Tai tą funkciją gali laisvai atlikti geltona. Dabar gi labai gaji praktika yra per geltoną dar važiuot.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šviesoforų įrengimo tvarka Lietuvoje
Collapse
X
-
Parašė RamasN Rodyti pranešimąMirksinčios žalios atsisakymo atžvilgiu esu skeptikas. Kai mirksi žalia, turi bent jau įsivaizdavimą, kad "tuoj bus geltona". O kai leistinu greičiu (tarkim dažniausiai 50) važiuoji per sankryžą, prieš pat ją nežinoti, ar čia žalios fazės pradžia, ar jau pabaiga, kur reikia beveik ant stabdžių kalti, arba prieš tave važiuojantis tuoj kals gerai ant stabdžių - nekoks jausmas. Pėsčiųjų/dviračių šviesoforuose bent jau kai kur yra atbulinis laikmatis. Kol tokio atbulinio laikmačio analogo nėra automobiliams, tai reikia palikt bent kokią indikaciją. Aišku, yra kelių su mažu intensyvumu, kur galbūt galima atsisakyt šios fazės dėl mažos avarijų rizikos, bet tai turėtų būti labiau išimtis, o ne rekomendacija
- 4 patinka
Comment
-
Geltona turėtų būti - priimi sprendimą ar pravažiuoji pro sankryžą (leistinu greičiu), tas sprendimas yra susijęs su tuo ar tavo esamas manevras yra saugiausias (jei kirsi per stabdžius tai bus blogiau nei tiesiog pravažiuot pro sankryžą kuri dar iki 10 sec nepradės važiuot kiti automobiliai).
Raudona - įvažiuoti draudžiama. Jei matai raudoną prieš save ką tik užsidegusią, griežtai draudžiama įvažiuoti.
Geltona, kaip ir minite, turi padėti nesusidaryt situacijoms kad nekirst per stabdžius.
Mirksinti žalia sakyčiau geltonos pakaitalas, toks papildomas saugiklis, kad gal jau per geltoną stok ir viskas.
Antra, manau čia iš Rusijos sekcijų reguliavimo atėję, kad vairuotojai matytų, kad žalia sekcija tuoj nustos degti. Ten iš vis galvoju užtektų jiems dvejų spalvų šviesoforo, o geltonos funkciją atliktų mirksinti žalia (o sekcijas taip ar taip tik su vienu šviesoforu reguliuoja tik pagerino situaciją įrengdami papildomai raudoną apskritimą aplink nedegančią žalią).
Aš kaip nekenčiantis gaišaties prie šviesoforų, man patinka žalios mirksinčios atsisakymas, svarbu neprisikabinėtų dėl vaikščiojimo/važiavimo per geltonas, o raudonos degtų kuo įmanoma trumpiau. Palangoj jau išbandžiau pėsčiomis atnaujintus šviesoforus be mirksinčių žalių. Jokio diskomforto dėl to nepatyriau apart gal vairuotojų kantrybės praleidžiant pėsčiuosius (kalbu apie gatvės perėjimą įprastu greičiu, įžengiant dar degant žaliam).Paskutinis taisė PoDV; 2025.09.30, 17:53.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė RamasN Rodyti pranešimąMirksinčios žalios atsisakymo atžvilgiu esu skeptikas. Kai mirksi žalia, turi bent jau įsivaizdavimą, kad "tuoj bus geltona". O kai leistinu greičiu (tarkim dažniausiai 50) važiuoji per sankryžą, prieš pat ją nežinoti, ar čia žalios fazės pradžia, ar jau pabaiga, kur reikia beveik ant stabdžių kalti, arba prieš tave važiuojantis tuoj kals gerai ant stabdžių - nekoks jausmas. Pėsčiųjų/dviračių šviesoforuose bent jau kai kur yra atbulinis laikmatis. Kol tokio atbulinio laikmačio analogo nėra automobiliams, tai reikia palikt bent kokią indikaciją. Aišku, yra kelių su mažu intensyvumu, kur galbūt galima atsisakyt šios fazės dėl mažos avarijų rizikos, bet tai turėtų būti labiau išimtis, o ne rekomendacija
Aš esu už atsisakymą, tai tik pripratimo reikalas, dažnu atveju mirksintis žalias tik paskatina spausti greičio pedalą, o ne lėtinti.AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba
- 3 patinka
Comment
Comment