Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryža

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vietoj sandelio jau duobe ir plytu likucius vezioja - taip gailejaus kad fotiko neturėjau, bet ten vos vienos dienos reikalas buvo

    Comment


      #62
      Štai ir minėtoji gamykla



      Dar viena sudegusi bakūžė
      Mano galerija Flickr'yje

      Comment


        #63
        O taip. Maždaug už 1,5 km nuo NMC

        Šiaip bus įdomu šias nuotraukas pažiūrėti už kokių 10 metų.
        Kaip po dykumą blaškiausi

        Comment


          #64
          Kaip malonu, kad tą gamyklą pagaliau nušluos nuo žemės paviršiaus
          :geria: Už Lietuvą!!

          Comment


            #65
            Vilius Mackonis
            „Sostinės“ korespondentas
            2006-04-28

            Kelininkų galvos skausmas – užsispyrę vilniečiai

            Tiesti naujas gatves trukdančių pastatų savininkai nenuleidžia reikalavimų kartelės

            Gyvena statybvietėje

            Beveik į namo sieną įsirėmusios metalinės būsimos gatvės perdangos, dulkėse skendinčios gėlės priešais statybinėmis tvoromis aptvertos trobos verandą.
            Taip dabar gyvena Konstitucijos prospektą su Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvėmis sujungsiančios estakados statybvietėje atsidūrę Lvovo gatvės senbuviai.
            Nors darbininkai viaduko statybą pradėjo dar pernai gruodį, savivaldybei iki šiol nepavyksta susitarti su Lvovo gatvės 133-iojo namo gyventojais.
            Prie vilniečių langų kasdien artėja estakados konstrukcijos, bet šie įsikibę laikosi savo reikalavimų – per 400 tūkst. litų už turimą 30 kv.m gyvenamąjį plotą.

            Tai – jau nebe pirmas objektas, kuris tapo savivaldybės derybininkų galvos skausmu. Nuo pernai vasaros valdininkai niekaip nesusitaria su K.Vanagėlio gatvėje sklypą bei sandėlį turinčiu verslininku Milvydu Juškausku.
            Jo nekilnojamasis turtas trukdo tiesti Senamiesčio pietinį apvažiavimą.


            Po kiemą vaikšto darbininkai
            Žmonės, gyvenantys viaduko per Ukmergės gatvę trasoje, su valdininkais pykstasi dėl, jų manymu, per menko atlygio už daugelį metų prižiūrėtus būstus.
            „Mums per mažai pasiūlė. Kur aš rasiu butą už 220 tūkstančių litų?“ – sakė Lvovo gatvės 74-ame name su šeima gyvenanti Valentina Petkova. Pastatą ji dar dalijasi su kaimynais.
            Moteriškė sakė namuose, kur praleido 65 metus, dar gyvensianti tris savaites.
            Dabar po tvoromis aptvertą jos kiemą žingsniuoja statybininkai.
            Vyrai nesidrovi užsukti ir į namo vidų. Pastatą iš visų pusių supa grioviai, aplink riaumoja statybinė technika.


            Grasina nacionalizacija

            Panašiomis sąlygomis gyvena ir dalies Lvovo gatvės 133-iojo namo savininkai.
            Viena šeima, kuriai čia priklauso trys kambariai ir sandėlis, iš savivaldybės pareikalavo iškeldinant sumokėti beveik milijoną litų ir surasti dviejų kambarių butą.
            Dabar pinigų sumą jie sumažino iki 400 tūkst. litų.
            Pasak savivaldybės Ekonomikos departamento direktoriaus pavaduotojo Vytauto Griniaus, šeimai siūloma 300 tūkst. litų ir socialinis būstas iš savivaldybės fondo.
            Su užsispyrusiais miestiečiais nuo rudens pabaigos nesusitariantys valdininkai prarado kantrybę ir užsimojo jiems kirsti iš peties.
            Jei Lvovo gatvės senbuviai nesutiks su valdžios pasiūlymais, juos ruošiamasi iškeldinti vadovaujantis visuomenės interesais.
            Sprendimą, kuriuo viaduko statytojams kliudantį turtą leidžiama perimti visuomenės poreikiams, užvakar jau patvirtino ir miesto taryba.


            Lygina su rinkos kainomis
            V.Grinius tikino, kad iš Geležinio Vilko ir Ukmergės gatvių sankryžoje statomos estakados trasos iškeldinami žmonės nėra skriaudžiami.
            „Jiems siūlomos sumos yra ne mažesnės, nei jie galėtų gauti savo būstus pardavę rinkos kainomis. O kai kuriais atvejais siūloma ir daugiau“, – teigė V.Grinius.
            Jis pabrėžė, kad Šnipiškių gyventojai jau prieš porą dešimtmečių žinojo, kad anksčiau arba vėliau jiems teks persikelti kitur – mat apie estakados statybą prabilta dar sovietmečiu.
            Valdininkas aiškino, kad dėl to, kad senuosiuose būstuose užsibuvo tol, kol juos apsupo statybininkai, kalti yra patys vilniečiai.
            V.Griniaus teigimu, rangovai išsikeliantiesiems duoda transportą, padeda pergabenti daiktus.


            Verslininkas nenusileidžia
            Spręsti Senamiesčio pietiniam apvažiavimui trukdančių statinių problemą valdininkams sekasi gerokai prasčiau. Apkasti pastatų grioviais čia neišeina – juose vis tiek niekas negyvena. Pastatai kartą jau net degė, tačiau ir tai nesuminkštino jų savininko M.Juškausko.
            Miesto savivaldybė verslininkui pagrasino teismais, taip pat turto nusavinimu.
            Bet teisminius ginčus mėgstantis vilnietis tiktai pareiškė, kad valdininkai nieko nenutuokia apie visuomenės poreikius.
            Nors išgirdę M.Juškausko reikalavimą už sandėlius sumokėti milijoną litų valdininkai stvarstėsi už galvos, derybų jie vis dėlto nenutraukia.
            Dabar su verslininku besiderančios savivaldybės Teisės departamento direktorius Jovitas Elzbergas tikino derybų negalintis komentuoti, kadangi M.Juškauskas į kiekvieną straipsnį jautriai reaguoja.
            „Po vienos publikacijos jis visiškai nebebendrauja su V.Griniumi“, – skundėsi J.Elzbergas.
            Kol valdininkai nebaigs derybų, tol nebus galima baigti Senamiesčio apvažiavimo darbų – darbininkų tiesiamos gatvės atkarpos turi susijungti ties K.Vanagėlio gatve vasaros pabaigoje.


            Nupirks viską
            Ketvirtadienį minėtas dvi statybvietes aplankė savivaldybės delegacija su Vilniaus meru Artūru Zuoku priešakyje.
            Valdininkai taip pat pat lankėsi rekonstruojamoje Rotušės aikštėje, apžiūrėjo Kalvarijų gatvės išplatinimą iki Žvalgų gatvės bei naujai pastatytą Vilniaus riboženklį.
            Sostinės mero nuomone, šitie darbai pagerins susisiekimą, sumažins spūstis gatvėse.
            Statyboms trukdantys nesutarimai su nekilnojamojo turto savininkais A.Zuokui reikšmingi nepasirodė.
            „Visus objektus, kurie reikalingi sėkmingai darbų eigai, išpirksime“, – patikino A.Zuokas.
            Šiemet Vilniaus transporto infrastruktūros gerinimo darbams iš viso numatoma skirti per 200 milijonų litų.

            Comment


              #66
              Manau būtų teisingiausia nepriklausomo turto vertintojo įvertinimas ir priverstinis iškeldinimas.

              Comment


                #67
                Parašė Toris
                Dėl šito veikėjo sutinku (be keiksmų ) Jam nusispjaut į miesto interesus, nei jis ten gyvena, nei ką.

                O kitų žmonių padėtis man kaip tik atrodo painesnė. Jei mane vytų iš vietos, kur keliolika ar keliasdešimt metų būčiau gyvenęs, - būtų ne pyragai. Reikia kažkaip "švelniai" išlaviruot, kad nei kelių ir viadukų laukiantys vairuotojai, nei ten gyvenantys žmonės nesikeiktų.
                Pasakymas kažkaip "švelniai" tolygus nieko nesakymui. Čia kai patys neturi ką pasiūlyti ar bent minimaliai argumentuoti taip sako

                Siūlyk konkrečiai, kaip spręsti panašias problemas, kad vilkas būtų sotus ir avis būtų sveika? Kažką daryti, ką nors daryti ir pan. netinka.
                Parašas :)

                Comment


                  #68
                  Parašė Svecias
                  Siūlyk konkrečiai, kaip spręsti panašias problemas, kad vilkas būtų sotus ir avis būtų sveika? Kažką daryti, ką nors daryti ir pan. netinka.
                  Mano pasiūlymas būtų toks: NT savininkai turintys (ir dažniausiai visai jais nesirūpinantys) griautinus pastatus visuomenei svarbiose vietose turi sumokėti 10% NT mokestį nuo savo deklaruojamos kainos avansu už 10 metų. Tik tuomet jiems būtų sumokama kompensacija.
                  Viską civilizuotoje valstybėje turi reguliuoti mokesčiai

                  Comment


                    #69
                    Parašė Svecias
                    Pasakymas kažkaip "švelniai" tolygus nieko nesakymui. Čia kai patys neturi ką pasiūlyti ar bent minimaliai argumentuoti taip sako

                    Siūlyk konkrečiai, kaip spręsti panašias problemas, kad vilkas būtų sotus ir avis būtų sveika? Kažką daryti, ką nors daryti ir pan. netinka.

                    "Švelniai" reiškia pagal aplinkybes. O ar iš straipsnio tu žinai kiekvieno konkretaus pastato konkrečią situaciją?

                    Ne kartą rašyta, kad Šnipiškėse kai kuriem gyvenatojams priklauso tik statiniai, bet ne žemė ant kurios jie stovi. Dar "Būste" rašytuose straipsniuose žmonės skundėsi, kad savivaldybė jiems neleidžia turto išsipirkt. Jei taip yra ir aprašytų pastatų atveju, tada teisiškai juos lengviau paspaust. O kad žemė jiems nepriklauso, panašu ir iš to, ką jiems siūlo (300 tūkst ir socialinį būstą). Palyginimui - neseniai už 4,5 aro prestižinėje vietoje buvo paprašyti ir gauti 4mln.

                    Taigi jei jiems priklauso tik pastatai, o ne žemė, jie patys supranta, kad derybose neturi visų kozirių rankose ir vietą teks užleist. Mane, kaip vairuotoją domina, kad tai įvyktų kuo greičiau.

                    O veikėjui, kuris "užgulė" senamiesčio aplinkkelį ir niekur nejuda - nė motais, jo sudegęs pastatas - bevertis, o žemė, kaip jam atrodo, - aukso kasyklos. Jis gali ir keliasdešimt metų laukt. Bandytų nusavint, net ir išmokant rinkos kainą -gal ir teismuose užtąsytų. Čia nesutvarkyta įstatyminė bazė, bet, kaip galima suprast iš straipsnio, savivaldybėje jau ties tuo dirbama. Svarbiausia pasiekt, kad savivaldybės priimti įstatymai neskirstų su teisinėmis normomis.

                    Turi pasiūlyt kažką daugiau, siūlik. Nekilnojamo turto mokestis, rinkliavos už apleistus nenaudojamus pastatus - tai gali padėt ateityje, bet dabar laikas eina.

                    Comment


                      #70
                      Savivaldybė turėtų diferencijuoti žemės mokestį. Jei žemė po pastatais yra neišpirkta, tai savivaldybė, mano manymu, turėtų galėti užkelti kokią nori kainą už jos nuomą. Tuomet pats pastato savininkas atbėgs į savivaldybę, maždaug pirkit iš manęs šį pastatą nes kitaip jį anstoliai parduos ar lieps nusigriauti už nesumokėtus mokesčius.

                      Kai žemė privatininko, bet per ją reikia nutiesti kelią ar pn. ko reikia visai visuomenei (didieji PC į tai negalėtų pretenduoti), turėtų būti viskas išperkama pagal rinkos kainą šio ar greta esančių sklypų PASKAIČIAVUS VIDUTINĘ KAINĄ.
                      Parašas :)

                      Comment


                        #71
                        Parašė Svecias
                        Savivaldybė turėtų diferencijuoti žemės mokestį. Jei žemė po pastatais yra neišpirkta, tai savivaldybė, mano manymu, turėtų galėti užkelti kokią nori kainą už jos nuomą. Tuomet pats pastato savininkas atbėgs į savivaldybę, maždaug pirkit iš manęs šį pastatą nes kitaip jį anstoliai parduos ar lieps nusigriauti už nesumokėtus mokesčius.

                        Kai žemė privatininko, bet per ją reikia nutiesti kelią ar pn. ko reikia visai visuomenei (didieji PC į tai negalėtų pretenduoti), turėtų būti viskas išperkama pagal rinkos kainą šio ar greta esančių sklypų PASKAIČIAVUS VIDUTINĘ KAINĄ.
                        Iš esmės sutinku. Tik nemanau, kad savivaldybė galėtų "užkelti kokią nori kainą už nuomą" bet kam ir bet kaip. Žemės mokestis gali būti diferencijuotas pagal regioną, rajoną mieste ir kt. Bet ir tokiu atveju tai iš tiesų gali paveikti žmones, kurie turi tik vieną tą būstą ir jame gyvena.

                        O dėl galimybės "prievartiniu būdu" išpirkti žemę visuomeninniams tikslams už rinkos kainą - dar nesutvarkyta įstatyminė bazė.

                        Bet abiem atvejais dabar viskas susiveda į laiką.

                        Comment


                          #72
                          Keletas senesniu kadru:










                          Darbai vyksta
                          gera gyventi gerai

                          Comment


                            #73
                            Ačiū, Kema
                            Mano galerija Flickr'yje

                            Comment


                              #74
                              Dar radau viena grazia vizualizacija. Na is esmes nieko naujo, bet i bendra informacijos fonda tiks.



                              Nesuprantu, ka ne taip darau, kodel nerodo foto?
                              Paskutinis taisė Kema; 2006.05.04, 07:49.
                              gera gyventi gerai

                              Comment


                                #75
                                Ačiū, Kema, tik paskutinės nuotraukikės (vizualizacijos) nerodo
                                Kaip po dykumą blaškiausi

                                Comment


                                  #76
                                  Ačiū, kema. Vaizdinį rodo, tereikia spustelti šią nuorodą

                                  http://img132.imageshack.us/my.php?i...eluk23s1vu.jpg
                                  Mano galerija Flickr'yje

                                  Comment


                                    #77
                                    Parašė Kema
                                    Nesuprantu, ka ne taip darau, kodel nerodo foto?
                                    Nerodo todėl, kad ne tą nuorodą iš imageshack įdėjai. Šiaip, ačiū už nuotraukas.
                                    Minėta vizualizacija:

                                    Comment


                                      #78
                                      Man šis "vaizdelis" nepatinka. Labai jau statūs kampai ir šiaip neaiškiai atrodo pats sankryžos vidurys.
                                      Parašas :)

                                      Comment


                                        #79
                                        Šiek tiek paupdate'insiu

                                        kelios foto gali buti nekokios kokybes nes ish autiko pyškinau











                                        Čia per šitą kalvelę turėtų būti susijungimas su ukmergės prospektu:


                                        O čia šiaip po eilinio gaisro lušnelė:

                                        Comment


                                          #80
                                          /\ po eilinio gaisro sakai?.. kaži, ar labai jau eilinio...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X