Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[KAU] Kauno kamščiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    [KAU] Kauno kamščiai

    Nežinau, ar tema ne per ankstyva.

    Spūstys dusina ir Kauną
    Saulius TVIRBUTAS, "Kauno diena" 2007.10.29

    Pirmadienio rytais grūstys Kaune atrodo dar didesnės. Savaitgalį nuo jų pailsėję vairuotojai savaitę pradeda keiksnodami miesto vald˛ią, nepastebinčią opios problemos.

    Karštųjų taškų daugėja
    „Kaunas spūstimis dar neprisivijo sostinės, bet tai menkai guodžia, kai ilgam įstringi kelių kilometrų ilgio automobilių eilėje“, – mano Rokų gyventojas Vytautas.

    Jis kiekvieną rytą prieš aštuonias patenka į grūstis ant hidroelektrinės tilto.

    „Jei mėginčiau iš namų išvažiuoti anksčiau, prieš prasidedant piko valandai, darbe atsidurčiau vos ne valandą anksčiau, nei reikia, tad leidžiu laiką kamšatyje“, – guodėsi vairuotojas.

    Didelės automobilių spūstys rytais susidaro Petrašiūnuose. Ten, uždarius Amalių geležinkelio pervažą, automobilių eilės nusidriekia ir ne piko metu.

    Miesto centre vadinamieji karštieji taškai yra Birštono gatvėje, Vilijampolės tilto prieigose, Karaliaus Mindaugo prospekte ir prie Aleksoto tilto. Ties juo seniau spūstys susidarydavo tik važiuojant nuo Veiverių plento, dabar - jau ir iš Centro, nes Aleksote įsikūrė daug įmonių.

    Dainavos mikrorajone sudėtingos eismo sąlygos piko valandomis - Pramonės prospekte ties žiedine sankryža su Taikos prospektu ir sankirta su Draugystės gatve.
    Pašilės gatvės gyventojai prieš aštuonias ryto turi mažai vilčių išvažiuoti iš kiemų, nes ši dviejų eismo juostų gatvė tiesiog dūsta nuo automobilių gausos. Gyventojai tikėjosi, kad dėmesys į jų skundus bus atkreiptas, kai meru tapo ten gyvenantis Andrius Kupčinskas. Vakarais automobilių perpildytos Parodos, K.Donelaičio, Žemaičių, Utenos gatvės, Radvilėnų plentas.


    Neišnaudojamos plačios gatvės
    Transporto ir kelių tyrimų instituto Kelių tyrimo skyriaus viršininkas Mindaugas Dimaitis sakė, kad Kauno eismo situaciją savivaldybė paskutinį kartą buvo užsakiusi ištirti prieš šešerius metus. Pašnekovo manymu, pats pigiausias pasiūlymas šiuo metu būtų - sutvarkyti magistralines gatves.

    „Dabar plačios gatvės tik popieriuje vadinamos magistralinėmis, tačiau prospektuose labai daug kur leidžiama sukti į kairę, o pirmosiose juostose statomi automobiliai. Iš kelių vienos krypties eismo juostų nenutrūkstamas srautas įmanomas tik vienoje“, - „Kauno dienai“ aiškino M.Dimaitis.

    Ypač keistai atrodo Savanorių prospektas - ruože nuo Šiaurės prospekto iki Utenos gatvės bene kas dešimt metrų ištisinę skiriamąją juostą keičia punktyrinė, leidžianti sukti į kairę. Nenuostabu, kad ten ir įvyksta daug avarijų. Vairuotojai keiksnoja ir kas keliolika metrų esančias pėsčiųjų perėjas K.Baršausko gatvėje.

    M.Dimaitis minėjo, kad neišnaudojamos ir Karaliaus Mindaugo, Taikos prospektų, Varnių gatvės, Veiverių plento (ten chaosas kyla ties turgumi) galimybės.

    „Ten galėtų nenutrūkstamai judėti daug automobilių, bet dabar šio gatvės prilygsta eilinėms vietinės reikšmės gatvėms, kur galima daugelyje vietų kirsti eismo juostas, palikti automobilius šalikelėse“, - pastebėjo M.Dimaitis.

    Specialistai siūlo pertvarkyti šviesoforų sistemą, kur įmanoma nubrėžti atskirą eismo juostą viešajam transportui, platinti gatves ties sankryžomis.


    Pasiūlymai dulka stalčiuose
    Pasak savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojo Zenono Girčiaus, pakartotinai samdyti specialistus, kurie siūlytų, kaip gerinti eismo situaciją, nėra prasmės dėl lėšų stokos.

    „Seniau išsakyti pasiūlymai tebėra aktualūs, bet reikia politinės valios skirti tam pinigų, - neslėpė jis. – Negalima sakyti, kad nieko nedaroma. Greitai platinsime Pašilės gatvės ir Taikos prospekto sankryžą, kad automobiliai galėtų laisvai sukti į dešinę ir jiems netrukdytų laukiantieji pasukti į kairę.“

    Pasak Z.Girčio, geriausiai eismą sureguliuotų į vieną sistemą sujungti šviesoforai. „Vaizdo kameromis perduodamą situaciją miesto sankryžose fiksuotų ir analizuotų speciali programa“, - aiškino jis. Tačiau metų pradžioje miesto taryba nesiryžo skelbti koncesijos konkurso šiai brangiai sistemai įdiegti. Ji kainuotų apie 64 milijonus litų.

    Kauno Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Alfonsas Tarasevičius apgailestavo, kad savivaldybės Saugaus eismo komisijoje viskas baigiasi kalbomis, bet ne darbais.

    „Ne pirmi metai pareigūnai siūlo pastatyti šviesoforus judriose vietose Ateities plento ir Taikos prospekto, Jotvingių ir Kuršių gatvių sankryžose, Raudondvario plente ties Vakariniu lankstu, prie „Regitros“, kur labai daug automobilių, Jonavos gatvėje prie nuvažiavimo iš Islandijos plento“, - vardijo viršininkas.

    Savivaldybės susidomėjimo nesulaukė ir vilniečių parengtas projektas po Amalių pervaža iškasti tunelį. Daug chaoso gatvėse kils, jei verslininkai pastatys naują kvartalą dešiniajame Neries krante, o valdininkai nesugebės rasti lėšų naujajam tiltui per Nemuną ties Kėdainių gatve statyti. Kitu atveju grūstys prie Vilijampolės tilto bus dar didesnės nei dabar.
    http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=52084
    http://www.delfi.lt/news/economy/aut...hp?id=14839008

    #2
    Gal kas įdės nuotraukų?Nemanau, kad Kaune gali būti tokie kamščiai, kad kaip sakė vairuotojas piko metu reikia papildomos valandos kelionei...
    Pasaulį reikia susprogdint, kad žmonės būtų laisvi, nes tada visos sienos išlėks į orą.

    Comment


      #3
      kamsciai?
      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


      - George W. Bush President of the USA

      Comment


        #4
        Galėsiu kadanors įdėti foto is Pašilės gatvės kamščių
        kasalotas.com

        Comment


          #5
          na, kad žmonės važiuodami iš priemiesčių, tokių kaip rokai, vaišvydava, labai vargsta rytais tai faktas. jeigu mieste dar tie užsikimšimai greitai išsisklaido, tai iš tų priemiesčių reikia ir valandos, kad į miestą pakliūti. o tu, desadai, nepradėk, gerai? sėdi savo sulijusioj anglijoj be nuotaikos tai ir sėdėk toliau pas jus miestai 10 kart didesni tai ir grūstys 10 kart didesnės, nepradėkim nesamonių šnekėti, kur yra kamščiai, o kur nėra

          Comment


            #6
            siandien is laisves viesuoju transportu piko metu vaziavau pusantros valandos iki savo namu.kai paprasta valanda, tai uztrunka vos 20 minuciu

            Comment


              #7
              /\ jei ne paslaptis - kurioj gatvėj tavo namai?

              Comment


                #8
                Pamenu pavasarį kelis kartus teko važiuoti Senamiesčio link Jonavos gatve ~8.30. Nuo to laiko ten nebevažiuoju ~30min prastovėjau Tai kas tada ten dedas prieš 8??? O ir prie namų man ~ nuo 16.30 bėdos prasideda... Iš rajono vos išvažiuoju
                Mano nuotraukos @Fotki.com

                Auto Show Millennium 2007
                Retromobile 2007
                "Kova 1". Driftingo čempionatas
                "Foje" Gali Skambėti Kitaip
                Vilniaus žavesys kauniečio akimis: 1 dalis | 2 dalis
                BaltMotorShow 2007, Vilnius: 1 dalis | 2 dalis
                Kauno Marių Regioninis Parkas

                Comment


                  #9
                  /\ o sako kaunas žlugęs miestas ir iš jo žmonės tuntais bėga... įdomu, kas tada mašinom važinėja ir spūstis vis didesnes kelia? aaa žinau, transformeriai...

                  Comment


                    #10
                    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                    /\ o sako kaunas žlugęs miestas ir iš jo žmonės tuntais bėga... įdomu, kas tada mašinom važinėja ir spūstis vis didesnes kelia? aaa žinau, transformeriai...
                    Būtent
                    kasalotas.com

                    Comment


                      #11
                      Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                      /\ o sako kaunas žlugęs miestas ir iš jo žmonės tuntais bėga... įdomu, kas tada mašinom važinėja ir spūstis vis didesnes kelia? aaa žinau, transformeriai...
                      atsipalaiduok pagaliau, ot bambeklis Tegul sako kas ką nori, jau čia tiek prisakyta, kad tuoj bus sunku ką naujo ir besukurt (belieka kartotis kaip užstrigusiom plokštelėm)

                      Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                      kamsciai?
                      Ne, tiesiog opozicija „PR'ą“ paleido (reik kokią problemą „pozicijai“ prikabint prieš rinkimus)

                      O dabar, paparaciai, laukiam foto
                      Paskutinis taisė ; 2007.10.29, 23:38.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                      Comment


                        #12
                        kokie čia kamščiai? Gyvenu Vilijampolėje, prie Neries, praktiškai prie pat Šiaurinio aplinkkelio tilto per tą pačią Nerį. Mano kasdienė trasa: Iš namų pajudu Panerių gatve, po to po suku i Neries krantinę ir važiuoju per senąjį Vilijampolės tiltą, tada pilies žiedu, Gertrūdos gatve, Birštono gatve, įsuku i Karaliaus Mindaugo, apsisuku prie gaisrinės, išleidžiu antrąją pusę. Tada vėl apsisuku Karaliaus Mindaugo, po akropolio parkingu, pro traukinių stotį, Tunelio gatve, po to suku link Zoo sodo ir aš jau darbe. Visa ši distancija šiandien buvo įveikta per 25 minutes (7:45 - 8:10). Tai čia skaitosi kamščiai? Juk važiuojama per vienus "karščiausių" taškų piko metu. Grįžtant maršrutas beveik tas pats.

                        Čia maršrutas: http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&geocode=11317765292052481541,54.900 920,23.949950%3B1617472039977634707,54.899340,23.9 50260%3B7913895813170315091,54.886330,23.925750%3B 16073559582972826423,54.894520,23.902550%3B9935394 919744191782,54.919130,23.897740%3B439245599747085 6480,54.923490,23.901770%3B1869713688699016204,54. 931850,23.907660&time=&date=&ttype=&saddr=54.90513 9,23.948479&daddr=Radvil%C4%97n%C5%B3+plentas+%405 4.899340,+23.950260+to:Kaunakiemio+gatv%C4%97+%405 4.886330,+23.925750+to:Karaliaus+Mindaugo+prospekt as+%4054.894520,+23.902550+toemokrat%C5%B3+gatv%C4%97+%4054.919130,+23.897740+t oaneri%C5%B3+gatv%C4%97+%4054.923490,+23.901770+toikulo+gatv%C4%97+%4054.931850,+23.907660&mra=dme&m rcr=0&mrsp=0&sz=15&sll=54.899686,23.935475&sspn=0. 017224,0.040169&ie=UTF8&ll=54.910567,23.925991&spn =0.068879,0.160675&z=13&om=1

                        Comment


                          #13
                          Parašė aMariux Rodyti pranešimą
                          kokie čia kamščiai? Gyvenu Vilijampolėje, prie Neries, praktiškai prie pat Šiaurinio aplinkkelio tilto per tą pačią Nerį. Mano kasdienė trasa: Iš namų pajudu Panerių gatve, po to po suku i Neries krantinę ir važiuoju per senąjį Vilijampolės tiltą, tada pilies žiedu, Gertrūdos gatve, Birštono gatve, įsuku i Karaliaus Mindaugo, apsisuku prie gaisrinės, išleidžiu antrąją pusę. Tada vėl apsisuku Karaliaus Mindaugo, po akropolio parkingu, pro traukinių stotį, Tunelio gatve, po to suku link Zoo sodo ir aš jau darbe. Visa ši distancija šiandien buvo įveikta per 25 minutes (7:45 - 8:10). Tai čia skaitosi kamščiai? Juk važiuojama per vienus "karščiausių" taškų piko metu. Grįžtant maršrutas beveik tas pats.

                          Čia maršrutas: http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&geocode=11317765292052481541,54.900 920,23.949950%3B1617472039977634707,54.899340,23.9 50260%3B7913895813170315091,54.886330,23.925750%3B 16073559582972826423,54.894520,23.902550%3B9935394 919744191782,54.919130,23.897740%3B439245599747085 6480,54.923490,23.901770%3B1869713688699016204,54. 931850,23.907660&time=&date=&ttype=&saddr=54.90513 9,23.948479&daddr=Radvil%C4%97n%C5%B3+plentas+%405 4.899340,+23.950260+to:Kaunakiemio+gatv%C4%97+%405 4.886330,+23.925750+to:Karaliaus+Mindaugo+prospekt as+%4054.894520,+23.902550+toemokrat%C5%B3+gatv%C4%97+%4054.919130,+23.897740+t oaneri%C5%B3+gatv%C4%97+%4054.923490,+23.901770+toikulo+gatv%C4%97+%4054.931850,+23.907660&mra=dme&m rcr=0&mrsp=0&sz=15&sll=54.899686,23.935475&sspn=0. 017224,0.040169&ie=UTF8&ll=54.910567,23.925991&spn =0.068879,0.160675&z=13&om=1
                          Tau sekasi, kad pro tuos karsciausius taskus vaziuoji ne karsciausia kryptim. Nuo Vilijampoles tilto isvaziuojant i zieda tau pirmenybe, automatiskai netenka ten stovet, kaip kad stovi masinos atvaziavusios nuo Jonavos gatves. Birstono gatvej irgi eismas link Karaliaus Mindaugo pr. netoks sudetingas kaip, i priesinga puse.

                          Comment


                            #14
                            Šiaip manau, kad kaip tik į miestą didesni srautai ryte būna - juk į darbą žmonės važiuoja. O aš aišku galėčiau važiuoti ir Jonavos gatve, bet paprasčiausiai planuojiesi kelionę, kad išvengti tų spūsčių, Dėl to ir kelias kartais pailgėja keletu kilometrų

                            Comment


                              #15
                              Parašė aMariux Rodyti pranešimą
                              Šiaip manau, kad kaip tik į miestą didesni srautai ryte būna - juk į darbą žmonės važiuoja. O aš aišku galėčiau važiuoti ir Jonavos gatve, bet paprasčiausiai planuojiesi kelionę, kad išvengti tų spūsčių, Dėl to ir kelias kartais pailgėja keletu kilometrų
                              Atkreipk kita karta demesy mano minetose vietose, ir pamatysi, kad tavo kryptim eismas netoks tankus.
                              Jonavos gatve vaziuojant tau arciau nebut, o greiciau butu tik atkarpa iki ziedo, o po prie ziedo stovetum kokias ~15 min..

                              Comment


                                #16
                                Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                /\ o sako kaunas žlugęs miestas ir iš jo žmonės tuntais bėga... įdomu, kas tada mašinom važinėja ir spūstis vis didesnes kelia? aaa žinau, transformeriai...
                                ...butent !!!
                                ...i tai ir reiktu atkreipti demesi kas ir kaip vazineja !!!
                                Jei uzsidegus zaliam posukio signalui i kaire (ir ne tik) vairuotojai sugeba pradeti vaziuoti tik po 2-3 s, nors kertamoj juostoj jau seniai niekas nevaziuoja, tai manau, kad nieko nuostabaus, kad pravaziuoja tik kelios masinos ir susidaro kamsciai...
                                Kitas pavyzdys: leistinas greitis yra 70 km/h, bet vistieeek atsiranda gudruciu, kurie antra juosta vaziuos 50 km/h ir stabdys visa srauta...
                                Nera ko stebetis, taip vairuodami dar ilgai turesim kamscius, suirzusius ir piktus vairuotojus...
                                "Kelyje reikia ne tik saves ziureti, bet ir apie kitus pagalvoti !!!"
                                ...skaitau, kad matau...

                                Comment


                                  #17
                                  kadras darytas rugsejo 14 berots. taikos prospekto atkarpa link savanoriu pr.

                                  www.tomflagman.com

                                  Comment


                                    #18
                                    [QUOTE=FlagMan;210288]kadras darytas rugsejo 14 berots. taikos prospekto atkarpa link savanoriu pr.

                                    Faktas zinoma kaip blynas, taciau manau, kad turejo Savanoriuose ar vaziuojant link ju uz posukio, buti kazkas atsitike, kad kamstis, net iki Studentu g. nusidriekes... Ir si kamsti labai puikiai galima apvaziuoti, pasukant i Partizanu g., po to vaziuojant pro Maxima ir toliau Kalnieciu g. gryztant i Tvirtoves al.
                                    ...skaitau, kad matau...

                                    Comment


                                      #19
                                      taikos- pramones-draugystes gatvese kamsciai aplink visa kvartala driekias..ydomu butu pamatyti is aukstai kai taip atrodo

                                      Comment


                                        #20
                                        Partizanai tai...iš kiemo išsukęs į Partizanų g-vę iki Birželio 23-osios likusius 200m prieš porą savaičių važiavau 15min kol kas rekordas va vakar 8min stovėjau. O šiaip greičiau viskas prasisuka, nors pastovėti vistiek tenka. Ir eilė nežinau iki kur siekia, nes man galo nesimato, iš kiemų išvažiuojančius visada gražiai įsileidžia, nuo to irgi stovėjimo laikas pailgėja. Nors didžiausia problema Birželio 23-osios ir Partizanų sankryža, kur visi stengias spėt pralyst, ir net užsidegus žaliam signalui visa sankryža užsikimšus ir per žalią šviesą nepajuda nė 1 mašina
                                        Čia vakarais tokios situacijos būna. Gal kada su fotiku pataikysiu, tai nufotkinsiu ką nors...

                                        Comment

                                        Working...
                                        X