Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[BY] Baltarusijos atominė elektrinė Astravo rajone

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    2008.12.24
    ЖЫХАРЫ АСТРАВЕЧЧЫНЫ РЫХТУЮЦЬ СХОД
    ASTRAVO RAJONO GYVENTOJAI RENGIA SUEIGĄ

    Грамадскія актывісты Астравеччыны рыхтуюць заяўку на правядзення сходу грамадзян, прысвечанага магчымым негатыўным наступствам будаўніцтва АЭС на Гарадзеншчыне.

    Сход плануецца правесці 17 студзеня ў гарадскім кінатэатры. Да ўдзелу ў ім будуць запрошаныя прадстаўнікі ўладаў, навукоўцы і жыхары раёна.
    (...)
    Bялікіх спадзяванняў на тое, што ўлады дазволяць мерапрыемства, няма. Сёння, дарэчы, у Астраўцы другі раз перанеслі судовы разгляд скаргі групы грамадзян на дзеянні мясцовых уладаў, якія не дазволілі правядзенне ў Астраўцы пікетаў. Заяўнікі гэтай акцыі планавалі тлумачыць насельніцтву магчымыя наступствы будаўніцтва АЭС у раёне. З ініцыятывы раённых уладаў судовая справа перанесеная на 29 снежня.
    http://t-styl.info/naviny/zhychary-a...juc-schod.html

    Astravo rajono visuomenės aktyvistai ruošia paraišką surengti piliečių sueigą, skirtą galimoms neigiamoms atominės elektrinės statyboms Astravo rajone.
    Sueigą planuojama surengti sausio 17 dieną miesto kino teatre. Dalyvauti bus pakviesti valdžios atstovai, mokslininkai ir rajono gyventojai.
    (...)
    Didelių vilčių, kad valdžia leis surengti sueigą, nėra. Šiandien, beje, Astrave antrą kartą nukeltas piliečių grupės skundo svarstymas dėl vietos valdžios atstovų veiksmų, kurie neleido surengti piketo Astrave. Šios akcijos organizatoriai ketino aiškinti gyventojams galimas neigiamas AE statybos pasekmes.
    Rajono valdžios iniciatyva teismo posėdis perkeltas į gruodžio 29 d.
    Paskutinis taisė Romas; 2008.12.28, 16:10.

    Comment


      #22
      Baisu čia ir gyvent darosi tokius kaimynus turint

      Comment


        #23
        Numatoma atominės elektrinės vieta - tik apie 50-60 km nuo Vilniaus

        Žemėlapis iš: www.vlasenko.net

        Išskirti žemėlapiai:
        1. Statybos aikštelės vieta (Mykoliškės - Varnionys - Gervėčiai)
        2. Lietuviška Gervėčių sala

        Comment


          #24
          1. Smulkesnis vietovės žemėlapis
          Elektrinę numatoma statyti ties Valeikūnais



          2. Lietuviška Gervėčių sala
          Lietuviškai užrašyti tik 16 kaimų, kuriuose gyvena lietuviai, pavadinimai

          Žemėlapiai iš: www.vlasenko.net

          Apylinkėse apsigyvens daug statybininkų bei specialistų ir pasikeis demografinė sudėtis.
          Jei energetikų miestelis bus statomas netoliese, tos lietuviškos salos greit nebeliks.

          Comment


            #25
            Vadovaujantis sąmokslo teorija, baltarusiai tokiu būdu megins sunaikinti Vilnijos gyventojus, atkraustyti baltarusius/rusus ir galų gale atgauti Vilnių kaip Didžiosios Litvos sostinę

            Comment


              #26
              Negąsdinkit tokiom baisybėm, jau baisu darosi.

              Comment


                #27
                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                Vadovaujantis sąmokslo teorija, baltarusiai tokiu būdu megins sunaikinti Vilnijos gyventojus, atkraustyti baltarusius/rusus ir galų gale atgauti Vilnių kaip Didžiosios Litvos sostinę
                Pagal tokią sąmoklo teoriją visų pirmą išnyktų ne tik Vilnius, bet didžioji dalis Baltarusijos su Minsku. Savižudžių sąmokslo teorija čia gaunasi.
                Flickr

                Comment


                  #28
                  Apvalus stalas vietiniame laikraštyje Астравецкая праўда // Astravieckaja praŭda

                  АСТРАВЕЦКАЯ АТАМНАЯ: ШТО ДЗЕНЬ НАСТУПНЫ НАМ РЫХТУЕ?
                  Astravo atominė elektrinė - ką mums ruošia kita diena?

                  Kelios įdomesnės mintys:

                  Аляксандр МАРОЗ, начальнік раённай інспекцыі па падатках і зборах:
                  —Калі ўзяць тыя ж Германію, Англію і іншыя краіны, дзе развіваецца ядзерная энергетыка, то там за права будаўніцтва АЭС у сваім рэгіёне людзі змагаюцца прыкладна так, як Расія за права прыняць зімовую Алімпіяду ў Сочы. Прычым не толькі адміністрацыя, а кожны жыхар. Яны арганізоўваюць пікеты, выходзяць на вуліцы з плакатамі, пішуць адозвы з просьбамі: пабудуйце АЭС у нас! Бо ўсе разумеюць, што будаўніцтва такога буйнога аб’екта – гэта новыя працоўныя месцы, развіццё інфраструктуры, павышэнне ўзроўню жыцця, паступленні ў бюджэт і іншыя перавагі, якія сёння нам нават цяжка ўявіць. Таму, калі б месцам будаўніцтва першай беларускай АЭС быў абраны Астравецкі раён, то гэта было б вялікай удачай для нас усіх.
                  Aliaksandr Maroz, rajono mokesčių ir rinkliavų inspekcijos viršininkas:
                  - Imkime, pavyzdžiui, Vokietiją, Angliją ar kitus kraštus, kur yra vystoma atominė energetika - ten už teisę statyti atominę elektrinę savo regione žmonės kovoja taip, kaip Rusija už teisę rengti olimpiadą Sočyje. Ir ne tik administracija, o kiekvienas gyventojas. Jie organizuoja piketus, eina į gatves, rašo prašymus: statykite AE pas mus!
                  Nes visi supranta, kad tokio stambaus objekto statyba - tai naujos darbo vietos, gyvenimo lygio kilimas, įplaukos į biudžetą ir kiti teigiami dalykai, kuriuos šiandien net sunku nuspėti. Jei pirmosios Baltaruijos atominės elektrinės statybos vieta bus parinkta Astravo rajone, tai būtų didelė mūsų visų sėkmė


                  http://ostrovets.info/econ/econ1.html

                  Comment


                    #29
                    Apvalus stalas vietiniame laikraštyje Астравецкая праўда //Astravieckaja praŭda

                    АСТРАВЕЦКАЯ АТАМНАЯ: ШТО ДЗЕНЬ НАСТУПНЫ НАМ РЫХТУЕ?
                    Astravo atominė elektrinė - ką mums ruošia kita diena?

                    Kelios įdomesnės mintys:

                    Эдуард СВІРЫД, жыхар вёскі Міхалішкі :
                    —Як жыхар вёскі Міхалішкі, паблізу якой і вядзецца даследаванне магчымай пляцоўкі для будаўніцтва АЭС, магу сказаць, што адносіны мясцовага насельніцтва да гэтай падзеі ўмоўна можна падзяліць на дзве часткі: упэўнена-станоўчыя і асцярожныя. (...) Асабіста я адношуся да першай групы, і сённяшні “круглы стол” яшчэ больш пераканаў мяне.
                    (...)
                    Занепакоенасць у мясцовых жыхароў адна: ходзяць упартыя чуткі, што вёску, і не толькі нашу, але і Варняны, і Гервяты, не кажучы ўжо пра больш дробныя, у выпадку будаўніцтва АЭС будуць адсяляць.
                    Eduard Svyryd, Mykoliškių miestelio gyventojas:
                    - Aš kaip gyventojas Mykoliškių miestelio, prie kurio renkama galima AE vieta, galiu pasakyti, kad vietos gyventojus pagal nuotaikas galima padalinti į dvi dalis - vieni įsitikinę ir ryžtingi (pozityvūs), o kiti - atsargūs. (...) Aš priklausau pirmai grupei ir šios dienos "apvalus stalas dar labiau mane įtikino.
                    (...)
                    Vietiniai gyventojai nerimauja: sklinda gandai, kad iškeldins ne tik mūsų kaimą, bet ir Varnionis, ir Gervėčius, nekalbant jau apie mažesnius kaimelius, jei bus statoma AE.



                    Уладзімір ПЕТРУШКЕВІЧ, інжынер дырэкцыі будаўніцтва атамнай электрастанцыі :

                    —Выбар пляцоўкі для будучай АЭС і наступнае яе будаўніцтва рэгламентуецца шэрагам нарматыўных дакументаў (...).
                    Як я разумею, мясцовых жыхароў найбольш хвалююць межы санітарна-ахоўнай зоны, у якой забараняецца пражыванне людзей і гаспадарчая дзейнасць. Для сучасных АЭС яна ў адпаведнасці з праектам станцыі ўстанаўліваецца ў радыусе 1,5-2 кіламетра, што, па сутнасці, супадае з тэрыторыяй станцыі.

                    А далей пачынаецца 30-кіламетровая зона назірання. Дзе ідзе нармальная жыццядзейнасць(...).

                    Дарэчы, што тычыцца грыбоў і ягад, то іх у такой зоне збіраць куды больш бяспечна, з упэўненасцю, што тут усё праверана. (...) Я жыву ў пасёлку Сосны пад Мінскам, дзе на працягу пяці гадоў, з 1985 па 1990, дзейнічала АЭС. (...) І мы заўсёды збіралі грыбы ў бліжэйшым лесе, ведаючы, што тут яны гарантавана чыстыя.
                    Uladzimir Pietruškievič, AE statybos direkcijos inžinierius:
                    - Vietos būsimai atominei jėgainei parinkimą reglamentuoja eilė dokumentų: (...)
                    Kaip aš suprantu, vietos gyventojus labiausia jaudina sanitarinės apsauginės zonos ribos. Šioje zonoje draudžiama gyventi ir uždrausta ūkinė veikla. Šiuolaikinėms jėgainėms ji nustatoma 1,5- 2 km spinduliu, kas iš esmės sutampa su elektrinės teritorija.
                    O toliau yra 30 km stebėjimo zona. Joje vyksta normalus gyvenimas
                    (...)
                    Beja, kas liečia grybus ir uogas, tai juos tokioje zonoje rinkti kur kas saugiau, nes čia viskas patikrinta. Aš pats gyvenu gyvenvietėje Sosny prie Minsko, kur 5 metus veikė atominė elektrinė. ir mes visada rinkome grybus kaimyniniame miške, žinodami, kad čia yra garantuotai saugu


                    http://ostrovets.info/econ/econ1.html

                    Comment


                      #30
                      Va čia tai šakės. Tai koks mums dabar tikslas uždarinėti Ignalinos atominę, kai Baltarusija stato mūsų pašonėje, Rusija Kaliningrade irgi kažką planuoja? Neverta ir mums uždarinėti to ką turime, ir paskuj gal net pirkti elektrą iš Baltarusijos ar Rusijos, tuo dar labiau didinant mūsų energetinę priklausomybę. Kur žadėtasis elektros tiltas į Lenkiją? Galiausiai gaunasi taip: neturim savo atominės, mokam brangiau už elektrą ar perkam ją iš Baltarusijos, o saugumas ne ką didesnis ar net mažesnis Ignalinos atominė turi veikti toliau. O statyti prie Neries jiems labai patogu: kur gi daugiau plauks vanduo su padidėjusia radiacija, jei ne į nekenčiamus Vakarus, į Lietuvą, ir tiesiai pro Vilnių...

                      Reikia daryti viską kas įmanoma, kad ta atominė nebūtų ten pastatyta. Tik va klausimas, ką galima padaryti... Ir kaip jau sakiau, Ignalinos atominę palikti veikti.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        #31
                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Ignalinos AE nėra tokia saugi, tik gal dabar nelaikas ją uždaryti dėl ekonominių aplinkybių, bet iš esmės anksčiau ar vėliau būtų tekę ją uždaryti.
                        Esmė ne tame. Baltarusiškos elektrinės tipas ir saugumas iš viso nežinomas, nesvarstomas ir nebandomas svarstyti. Tuo tarpu ES padarė Ignalinos AES uždarymą "gyvybės ar mirties" klausimu. kaip visiškas kopntrastas, stebina stoiška ES pareigūnų ramybė niekaip nereaguojant nei į Rusijos, nei Baltarusijos pasiruošimus statyti abejotino saugumo elektrines ES pašonėje (Kaliningrado atveju - vos ne jos centre).

                        Comment


                          #32
                          Kilo man naujų minčių ir klausimų. Ar techniškai įmanoma pradėti naujos IAE statybas nestabdant dar veikiančio antrojo reaktoriaus? Jeigu kartais taip, tai ar nebūtų galima pratęsti jo veikimą iki naujos AE paleidimo? Kitas dalykas. Kažkaip keista, kad Rusija KS ir Baltarusija Astrave savo pajėgomis AE pastatys greičiau nei LT už ES lėšas. Bet jeigu pirmoji šiame trejete suspėja LT, tada nematau tikslo rusams ir gudams išvis kažką pradėti, nebent iš propagandinių-politinių paskatų. Ar verta kelti klausimą, kam jiems reikia tų AE? Aišku, kai LT bus energijos badas, naujosios AE tieks elektrą ne tik šalims-gamintojoms, bet ir eksportui į Lietuvą. Kas žino, gal naujųjų energijos tiltų dėka Kaliningrade ir Astrave pagaminta elektra pasieks Lenkiją bei Švediją. Manau, jei turime vilčių palaidoti AE KS ir Astrave dar projektų stadijoje, turim staigiai paskubinti savosios naujosios IAE statybas. Kol kas planuojama ją paleisti iki 2015m., bet dabar, atsiradus potencialiems konkurentams, norisi išgirsti ir 2014m. ar net dar ankstesnę datą.
                          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                          Comment


                            #33
                            Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                            Manau, jei turime vilčių palaidoti AE KS ir Astrave dar projektų stadijoje, turim staigiai paskubinti savosios naujosios IAE statybas. Kol kas planuojama ją paleisti iki 2015m., bet dabar, atsiradus potencialiems konkurentams, norisi išgirsti ir 2014m. ar net dar ankstesnę datą.
                            Bent jau dėl baltarusių vilčių, kad bus atidėta statyba, nėra. Jie jau ruošia statybos aikštelę ir tuoj skelbs tenderį. Šiaip ar kitaip, diktatūra turi daug daugiau laisvės priimant sprendimus ir skiriant lėšas, nei mūsų demokratija.

                            Comment


                              #34
                              7 pranešimai perkelti ir 3 nukopijuoti į temą
                              Visagino atominė elektrinė ir susiję projektai

                              Kaip rodo įvykiai, anam mūsų projektui labiau nei norėtųsi didelį poveikį darys ne tik mūsų neveikimas, bet ir kaimynų veiksmai

                              Comment


                                #35
                                "Valstiečių laikraštis" 2008-12-24

                                Manvydas Vitkūnas
                                Būtinybė ar kaimynų kerštas?
                                Baltarusija planuoja statyti atominę elektrinę 16 km nuo Lietuvos sienos ir 55 km nuo Vilniaus.
                                (...)
                                Baltarusių planai dvelkia gigantomanija. Spėjama, kad dėl jėgainės statybos Astravo rajono gyventojų skaičius išaugs net iki 55–60 tūkst. žmonių (dabar rajone gyvena 27 tūkst. žmonių). Anot aukšto Baltarusijos ekonomikos ministerijos pareigūno Romano Širmos, planuojama naujų kelių, geležinkelių, aukštos įtampos elektros perdavimo linijų, energetikų gyvenvietės, mokyklų ir vaikų darželių statyba.
                                Tuo tarpu grupė Astravo rajono gyventojų, išplatinusių atvirą laišką prezidentui A.Lukašenkai, šalies vyriausybei bei tarptautinėms organizacijoms, toli gražu netrykšta džiaugsmu.
                                (...)
                                Baltarusijos jėgos struktūros yra gerai pasirengusios tramdyti bet kokius opozicijos protestus prieš jėgainės statybą.
                                (...)
                                http://www.valstietis.lt/Rubrikos/Pa...aimynu-kerstas

                                Comment


                                  #36
                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                  Esmė ne tame. Baltarusiškos elektrinės tipas ir saugumas iš viso nežinomas, nesvarstomas ir nebandomas svarstyti. Tuo tarpu ES padarė Ignalinos AES uždarymą "gyvybės ar mirties" klausimu. kaip visiškas kopntrastas, stebina stoiška ES pareigūnų ramybė niekaip nereaguojant nei į Rusijos, nei Baltarusijos pasiruošimus statyti abejotino saugumo elektrines ES pašonėje (Kaliningrado atveju - vos ne jos centre).
                                  Gal bus visiškai saugi, statoma pagal naujas technologijas, dėl to ir nėra kalbų? Kodėl AE turėtų būtų bloga vien dėl to, kad statoma Baltarusijoje?
                                  Flickr

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                    Gal bus visiškai saugi, statoma pagal naujas technologijas, dėl to ir nėra kalbų? Kodėl AE turėtų būtų bloga vien dėl to, kad statoma Baltarusijoje?
                                    GAL yra geras dalykas, tik mūsuose yra daroma kiek kitaip - be aiškios vizijos ir vos ne reaktoriaus tipo, gamintojo pavadinimo net nerenkama vieta, neskiriamas finansavimas, diskutuojama, ar iš vis ir kam to reikia. Situaciją su LEO galima įvertinti vienareikšmiškai - bet kokia kaina surasti pretekstų tam, kad nepradėti statybų, kol nebus užtikrinti pelnai vienam iš LEO savininkų.
                                    Juk pas mus IKI ŠIOL neaišku kur tiksliai, kokio galingumo bus statoma, jei iš viso bus, jau nekalbu apie techninius reikalavimus.
                                    Pas baltarusius jau tokių klausimų nekyla. Netrukus įvyks tenderis, bus pasirašyta sutartis, ir pradėta statyti.
                                    Paskutinis taisė Sula; 2008.12.29, 15:13.

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                      GAL yra geras dalykas, tik mūsuose yra daroma kiek kitaip - be aiškios vizijos ir vos ne reaktoriaus tipo, gamintojo pavadinimo net nerenkama vieta, neskiriamas finansavimas, diskutuojama, ar iš vis ir kam to reikia. Situaciją su LEO galima įvertinti vienareikšmiškai - bet kokia kaina surasti pretekstų tam, kad nepradėti statybų, kol nebus užtikrinti pelnai vienam iš LEO savininkų.
                                      Juk pas mus IKI ŠIOL neaišku kur tiksliai, kokio galingumo bus statoma, jei iš viso bus, jau nekalbu apie techninius reikalavimus.
                                      Pas baltarusius jau tokių klausimų nekyla. Netrukus įvyks tenderis, bus pasirašyta sutartis, ir pradėta statyti.
                                      Sakau gal, nes nežinau ir nesidomėjau Baltarusijos AE iš techninės pusės, ir šiaip ne specialistas fizikos esu. O jie man yra gerai išaiškinę, kodėl mūsų AE nėra saugi ir turėtų būti uždaryta. Reiktų ir dėl šios Baltarusijos elektrinės išgirsti specialistų komentarų, negu dar nėra parenktas techninis projektas arba viskas užslapinta?
                                      Flickr

                                      Comment


                                        #39
                                        Nieko keisto jei ir užslaptinta. Juk ta šalis demokratija ir viešumu nepasižymi.
                                        Snowflakes will attack U <3

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                          Nieko keisto jei ir užslaptinta. Juk ta šalis demokratija ir viešumu nepasižymi.
                                          O ar pas mus labai skaidriai LEO sukurtas ir ar nesibaigs AE statyba dar viena grandiozine afera? Taip kad Baltaruisijos (ne)demokratija cia ne prie ko...

                                          Kazin ar dar yra parengtas projektas? Reaktorius bus rusiskas - o koks gi kitoks? Reikia ieskoti informacijos apie naujausius rusiskus reaktorius.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X