Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[ŠIA] Šiaulių eismas ir infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts


    Visuomenės informavimas apie visuomenei svarbių statinių projektavimą UAB „Plentprojektas" 2018.02.28
    Pranešimas apie numatomą statinių projektavimą ir visuomenės dalyvavimą svarstant projektinius pasiūlymus

    Projekto pavadinimas Šiaulių m. Pakruojo g. rekonstravimo techninis projektas (projektiniai pasiūlymai)
    Projektuotojas UAB „Plentprojektas“, Projektas vadovas, A. Sirtautas, Gedimino pr. 41-1, LT-01109, Vilnius, tel. (8 5) 2791584, el.paštas: ernestas.auglys@plentprojektas.lt
    Su projektiniais pasiūlymais visuomenės atstovai gali susipažinti iki viešo susirinkimo Šiaulių m. sav., Vasario 16-osios g. 62., arba Gedimino pr. 41-1, LT-01109 Vilnius, tel.: (8 618 55443), el.p.: ernestas.auglys@plentprojektas.lt
    Pasiūlymų teikimo terminas iki 2018-03-20

    Projektiniai pasiūlymai, brėžiniai : http://www.siauliai.lt/lit/Visuomene...jektavima/9355

    Pakruojo g. dabartinė padėtis (www.mapy.cz)





    Dalis gatvės dabar - tik pavadinimas


    Brėžiniai

    http://www.siauliai.lt/lit/Visuomene...jektavima/9355

    Comment


      Ši gatvė labai nukraus Vaidoto gatvę. Gyventojams žinoma srautas išaugs, tačiau neliks dulkių ir nebereiks laužyti savo mašinų. Taigi didžiulis +

      Comment


        kodėl pagrindinė stendo g. su a9 staiga trumpam tampa šalutine atžvilgiu su privažiavimo keliais? situacija šiandien: sustojo prie 1 ženklo, o išmanusis šviesoforas leidžiamo signalo neatidaro. juk pagrindinio kelio neblokuosi dėl tokios ženklų gausos Click image for larger version

Name:	siauliai.jpg
Views:	1506
Size:	241,7 kB
ID:	1637523

        Comment


          Šiaulių kraštas 2022.08.20
          Prasidėjo Šiaulių pietrytinio aplinkkelio statybos
          Iki metų pabaigos turėtų būti įrengta dalis pietrytinio Šiaulių miesto aplinkkelio. (...) Statybos darbai jau prasidėjo: įrengiama žiedinė sankryža Aukštabalio, Baltų ir Išradėjų gatvių sankirtoje ir nutiestas pusės kilometro Serbentų gatvės tęsinys, sujungtas su dviejų kilometrų Aukštabalio gatvės tęsiniu, vedančiu į Baltų gatvę.


          Tai pirmasis aplinkkelio įrengimo etapas.
          Iki 2023–2024 metų tikimasi nutiesti Aukštabalio gatvės atkarpą nuo Garažų gatvės iki dabar įrengiamos žiedinės sankryžos.

          Tokius planus Šiaulių miesto savivaldybė turėjo dar 2014 metais. Tuomet numatyta, kad darbai bus pradėti 2016 metais. Šiemet Susisiekimo ministerijos komisija aplinkkelį Šiauliuose atrinko kaip vieną valstybei svarbių vietinės reikšmės kelių, finansuotinų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis. Šiam projektui įgyvendinti Savivaldybei skirta 613,3 tūkstančio eurų.

          https://www.skrastas.lt/aktualijos/p...kelio-statybos
          Vieta orientacijai


          Išdidinta I etapo vieta

          Žemėlapiai iš www.mapy.cz

          Comment


            Planuojami eismo trikdžiai Baltų gatvėje beveik mėnesiui



            Baltų ir Išradėjų gatvių sankryžoje įrengiama žiedinė sankryža. Savivaldybė planuoja, kad darbai vyks iki lapkričio 10 d. Eismo ribojimai bus tiek pėstiesiems ir dviratininkams, tiek automobiliams. Todėl rekomenduojama susidaryti alternatyvius maršrutus, nes kamščiai bus neišvengiami.

            Nuo spalio 3 d. iki lapkričio 10 d. ties sankryža eismas vyks tik viena juosta, bus įrengtas laikinas šviesoforas.

            Plačiau etaplius.lt: https://etaplius.lt/naujiena/planuoj...eveik-menesiui

            Comment


              Šiaulių kraštas 2022.12.07
              Baigėsi dalies vidinio aplinkkelio ir žiedo Baltų -Išradėjų gatvių sankryžoje įrengimas
              Antradienį užbaigtas didžiausias šių metų Šiaulių infrastruktūros projektas – vadinamojo vidinio miesto aplinkkelio etapas, sujungęs Serbentų ir Baltų gatves. Vidinis aplinkkelis mažins transporto spūstis miesto gatvėse, gerins verslo galimybes, pagerins susisiekimą tarp magistralinių kelių.


              Šiauliai jau seniai turi rytinį aplinkkelį aplink Švedės tvenkinį, tačiau Rėkyvos ežeras nesudaro galimybių nutiesti tokį patį iš pietinės pusės.
              Šiaulių miesto savivaldybė nusprendė įrengti vidinį aplinkkelį, kuris turi sujungti europinėms magistralėms priklausančius magistralinius kelius A9 Panevėžys–Šiauliai ir A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė. Vidinis aplinkkelis taip pat mažins transporto spūstis miesto gatvėse, gerins verslo galimybes.

              Projekto įgyvendinimo metu įrengta beveik puse kilometro Serbentų gatvės (4 eismo juostos, lietais nuotekų tinklai, gatvių apšvietimas, pėsčiųjų-dviračių takai), beveik dviejų kilometrų 2 eismo juostų Aukštabalio gatvės atkarpa su pėsčiųjų dviračių taku, žiedinė sankryža su prieigomis – Baltų, Išradėjų, Aukštabalio gatvių sankirtoje.

              Po ilgos pertraukos, kai įvairūs infrastruktūriniai projektai būdavo užbaigiami be pompastikos, šįkart surengtas šventinis atidarymas. Tai, matyt, įtakojo artėjantys savivaldos rinkimai. (...) Aplinkkelio atidarymo iškilmėse dalyvavo susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas.

              Kiek anksčiau Administracijos direktorius Antanas Bartulis buvo perspėjęs, kad suintensyvėjus automobilių eismui per vidinį aplinkkelį, gali formuotis kamščiai prie dar nerekonstruotos Pramonės-Serbentų gatvės sankryžos. Ją rekonstruoti planuojama kitų metų vasarą

              https://www.skrastas.lt/aktualijos/b...elio-irengimas

              Comment


                Šiauliai lt 2023.03.27
                Šiauliuose toliau tiesiamas pietrytinis aplinkkelis
                Šiauliuose po žiemos sezono atnaujinti infrastruktūros plėtros darbai – toliau tiesiamas pietrytinis aplinkkelis, kuris sujungs miestą kertančius magistralinius kelius, taip pat pradedamos rekonstruoti Lietuvos kariuomenei svarbios Aerouosto ir Lakūnų gatvės. .

                „Jau antri metai Šiauliuose vykdomi didelės apimties darbai, kurie pagerins tiek tranzitinio eismo sąlygas, tiek susisiekimą miesto pietrytinėje dalyje, kur įsikūrę verslo ir pramonės įmonės, Šiaulių pramonės parkas ir laisvoji ekonominė zona, Šiaulių tarptautinis oro uostas bei krašto apsaugos objektai. (...)“, – sako susisiekimo viceministras J.Skačkauskas. (...)
                „Be jokios abejonės, pietrytinis aplinkkelis turės strateginę reikšmę ir sukurs reikšmingą ekonominę vertę bei palengvins susisiekimą tiek gyventojams ir miesto verslui, tiek ir tranzitiniam eismui. Tuo tarpu Aerouosto ir Lakūnų gatvių rekonstrukcija reikšmingai prisidės prie kariuomenės sąlygų pagerinimo ir, tuo pačiu, regiono bei valstybės saugumo sustiprinimo. (...)“, – teigia Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. (...)




                Šiaulių pietrytinis aplinkkelis sujungs europinėms magistralėms priklausančius magistralinius kelius A9 Panevėžys–Šiauliai ir A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas (Karaliaučius). Aplinkkelio trasoje – dalis jau esamų miesto gatvių ir naujai tiesiamos atkarpos.
                2022 m. pradėjus tiesti aplinkkelį, pernai buvo nutiesta apie 2,4 km naujų aplinkkelio ruožų, 0,5 km Baltų ir Išradėjų gatvių ruože įrengta po dvi papildomas eismo juostas ir žiedinė sankryža.
                Šiais metais tęsiant darbus, bus įrengta dar 1,2 km aplinkkeliui priklausančios Aukštabalio gatvės – numatoma rekonstruoti esamą 0,44 km gatvės ruožą ir nutiesti naują 0,78 km ilgio šios gatvės tęsinį, įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką. Šiuos darbus planuojama baigti 2024 m.

                Pradedamas įgyvendinti antras projektas svarbus karinei logistikai – 2023–2024 m. planuojama rekonstruoti prastos būklės Aerouosto gatvės ruožą tarp Dubijos g. ir Lakūnų g. bei Lakūnų gatvę, kuriomis važiuoja Lietuvos kariuomenės ir NATO oro policijos misiją vykdančių užsienio padalinių kariai, vežama įranga.
                Numatoma, kad eismo intensyvumas šiose gatvėse didės ir dėl naujo karinio miestelio statybos Šiauliuose, iš kur kariai vyks į Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų aviacijos bazę Lakūnų gatvėje. Atsižvelgiant į kariuomenės poreikius.
                Taip pat pradėta kapitališkai remontuoti intensyvaus eismo Pramonės ir Serbentų gatvių sankryža. Šioje sankryžoje darbus planuojama baigti šį rugsėjį.

                https://www.siauliai.lt/news/view/si...kimo-projektas

                Comment


                  Savaitgalį pasivažinėjau pro naująjį "dešimtmečio projektą" - įvažiavimai į žiedą suprojektuoti tokie smailūs, kad bortai jau išvartyti - fūros nesugeba susisukti, užkerta kampus, išvarto bortus. O aplinka aplink žiedą dar net nebaigta sutvarkyti....
                  Mano blogas

                  Comment


                    Sveiki,

                    Mano pirma zinute, nes internetuose uzmaciau, jog cia diskutuojama apie Aukstabalio g. tesini ir Baltu gatve. Tai ir as vienas is tu, kurie suinteresuoti minetu gatviu pletra, nes turiu 10a. sklypa Estu g., i kuri jau daug metu niekaip negaliu patekti (stabdo 2 grioviai, labai nedekinga situacija). Na, laikau spygas, kad butu patiesta Aukstabalio gatve ir tada atsirastu nuovazos i Estu ir tuomet gal prasides kvartalo, su Estu, Latviu ir Baltarusiu gatvemis, vystumo darbai. Ten tik 40 suprojektuotu mazaaukstei statybai skirtu sklypu (numatyti ir keli daugiaauksciai ir komercines paskirsties sklypai) ir jie isdalinti labai seniai, tada valstybe tiesiog atidave turta ir pamirso nutiesti gatves. Jei ka domina sklypo detalusis planas, tai ji galite parsisiusti is va sito cia (Estu, Latviu, Baltarusiu gatviu detalusis planas)
                    Jei kas turi ideju, pazinciu ar paziulymu, ka ir kaip reikia padaryti del privaziavimo i Estu g - pasiuskit asmenine zinute, as gan suinteresuotas kooperuotis ir vystyti dalykus kartu

                    Comment


                      Parašė integer Rodyti pranešimą
                      Sveiki,

                      Mano pirma zinute, nes internetuose uzmaciau, jog cia diskutuojama apie Aukstabalio g. tesini ir Baltu gatve. Tai ir as vienas is tu, kurie suinteresuoti minetu gatviu pletra, nes turiu 10a. sklypa Estu g., i kuri jau daug metu niekaip negaliu patekti (stabdo 2 grioviai, labai nedekinga situacija). Na, laikau spygas, kad butu patiesta Aukstabalio gatve ir tada atsirastu nuovazos i Estu ir tuomet gal prasides kvartalo, su Estu, Latviu ir Baltarusiu gatvemis, vystumo darbai. Ten tik 40 suprojektuotu mazaaukstei statybai skirtu sklypu (numatyti ir keli daugiaauksciai ir komercines paskirsties sklypai) ir jie isdalinti labai seniai, tada valstybe tiesiog atidave turta ir pamirso nutiesti gatves. Jei ka domina sklypo detalusis planas, tai ji galite parsisiusti is va sito cia (Estu, Latviu, Baltarusiu gatviu detalusis planas)
                      Jei kas turi ideju, pazinciu ar paziulymu, ka ir kaip reikia padaryti del privaziavimo i Estu g - pasiuskit asmenine zinute, as gan suinteresuotas kooperuotis ir vystyti dalykus kartu
                      Rodo bet parsisiųsti negalima...

                      Comment


                        Parašė LinS Rodyti pranešimą

                        Rodo bet parsisiųsti negalima...
                        Kaireje puseje,paciame virsuje yra Download mygtukas

                        Comment


                          Šiauliuose atnaujinama tranzitiniam eismui svarbių gatvių infrastruktūra

                          Šiauliuose po žiemos sezono startavo darbai tranzitinėse miesto gatvėse – kapitalinio remonto darbai prasidėjo intensyvioje Pramonės gatvėje, toliau rekonstruojama ir modernizuojama Aukštabalio gatvė.

                          Plačiau: https://miestonaujienos.lt/siauliuos...nfrastruktura/

                          Pramonės g. pasiūlymai PRIEŠ pakeitimus.
                          https://www.siauliai.lt/upload/media...ai_1_dalis.pdf

                          Po pakeitimų nuorodą turiu bet neveikia....

                          Dar ir čia info:
                          https://pirkimai.eviesiejipirkimai.l...5&AllowPrint=1
                          Paskutinis taisė LinS; 2024.03.28, 14:11.

                          Comment


                            Būsimo Girulių gatvės tęsinio iki Pramonės g. pasiūlymai:
                            https://www.siauliai.lt/upload/media..._Breziniai.pdf
                            Attached Files
                            Paskutinis taisė LinS; 2024.03.28, 18:06.

                            Comment


                              Ačiū už pasidalinimą nuorodomis.

                              Gerai būtų pažymėti miesto plane, kur numatomi pokyčiai.
                              O jei būtų laiko - ir įdėti kokį brėžinį, kad nereikėtų spausti nuorodų (jos turi savybę kartais dingti).

                              Comment

                              Working...
                              X