Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[PAN] Panevėžio eismas ir infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...oju-gatve.html

    Savivaldybė atnaujins Projektuotojų gatvę

    Panevėžio miesto savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą Projektuotojų gatvės daliai (nuo Molainių g. iki Kniaudiškių g., kartu su Molainių ir Projektuotojų g. sankryža) rekonstruoti laimėjo AB „Panevėžio keliai“.

    „Situacija šioje gatvėje yra sudėtinga. Vairuotojams sunku prasilenkti, trūksta automobilių stovėjimo vietų. Na, ir pati danga prasta. Tokias problemas ir tikimės išspręsti rekonstrukcija“, - sako Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Nakutytė.

    Numatyta atnaujinti 385 m gatvės atkarpą. Ji neplatės, tačiau atsiras 65 automobilių stovėjimo vietos, bus pakeista danga, šaligatvis, įrengta lietaus kanalizacija, 2 perėjos, apšvietimo stulpai, atlikti apželdinimo darbai.

    Tam bus panaudota per 2 mln. Lt. Jų ketinama gauti iš kitų metų Kelių priežiūros ir plėtros programos, miesto biudžeto ar kitų šaltinių.

    Statybos darbai turėtų vykti 2015 metais.



    Ryšių su visuomene skyrius
    Brangiausi yra tie pinigai, kuriuos reikia grąžinti.

    Comment


      Su V. Alanto gatve vis nesiseka: http://www.sekunde.lt/panevezyje/gat...umas-ar-afera/ Gatve jau turėjo būti paleistas eismas, bet dėl to kad už vandentiekio vamzdį buvo sumokėta 2 kartus gatvės atidarymas atidedamas.

      Comment


        Kada Pramonės g. planuojama pratęsti? Sprendžiant iš žemėlapio, lyg ir kažkokie darbai vyko?

        http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=...to,stops,zebra
        Flickr

        Comment


          Manu tik iškirsta teritorija, bet dabar jokių naujienų, matyt nieko neplanuojama.
          Panevėžy daugybė planuojamų gatvių projektų kurie nevykdomi.
          Pvz. Savitiškio g. pratęsimas iki molainių g. ir iki pat Tilvyčio g.
          Paskutinis taisė PNV; 2014.11.28, 15:07.

          Comment


            Savivaldybė ES lėšomis nori tvarkyti J. Janonio gatvę

            http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...omis-rddf.html

            Comment


              Šiandien pradedamas eismas V. Alanto gatve

              Šiandien V. Alanto gatvės tęsinio statybos užbaigimo komisija leido pradėti gatvės eksploataciją. Planuojama, kad nuo 16 val. bus pradėtas eismas V.Alanto gatvės tęsiniu (nuo V. Alanto ir J. Tilvyčio g. žiedinės sankryžos iki Projektuotojų g.).
              „Pagaliau baigėme I etapo statybos darbų procedūras, išsprendėme techninius nesklandumus ir galime pasidžiaugti dar viena nauja gatve mieste. Ji pagerins miestiečių susisiekimo galimybes ir eismo sąlygas mieste“, - sakė savivaldybės administracijos direktorė Kristina Nakutytė.

              Dar gruodžio mėnesį Panevėžio miesto savivaldybės taryba sutiko, kad Savivaldybės administracija, AB „Panevėžio keliai“, UAB „Aukštaitijos vandenys“ ir Panevėžio statybos tresto filialas „Gerbusta“ sudarytų taikos sutartį dėl naujosios V. Alanto gatvės baigimo darbų.

              Sutartimi įsipareigota, kad vamzdynai, dėl kurių kilo ginčas, liks „Aukštaitijos vandenų“ nuosavybė ir nebus keičiama registracija Registrų centre. Statybos darbus atlikusi UAB „Gerbusta“ įsipareigojo Savivaldybei grąžinti beveik 71,5 tūkst. Lt už neatliktus vamzdynų keitimo darbus, Savivaldybė – galutinai atsiskaityti su „Panevėžio keliais“ (beveik 456 tūkst. Lt) už V. Alanto gatvės statybos baigimą.
              http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...smas-w423.html
              Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.07, 21:41.

              Comment


                Ko gero pradedamas tvarkyti medinis pėsčiųjų tiltas Kultūros ir poilsio parke. Pats tiltas iš abiejų pusių buvo užtvertas betoniniais blokais nuo birželio mėn. taip apsunkinant darbuotojų patekimą į J.Janonio g. esančias įmones, bet dauguma tiesiog perlipdavo blokus. Per tą laiką viena sekcija įlink gal 10 cm. Šiandien važiuodamas dviračiu pastebėjau, jog vienas galas jau aptvertas tinkline tvora, kuri vis tiek buvo nuversta (sekmadienį dar nebuvo tos tvoros) ir nuardytos kai kurios tilto konstrukcijos:

                Comment


                  Pradedamas J. Janonio gatvės investicinis projektas

                  Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorė Kristina Nakutytė pasirašė sutartį su UAB „Eurointegracijos projektai“ ir UAB „Lyderio grupė“. Jos rengs J. Janonio gatvės prieigų investicinį projektą.
                  Savivaldybės specialistai, projekto rengėjai ir verslininkai aiškinosi teritorijos sutvarkymo poreikius, galimybes. Kaip teigė 157 čia įsikūrusių įmonių atstovai, J. Janonio gatvėje yra pravažumo problemų, darbuotojams (jų apie 2500) nėra kur statyti automobilių.

                  „Sutartimi numatyta projektuoti J. Janonio g. dalį nuo Pušaloto g. žiedo iki Savitiškio g. numatant automobilių stovėjimo vietas, dviračių takus, tvarkant apšvietimą. Jau kitą savaitę projektuotojai pateiks preliminarius pasiūlymus, kad kartu su verslininkais priimtume visiems naudingą sprendimą. Galutiniai sprendiniai Savivaldybę turėtų pasiekti per 2 mėnesius“, - sakė K. Nakutytė.

                  http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...onio-t7j3.html

                  Comment


                    Taigi atnaujinimas apie pėsčiųjų tiltą Kultūros ir poilsio parke. Šiandien kaip tik važiavau pro tą vietą apie 9:30. Medinės konstrukcijos visai nuardytos, likę tik taurai. Kitame krante (prie Plukių g.) stovi statybininkų technika. Keista, bet kai važiavau nesimatė kad kas dirbtų, kranas ir ekskovatorius stovėjo ten pat nuo penktadienio, kai pirmą kart važiavau pro tą vietą. Fotografuoti nuo pėsčiųjų ir dviračio tako nelabai patogu, nes medžiai daug kur užstoja vaizdą, o žemiau link upės daug kur dar šlapia žemė. Taigi šiandienos fotografijos:



                    Ir paėjus truputį link Savitiškio g.:

                    Comment


                      Toliau gerės Panevėžio gatvių infrastruktūra

                      Atšilus orams, prasidės miesto gatvių tvarkymo darbai. Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorės Kristinos Nakutytės įsakymu patvirtinta, kas mieste bus daroma šiemet. Per 2 mln. 474,7 tūkst. Eur iš Kelių priežiūros ir plėtros programos numatyta gatvėms tiesti, atnaujinti, saugumui užtikrinti.

                      Bus rekonstruojama Projektuotojų g. dalis (nuo Molainių iki Kniaudiškių g., su šių gatvių sankryža), pėsčiųjų tiltas per Nevėžio upę (Plukių g.), Šilelio g., Saulėtekio g. (Nr. 2A iki Nr. 14), Vijoklių g., A. Baranausko g. (nuo Bijūnų iki Aguonų g.), Kirtimų g. (nuo Kirtimų g. 6 iki J. Elisono g.), Miško g. (nuo Bijūnų iki Aguonų g.), Vyturio g. (nuo Vyturio g. 34 iki 50A).

                      Bus taisoma asfalto danga S. Kerbedžio, Parko, Savitiškio ir kt. gatvėse, keičiami šaligatviai šalia Panevėžio ligoninės (Smėlynės g.), Statybininkų g., lopšelio-darželio „Žibutė“ (Pušaloto g.), šalia miesto centrinės turgavietės Ukmergės g. ir kt.

                      Bus remontuojama Klaipėdos g. pietinė dalis (nuo Kosmonautų iki F. Vaitkaus g. ir nuo F. Vaitkaus iki Dariaus ir Girėno g.), Savitiškio g. pietinė dalis (nuo Klaipėdos g. iki Savitiškio g. 41),

                      135 000 Eur numatyta žvyruotoms gatvėms taisyti, 50 000 Eur – lietaus nuotekų tinklams, 24 000 Eur – kelkraščiams, tiltams ir viadukams, per 87 700 Eur – eismo reguliavimo priemonėms.

                      Atsiras naujas šviesoforų postas Beržų, Pilėnų ir V. Alanto g. sankryžoje. Vyks A. Smetonos, Karžygių, T. Moigio, Birutės, Š. Mero ir Perkūno g. apšvietimo tinklų rekonstrukcija.

                      200 000 Eur iš miesto biudžeto skirta įvažoms (pirmiausia – į visuomeninės paskirties objektus) remontuoti. 105 000 Eur paskirta gatvių ir šaligatvių priežiūrai žiemą.

                      Numatytas finansavimas V. Alanto g. (nuo Projektuotojų iki Savitiškio g.) ir Savitiškio g. (nuo V. Alanto iki Kniaudiškių g.) techniniam projektui patikslinti, J. Tilvyčio g. rekonstrukcijos techniniam projektui parengti (išskiriant etapus: nuo Klaipėdos iki Nemuno g., nuo Nemuno g. iki V. Alanto ir J. Tilvyčio žiedinės sankryžos, nuo šios iki miesto ribos).
                      http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...ezio-xah3.html
                      Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.14, 19:05. Priežastis: Sutrumpinta citata

                      Comment


                        Pradejo Projektuotoju g. platinimo darbus.
                        Brangiausi yra tie pinigai, kuriuos reikia grąžinti.

                        Comment


                          Važiavau vėl pro pėsčiųjų tiltą Kultūros ir poilsio parke ir deja per savaitę niekur nepasistūmėta todėl nefotografavau. Gal gamina naujas konstrukcijas?

                          Comment


                            Rekonstruojamas pėsčiųjų tiltas
                            http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...ju-tiltas.html

                            Panevėžio miesto savivaldybės užsakymu pradėta Kultūros ir poilsio parko pėsčiųjų tilto per Nevėžio upę rekonstrukcija. Darbus atlieka Latvijos bendrovė „Tilts“.
                            Jos darbuotojai jau išardė nemetalines tilto konstrukcijas, šiuo metu remontuoja atramas.
                            Iki gruodžio 1 d. pėsčiųjų tiltas turėtų būti atnaujintas visiškai - vaikščiojamoji dalis bus iš maumedžio ir pušies, atsiras metaliniai turėklai su LED apšvietimu.
                            Darbams atlikti iš miesto biudžeto skirta beveik 540 tūkst. Eur.
                            Medinis pėsčiųjų tiltas Kultūros ir poilsio parke pastatytas 1984 metais. Per šį laiką iš esmės nebuvo remontuotas.

                            Comment


                              Is savivaldybes kiek yra zinoma Kulturos ir poilsio parke (Parko g.) pesciuju tiltas turi buti renovuojamas iki 2015.12.01

                              Comment


                                Intensyvėja gatvių infrastruktūros atnaujinimo darbai
                                AINA NAUJIENOS - Bir 2, 2015

                                Panevėžyje intensyvėja gatvių infrastruktūros atnaujinimo darbai. Jų eigą apžiūrėjo ir įvertino Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Vyžintas.

                                „Kaip jau esu sakęs, noriu savo akimis pamatyti, kaip Savivaldybė įgyvendina ar įgyvendina 2007-2013 m. ES paramos, kitomis lėšomis finansuojamus projektus. Taip pat noriu patikrinti, kaip vyksta šiemet planuoti gatvių infrastruktūros gerinimo darbai“, – sako R. Vyžintas.

                                Kartu su Miesto ūkio skyriaus darbuotojais apžiūrėtas įvažų ir pravažiavimo kelių remontas. Iš ketintų atnaujinti 9 įvažų darbai baigti trijose – iš Statybininkų g. (šalia Nr. 12, 14, 16, 18, 20, 22), lopšelio-darželio „Riešutėlis“ į Parko g.; iš Statybininkų g. (šalia Nr. 13, 15, lopšelio-darželio „Žvaigždutė“, Klaipėdos g. 112, 118, 120); iš Statybininkų g. (šalia Nr. 52, 54, 56), prie Dariaus ir Girėno g. 18, 20, 22, 24, M. Karkos pagrindinės mokyklos.

                                Pirmosiomis birželio savaitėmis darbininkų sulauks įvaža iš Dariaus ir Girėno g. (šalia Nr. 19, 21, 23, 25, 27, 29), A. Lipniūno progimnazijos, lopšelio-darželio „Papartis“.

                                Toliau numatytas remontas Nemuno g. (šalia Nr. 31, 31A, 31B, 31C, 31D), KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakulteto; iš Dariaus ir Girėno g. (šalia Nr. 28, 30), M. Karkos pagrindinės mokyklos, Parko g. 65, 67, 69 į Parko g.; iš Parko g. (šalia Nr. 51, 53, 55, 57, 59, 61), lopšelio-darželio „Rugelis“; iš F. Vaitkaus g. (šalia Nr. 4, 6), lopšelio-darželio „Aušra“; iš Statybininkų g. (šalia Nr. 5, 7), lopšelio-darželio „Aušra“.

                                Iš miesto biudžeto įvažoms remontuoti skirta 200 000 Eur. Kiek realiai darbų bus atlikta, priklausys nuo atliekamų darbų apimties. 3 įvažų atnaujinimas kainavo 92 tūkst. Eur. ......................


                                Comment


                                  Meras R. Račkauskas: privalome turėti perspektyvinį kelerių metų planą
                                  AINA NAUJIENOS - Bir 2, 2015

                                  Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Vyžintas susitiko su Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) prie Susisiekimo ministerijos Vietinių kelių skyriaus vedėju Stanislovu Stančiku, vyr. specialistu Artūru Bogužu. Aptartos miesto gatvių asfaltavimo ir remonto perspektyvos.

                                  S. Stančikas akcentavo V. Alanto gatvės statybos darbų pabaigą ieškant ES paramos ir ragina visas savivaldybes parengti perspektyvinius kelerių metų planus, kad galėtų planuoti būsimus darbus................



                                  .................Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas R. Vyžintas pristatė darbus, numatytus atlikti šiemet iš LAKD lėšų. Tai 7 gatvių asfaltavimas, pėsčiųjų tilto per Nevėžį statybos, Projektuotojų g. renovacija, V. Alanto ir Savitiškio g. techninio projekto tikslinimas, J. Tilvyčio g. (nuo Klaipėdos g. iki V. Alanto g. žiedo) techninio projekto parengimas.

                                  „Šiemet iš LAKD keliams ir gatvėms esame gavę beveik 3 mln. Eur...............

                                  Comment


                                    Komisija svarstė eismo saugumo pasiūlymus
                                    AINA.LT
                                    AINA NAUJIENOS - Bir 18, 2015


                                    ............Panevėžio miesto savivaldybės eismo saugumo komisija, vadovaujama Savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Juknos, sprendė gyventojų siūlymus gerinti eismo saugumą

                                    Komisija diskutavo, ką reikėtų daryti, kad mokiniai būtų saugesni prie Senvagės pagrindinės mokyklos – čia kasmet būna eismo įvykių. Nuspręsta atsiradus papildomų lėšų, paaukštinti pėsčiųjų perėją.

                                    Komisija buvo gavusi gyventojų prašymus gerinti eismo saugumą išvažiuojant iš Aido g. į Taikos al., Nemuno g. ir Taikos al. sankryžoje. Pasak Kelių policijos biuro viršininko Virginijaus Mačėno, situacija šiose gatvėse gana gera, problemų nėra, todėl papildomų eismo saugumo priemonių nereikia.

                                    Komisijos nariai nusprendė panaikinti savavališką kelio užtvarą J. Zikaro ir Suvalkų gatvėse. Specialiosios tarnybos (gaisrinė, greitoji pagalba) atsitikus nelaimingam įvykiui galės greičiau patekti pas nukentėjusiuosius...........

                                    Comment


                                      Siūloma remontuoti Parko ir Savitiškio gatves
                                      PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖ
                                      Ryšių su visuomene skyrius
                                      2015.06.18 16:22


                                      Kitą savaitę Panevėžio miesto savivaldybės tarybai bus siūloma panaikinti savo sprendimą, kuriuo administracija įpareigota rekonstruoti gatves pagal 2012 m. parengtą investicinį projektą.

                                      „2013 m. planuota tam tikras gatves sutvarkyti paskolos lėšomis. Paskolą ketinta apmokėti iš biudžeto, Kelių priežiūros ir plėtros programos, kitų šaltinių. Paskolos Savivaldybė taip ir nepaėmė, darbai užsitęsė, keleriems metams praėjus pakito pati gatvių būklė, atitinkamai ir jų remonto prioritetai. Tiesiog pasikeitė situacija“, - teigia Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Vyžintas.

                                      Pagal 2012 m. investicinį projektą, dabar mieste pirmiausia turėtų tvarkoma Klaipėdos g. pietinė pusė (tarp Kosmonautų ir F.Vaitkaus g., nuo F. Vaitkaus iki Dariaus ir Girėno g.).

                                      „Manau, kad panevėžiečiai to nesuprastų – kur kas prastesnės Savitiškio, Parko gatvės. Jas remontuoti turėtume pirma. Ateinančiais metais galėtume grįžti prie Klaipėdos g. pietinės dalies. Tačiau tam turime keisti Savivaldybės tarybos sprendimą“, - sako R. Vyžintas.

                                      2015 m. Panevėžyje buvo numatyta remontuoti 28 gatvių atkarpas.

                                      Vadovaujantis investiciniu projektu, atnaujinta 15 gatvių atkarpų, vienos – J. Tilvyčio g. – rengiamas techninis projektas.

                                      Comment


                                        Panevėžyje bus tvarkomos avarinės būklės autobusų stotelės

                                        http://www.panevezys.lt/lt/naujienos...omos-a9n9.html

                                        Taip pat šiandien buvo lopoma F. Vaitkaus g.

                                        Comment


                                          Papildomai planuojama išasfaltuoti 8 žvyruotas gatves
                                          PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖ
                                          Ryšių su visuomene skyrius
                                          2015.07.23


                                          Šiais metais papildomai planuojama pagerinti 8 miesto žvyruotų gatvių dangą panaudojant frezuotą asfaltbetonį.

                                          „Atsižvelgę į gyventojų prašymus nusprendėme gatvių asfaltavimui panaudoti frezuotą asfaltbetonį. Darbus finansuosime iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie LR Susisiekimo ministerijos lėšų, o dangai panaudosime iš savivaldybės remontuojamų objektų sukauptą panaudotą asfaltbetonį.............


                                          ...............Dangos pagerinimas panaudojant frezuotą asfaltbetonį bus atliekamas Putinų g., Jazminų g. atkarpoje nuo Rožių g. iki Gluosnių g., Gluosnių g. atkarpos nuo Amerikos g. iki Pakluonių g. ir nuo Žilvičių g. iki Ramunių g., Varnaičių g. atkarpa nuo Varnaičių g. namo Nr. 8A iki Vysk. K. Paltaroko g., Savitiškio skg., Vilktupio g., Samanynės g. ir Sūkurio g. dalį. Iš viso nauja danga bus padengta apie 2 km arba 9700 kvadratinių metrų žvyruotos kelio dangos.

                                          Darbus planuojama pradėti dar šią savaitę ir tikimasi juos baigti per 1,5 – 2 mėnesius, priklausomai nuo oro sąlygų. Darbų užsakovas ir kuratorius Panevėžio savivaldybės Miesto ūkio skyrius, rangovas – UAB „Panevėžio gatvės“.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X