimą, ir parduotuvėje duonos ar alaus nusipirkti, taip pat pirkti bet kokius daiktus internetinėse parduotuvėse. Jeigu žmogus nori terminuoto bilieto, jis internetu jį nusiperka, sumokėdamas ta pačia kortele, ir įlipęs į tp nieko nežymi. Kontrolė tik patikrina, kad terminas nepasibaigęs, ir važiuok toliau. Jeigu nepirkai terminuoto bilieto, tai įlipdamas į tp priglaudi kortelę prie komposterio, ir nuo tavo sąskaitos nuskaito 2Lt (o ne 2,5Lt, kuriuos mokėtum pirkdamas iš vairuotojo popierinį vienkartinį bilietą). Tuo pačiu SĮ SP ant šių kortelių lipdytų reklamą, kuri neštų papildomus centus pelno. Dar ir bankai už galimybę susieti kortelę su sąskaita pas juos primokėtų vežėjams po centą už kiekvieną operaciją. Ir vežėjams patogu — mėnesio gale bankas perveda surinktą sumą į nurodytą vežėjų sąskaitą. Nereikia su monetomis vairuotojams ir kioskininkėms žaisti, nebereikia ir papildomai platinti bilietų. Ir keleiviui patogu, nes jis gali paprašyti darbdavį mokėti algą jam į su e-bilietu susietos kortelės sąskaitą (taip pat pensininkas pensiją, studentas stipendiją), todėl nesukga galvos, baigėsi jo terminuoto bilieto galiojimas ar dar ne. Jeigu baigėsi (turi būti galimybė tai patikrinti tp), keleivis ta pačia kortele susimoka kaip už vienkartinį bilietą. Galima net taikyti lojalumo programas, pvz jeigu 10 mėnesių iš eilės be pertraukos važinėjai pildydamas terminuotus bilietus, gauni dovanų 2 mėnesius nemokamo važinėjimo miesto VT.
      Sutiksiu su aukščiau rašiusiais- tai nėra labai saugu, ypač privatumo atžvilgiu, bet juk niekas neverčia žmogaus turėti būtent tokią universalią kortelę. Tiesiog turi būti galimybė įsigyti tokią, o daryti tai ar ne- pačio žmogaus reikalas. Aš tai mielai naudočiausi integruotąja bilieto/banko kortele.
      Ir nenormalu, kad, norėdamas apsaugoti savo privatumą, žmogus turi nešiotis dešimtis skirtingų kortelių ir saugoti savo atmintyje šūsnį įvairiausių slaptažodžių.

      Beje, dar vienas e.bilieto pranašumas yra tas, kad "zuikiai" nebetenka galimybės sukčiauti , kaip tai daroma su talonėliu- nebėra įmanoma pažymėti bilieto antrą kartą arba perduoti jį įlipančiam keleiviui (nes tokiu atveju privalėsi nusipirkti kitą kortelę)
      Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
      Marsrutai.lt tinklaraštis!
      SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

      Comment


        Elektroninį bilietą privers veikti?
        Sandra TRINKŪNAITĖ
        „Sostinės” korespondentė
        2010-12-11
        Miesto autobusais besinaudojantys vilniečiai sutrikę: jie važinėja legaliai ar yra zuikiai? Juk užrašas ant bilieto skelbia, kad jis jau senokai nebegalioja.

        Išgirtoji, milijonus litų kainavusi elektroninio bilieto sistema – pusiau skusta, pusiau lupta.

        Elektroninių bilietų kortelių galiojimo laikas pasibaigęs, nuo rudens jų papildyti internetu nebegalima, autobusuose įrengti kortelių skaitytuvai neveikia.

        Ir visa tai kainavo net 7 milijonus litų.

        Galiojimo laikas pratęstas

        Pirmųjų elektroninių bilietų kortelių, išleistų 2007 metų pabaigoje, galiojimo laikas baigėsi 2010 metų gegužės 1-ąją.

        Įmonės „Susisiekimo paslaugos” kokybės vadybininkas Vaidotas Meškauskas ramina – kortelių, kainavusių 8 litus, galiojimo laikas pratęstas iki 2011 metų gegužės 1 dienos ir jomis drąsiai galima naudotis.

        Pavasarį jos bus keičiamos. Tik miesto valdžia dar svarstys, kiek kainuos naujos elektroninių bilietų kortelės.

        Pinigai nebeišgaruos?

        Niekaip nepradedančią normaliai veikti elektroninio bilieto sistemą, kurią diegė, bet taip iki galo ir neįdiegė trijų bendrovių – „Sygnity SA” (Lenkija), „Emtest” (Slovakija) ir „Atea” (Lietuva) – konsorciumas, gelbės nauja įmonė, kuriai papildomai skirta 430 tūkstančių litų.

        Naujieji gelbėtojai – Kauno bendrovė „Empirija” ir vilniečių „Baltic Amadeus infrastruktūros paslaugos”.

        „Empirija” pateiks programinę įrangą, kuri privers veikti kartinio elektroninio bilieto paslaugą.

        Tikimasi, kad autobuse priglaudus kortelę prie skaitytuvo duomenys iš karto atsidurs apskaitos sistemoje, nes iki šiol per bandymus dalis pinigų kažkur išgaruodavo.

        Vėliau prie šios sistemos bus prijungtas ir dabar naudojamas elektroninis mėnesinis bilietas, kurio galimybės šiuo metu labai ribotos.

        Orkestras buvo be dirigento

        „Įmonė suderins pateiktą programinę įrangą su technine įranga, kuri jau buvo nupirkta anksčiau, tačiau iš esmės negalėjo duoti naudos, nes dar 2007 metais perkant sistemą nebuvo įsigyta programinės įrangos.

        Populiariai kalbant, iki šiol turėjome orkestrą, bet nebuvo dirigento”, – paaiškino „Susisiekimo paslaugų” elektroninio bilieto projekto vadovas Mindaugas Žironas.

        Bet kodėl prieš tai dirbęs konsorciumas neįvykdė įsipareigojimų ir elektroninio bilieto sistema nepradėjo veikti?

        „Konsorciumas savo įsipareigojimus iš esmės įvykdė.

        2007 metų elektroninio bilieto paslaugos pirkimo sąlygose nebuvo reikalavimo pateikti bilieto programinę įrangą – tik techninę įrangą.

        Konsorciumas tą įrangą pateikė ir sumontavo. Kodėl perkant nebuvo užsakyta programinė įranga – nežinia. Tačiau būtent dėl to ir praradome dvejus metus”, – teigė M.Žironas.

        Žadama, kad minimaliai elektroninio bilieto paslauga pradės veikti kitų metų pavasario pabaigoje.

        Comment


          Parašė digital Rodyti pranešimą
          Elektroninį bilietą privers veikti?
          Sandra TRINKŪNAITĖ
          „Sostinės” korespondentė
          2010-12-11
          niekas ten neveiks,kol nepakeis ir tos niekam tikusios technines irangos:-)

          Comment


            Nuo pirmadienio Vilniuje už kelionę bus galima sumokėti vienkartiniu e.bilietu
            Nuo pirmadienio sostinės autobusuose ir troleibusuose pradės veikti kartinio elektroninio bilieto sistema. Viešuoju transportu besinaudojantys vilniečiai ir miesto svečiai nuo šiol galės pasipildyti savo e.bilieto korteles ne tik mėnesiniais, tačiau ir kartiniais bilietais. Pasak įmonės atstovų, elektroniniai bilietai visiškai pakeis vienkartinius ne anksčiau nei 2011 metų pabaigoje.
            Anot Vilniaus miesto viešojo transporto sistemą administruojančios SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktoriaus Ginto Bliuvo, norint naudotis kartiniu e.bilietu, vartotojams nereikės mokėti jokių papildomų mokesčių.
            Pasak įmonės vadovo, įlipus į transporto priemonę svarbu nepamiršti priglausti e. bilieto kortelės prie komposterio ir sulaukti signalo, kuris praneš apie sėkmingai nuskaitytą elektroninį kartinį bilietą ir apmokėtą kelionę. Pakartotinai priglaudę kortelę, keleiviai visuomet galės pasitikrinti, koks yra elektroninių bilietų likutis jų kortelėje.
            Kol kas pasipildyti korteles kartiniais e.bilietais bus galima SĮ „Susisiekimo paslaugos” informaciniuose centruose, esančiuose prie Vilniaus geležinkelio stoties, Vinco Kudirkos aikštėje (Gedimino pr. 9A) bei įmonės būstinėje, esančioje Žolyno g. 15. Artimiausiu metu kortelės papildymo vietų skaičius išaugs.

            Kartinius bilietus bus galima įkelti į bet kurią šiuo metu apyvartoje esančią e.bilieto kortelę. Bilietų įsigijimo tvarka nesikeis – pateikus elektroninio bilieto kortelę reikės nurodyti perkamo vienkartinio bilieto rūšį ir kiekį.
            Dabar popierinis vienkartinis bilietas be nuolaidos, perkant jį kioske, kainuoja 2 Lt, o iš vairuotojo – 2,5 Lt.

            Comment


              Klausimai:
              1. Ar bus galima sumokėti už kelis asmenis, arba, pvz., už save ir už bagažą?
              2. Ar bus galima įkelti kelių rūšių bilietus - pvz., už 2 Lt ir už 1 Lt?

              Comment


                Parašė digital Rodyti pranešimą
                Klausimai:
                1. Ar bus galima sumokėti už kelis asmenis, arba, pvz., už save ir už bagažą?
                2. Ar bus galima įkelti kelių rūšių bilietus - pvz., už 2 Lt ir už 1 Lt?
                1. Kaune jau galima, bus galima ir Vilniuje.
                2. Kaune jau galima, bus galima ir Vilniuje.
                www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                Comment


                  Vilniuje galima kaip el. bilieto kortelę naudoti studento pažymėjimą (ISEC berods). Ar galima Kaune? Ar jame irgi yra rfid čipas?

                  Comment


                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                    Vilniuje galima kaip el. bilieto kortelę naudoti studento pažymėjimą (ISEC berods). Ar galima Kaune? Ar jame irgi yra rfid čipas?
                    Nuo miesto tai nepriklauso, o e. bilieto projektas juk bendras Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Be to, ne ISEC, o ISIC
                    www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                    Comment


                      Suprask atsakymą kaip "ne".

                      Comment


                        Parašė Magician Rodyti pranešimą
                        Suprask atsakymą kaip "ne".
                        Neklaidink žmonių, jei pats neteisingai supratai. Atsakiau pakankamai aiškiai.
                        www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                        Comment


                          http://www.isic.lt/lt/?itemId=1007128

                          Sudomintas...

                          Nuo naujų mokslo metų pradžios, įsigydamas ISIC Vilniuje ar Klaipėdoje, kartu turėsi ir elektroninį viešojo transporto miesto bilietą. Tad tau nereikės mokėti papildomai, įsigyjant dar vieną kortelę.

                          ISIC su integruotu e-bilietu yra platinamas ISIC išdavimo vietose Vilniuje ir Klaipėdoje.
                          O jeigu aš klystu, tuomet labai dėl to džiaugiuosi, nes nereiktų vienos papildomos kortelės nešiotis.

                          Comment


                            Parašė Magician Rodyti pranešimą
                            http://www.isic.lt/lt/?itemId=1007128

                            Sudomintas...



                            O jeigu aš klystu, tuomet labai dėl to džiaugiuosi, nes nereiktų vienos papildomos kortelės nešiotis.
                            Dėl konkretesnės info reikėtų kreiptis į ISIC platintojus. Tačiau esu girdėjęs planų šią vasarą Kaune įgyvendinti. Tiksliai nežinau, bet ir nematau kliūčių.
                            www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                            Comment


                              Iš straipsnio taip ir nesupratau, kas bus su mėnesiniais bilietais- ar juos reikės žymėti, ar ne.

                              Taip pat tikiuosi, kad veiks visi komposteriai, o ne tik esantys priekyje.
                              Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                              Marsrutai.lt tinklaraštis!
                              SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                              Comment


                                Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                                Iš straipsnio taip ir nesupratau, kas bus su mėnesiniais bilietais- ar juos reikės žymėti, ar ne.

                                Taip pat tikiuosi, kad veiks visi komposteriai, o ne tik esantys priekyje.
                                Straipsnyje apie mėnesinius nieko nerašo, vadinasi, niekas nesikeis.
                                www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                Comment


                                  Bet vienkartiniai bus nuskaitomi per RFID kaip suprantu? Jei ISIC to neturi, tai jie matyt netiks vienkartiniams?

                                  Comment


                                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                                    Bet vienkartiniai bus nuskaitomi per RFID kaip suprantu? Jei ISIC to neturi, tai jie matyt netiks vienkartiniams?
                                    Nežinau kas tas RFID Vienkartiniai nuskenuojami nuo mikroschemos, esančios kortelės viduje.
                                    www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                    Comment


                                      Tai RFID tą ir reiškia, google pirmas linkas į wikipedios straipsnį Tai ir klausiu, ar yra ta mikroschema ISIC kortelėse?

                                      Comment


                                        Parašė digital Rodyti pranešimą
                                        Tai RFID tą ir reiškia, google pirmas linkas į wikipedios straipsnį Tai ir klausiu, ar yra ta mikroschema ISIC kortelėse?
                                        Turbūt yra. Juk kontrolieriai gali patikrinti joje integruoto e.bilieto galiojimą. O kontrolierių tikrinimo aparatų ir geltonųjų komposterių veikimo principas, ko gero, nelabai skiriasi
                                        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                        Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                        Comment


                                          Jau antrus metus naudoju ISIC, kaip e.bilietą Vilniuje. Taip, vienu dokumentu kišenėje mažiau.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X