Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Senamiesčio pietinis aplinkkelis (Zarasų-Drujos g.)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Mantaz Rodyti pranešimą
    Jei neklystu, dabar viskas yra sprendžiama teismuose.
    Kai teismai per daug civilizuoti rezultata matome.

    Bet žinoma galėtų būt teismas: "Visuomenė prieš Vardį Pavardį"

    Comment


      Žurnalistinis perliukas
      Nemokamo laikraštuko "15 sekundžių" šios dienos numeris

      Straipsnis - apie Pietvakarinį apvažiavimą
      Iliustracija - apie Senamiesčio pietinį aplinkkelį
      Nuotraukoj - niekam netrukdantis geležinkelininkų sandėlis (o ne tas garsusis, kuris matosi jų pačių nuotraukoj)
      Užrašas - Savivaldybei nepavykus susitarti su gyventojais, šis pastatas taip ir liko stovėti Senamiesčio pietinio aplinkkelio šalikelėje




      Su kokiais sandėlio "gyventojais" turėjo tartis savivaldybė?
      Foto 2005 08


      Toje vietoje, beje, gatvė praplatėja iki 4 juostų į vieną pusę. Netrukdo ir sandėlis.
      Foto 2006 08



      Tie reportažai dažnai kuriami neišeinant iš kabineto
      Paskutinis taisė Romas; 2006.09.20, 20:44.

      Comment


        Atidarytas Vilniaus senamiesčio pietinis aplinkkelis

        Šiandien sostinės meras Artūras Zuokas atidarė Vilniaus senamiesčio pietinį aplinkkelį. Per metus laiko nutiestu, P.Višinskio iki Aušros Vartų gatves sujungiančiu keliu nuo šiandien važiuos automobiliai.
        Vilniaus senamiesčio pietinis aplinkkelis pagerins susisiekimo infrastruktūrą ir padės apsaugoti senamiestį, ypač M. Daukšos ir Aušros Vartų gatves, nuo neigiamo transporto poveikio. Be to, aplinkkelis sumažins transporto srautą, dabar einantį pro Subačiaus gatvėje esančią mokyklą ir vaikų darželį M. Daukšos gatvėje. Šis aplinkkelis taip pat atgaivins šiuo metu apleistas teritorijas, paskatins jų rekonstrukciją ir plėtrą.
        Naujoji gatvė padės mažinti transporto spūstis trumpinti kelionės laiką. Aplinkkelyje bus leidžiamas 60 km/h greitis. Atlikti paskaičiavimai rodo, kad kelionės trukmės ekonomija sudarys per 236 tūkst. automobilių valandų per metus, o ridos ekonomija – apie 1,6 mln. automobilių kilometrų per metus.
        Vilniaus senamiesčio pietinis aplinkkelis prasideda nuo Aušros Vartų ir Geležinkelio gatvių sankryžos, eina greta geležinkelio ties Lapų ir K. Vanagėlio gatvėmis, kerta Rasų gatvę ir prie Žydų genocido memorialinio skvero įsijungia į P. Višinskio gatvę. Naujoje gatvėje – dvi šviesoforais reguliuojamos sankryžos ir viena nereguliuojama sankryža. Šioje gatvėje įrengti nauji šviesoforai, kurie reaguoja į gatve važiuojančių mašinų srautus ir pagal juos persijungia automatiškai.
        Naujosios gatvės ilgis – 1,1 km. Prie aplinkkelio nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, einantys ir per naują pėsčiųjų viaduką, pastatytą ties Vitebsko gatve, daugiau nei 1 km pailgina bendrą miesto dviračių takų trasą.
        Siekiant apsaugoti arčiausiai kelio esančių namų gyventojus nuo padidėsiančio triukšmo, Subačiaus g. 45 ir 47 namuose ES lėšomis buvo pakeisti langai į gatvės pusę. Atsižvelgiant į gyventojų pageidavimus, atnaujintos bei įrengtos naujos vaikų žaidimo ir gatvės krepšinio aikštelės. Aplinkkelio prieigose pasodinta per 100 įvairių medžių – kaštonų, švediškų šermukšnių, paprastų ir raudonųjų klevų ir beveik 500 raudonosios sedulos krūmų.
        Senamiesčio aplinkkeliu turėtų važiuoti maršrutiniai mikroautobusai, kurių skaičius ir trasos ateityje bus reguliuojami pagal miesto gyventojų poreikius.
        „Dėl šio kelio Vilniaus senamiestis taps ramesnis, šis kelias atvers šalia mūsų senamiesčio esančias puikias vietas, iki šiol daugumai vilniečių nepažįstamas ar pamirštas“ - sakė sostinės meras Artūras Zuokas.
        Aplinkkelio statybos darbus atliko UAB „Fegda“, laimėjusi Vilniaus miesto savivaldybės skelbtą konkursą. Bendra darbų vertė – 21,8 mln. litų. Naujojo aplinkkelio projektui „Vilniaus senamiesčio pietinis apvažiavimas nuo P. Višinskio gatvės iki Aušros Vartų gatvės“ įgyvendinti Vilniaus miesto savivaldybei skirta beveik 21 mln. litų parama iš Europos regioninės plėtros fondo.
        Rengti projektus ES paramai transporto infrastruktūros plėtros projektams gauti sostinės Savivaldybė pradėjo nuo 2000 metų. Miesto Pietinio ir Vakarinio aplinkkelių, Senamiesčio pietinio aplinkkelio, Geležinio Vilko gatvės nuo Mokyklos g. iki Molėtų pl. ir kitiems transporto infrastruktūros projektams nuolat buvo skiriamos lėšos ir iš Savivaldybės Investicinės programos.


        http://www.vilnius.lt/new/vadovybe.p...1=456&id=48160
        You might surprise yourself.

        Miestai.net FB

        Comment


          Išliaupsintoje gatvėje – spąstai vairuotojams
          Vakar atidarytame Senamiesčio aplinkkelyje automobiliai pakliuvo į spūstis

          Milda Kuizinaitė, Vilius Mackonis
          „Sostinės“ korespondentai
          2006-09-28
          Pateko į spūstis

          Kaip Senamiesčio pietinis aplinkkelis sumažins transporto srautus M.Daukšos ir kitose gretimose gatvėse, jeigu vos atidarius naują kelią automobiliai pateko į spūstį?

          Toks klausimas kilo vakar pirmą kartą Senamiesčio aplinkkeliu važiavusiems vairuotojams.

          Pririedėjusios Aušros Vartų, Geležinkelio ir Liepkalnio gatvių sankryžą, nemažai mašinų sukosi ir važiavo atgal.

          Pasirodė, kad iš daugiau kaip 21 milijoną litų kainavusio aplinkkelio į Aušros Vartų gatvę pasukti beveik neįmanoma.

          Vis dėlto važiuoti aplinkkeliu vairuotojai būtų buvę priversti, jei Vilniaus valdžia būtų įvykdžiusi pažadą, atidarius naują kelią, apmokestinti ir įvažiavimą į Senamiestį.

          Tačiau trečiadienį priminus planus įvesti mokestį, valdininkai pateisino, kad tai netikslinga, kol Senamiestyje nebaigti Rotušės aikštės bei jos prieigų rekonstrukcijos darbai.

          Tiesa, specialistai tikina, jog rinkliavai labiausiai trukdo teisės aktai ir jos nepavyks įvesti tol, kol nebus patvirtintas naujas Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK).

          Prieš sankryžą apsisuka

          Savivaldybė tikina, jog aplinkkelis pagerins susisiekimo infrastruktūrą ir padės apsaugoti Senamiestį, ypač M.Daukšos ir Aušros Vartų gatves, nuo neigiamo transporto poveikio. Naujoji gatvė padės mažinti transporto spūstis, trumpinti kelionės laiką.

          Tačiau aplinkkelį atidarius automobiliams, vairuotojai pajuto ir kelio trūkumus.

          Aplinkkelio gale, ties sankryža su Aušros Vartų ir Liepkalnio gatvėmis, susidarė automobilių grūstis.

          Iš plataus aplinkkelio automobiliai turėjo įsukti į siauras Liepkalnio arba Aušros Vartų gatves. Ši sankryža reguliuojama šviesoforų, tačiau juose nesumontuotos sekcijos, reguliuojančios į kairę sukančių automobilių srautus.

          Net ir užsidegus žaliam šviesoforo signalui, iš naujame kelyje išsirikiavusių automobilių spėja pajudėti vos keletas. Kantrybės netekę vairuotojai pradėjo apsisukinėti ir važiuoti atgal.

          Į Minsko plentą bei Naujininkus jie pasuko Rasų gatve. Nors ką tik atidarytas aplinkkelis buvo apytuštis, Rasų gatve automobiliai slinko vienas po kito.

          Savivaldybės vadovai tikina, kad šios problemos bus sprendžiamos.

          Ruošiamasi rekonstruoti ir Geležinkelio gatvę. Tiesa, ji nebus labai išplatinta, nes to neleidžia paveldosaugos reikalavimai.

          „Taip pat bus tvarkoma aikštė priešais geležinkelio stotį ir rekonstruota jungtis nuo stoties iki Švitrigailos gatvės viaduko, kurio rekonstrukcija prasidės dar šiais metais, po kelių mėnesių“, – teigė meras Artūras Zuokas.

          Tebevyksta derybos

          Aplinkkelio trasoje laukia ir daugiau kliūčių.

          Savivaldybei iki atidarant kelią nepavyko susitarti su K.Vanagėlio gatvės 11-ojo namo savininku Milvydu Juškausku.

          Meras A.Zuokas patikino, kad ruožas, kuriame kelias dėl įsiterpusio pastato susiaurėja, ateityje bus praplatintas.

          „Šiandieniniai įstatymai skirti ne visuomenei, o atskiriems žmonėms. Išpirkti turtą sekėsi gana gerai, išskyrus vieną atvejį.

          Susitarti nepavyko, nes prašoma kaina buvo didesnė, nei šis turtas vertas“, – sakė A.Zuokas.

          Jis patikino, kad dabar pradėta turto paėmimo visuomenės poreikiams procedūra ir K.Vanagėlio gatvės 11-asis pastatas anksčiau ar vėliau atsidurs miesto savivaldybės rankose.

          „Galėjo susitarti ir anksčiau, tačiau savininkas savivaldybės atstovus apgaudinėjo, vilkino derybas“, – užsiminė A.Zuokas.

          M.Juškauskas savo ruožtu žeria kaltinimus savivaldybei.

          „Niekas manęs teisėtai neprašė parduoti pastatą. Pats siūliau paimti pastatą visuomenės reikmėms – neėmė“, – tikino verslininkas.

          Jis teigė turįs vaizdajuostę, kurioje užfiksuota, kaip savivaldybės derybininkai išsilaksto ir jam pačiam tenka eiti pas savivaldybės administracijos direktorių Valdą Klimantavičių prašyti tęsti derybas.

          Mokestis – nebent po metų

          A.Zuokas sakė, kad minties įvesti rinkliavą už įvažiavimą į Senamiestį savivaldybė neatsisako.

          „Tokie planai egzistuoja, nors diskusija nėra baigta ir galutiniai sprendimai nepriimti.

          Bet manyčiau, kad Senamiestyje baigus tvarkyti aikštes ir gatves tranzitą reikėtų riboti“, – sakė meras Artūras Zuokas.

          Meras sakė, kad rinkliava bus įvesta nebent kitų metų antroje pusėje arba metų pabaigoje, nes tiktai tuomet bus sutvarkyta Rotušės aikštė ir Aušros vartų prieigos.

          Tačiau įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Vaidotas Antanavičius tikina, kad prieš tai reikės, kad Seimas suskubtų priimti naująjį ATPK.

          Mat pagal dabar galiojančio kodekso nuostatas įvedus rinkliavą kiltų daug problemų.

          Teisės aktai nenumato atsakomybės transporto priemonių savininkams, o tik jų vairuotojams.

          Tuo tarpu savivaldybė ruošiasi diegti automatinę valstybinių numerių identifikavimo sistemą.

          Ji parodytų tik tai, koks automobilis įvažiavo į Senamiestį, o ne kas jį vairavo.

          Vaizdo kameros būtų įrengtos prie visų aštuonių įvažiavimų į Senamiestį.

          Vaizdo stebėjimo sistema nustatys, ar automobilis turi iš anksto apmokėtą leidimą. Jei ne, tai bus galima padaryti internete, telefonu ar dar kitu būtu per tam tikrą laikotarpį.

          Apie rinkliavos dydį kol kas nekalbama.

          Anksčiau valdininkai yra užsiminę, kad iš pradžių ketinama įvesti simbolinę 1 lito rinkliavą. Vėliau tarifas gali išaugti iki 5 litų.

          Comment


            Taip ir maniau kad atidarius prasidės nesamonės
            You might surprise yourself.

            Miestai.net FB

            Comment


              Parašė spirit Rodyti pranešimą
              Taip ir maniau kad atidarius prasidės nesamonės
              Vakar vakare pats pravažiavau. Kamščių jau nebuvo, bet kelio susiaurėjimas iš dviejų juostų į vieną prie garsaus sandėlio - mirtininkų "susitikimo" vieta. Čia mes žinom, jog toks susiaurėjimas bus, todėl nelėksim kaip bepročiai, bet jei kas nežinantis sumanys prasinešt - amen.

              Comment


                nelabai supratau masinio poreikio sukti tiek į liepkalnio gatve, tiek į aušros vartų.

                pasukus į aušros vartų g. niekur nedingsi tik turėsi važiuoti atgal., nes prieš aušros vartus sukti į kairę negalima. klausimas kyla, kokio velnio reikia išvis važiuoti per aplinkelį jei galima sekmingai nuvažiuoti senuoju maršrutu. ir tai netgi tiesiau bus.

                posūkis į liepkalnio g. kiek kartų teko važiuoti aušros gatve tai didžioji dalis mašinų suko link stoties, o tiesiai važiavo kas trečia, ketvirta mašina (teisybės dėlei reikia pasakyti, kad neteko važiuoti rytinio piko, t.y. važiavimo į darbą metu). o kam reikia į minsko plentą tai Rasų gatvė yra tiesiau ir arčiau.

                žodžiu manau, kad čia buvo tiesiog noras išbandyti naują kelią pirmąją dieną ir pasigirti, kad va važiavau, va koks aš krūtas

                Comment


                  Parašė naglisc Rodyti pranešimą

                  žodžiu manau, kad čia buvo tiesiog noras išbandyti naują kelią pirmąją dieną ir pasigirti, kad va važiavau, va koks aš krūtas
                  Taip ir turi būti, bet ne dėl krūtumo, o dėl naujų maršrutų paieškos. Po to srautai šiek tiek susibalansuos.

                  Comment


                    Iš aplinkkelio sekcija tikrai turėjo padaryt. Nes anksčiau iš Aušros vartų g. didelė dali važiuodavo tiesiai - po geležinkeliu. Dabar žmonės pamatę, kad iš aplinkkelio negali sukti kairėn, vėl važiuos pro senamiestį.

                    Comment


                      Šiandien važiavau iš N. Vilnios link stoties apie 16 valandą - LIUKS.
                      Gavosi greičiau ir svarbiausia patogiau!

                      Comment


                        Parašė Toris Rodyti pranešimą
                        M.Juškauskas savo ruožtu žeria kaltinimus savivaldybei.

                        „Niekas manęs teisėtai neprašė parduoti pastatą. Pats siūliau paimti pastatą visuomenės reikmėms – neėmė“, – tikino verslininkas.

                        Jis teigė turįs vaizdajuostę, kurioje užfiksuota, kaip savivaldybės derybininkai išsilaksto ir jam pačiam tenka eiti pas savivaldybės administracijos direktorių Valdą Klimantavičių prašyti tęsti derybas.
                        Visgi įdomus žmogėnas. Vaizdo kameros turbūt nei minutei nepaleidžia iš rankų, o prieš miegą nagrinėja kokius nors įstatymus.

                        Comment


                          Parašė Edd Rodyti pranešimą
                          Visgi įdomus žmogėnas. Vaizdo kameros turbūt nei minutei nepaleidžia iš rankų, o prieš miegą nagrinėja kokius nors įstatymus.
                          Pilnai tikiu kad kameros nepaleidžia, o įstatymus kažin ar dar bereikia nagrinėt, kiek esu girdėjęs tai jis teisininkas ir nėra pralošęs nei vienos bylos, tad dabar savivaldybės tarnautojam bus nekas jei iš jo ir toliau bandys nusavint tuos sandėlius.

                          Comment


                            Parašė Llinass Rodyti pranešimą
                            Pilnai tikiu kad kameros nepaleidžia, o įstatymus kažin ar dar bereikia nagrinėt, kiek esu girdėjęs tai jis teisininkas ir nėra pralošęs nei vienos bylos, tad dabar savivaldybės tarnautojam bus nekas jei iš jo ir toliau bandys nusavint tuos sandėlius.
                            Pikčiausia, kad jis iš to tik daro biznį ir, sakyčiau, gana pelningą. Kad valdininkai ir pareigūnai yra neprofesionalūs kiekvianas įsitikinam patys savo kailiu vos ne kasdien.

                            Comment


                              Parašė Sula Rodyti pranešimą
                              Pikčiausia, kad jis iš to tik daro biznį ir, sakyčiau, gana pelningą. Kad valdininkai ir pareigūnai yra neprofesionalūs kiekvianas įsitikinam patys savo kailiu vos ne kasdien.
                              Gali piktintis, gali ne, bet manau kiekvienas būdamas jo vietoje elgtūsi taip pat. Beja, mes nežinom iš tikrųjų kokios derybos vyko tarp jo ir savivaldybės tad nežinom kuri pusė labiau kalta.

                              Comment


                                Parašė Llinass Rodyti pranešimą
                                manau kiekvienas būdamas jo vietoje elgtūsi taip pat.
                                Drįsčiau abejoti. Kitaip savivaldybė (ir daugelis kitų valstybinių institucijų) neišeitų iš teismų. Ir klientų bėgiojančių su kameromis nepastebėjau.

                                Comment


                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                  Drįsčiau abejoti. Kitaip savivaldybė (ir daugelis kitų valstybinių institucijų) neišeitų iš teismų. Ir klientų bėgiojančių su kameromis nepastebėjau.
                                  Dėl to, kad jie neturi tiek teisinių žinių ir naglumo kiek šitas pilietis. Nors naglumo turi daugelis, tačiau neturi žinių.

                                  Comment


                                    Gerą darbą su jo pagalba atliko KMŽ - parodė žmonėms, kad su policija ir šiaip valdininkais galima ginčytis ir ginti savo teises. Bet kartais susidaro įspūdis, kad jis kartais tomis teiėmis ima piktnaudžiauti...

                                    Su tokiais tipais į susitikimus reikia eiti gerai pasikausčius, o savivaldybės klerkams kaip gerai buvo pastebėta profesionalumo trūksta...

                                    Ir dar, dėl jo žinių platumo drįsčiau abejoti. Kai kuriuos įstatymus, kodeksus ir pan. jis žino idealiai, tačiau KMŽ kai kurie jo komentarai buvo pagrįsti "protingumo principu" - taip mes visi teisininkais galėtume būti
                                    Paskutinis taisė Qbazzz; 2006.09.29, 10:07.

                                    Comment


                                      Pagal LR įstatymus valstybės reikmėm galima nusavinti tik žemę ir tai labai sudėtingas ir ilgas procesas (Kauno LEZ pavyzdys), tačiau pastatų nusavinti negalima. Todėl verslininkas, turinti nekilnojamą turtą turi susitarti su savivaldybe dėl jo rinkos kainos ir savivaldybė turi išpirkti tą pastatą, bet ne nusavinti.

                                      Comment


                                        Parašė Llinass Rodyti pranešimą
                                        naglumo turi daugelis, tačiau neturi žinių.
                                        Taikliai pasakyta.

                                        IT. Sicilija
                                        PT. 11 dienų Portugalijos keliais
                                        LT. Kaunas 2009.01.04

                                        Comment


                                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                          Pagal LR įstatymus valstybės reikmėm galima nusavinti tik žemę ir tai labai sudėtingas ir ilgas procesas (Kauno LEZ pavyzdys), tačiau pastatų nusavinti negalima. Todėl verslininkas, turinti nekilnojamą turtą turi susitarti su savivaldybe dėl jo rinkos kainos ir savivaldybė turi išpirkti tą pastatą, bet ne nusavinti.
                                          Dėl pastatų nusavinimo negalimumo nežinojau Man regis statant estakadą Ugmergės-GV gatvėse, vieną namuką Lvovo g. buvo grąsinta nusavinti...
                                          Kaip po dykumą blaškiausi

                                          Comment

                                          Working...
                                          X