Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PL] Lenkijos keliai. Eismas, maršrutai ir kelių būklė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    ne 26zl, o apie 60lt i viena puse lengvam automobiliui, jei busikui, tai dar daugiau.

    Comment


      nezinau kaip jus ten vaziuojat bet per berlyna vistiek geriausiai, buvau prisiminimui pravares per gorlitsa tai spaudziausi ir gailejausi kam as ten vaziavau... o ten ka sumoki uz keliu mokesti tai tu pradegini ant kuro stovedamas prie sviesaforu ir lengdamas masinas pavojingose vietose

      Comment


        Parašė vytgri Rodyti pranešimą
        Nuo lapkričio 10d. jau neapsimokės per ten važiuoti Atidaromas Augustowo aplinkelis ir dalis S61 greitkelio (2+2 juostos)
        Manau apsimokes vistiek vaziuot per Lazdijus, vien del furu eismo per Kalvarijas.
        O toliau link Varsuvos as rinkciausi kelia per Bialostoka, vien del magistraliniu atkarpu kuriu tikrai daug padaryta.

        Comment


          Vilnieciams patarciau Lazdijus. Toliau link Lomzos. Paskui link Ostrow Maz. Ir vengti keliu kur vaziuoja furos. Nes jau pats vairawes fura pripazistu klydes, bet dabar teko ne viena kart saltu prakaitu piltis vaziuojant su lengva per Lenkija. Zmones tikrai smegenis kazkur toli deda vairuojant. Plius tikimybe kad kas penktas su fura arba girtas, arba pachmielingas. Zinau is sawo patirties. Jei galutinis tikslas Berlin, tai variantu gali but daug. Nes netoli. Bet jei toli kur, neverta klystkeliais varinetis, labai vargina. Augustow- Lomza - Ostrow maz - Warszawa - ale Jazda A2, arba Nuo Lodzes i S8. Jokio tuso Lodzej ner, kaip kai kurie raso. Bet vaziavimo laikus reik planuot. Tokios tokeles.

          Comment


            Taigi grįžau iš kelionės. Važiavau per Kauną E67 iki Augustavo, tada A61 iki Lomžos, iš ten 677 keliu iki O. Mazovieska. Iš ten E67 per Varšuvą, A2 iki Strykov, ten nuskukam į Lodzę A1, A14, S14 iki S8 ir tada jau autobanais iki pat Regensburgo (netoliu Miuncheno).

            Kas nustebino - naujų kelių tiek, kad navigacija ne kartą vedė "laukais" - Augustavo aplinkkelis, autostrada nuo Lodzės. Jei iGo su 2014 Q1 žemėlapiais dar žinojo apie S8 autobaną nuo Lodzės (bet kažkodėl ikyriai siūlė nuo jo nusukt), tai Sygic su gimtaisiais žemėlapiais išvis laukais skraidino (jau nekalbant apie pernai pirktą kelių atlasą). Apie Augustavo aplinkkelį abi navigacijos nežinojo. Tai dar kartą parodo kaip svarbu atlikt namų darbus prieš kelionę ir vadovautis ne tik navigacija, bet ir kelio ženklais.

            Kelionė nuo Lodzės iki Vokietijos ir atgal nuobodi, Lenkijos pusėje dar ir degalinių mažoką, tiesa važiuodami atgal gavom šiek tiek "švelnios vokiškos žiemos" - nustebino.


            2014-12-29 Bavarija

            Nustebino vokiečių autobanų valymo tvarka - važiuoja 2 valytuvai per abi juostas ir visi paskui vilkasi 50km/h greičiu, nes negalima jų apvažiuoti.



            Važiuojantiems į Bavariją ar pan. tikrai neverta važiuoti per Berlyną. Taip pat taupantiems turbūt finansiskai labiau apsimoka važiuoti į Berlyną per S8 - lankas nebaisiai didelis, o A2 mokesčiai nemaži. Pati Lodzė nepasirodė baisi, bet pirmyn važiavom naktį (tai ner per centrą prasukau), o atgal ~21-22h. - taip pat buvo tuštoka. 17 h matyt būtų kitas vaizdas.

            Piktžaisde lieka kelias Kaunas - Varšuva. Nežinau, kodėl kai kurie forumiečiai siūlo važiuoti per Balstogę, nes man atkarpa A8 nuo O. Mazoviecko iki Varšuvos, ten kur nėra 4 juostu, pasirodė košmaru - daug sunkvežimių ir jų nėra šansų aplenkt - t.y. jei aplenksi vieną koloną, tuoj pat atsiremsi į kitą. A61 ir 677 kelias pakankamai gera alternatyva, jei nori greičiau.
            Paskutinis taisė Nitro; 2015.01.01, 23:40.

            Comment


              Pro Balstogę patogiau gal tik tiek, kad yra greitkelio ruožai šalia Balstogės ir Zambruvo aplinkkelis, nutiestas, kaip greitkelis. Jei ten iki 2020 m. visas kelias nuo Varšuvos iki Balstogės bus greitkelis, tai patogiau bus važiuoti pro Balstogę (tada greitkelio aplamai nebus tik tarp Račkų ir Balstogės prieigų (97 km ilgio ruožas), o planuoja, kad greitkelis prasidės jau nuo Lietuvos sienos)
              Paskutinis taisė PoDV; 2015.01.02, 13:34.

              Comment


                augustovas - lomza 100km
                augustovas - balstoge 100km

                skirtumas tik tas, kad vaziuojant per lomza tuos pacius 100km, nuvaziuoji puse atstumo iki varsuvos, o vaziuojant per balstoge, tik trecdali. ir per lomza maziau furu

                Comment


                  Gyvenu Marijampolėje, daug kartų tekę važiuoti tiek į Varšuvą, tiek pro ją tolyn. Dažniausia važiuoju per Lomžą - ir arčiau, ir fūrų mažiau. Kažkas rašė, kad Lomžoje kamščiai būna - nesusidūriau nė karto su jais. O jei ir pastovi porą minučių prie kokio šviesoforo, tai kažin ko nesugaišti - juk Lomža gi miestelis nedidelis. Paskutiniais metais buvo gerokai išmaltas kelias (provėžos) nuo Lomžos link Ostrow Mazowiecki, bet jį jau remontavo, taigi ir ten bėdų neliks. Šiaip kartą dar teko važiuoti tokiu įdomesniu maršrutu , kurį parekomendavo vienas lenkas, nuolat važinėjantis iš Varšuvos į Vilnių. Nuo Augustavo važiuoji link Bialystoko, ir Knyszyne suki link Tykocin. Taip nesieki Bialystoko, nukerti kampą, sutaupai kažkiek km. Bet tas kelias tai tikras barškutis - keli kilometrai neblogi, o paskui atrodo, kad ne mašina važiuoji, o žirgu šuoliuoji... Kartą pabandžiau ir užteko.

                  Comment


                    Tomskis, reikia žiūrėt į bendrą kontekstą:
                    Nuo Augustowo iki Ostrow Maz. yra du variantai:
                    151km per Lomžą vs 186km per Bialystoką;

                    Antrasis variantas turi ~50km greitkelio (Katrynka-Bialystok, Bialystok-Jezewo, Zambrow bypass, dalis Ostrow Maz. bypass), ir fūrų didžioji dalis važiuoja per Lomžą (išskyrys naktį, nes tada per Lomžą draudžiama fūroms).

                    Taigi, nežiūrint kelių minučių daugiau, aš stengiuosi visada per Bialystoką važiuot; 2017m VIII mėn tarp Jezewo ir Zambrowo bus dar papildomi 32km greitkelio - turbūt tada jau niekam nekils abejonių, per kur geriau



                    Parašė Tomskis Rodyti pranešimą
                    augustovas - lomza 100km
                    augustovas - balstoge 100km

                    skirtumas tik tas, kad vaziuojant per lomza tuos pacius 100km, nuvaziuoji puse atstumo iki varsuvos, o vaziuojant per balstoge, tik trecdali. ir per lomza maziau furu

                    Comment


                      Parašė uH1978 Rodyti pranešimą
                      As pastoviau vaziuoju tuo marsrutu link Bavarijos jau 3 metus. Mano manymu geriau vaziuoti per Lodze, ne per Piotrkow Trybunalski, nes geriau 20-30 min pravaziuot per Lodzes miesta, tuo labiau ten eismas vyksta placiais prospektais su skiriamaja juosta, jokiu siauru gatveliu ar senamiesciu. Del kamsciu negaliu pasakyt piko metu, nes vaziavau arba nakti, arba anksti ryte, arba sekmadieni. Dar kaip privaluma galima paminet leidziama greiti autostradoj A2 - 140 km per val. O ir toliau S8 link Wroclawo teko tik viena karta radara matyt, ir tai jau netoli Wroclawo.
                      sveiki.
                      vasario pradžioje planuoju kelionę i Austriją. Gundausi vykti per Vroclavą(išgyrėt ), tad gal kas galite nurodyti paprastą nakvynę prie Vokietijos sienos. Šiaip visad nakvojame Toržyme (apie 30 km nuo D, už maždaug 150LT trims asmenims su pusryčiais) motelyje "Paradise". Ar yra kas panašaus ir tame maršrute?

                      Comment


                        Kandy paskutinisyk del sveikatos irgi kely Rosenheim - Lietuva irgi teko nakvot Lenkijoj. Suplojau apie 300 zl, tiesa cia seimai 4 asmenu. Idomiausia kad masinu saugoma aikstele, kuri viesbuciui nepriklause, kainavo 30 zl, nors Kaune, silainiuose kainuoja 7 litus. Galima ir uz dyka prie viesbucio, bet nenorejau, nes masina labai pakrauta buvo. O labai svarbu, kur tu i Austrija vaziuot nori. Nes jei i Tyroli, tai Rosenheime normalus viesbutis 50 eur asmeniui, aisku trims ant galvos iseis pigiau, mazdaug 35-40 eur. Pigiau abejoju. Bet jei vaziuoji kitur, tai nuo Prahos reiks vaziuot per Ceske Budejovice. Tai pvz. Linz, Wien, Graz. Nakvot manau bus geriausia Ceske Budejovice, nes garseja kaip stagnuojantis ir pigus Cekijos miestas.
                        Paskutinis taisė uH1978; 2015.01.26, 20:58. Priežastis: pamirsta raide

                        Comment


                          cia Wroclawe nakvojau. o siap ivedi i google: hotels ir tau tinkancia vietove, ka nors ismeta. Paskui skambini ir tariesi, jei nemoki lenkiskai, tai angliskai manau eis sutart, tas pats ir cekijoj

                          Comment


                            Parašė uH1978 Rodyti pranešimą
                            cia Wroclawe nakvojau. o siap ivedi i google: hotels ir tau tinkancia vietove, ka nors ismeta. Paskui skambini ir tariesi, jei nemoki lenkiskai, tai angliskai manau eis sutart, tas pats ir cekijoj
                            O ne lengviau booking.com arba hrs.com ir užsidėti spindulį aplink pageidaujamą vietovę?

                            Comment


                              Kosmosa mokat pas lenkus. Rezervuokites geriau ibis budget, 3 savaites is anksto kainos ~25eur (vaikas iki 12m nemokamai), ne is anksto - ~30eur. Paprastas, bet visko yra ko reikia. Pusryciai 6 eur suaugusiam. Yra Wroclave (bet nepatogioj vietoj), geriau iki Dresdeno palekt (6 km nuo autostrados, Kesselsdorf). Per Berlyna vaziuojant, vienas labai patogus yra salia pat greitkelio (Genshagen). Beje, ten Shell degalinej dyzelis praeita vasara buvo pigiau, nei pas lenkus A2 degalinese. Ir masina salia galima palikt pakrauta be jokios baimes....
                              As much power as necessary, as much freedom as possible

                              Comment


                                Parašė myhorsegallery Rodyti pranešimą
                                Kosmosa mokat pas lenkus. Rezervuokites geriau ibis budget, 3 savaites is anksto kainos ~25eur (vaikas iki 12m nemokamai), ne is anksto - ~30eur. Paprastas, bet visko yra ko reikia. Pusryciai 6 eur suaugusiam. Yra Wroclave (bet nepatogioj vietoj), geriau iki Dresdeno palekt (6 km nuo autostrados, Kesselsdorf). Per Berlyna vaziuojant, vienas labai patogus yra salia pat greitkelio (Genshagen). Beje, ten Shell degalinej dyzelis praeita vasara buvo pigiau, nei pas lenkus A2 degalinese. Ir masina salia galima palikt pakrauta be jokios baimes....
                                Pritariu. Genshagen'o ibis'as tikrai labai patogus pasirinkimas važiuojant pro Berlyną - ne kartą yra tekę apsistot. Vienareikšmiškai neapsimoka pas lenkus.

                                Comment


                                  Aš parvažiavau iš Miuncheno, bet pasirinkome seną gerą kelią per Berlyną, kadangi kolegos atvažiavo pas mus iš LT per 16 val. tai nubalsavo, kad ir atgal reikia grįžti per ten pat.
                                  You've got one life! Live it!

                                  Comment


                                    Lenkai dar viena atkarpa paleido i statybas S8 kelyje Varsuva-Bialystokas: priesais Zambrov'a is Varsuvos puses - saunuoliai. Pabaiga VIII 2017. Du metukai palaukti to dziaugsmo...., bet gal greiciau prasisuks.
                                    Taigi belieka du gabalai pries ir uz Ostrow Maz ir kelias nuo Bialystoko bus autostradinis.
                                    As much power as necessary, as much freedom as possible

                                    Comment


                                      Parašė fredis Rodyti pranešimą
                                      Aš parvažiavau iš Miuncheno, bet pasirinkome seną gerą kelią per Berlyną, kadangi kolegos atvažiavo pas mus iš LT per 16 val. tai nubalsavo, kad ir atgal reikia grįžti per ten pat.
                                      Ar nuo sienos skaiciavo tas valandas, ar lėkė ne pagal taisykles?

                                      Comment


                                        manau imanoma ir pagal taisykles, tik reikia stoti max 2 kartus po neilgiau 10 min ir vaziuoti sekmadieni tusciais keliais. Pats esu PL per 9 val. pralekes kai autostradu buvo gal 100km, bet pasitaike tusti keliai ir nebuvo policijos O dabar tai Berlynas-Varsuva trunka 4 valandas pagal taisykles....
                                        As much power as necessary, as much freedom as possible

                                        Comment


                                          Būtent. Išvažiavo jei 4 nakties iš Kauno sekmadienį. Stojo tik tu kartus. Vokietijoje jie buvo 19 vietos laiku. Spaudė, ne per daugiausiai. Nelijo, nesnigo, giedra buvo, va tau ir laikais
                                          You've got one life! Live it!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X