Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Triukšmas mieste

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė Reptilias Rodyti pranešimą
    Sveikas zadox.Gal galetum pateikti siek tiek duomenu, tarkim kiek kainuotu 100 metru triuksmo barjero is aliuminio skardos, permatomo plastiko ir kitu medziagu, naudojamu tokiu barjeru statymui.
    Labas. Prašau atkreipti dėmesį į tokį dalyką.

    STR 2.01.01(5):1999 “ESMINIAI STATINIO REIKALAVIMAI. APSAUGA NUO TRIUKŠMO”

    Triukšmo barjerai po pastatymo įprasta tvarka turėtų būti priduoti tinkamais naudoti. Juk kalbama apie žmonių sveikatą.
    Triukšmo barjerams reikalnga pateikti B kategorijos tech. specifikacijas kuriose turi būti nurodomos šios barjero savybės:

    20.6. triukšmo barjerų (sienelių) - oro garso izoliavimas, garso sugertis, išmatuoti, išreikšti ir įvertinti vadovaujantis suderintaisiais (harmonizuotaisiais) standartais, pagal lyginamąsias jų dydžių vertes;

    Statybos produkto akustiniai rodikliai nustatomi laboratorijoje suderintųjų (harmonizuotųjų) bandymų būdu arba taikant suderintuosius (harmonizuotuosius) skaičiavimo metodus;

    20.8. kelių statyboje naudojamų statybos produktų akustinės savybės (pavieniai rodikliai arba jų deriniai):
    - garso izoliavimas;
    - garso sugertis (arba atspindys);
    - garso slopimas (slopinimas).

    Faktas yra tas, kad Lietuvoje dabar statomos sienelės iš medžio, įvairaus plastiko, arba iš bet ko, išskyrus sertifikuotas medžiagas. Prieš statant tokį barjerą būtina jį suprojektuoti, o projektuotojas jau prisiima atsakomybę už tai, kad tai būtų atlikta su sertifikuotais produktais arba bent jau su produktais kurių aiškios garso slopinamosios savybės.

    O kainos vienodos visiems projektams nėra. Daug nežinomųjų. Tačiau Europoje prasideda nuo 100 eurų už kv. metrą (čia su pamatais ir darbais).

    Eilinis "liaudi6ko" triukšmo barjero pavyzdys yra pastatytas šalia "Panoramos". Bandyta nukopijuoti tokį patį kaip prie Sąvanorių Hyper RIMI. Kampais sukaltos lentos turi žmones "apsaugoti" nuo fūrų, kurios važiuos link išsikrovimo aikštelės... Fantastika! Užuojauta kaimynams....
    Triukšmas užknisa juodai!!!

    Comment


      #42
      Jei jau pradėjau Vilniaus "Panoramos" temą, tai įdedu porą nuotraukų.
      Net idomu kaip projekte įvardintas šis "reiškinys": projektuotojo paskaičiuoto atitinkamo aukščio ir sukonstruoto iš garsą slopinančių medžiagų triukšmo barjeras, atitinkantis europinius standartus, kad pakankamai slopintų numatomą ateityje triukšmo lygį...........???????
      O gal tai tiesiog medinė tvora, kuria uždengiamas nuo pravažiuojančių akių dengiamas ne visai tvarkingai atrodantys namai ir "sodeliai" ????

      GAL KAS NORS ŽINO ATSAKYMĄ??

      [/IMG]



      vaizdelis iš arčiau..


      vidinė "tvoros" pusė.
      Triukšmas užknisa juodai!!!

      Comment


        #43
        Prašau pasiskaityti. Labai aktualu!

        http://www.delfi.lt/news/daily/Healt...hp?id=12978283
        Triukšmas užknisa juodai!!!

        Comment

        Working...
        X