Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PAN] Panevėžio eismas ir infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Per KTV plius ką tik buvo parodyta laida su Panevėžio vicemeru P. Narkevičiumi. Pasak jo ankstesnioji valdžia neparuošė planų-projektų, susijusių su gatvių tvarkymu prieš EČ, ko pasekoje iš susisiekimo ministerijos nebus skirta papildomai eurų.
    Seniau teko spaudoje skaityti, kad buvusi valdžia nerengė planų, nes nežinojo ar bus skirta lėšų. Planai-projektai kainuoja ir t.t. Taigi sušiktai užburtas ratas mūsų kaime.
    Naujoji miesto valdžia svarsto galimybę imti paskolą ir sutvarkyti duobes prieš EČ.

    Comment


      Tik pries pora metu praplatino Nemuno gatve,jau ziuriu is naujo asfaltuoja kai darbu kokybe Geriau Kosmonautu gatve sutvarkytu

      Comment


        Viskam savo laikas, o tai žmonės be darbo liks
        ______________
        The Division Bell

        Comment


          Panevėžys perėjai apšviesti pasitelkė vėją
          2011-06-09 18:42
          AINA


          Panevėžio miesto savivaldybės užsakymu UAB „Eismo valdymo sistemos“ Panevėžyje įrengė bene moderniausią šalyje pėsčiųjų perėją. Jai apšviesti pasitelkta vėjo energija.



          „Ši anksčiau viena avaringiausių mieste Nemuno gatvės perėja jau buvo moderniai apšviečiama – tam panaudoti šviesos diodai (LED) ir saulės energija maitinamos baterijos. Vis dėlto Lietuvoje, ypač rudenį, būna nemažai apsiniaukusių dienų, tad saulės energijos nepakako. Todėl nutarta papildomai panaudoti vėjo energiją“, - sako Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

          Ekologiškoje ir modernioje pėsčiųjų perėjoje sumontuoti du vėjo malūnėliai su fotoelementais. Tad apšvietimo sistema ne tik ekonomiškai eksploatuojama (nereikia elektros energijos), bet ir nepriklauso nuo gatvių apšvietimo. Pėsčiųj! ų perėja apšviečiama jau esant prietemai, kai mieste dar nejungiami gatvių šviestuvai. Todėl čia kur kas saugiau ir pėstiesiems, ir vairuotojams.

          Šių metų Panevėžio miesto biudžete eismo saugumo priemonėms numatyta beveik 780 tūkst. Lt.
          Paskutinis taisė Vidma; 2011.06.10, 02:45.

          Comment


            Dėl duobėtų Panevėžio gatvių meras kreipėsi į Susisiekimo ministrą
            16 Birželis 2011 10:47
            panevezieciai.lt


            Panevėžio miesto meras Povilas Vadopolas šiandien kreipėsi į LR susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį, informuodamas apie kritinę kai kurių miesto gatvių būklę, visiškai netinkamą rugpjūčio mėnesį numatytoms tarptautinėms daugiadienėms dviratininkų varžyboms.

            Rugpjūčio 16 – 21 d. Panevėžyje vyks Tarptautinių daugiadienių Baltijos šalių dviratininkų lenktynių “Baltic Chair Tour” I-ojo etapo varžybos. Šalies ministro pirmininko potvarkiu Panevėžio savivaldybė įpareigota parengti 9 km trasą, apimančią Velžio kelio, Beržų, J.Basanavičiaus, Elektros, Vasario 16-osios, Parko, Savitiškio, Klaipėdos, Nemuno gatves.

            Mero teigimu, lenktynėms parinktų gatvių danga visiškai netinkama tokioms varžyboms. Duobės, nelygumai, įtrūkimai, vietomis suirusi kelio danga ir pan. sukeltų neišvengiamą eismo įvykių pavojų bei grėsmę dviratininkų sveikatai ir net gyvybei.

            “Savivaldybė neturi papildomų resursų nurodytų gatvių remontui. Norėdami užtikrinti sportininkų saugumą ir išvengti nelaimių, prašome leisti Vyriausbės nutarimu skirtas lėšas (1 mln.Lt), numatytas V.Alanto ir J.Tilvyčio gatvių žiedinei sankryžai įrengti, panaudoti gatvių, kuriomis nusidrieks dviračių trasa, atkarpų remontui”, - rašoma mero prašyme ministrui.

            Comment


              Bus atnaujintas Nemuno ir Parko g. sankryžos šviesoforas
              2011-06-17 10:42
              AINA


              Panevėžio miesto savivaldybės Miesto ūkio skyrius informuoja, kad nuo birželio 20 d. iki liepos 8 d. Nemuno ir Parko g. sankirtoje bus vykdomi šviesoforinės signalizacijos įrenginio remonto, tvarkymo darbai.

              Kaip teigė Miesto ūkio skyriaus vyr.specialistas Rimas Valkavičius, Nemuno ir Parko g. sankirtoje atliekami žemės kasinėjimo darbai neturėtų trukdyti eismo dalyviams, tik nuo birželio 27 d. iki liepos 8 d. neveikiantis šviesoforas gali šiek tiek sukelti nepatogumų vairuotojams. Todėl Savivaldybė kreipėsi į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą pareigūnų prašydami užtikrinti saugų eismą remonto metu.

              Vairuotojai kviečiami būti atidžiais ir vadovautis kelio ženklais.

              Comment


                Keista, kad Alytus turėjo infrastruktūros projektų temą, o Šiauliai ir Panevėžys - tik neseniai sukurtą bendrą temą.
                Ta bendra tema perskelta, o į jas atkelta pranešimų iš bendrųjų projektų temų. Senesni pranešimai bus surasti ir atkelti vėliau.

                Comment


                  Įdomu, kada Panevėžyje pradės vėl dažyt gatves normaliai...

                  Comment


                    /\ Tegu pirmiau jas susilopo, nes tokios klaikumos nesu daugiau Lietuvoje niekur metęs.

                    Comment


                      Parašė LC. Rodyti pranešimą
                      /\ Tegu pirmiau jas susilopo, nes tokios klaikumos nesu daugiau Lietuvoje niekur metęs.
                      Kaune pasivažinėk, pas mus dar gerai.

                      Comment


                        Parašė bosco Rodyti pranešimą
                        Kaune pasivažinėk, pas mus dar gerai.
                        Aš apie Kauną nekalbu. Kalbu apie Panevėžį. Ir ten nieko gero. Pavyzdžiui, Ramygalos gatvė - vartai į miestą. O ką pamatai įvažiavus? Kelią, kuriame išdaužyta šimtai duobių. Na, atleisk, bet tikrai nieko gero.

                        Comment


                          Parašė LC. Rodyti pranešimą
                          Aš apie Kauną nekalbu. Kalbu apie Panevėžį. Ir ten nieko gero. Pavyzdžiui, Ramygalos gatvė - vartai į miestą. O ką pamatai įvažiavus? Kelią, kuriame išdaužyta šimtai duobių. Na, atleisk, bet tikrai nieko gero.
                          Pats gyvenu Ramygalos gatvėj, suskilinėjęs asfaltas ir tiek, kiekvieną pavasarį siūles lopo. Nuo kapinių nebent pavarytas kelias, nes ten intensyviai "fūros" važinėja. Baisiausia gatvė Panevėžyje manau yra Pušaloto. Pradedant žiedu, baigiant Pramonės ir Pušaloto g. sankryžoje (vadinamojoj Bulgarijoj) prie stiklo fabriko.

                          Comment


                            Tariamasi dėl naujos perėjos įrengimo
                            2011-07-27 06:42
                            AINA


                            Panevėžio miesto vadovai pakvietė pietinėje miesto dalyje - Ramygalos gatvėje įsikūrusių stambiausių įmonių vadovus aptarti naujos perėjos įrengimo galimybę.

                            Miesto pakraštyje įsikūrusių įmonių atstovai bando išspręsti jų darbuotojams aktualią problemą – kaip saugiai pereiti intensyvaus eismo gatvę. Šiam klausimui spręsti susitiko meras Povilas Vadopolas, mero pavaduotojas Petras Narkevičius, administracijos direktorė Kristina Vareikienė ir UAB „Durapart“, UAB „Adax“, UAB „Bikuvos prekyba“ vadovai................

                            Comment


                              Panevėžys pirmasis šalyje ketina pirkti hibridinių autobusų
                              2011-08-05, 11:45
                              BNS inf.


                              Panevėžys ketina tapti pirmuoju miestu Lietuvoje, kur keleiviai bus vežami hibridiniais - dyzelinu ir elektra varomais - autobusais. Panevėžio autobusų parkas ketina pirkti 6 tokius autobusus ir preliminariai skaičiuoja, jog tam gali prireikti apie 6 mln. litų.

                              "Paskaičiavome, kad tai bus apie 30 proc. pigiau, be to, elektros varikliai krausis autobusui važiuojant. Be to, mes neturime dujų infrastruktūros - kiti miestai perka dujinius autobusus", - BNS sakė Panevėžio autobusų parko atstovas Kastytis Vainauskas.

                              Pasak jo, penki didieji šalies miestai šiuo metu dalijasi ekologiškam transportui pirkti skirtus pinigus ir renkasi autobusus. K.Vainausko teigimu, kiti miestai renkasi dujomis varomą transportą , o Panevėžys turėtų tapti pirmuoju miestu, vežiosiančiu keleivius ir elektra varomomis transporto priemonėmis.

                              "Šie autobusai bus didesni, skirti važinėti miesto maršrutais", - kalbėjo K.Vainauskas.
                              Hibridiniais varikliais - dyzelinu ir elektra - varomų autobusų pirkimo konkursą, kuriam pasiūlymų laukiama iki spalio 3 dienos, autobusų parkas paskelbė penktadienį, skelbia..............................

                              Comment



                                Panevėžio miesto savivaldybė praneša, kad dėl rugpjūčio 29 d. nuo 15 iki 23 val. bus nutrauktas eismas Nemuno gatvės viena skiriamąja juosta sporto arenos pusėje (nuo žiedo iki Nemuno ir Parko g. sankryžos).
                                Kartu šiek tiek keisis 11-ojo maršruto autobusų trasa nuo Pušaloto gatvės žiedo: Nemuno g. – Taikos al. – Tulpių g. – Parko g. grįš į Nemuno g.
                                Eismas nutraukiamas dėl vienu metu mušinėjamų krepšinio kamuolių pasaulio rekordo akcijos bei Europos vyrų krepšinio čempionato „Eurobasket 2011“ atidarymo.
                                Ryšių su visuomene skyrius
                                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                Comment


                                  Sveiki,

                                  Gal kam bus įdomu, jog vėl tęsiami V.Alnto gatvės tiesimo darbai. Tiksliau bus įrengta žiedinė sankryža su V.Alanto ir J.Tilvyčio gatvėmis bei bus sutvarkyta Projektuotojų gatvės atkarpa nuo Molainių iki V.Alanto gatvės.

                                  Darbus atlieka Panevėžio keliai. Žiedinės sankryžos darbų vertė - 997.707,81 Lt, o Projektuotojų gatvės darbų vertė - 889.511,74 Lt.

                                  Jei kam įdomu čia galite rasti Projektuotojų gatvės ir žiedinės sankryžos brėžinius.

                                  https://pirkimai.eviesiejipirkimai.l...2761&LID=70771

                                  https://pirkimai.eviesiejipirkimai.l...2770&LID=70779

                                  Be to, pastebėjau, kad jau vyksta paruošiamieji darbai Projektuotojų gatvėje.

                                  Comment


                                    Jo, aš irgi vakar pastebėjau, kad nukasinėja kalną. Jeigu dirba ir šeštadieniais, matyt, spaudžia terminas arba nori pabaigti iki įšalo
                                    "I killed the Bank" - Andrew Jackson

                                    Comment


                                      Geros naujienos, seniai tą vietą reikėjo sutvarkyti. Naivu tikėtis, tačiau būtų įdealu naujai nutiesta V.Alanto gatve per Molainių kvartalą paleisti viešojo transporto maršrutą. Tos miesto dalies niekas neaptarnauja, be to, nėra mikroautobusų.
                                      دائما الليتوانيه

                                      Comment


                                        Jau spejo ir pasižymėti:
                                        http://www.avandenys.lt/index.php?-2031496879

                                        Comment


                                          Kažkaip keista, kad jau 3-a savaitė vykstantis Projektuotojų gatvės atkarpos tiesimas dar nebuvo nufotografuotas forumiečių . Šiandien nuėjau pats. Darbai vyksta šeštadieniais ir sekmadieniais (skuba iki šalnų), kai buvau pats, darbininkai dar dirbo, bet panašu, kad jau šiandien darbo diena ėjo jau pabaigon...

                                          Projektuotojų - Molainių gatvių sankryža.


                                          Į kitą pusę nuo būsimos salelės pradžios.


                                          Projektuotojų - Žiburėlio gatvių sankryža.


                                          V. Alanto - Projektuotojų sankryža. Atkarpą asfaltuos iki sodų. Soduose, matyt, tvarkys tolimoje ateityje (iki 2020 m., matyt, net nesitikėt).


                                          Čia netolimoje ateityje bus V. Alanto gatvė.


                                          Ir V. Alanto gatvė iš kitos pusės. Skaldos krūva užstoja būsimos autobusų stotelės įvažą. Šiuo metu vien nutiestoje ir tiesiamoje V. Alanto gatvės dalyje suskaičiavau būsimas 4 autobusų stoteles.


                                          Ir pabaigai...


                                          Progai pasitaikius, bet tikriausiai tik kitą savaitgalį nueisiu paforografuoti statomo žiedo V. Alanto - Tilvyčio gatvių sankryžoje.
                                          Paskutinis taisė Kosovo; 2011.10.16, 17:18.
                                          "I killed the Bank" - Andrew Jackson

                                          Comment

                                          Working...
                                          X