Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tvorelės

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ttttt Rodyti pranešimą

    Na come on, net juokinga skaityt... Naujos krantinės visame rajone:

    Click image for larger version

Name:	6.PNG
Views:	660
Size:	979,8 kB
ID:	2103198

    Click image for larger version

Name:	8.PNG
Views:	654
Size:	1,17 MB
ID:	2103199

    Click image for larger version

Name:	9.PNG
Views:	654
Size:	1,65 MB
ID:	2103200

    Jūs tik į Amsterdamą niekad nevažiuokit, o tai pavojinga labai...
    Esu prieš tvoras, bet turėklai/atitvarai/kitos priemonės prie vandens telkinių/krantinių turi būti. Na, lygiai taip, kaip jūsų pasidalintose nuotraukose: skirtingi aukščiai ir takų pločiai (1 foto), prie pat vandens – kita („nepatogesnė“) grindinio danga, papildomos „perspėjančios“ priemonės (gigantiškos vazos, suoliukai, stulpai etc). Toks specas, o elementarių dalykų nematot.

    Comment


      Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą

      Esu prieš tvoras, bet turėklai/atitvarai/kitos priemonės prie vandens telkinių/krantinių turi būti. Na, lygiai taip, kaip jūsų pasidalintose nuotraukose: skirtingi aukščiai ir takų pločiai (1 foto), prie pat vandens – kita („nepatogesnė“) grindinio danga, papildomos „perspėjančios“ priemonės (gigantiškos vazos, suoliukai, stulpai etc). Toks specas, o elementarių dalykų nematot.
      Ką? Visiškai nesuprantu ką bandot pasakyt... Jūs esat už atitvarus ir todėl aš esu neteisus, kad esu prieš juos, nes mano pavyzdžiuose, kuriuose nėra atitvarų, yra skirtingi dangų aukščiai? Na tai that's my point, atitvarų nereikia, užtenka aiškiai matomo krašto ir bortelio

      Comment


        Kaip suprantu, diskusija kilo dėl Panevėžiečio pastabos dėl turėklų ant tvenkinio liepto. Kadangi ant liepto jokių kitų priemonių įrengti neįmanoma, ten turi būtų normalūs, t.y. tokie, pro kuriuos nepralįs dvimetis pyplys, turėklai.

        Comment


          Parašė KEdas Rodyti pranešimą
          Stebina susirūpinimas vaikais, tačiau nematymas, kad turėklai yra tragiškai nepatogūs ir net pavojingi absoliučiai visiems. Kaip galima ir kodėl reikia palikti tarpus tarp atskirų turėklų?
          Pats parašei, kad turėklai pavojingi. Panevezietis pasakė, kad trūksta [skersinio apačioj, kad vaikas su ranka pasiektų, šiomis dienomis dar ir plikledis kaip tik]. tttttt išsitraukė eilinį sarkazmą iš šiknos ir pamojavo, kad lietuviai vaikai ne pshichiškai nesveiki, kad jiems reiktų papildomo [skersinio prie tų laiptų (taip pat ir Panevežio tvenkiny, nors suaugusiesiems jau pastatytos tvoros)].

          Kaštų analizė iš vis ne prie ko, kai atitvarai jau stovi tiek prie "Artery" laiptų, tiek toj Panevėžio krantinėj. Jei jau stovi, turi stovėti funkcionalūs, o ne dėl vaizdo. Niekur neraginau statyti papildomų tvorų išskyrus Birutės g., kur kažkas vos ne / gal ir užsimušė. tttttt, Antonas tavo draugas? Linkėjimai jam.

          Parašė KEdas Rodyti pranešimą

          Ne, dondc, tokiais pavyzdėliais civilizuoti žmonės problemų nesprendžia, jie remiasi statistika bei kaštų/naudos analize.
          Pavyzdį daviau tik tam, kad paneikti, kad niekas nekrenta jo tam Malmės gete į vandenį.
          ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

          Comment


            Parašė dondc Rodyti pranešimą

            Kaštų analizė iš vis ne prie ko, kai atitvarai jau stovi
            Čia yra tiesiog genialu O tai... atsirado jie ten nemokamai, ane, seniuk? Ar po darbų pabaigos mokesčių mokėtojų pinigai yra grąžinami?

            tttttt, Antonas tavo draugas? Linkėjimai jam.
            O kuo čia Antonas dėtas? Žmogus atsakingas už dviračių infrastruktūrą yra atsakingas už krantinių, šlaitų, žaidimo aikštelių, mokyklų, kiemų ir viso ko kito aptvėrimą?

            Pavyzdį daviau tik tam, kad paneikti, kad niekas nekrenta jo tam Malmės gete į vandenį.
            Dėl geto labai juokinga, tik įrodo, kad nesuvokiat apie ką kalbat, nes tas pats Rosengård (tas tipo "the ultimate ghetto") Vilniuje būtų laikomas pavyzdingu rajonu, bet tiek to...

            Pagal šitą jūsų ligotą logiką būtinai reiktų aptverti Neries krantines, nes ten juk mažiausiai keli žmonės nuskęsta kasmet, net su mašinom įvažiavusių buvo ne vienas, tai reiktų dar ir tų metalinių atitvarų kaip autostradoje, ane?

            Blemba, o ką su tom gatvėm daryt? Mačiau ne vieną straipsnį, kad jose partrenkia žmones... Gal tokius, žinai, à la gaubtus uždėt, tokius kur neleistų žmonėms ten patekt, nes atitvarų ir sienų neužteks, tie pėstieji dar perlips žalčiai... Kažką va tokio:

            Click image for larger version

Name:	Some-covered-highway-ideas-from-the-program-Ways-to-the-Future-11-12.png
Views:	303
Size:	380,6 kB
ID:	2103500

            Pats dar nesuprantat koks absurdiškas yra toks požiūris?. Sakau, daugiau pakeliaukit ir pasidomėkit šita tema, gal pagaliau suprasit, kad ir su atitvarais ir be jų nelaimių statistika niekuo ypatingai nesiskiria, o pinigine ir vaizdo taršos prasme atitvarai yra didžiulis minusas.

            Comment


              Gatvėms gaubtus uždėti būtų gerai taršos atžvilgiu

              Comment


                Seni, tu išprotėjęs. Kalba, kad statomi atitvarai, turėjo būti ne su vienu, bet dviem skersiniais. Analizė jau buvo / nebuvo atlikta prieš juos statant, tad dabar nebedomina. Birutės g. (kur betoninio-kampuoto šlaito foto po tiltu) Antonas atsakingas civiline tvarka, kaip "projektuotojas", nes čia pagal jo schemą įrengta tiesiogiai prieštaraujant STR ir kur realiai pavojinga bei vos ne / gal kažkas jau mirė. Nebūtų įrengtas oficialus dviračių eismas – atitvarų nepasigesčiau.

                Aš pats pirmas FB / forume sukritikavau atitvarus šalia naujų dvirtakių Vilniuje: Laisvės pr./L. Asanavičiūtės g. sankryža, žvyro serpantinas nuo Gudelių g., Oslo g. nusileidimas link Laisvės pr., Nemenčinės pl. už Antavilių po tako remonto. Pirmoj vietoj panaikino pilnai, antroj dalinai.
                Paskutinis taisė dondc; 2024.01.12, 08:11. Priežastis: Pridėjau Nemenčinės pl.
                ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                Comment


                  Parašė KEdas Rodyti pranešimą
                  Stebina susirūpinimas vaikais, tačiau nematymas, kad turėklai yra tragiškai nepatogūs ir net pavojingi absoliučiai visiems. Kaip galima ir kodėl reikia palikti tarpus tarp atskirų turėklų? Click image for larger version

Name:	Ekrano nuotrauka 2024-01-11 200954.jpg
Views:	360
Size:	97,7 kB
ID:	2103462
                  O kas ten kairėje pusėje prie atraminės sienos? Pandusas žmonėms su negalia turbūt ar riedutininkams.

                  Kauno Vienybės aikštėje lyg ir buvo panašių reikalų su turėklais, tai ten buvo laidos apie tai.

                  Vienybės aikštės laiptai – tikri spąstai pėstiesiems: teks būti labai atsargiems | Kas vyksta Kaune

                  Comment


                    Senvagės projekte įvairūs sprendimai šiaip.
                    Kam ten ant šlaito skersinų daugiau sudėjo? Jei nedėt, tai visur.
                    Ta medinė pakrantės terasa tokia saugi, kad prakaitas išmuša, kai ten laksto mažieji. Lentos nelygios, užkliut kojai jokios problemos. Ančių būna, lenda lesint su batonais. Saugu viskas, tikrai nėra bėdų. Vežimėlis gali net ir nuriedėti, jokio bortelio. Prisegtam vaikui vežimylyje tikrai nieko neatsitiks. Atsigers vandens ir tiek.

                    Kompleksiškai tvarkoma Senvagė - Panevėžys (panevezys.lt)





                    Paskutinis taisė Panevezietis; 2024.01.12, 08:30.

                    Comment


                      Pirmoj foto: medinės terasos viename aukštyje. Tokiose vietose nereikia tverti visai, nes vanduo beveik tokiame pat aukštyje, viena ir neaptverta. Tačiau, vieną aptvėrus tik suaugusiųjų aukšty yra sudaroma iliuzija, kad ten saugi terasa. Tai tiek vaikų būrys apsistumdęs gali įmest kurį, tiek vežimėlis pavažiuot. Tai daug saugiau būtų visai be atitvarų, nes nebūtų saugumo iliuzijos.

                      Antra foto: atitvarų irgi nereikia, nes beveik vanduo tam pat lygy – kaip pvz. Neris Vilniuje neaptverta, bet jau Kaune, kur didelis aukščių skirtumas, jau aptverta. Tačiau, paminėta galimybė netyčiai paleidus vaiko vežimą nuo panduso žemyn ar pvz. riedlentę galėtų sulaikyti tik toje trajektorijoje žemas suoliukas. Visame plote nereiktų, nes atsimušus į suolą, vežimas įstrižai pavirstų ant suolo arba liktų ant visų ratų, bet beveik sustotų, o riedlentė atsimušus ir prilėtėjus riedėtų link vejos. Reiktų, kaip Klaipėdoj, bet be ertmės viduje, kad nepravažiuotų riedlentė ir be atlošo, kad truputį atitraukus suolą būtų galima sedėti abejomis kryptimis:
                      https://www.lrytas.lt/kultura/meno-p...ytoju-24110399
                      Click image for larger version

Name:	Screenshot (5).png
Views:	267
Size:	1,08 MB
ID:	2103596

                      Vilniuje ten nieko labai baisaus, nes aplink platformą yra sietelis, bet apačioje papildoma mažesnė virvė galėjo būti ir vaikams, kad nereiktų taip jau akylai visai nepaleist iš akių. Fiziniai atitvarai, beje, veikia ne tik fiziškai, bet ir vizualiai – riba vaikui iki kur gali eit, tai net ir tos pašieptos palei kelius kabančios grandinės Švedijoj irgi neblogai veikia (vizualiai), o pribėgus vaikui, tikėtina jis tiesiog įsikibs ir siūbuos tą grandinę. Šeškinė, Vilnius:
                      https://www.miestai.net/forumas/foru...17#post2051917
                      Click image for larger version

Name:	Screenshot (6).png
Views:	256
Size:	2,11 MB
ID:	2103597

                      Dėl "Artery", kad nutrūksta porankiai plokštumose: kur pandusas paaiškino Panevezietis, bet dar vienas pliusas, ten kur panduso nėra kitoj pusėj yra tas, kad gali veikti, kaip antivandaliniai – eliminuojama galimybė su BMX / riedlente grindin'ti per visą laiptų ilgį, taip keliant pavojų kitiems ir gadinant infrą:

                      ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                      Comment


                        Parašė abruo Rodyti pranešimą
                        Atrodo neblogai. Mane tik triggerina ta tvora palei sklypo perimetrą. Suprantu norą užsitverti vidinį kiemą, bet tik tiek.
                        Šią madą Vilniuje sukūrė ir įvedė VMS, kai pradėjo aptverinėti mokyklas jų perimetru, atkirtintėti šaligatvius ir kt. takus su tvoromis.
                        Dar viena motyvacija tvoroms yra prie kiekvieno projekto įrengiamos vaikų žadiimo aikštelės, nes niekas nėra suinteresuotas, kad aplinkinio kvartalo vaikai ateitų ir "džiūgautų" tau tiesiai po langais. Bet čia vėlgi teisinis reguliavimas ir VMS reikalavimai.

                        Comment


                          Pritariu tvoroms, šiokia tokia apsauga nuo "grafiti" piešėju vagiu ir smalsuoliu, vistik gyventoju langai vitrininiai.

                          Comment


                            Parašė Lietuvis87 Rodyti pranešimą
                            Pritariu tvoroms, šiokia tokia apsauga nuo "grafiti" piešėju vagiu ir smalsuoliu, vistik gyventoju langai vitrininiai.
                            Na dar ir nuo augintinių vėdžiotuojų po langais. Mano uošvienė gyvena pirmame aukšte ir jai priklauso dalis žemės prie Jos buto. Kiti pirmo aukšo kaimynai, apsitvėrė tą žemės lopinėli. Mano uošvienė dėl nepalankaus reljefo, neapsitvėrė o padarė gražų alpinariumą. Atrodo labai gražiai, tačiau patinka i kitiems. Atveda net katinus su pavadėliu, kad pa..iktu. Tai neapsikentusi, dabar ieško sprendimo, kaip būtu galima apsitverti tvora...

                            Comment

                            Working...
                            X