Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šviesoforo lentelė su žalia rodykle

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Kur aš sakiau, kad turi būti? Aš nusistebėjau kokiu tikslu priverstinai numėmė, kad paskui gražintų.
    Ar ne protingiau būtų buvę iš karto padaryti, kad nuimam ten kur galima ir paliekam ten kur reikia tų lentelių, vietoj priverstinio 100proc nuėmimo, o paskui atšaukimo?
    Todėl ir spėjau, kad vienintelsi tokio absurdiško manevrodalykas galėjo būti kažkoks priverstinis reikalavimas.
    Ar matai, kaip elgiasi savivaldybės? Marijampolė, Mažeikiai, Rokiškis nelegaliai susidėjo rodykles, nors tą dar draudžia teisės aktai. Kaip kažkas tuomet būtų sukontroliavęs, kad "kur galima, paliekam"? Savivaldybės linkusios nepaisyti tvarkos ir elgtis, kaip joms šauna į galvą. Kaip esu sakęs, vienintelis būdas atsisakyti lentelių, yra jas išmesti iš KET.

    Comment


      Kaune antradienį įjungta papildoma sekcija Kuršių - Jotvingių g. sankryžoje posūkiui ant "Megos" viaduko:



      Click image for larger version  Name:	20200118_113429.jpg Views:	1 Size:	150,9 kB ID:	1776388

      Iš Jotvingių g. įrengta papildoma sekcija, bet ji neveikia, kol bus įrengta saugumo salelė posūkiui:

      Click image for larger version  Name:	20200118_114156.jpg Views:	1 Size:	137,1 kB ID:	1776382

      Click image for larger version  Name:	20200118_114147.jpg Views:	1 Size:	128,5 kB ID:	1776383
      Paskutinis taisė dsanto; 2020.01.18, 17:06.

      Comment


        Ketvirtadienį įjungta papildoma sekcija iš Žemaičių pl. į Šarkuvos gatvę. Šviesoforai seni, lempiniai, o sekcija jau LEDinė



        Click image for larger version  Name:	20200118_112603.jpg Views:	1 Size:	166,8 kB ID:	1776386

        Papildoma sekcijas planuojama įrengti:

        Užnemunės - Marvelės g. sankryžoje iš Marvelės g.

        Raudondvario pl. - Jovarų g. sankryžoje iš Jovarų g.
        Paskutinis taisė dsanto; 2020.01.18, 17:07.

        Comment


          Žmogus Facebooke pasidalino nostalgija lentelėms, bet video matosi, kaip pats nevažiuoja per žalią ir laukia papildomos sekcijos

          https://facebook.com/story.php?sto...00006022777812

          Comment


            Kaip vienas forume teisingai parašė:,,Jei būtų referendumas tai žalių lentelių norėtų turbūt apie 80% balso teisę turinčių gyventojų."


            Jeigu užduotum klausimą, ar mieste gali būti leistinas greitis ne 50 km/val, bet 80 km/val turbūt rezultatai būtų analogiški. Lygiai toks pat rezultatas būtų ir jei paklaustum, ar galima įteisinti parkavimą ant žolės? Turbūt jau net 90 procentai būtų už. Referendumai referendumais, bet ar galima suinteresuotai miniai patikėti spręsti tokius klausimus? Net bukiausi Seimo nariai tokių nesąmonių nelabai norės priimti - demokratija dar kartais suveikia, kaip apsaugos mechanizmas nuo suinteresuoto kvailumo.

            Kas liečia tyrimą, kuris įrodė lentelių blogybes, tai kiekvienas pats galėjo pamatyti iš praktinės pusės minusus ir pliusus, tačiau neteko matyti tyrimo, kurio pagrindu ir buvo įvesta ta lentelė. Sunku būtų patikėti, kad bet kurioje civilizuotoje Europos (gal net pasaulio) valstybėje dabar kažkoks biurokratėlis sugalvotų pamatęs Lietuvoje tą lentelę, staiga įsivesti ją pas save šalyje ir ,,copy-paste" būdu įvestu per mėnesį. Ar pavyktų jam taip? Ten kur pusiau laukinės valstybės, gal ir pavyktų, bet normalioje valstybėje tokie pakeitimai, kaip leidimas nepaisyti draudžiamojo šviesoforo signalo, būtų labai rimtai vertinami, analizuojami ir tik po ilgo pasiruošimo kažkur leistų, testuotų, stebėtų ir t.t. Pas mus gi atvirkščiai.

            O leidimas sukti (,,Turn on red") į dešinę, kai tai draudžia šviesoforas yra pagrinde JAV išradimas ir praktika, jau apie tai buvo minėta ne kartą. Kaip kadaise kažkas išrado laiko sukiojimą dėl elektros taupymo ir šiandien niekaip nesigauna šitos nesąmonės atšaukti, taip ir JAV kažkada taupė naftą ir ,,susiveržė diržus" eismo saugumo sąskaita - suka kai draudžia šviesoforas. Gi Europoje naftos krizė nebuvo tiek baisi, kad reikėtų aukoti eismo saugumą, taigi Europoje tai nėra taip paplitusi ,,galimybė" nepaisyti šviesoforo signalų.

            Comment


              Sausio 17 d. įsigaliojo Susisiekimo ministro įsakymas dėl Kelių šviesoforų įrengimo taisyklių pakeitimo, kuris įsigalioja sausio 18 d.:

              77. Sankryžose, įrengtose arba rekonstruotose iki 2020 m. sausio 1 d., kol bus atlikti infrastruktūros ir (arba) šviesoforų reguliavimo pakeitimai dešiniojo posūkio pralaidumui užtikrinti (dešiniojo posūkio eismo juosta, atskirta nuo kitų eismo juostų trikampe salele, jutiklinis šviesoforų valdymas, papildoma dešiniojo posūkio eismo juosta, papildoma šviesoforo sekcija su žalia rodykle dešiniajam posūkiui, žiedinė sankryža ir kiti sprendiniai), prie transporto šviesoforų raudono signalo leidžiama tvirtinti lentelę su žalia rodykle, kai tenkinamos toliau nurodytos sąlygos:

              77.1. prie transporto šviesoforo žalio signalo neįrengta papildoma šviesoforo sekcija su žalia rodykle dešiniajam posūkiui;

              77.2. neįrengtas atskiras šviesoforas su rodyklėmis dešiniajam posūkiui;

              77.3. į dešinę leidžiama sukti iš vienos eismo juostos;

              77.4. užtikrinama, kad į dešinę ketinantis sukti vairuotojas, sustojęs prieš „Stop“ liniją, gerai mato pėsčiuosius ir transporto priemones, kurių judėjimo kryptį jis kirs, ir nekliudys pagal žalią signalą judantiems pėstiesiems ir transportui.“

              771. Sankryžose, įrengtose arba rekonstruotose po 2020 m. sausio 1 d., prie transporto šviesoforų raudono signalo leidžiama tvirtinti lentelę su žalia rodykle, kai tenkinamos toliau nurodytos sąlygos:

              771.1. priešpriešiniam transportui nenumatytas apsaugotas kairysis posūkis;

              771.2. priešpriešiniam transportui nenumatytas dalį laiko apsaugotas kairysis posūkis;

              771.3. dešinėje esančiam transportui nenumatytas apsaugotas kairysis posūkis;

              771.4. dešinėje esančiam transportui nenumatytas dalį laiko apsaugotas kairysis posūkis;

              771.5. prie transporto šviesoforo žalio signalo neįrengta papildoma šviesoforo sekcija su žalia rodykle dešiniajam posūkiui;

              771.6. neįrengtas atskiras šviesoforas su rodyklėmis dešiniajam posūkiui;

              771.7. į dešinę leidžiama sukti iš vienos eismo juostos;

              771.8. užtikrinama, kad į dešinę ketinantis sukti vairuotojas, sustojęs prieš „Stop“ liniją, gerai mato pėsčiuosius ir transporto priemones, kurių judėjimo kryptį jis kirs, ir nekliudys pagal žalią signalą judantiems pėstiesiems ir transportui;

              771.9. neįrengtas jutiklinis šviesoforų valdymas.

              772. Sprendimas įrengti prie transporto šviesoforo raudono signalo lentelę su žalia rodykle privalo būti suderintas su viešąja įstaiga Transporto kompetencijų agentūra. Viešoji įstaiga Transporto kompetencijų agentūra pagal savo patvirtintą metodiką, suderintą su Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija, atlieka sprendimo įrengti prie transporto šviesoforo raudono signalo lentelę su žalia rodykle vertinimą eismo saugumo ir pralaidumo požiūriu.

              https://www.e-tar.lt/portal/lt/legal...9bc2bea81c1194

              Comment


                Na va, lentelės jau legalios ... ir ilgam:

                Įsigalioja 2020-01-18

                ĮSAKYMAS
                DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SUSISIEKIMO MINISTRO 2012 M. SAUSIO 31 D. ĮSAKYMO NR. 3-81 „DĖL KELIŲ ŠVIESOFORŲ ĮRENGIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

                2020 m. sausio 17 d. Nr. 3-27
                Vilnius

                P a k e i č i u Kelių šviesoforų įrengimo taisykles, patvirtintas Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro 2012 m. sausio 31 d. įsakymu Nr. 3-81 „Dėl Kelių šviesoforų įrengimo taisyklių patvirtinimo“:
                „77. Sankryžose, įrengtose arba rekonstruotose iki 2020 m. sausio 1 d., kol bus atlikti infrastruktūros ir (arba) šviesoforų reguliavimo pakeitimai
                .......
                prie transporto šviesoforų raudono signalo leidžiama tvirtinti lentelę su žalia rodykle, kai tenkinamos toliau nurodytos sąlygos:
                ....
                2. Papildau 771 punktu: „771. Sankryžose, įrengtose arba rekonstruotose po 2020 m. sausio 1 d., prie transporto šviesoforų raudono signalo leidžiama tvirtinti lentelę su žalia rodykle, kai tenkinamos toliau nurodytos sąlygos:
                ....
                Susisiekimo ministras Jaroslav Narkevič"


                https://e-seimas.lrs.lt/portal/legal...0-1f6ce17d09b6

                Comment


                  Tai nebereikia Transporto kompetencijos tarnybos palaiminimo?

                  P.S. vis tik reikia

                  „772. Sprendimas įrengti prie transporto šviesoforo raudono signalo lentelę su žalia rodykle privalo būti suderintas su viešąja įstaiga Transporto kompetencijų agentūra."

                  P.P.S. Aš tai siūlyčiau dar tokią lentelę (o ir jos nereikia) kad būtų galima važiuoti tiesiai per raudoną, jei nėra automobilių. Pagal geriausias Azijos ir Afrikos šalių patirtis ir praktikas, reiškias. Nes nu gi niekam netrukdai, kuro nedegini, gamtos neterši, kamščiai kaip sumažėtų.

                  Gal man gali kas nors paaiškinti, kodėl dabar apsiribojame tik posūkiais į dešinę?
                  Paskutinis taisė sankauskas; 2020.01.19, 00:14.
                  If a lion could speak, we could not understand him.

                  Comment


                    Naujose ir rekonstruojamose sankryžose numatytas labai geras apribojimas:

                    771. Sankryžose, įrengtose arba rekonstruotose po 2020 m. sausio 1 d., prie transporto šviesoforų raudono signalo leidžiama tvirtinti lentelę su žalia rodykle, kai tenkinamos toliau nurodytos sąlygos:
                    <...>
                    771.9. neįrengtas jutiklinis šviesoforų valdymas.
                    Iš esmės visos šviesoforais valdomos sankryžos dabar jutiklinės. Nebent koks bažnytkaimis taupydamas įsirengia fiksuotai veikiančius šviesoforus. Šis punktas yra logiškas, nes jei yra jutikliai, sankryža turi veikti pagal juos, o ne kažkuriai krypčiai duodamas leidimas važiuoti nekontroliuojamai.

                    Comment


                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                      Tai nebereikia Transporto kompetencijos tarnybos palaiminimo?

                      P.S. vis tik reikia

                      „772. Sprendimas įrengti prie transporto šviesoforo raudono signalo lentelę su žalia rodykle privalo būti suderintas su viešąja įstaiga Transporto kompetencijų agentūra."

                      ...
                      Nemanau, kad taisoma paskutinisyk.

                      Comment


                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                        Gal man gali kas nors paaiškinti, kodėl dabar apsiribojame tik posūkiais į dešinę?
                        JAV galima į kairę sukti kai kada irgi.

                        In the U.S., 38 states allow left turns on red only if both the origin and destination streets are one way as of December, 2018[10]

                        Five states, namely Alaska[11], Idaho[12], Michigan[13], Oregon[14] and Washington[15], allow left turns on red into a one-way street from either a one-way or a two-way street.



                        Realiai tai jeigu kur nors būtų pamatęs koks biurokratas gūdžiais 1993-1995 metais lentelę į kairę, o gal ir į priekį tai šiandien kova būtų su keliom lentelėm vienu metu.

                        Realiai lentelės filosofijos šalininkai mąsto, kad dešinysis posūkis yra saugiausias ir kam stovėti prie raudonos? Tiek dar nenuėjo toli, kad leist sukti į kairę ar net tiesiai važiuoti. Nors sukant į dešinę tau iš kairės gali įkalti 50km/val važiuojanti tr.pr. Saugu? Šoninis smūgis vairuotojui.

                        Bet čia su sąlyga, kad šviesoforai be sekcijų. Kitu atveju gali įkalti iš priekio sukantis į kairę. Tai realiai 2 kryptys iš kur kažkas gali įvažiuoti. Plius pėstieji. Kai žinai, kad pas mus vairuotojai net juostos pakeisti nemoka, darosi baisu už saugų posūkį į dešinę.

                        Comment


                          Parašė Maduk Rodyti pranešimą

                          JAV galima į kairę sukti kai kada irgi.

                          In the U.S., 38 states allow left turns on red only if both the origin and destination streets are one way as of December, 2018[10]

                          Five states, namely Alaska[11], Idaho[12], Michigan[13], Oregon[14] and Washington[15], allow left turns on red into a one-way street from either a one-way or a two-way street.



                          Realiai tai jeigu kur nors būtų pamatęs koks biurokratas gūdžiais 1993-1995 metais lentelę į kairę, o gal ir į priekį tai šiandien kova būtų su keliom lentelėm vienu metu.

                          Realiai lentelės filosofijos šalininkai mąsto, kad dešinysis posūkis yra saugiausias ir kam stovėti prie raudonos? Tiek dar nenuėjo toli, kad leist sukti į kairę ar net tiesiai važiuoti. Nors sukant į dešinę tau iš kairės gali įkalti 50km/val važiuojanti tr.pr. Saugu? Šoninis smūgis vairuotojui.

                          Bet čia su sąlyga, kad šviesoforai be sekcijų. Kitu atveju gali įkalti iš priekio sukantis į kairę. Tai realiai 2 kryptys iš kur kažkas gali įvažiuoti. Plius pėstieji. Kai žinai, kad pas mus vairuotojai net juostos pakeisti nemoka, darosi baisu už saugų posūkį į dešinę.
                          Žmogus, kuris sugalvojo įteisinti lenteles Lietuvoje, žinojo apie JAV variantą. Tik nežinau, ar jis žinojo apie posūkį į kairę. Bet JAV variantas pasirodė per daug drąsus. Jis buvo matęs lenteles tuometinėje VDR. Tad pasirinktas vokiškas variantas.

                          Comment


                            Kuri čia sankryža?

                            Comment


                              Parašė Riedis
                              (Mano viltis, kad mėnesio bėgyje normalizuosis automobilių srautai ir pralaidumas neatrodys toks prastas kaip kad nutiko iškart po pokyčių)
                              Aš manau, kad pasibaigus sesijai ir padidėjus studentų srautams eismas užsikiš labiau ir tuo prisidengdama savivaldybė prastums lenteles atgal.

                              Comment


                                Parašė Riedis
                                Viena iš Vilniaus siūlomų sankryžų grąžinti lenteles neribotam laikui. Bandau įtarti, kad sekcijos nenori įrengti dėl pavaizduoto susikertančio eismo (nors šis bene turi paros laiko apribojimą). Nustebau, kad siūloma vieta, kur bus dviračių pervaža (aplink tiesiami dviračių takai) ir yra intensyvus eismas.
                                O tai kas blogai? Visi pasuks i dešine per raudona, o per žalia dviratininkai gales ramiai važiuoti, niek jiems netrugdys nes nebus reikalo skubėti pralist per žalia.

                                Comment


                                  Parašė Riedis
                                  Viena iš Vilniaus siūlomų sankryžų grąžinti lenteles neribotam laikui. Bandau įtarti, kad sekcijos nenori įrengti dėl pavaizduoto susikertančio eismo (nors šis bene turi paros laiko apribojimą). Nustebau, kad siūloma vieta, kur bus dviračių pervaža (aplink tiesiami dviračių takai) ir yra intensyvus eismas.
                                  Priešpriešinis kairysis neapsaugotas posūkis nėra konfliktinis taškas. Jis gali būti leidžiamas kartu su dešiniuoju posūkiu, kai pastarajam dega žalias signalas ir nedega papildoma sekcija.

                                  Comment


                                    Jei ne paslaptis - koks ortofoto saltinis?

                                    Comment


                                      Nemenčinės pl. sankryžoje su Saulėtekio alėja buvusi žalia rodyklė nėra būtina. Užtekų papildomos šviesoforo sekcijos sukimui į dešinę tuo metu, kai dega esama kairio pasūkio rodyklė sukantiems iš Nemenčinės pl. į Saulėtekio alėją. Žinoma tokiu atveju pagrindinio šviesoforo toje vietoje žalia šviesa turėtų likti be jokių rodyklių, kaip yra dabar. Gautūsi du ciklai sukimui į dešinę.
                                      Dabartinė situacija toje vietoje yra netgi komiška. Kol dega raudonas, pėstieji per Nemenčinės plentą irgi negali eiti, kai tik užsidega žalia, pradeda eiti ir pestieji, taip apribodami ir taip trumpą vieną esantį ciklą pasūkiui į dešinę.

                                      Comment


                                        Parašė Jegermeister Rodyti pranešimą
                                        Nemenčinės pl. sankryžoje su Saulėtekio alėja buvusi žalia rodyklė nėra būtina. Užtekų papildomos šviesoforo sekcijos sukimui į dešinę tuo metu, kai dega esama kairio pasūkio rodyklė sukantiems iš Nemenčinės pl. į Saulėtekio alėją. Žinoma tokiu atveju pagrindinio šviesoforo toje vietoje žalia šviesa turėtų likti be jokių rodyklių, kaip yra dabar. Gautūsi du ciklai sukimui į dešinę.
                                        Dabartinė situacija toje vietoje yra netgi komiška. Kol dega raudonas, pėstieji per Nemenčinės plentą irgi negali eiti, kai tik užsidega žalia, pradeda eiti ir pestieji, taip apribodami ir taip trumpą vieną esantį ciklą pasūkiui į dešinę.
                                        Jai gerai supratau šviesoforu irengimo taisykles, tai ten sekcija negalima, nes ta juosta ne vien sukimui i dešine.

                                        Comment


                                          Parašė Diim4iik Rodyti pranešimą

                                          Jai gerai supratau šviesoforu irengimo taisykles, tai ten sekcija negalima, nes ta juosta ne vien sukimui i dešine.
                                          O ką ten duoda A juosta, jei ja sukama ir į dešinę? Ar iš jos autobusai suka į kairę?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X