Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Logistika Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Kaunas grumsis dėl logistikos centro

    Rūta STANKEVIČIŪTĖ

    Susisiekimo ministerijai pareiškus, kad tinkamiausia vieta Kauno viešajam logistikos centrui (VLC) yra Marijampolės apskrityje, laikinosios sostinės vadovai neketina pasiduoti.

    Gegužės viduryje vyksiančiame Vyriausybės strateginio planavimo komiteto posėdyje miesto vadovai ketina įrodyti, kad šis strateginis objektas turi atsirasti Karmėlavoje.

    „Susisiekimo ministerija mums įteikė daug kurpaičių, kurias turime sunešioti. Vargu ar įmanoma atlikti visus skaičiavimus“, – apie klausimus, į kuriuos Kauno valdžia turi atsakyti iki Vyriausybės strateginio planavimo komiteto posėdžio, kalbėjo Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis. Jam pritarė dauguma vakar popietę į Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmus pasitarti dėl Kauno VLC susirinkusių miesto valdžios atstovų.

    Kauno apskrities viršininkas Romualdas Morkevičius mano, kad Kaunui keliami pernelyg dideli reikalavimai. Vilniaus ir Klaipėdos logistikos centrai kuriami šiltnamio sąlygomis.

    Darbo grupės Kauno strateginiams planams rengti vadovas Gediminas Petrauskas įsitikinęs, kad Susisiekimo ministerijos siūlymo Kauno VLC statyti toliau nuo laikinosios sostinės miesto valdžia kol kas neturėtų sureikšminti.

    „Susikaupkime, užmirškime ambicijas ir vieningai susitelkime darbui. Mes turime laimėti, neleisti užmėtyti mūsų tolimais metimais“, – sporto terminais kolegas drąsino G.Petrauskas.

    Praėjusią savaitę Susisiekimo ministerija pranešė ketinanti teikti siūlymą Vyriausybei Kauno VLC statyti kitoje vietoje, negu tikėjosi laikinosios sostinės vadovai. Vyriausybės strateginio planavimo komiteto posėdyje bus svarstoma galimybė statyti centrą ties europinės vėžės „Rail Baltica“, plačiosios vėžės geležinkelio ir tarptautinės automagistralės „Via Baltica“ sankirta – tarp Marijampolės ir Kazlų Rūdos.

    Teigta, kad VLC steigiant Karmėlavoje, kaip siūlo Kauno miesto ir Kauno apskrities vadovai, išlaidos šiam objektui vien dėl žemės išpirkimo padidėtų šimtais milijonų litų.

    Vienintelis Kaunas iki šiol nenusprendė dėl logistikos centro vietos, Vilniuje ir Klaipėdoje jos yra parinktos.

    http://www.kaunodiena.lt/lt/?id=6&aid=57119

    Comment


      #62
      Vietoj priemiesčių miškų - logistikos centrai

      http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=16784496
      gera gyventi gerai

      Comment


        #63
        Parašė Kema Rodyti pranešimą
        Vietoj priemiesčių miškų - logistikos centrai

        http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=16784496
        įdomu koks tiksliai tai sklypas būtų (tikslaiu teritorijos ribos). Ten tikrai didelis plotas yra krumynais ir retais medžiais apaugęs, bet šalia yra ir brandus pušynas.
        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

        Comment


          #65
          Susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius neabejoja, kad trečiasis Lietuvoje Viešasis logistikos centras turi būti Kaune, o ne kokioje nors Marijampolėje ar dar kur nors kitur.

          <...>

          - Marijampolėje tikrai to centro nebus. Logiškiau būtų jį rengti gal Šeštokuose, visai prie valstybės sienos. Bet mano pozicija nesikeičia: kaip ir buvo numatyta, Kaunas turės vieną iš trijų logistikos centrų", - antradienį sakė ministras.

          Tiesa, keblumų dėl jo vietos parinkimo kilo ne mums, greičiau Aplinkos ministerijai.
          Vilniaus logistikos centrui įrengti prireiks nemažų lėšų, nes ten teks išpirkti žemės sklypus iš privatininkų. Kadangi iš anksto buvo žinomi sostinės plėtros planai, tai privatininkai neketina savo turto pigiau parduoti, spaus maksimalią kainą.
          Tai Kauno VLC žemės kaina problema, o Vilniaus - ne?

          - Ar įrengiant Viešąjį logistikos centrą pakaunėje neprireiks brangiai išpirkinėti žemės, ar visas jam vietinės valdžios numatytas plotas yra valstybinis?

          - Kiek man žinoma, prie Karmėlavos siūlomas 300 hektarų dydžio miško plotas yra valstybinis.
          Taigi, visai ne kaina čia problema (ji gali ja tapti nesutikus Aplinkos ministerijai, bet tada galiotų pastraipa anksčiau iškeltas klausimas), o Aplinkos ministerijos verdiktas. Tačiau yra siūlomas sprendimas:
          Manau, ministerija sutiks, kad dėl Viešojo logistikos centro statybų iškirstų medžių praradimas, kaip siūlo kauniečiai, būtų kompensuotas pasodinant kitoje vietoje medžių dar daugiau nei iškirs.
          Delfi.lt.
          Paskutinis taisė ; 2008.05.13, 22:14.
          Įžvalgos.lt - FB - G+

          Comment


            #66
            A.Butkevičius: viešasis logistikos centras turi būti Kaune
            Susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius neabejoja, kad trečiasis Lietuvoje Viešasis logistikos centras turi būti Kaune, o ne kokioje nors Marijampolėje ar dar kur nors kitur. Tačiau kalbėdamasis su ELTA ministras negalėjo patvirtinti, kad jis atsiras būtent Karmėlavoje - tai priklauso ir nuo to, iš kurios pusės prie Kauno priartės europinė geležinkelio vėžė.
            http://www.delfi.lt/news/economy/aut...hp?id=17014823
            www.donatas-mazeika.lt

            Comment


              #67
              smagu girdėti tokią ministro poziciją, visgi dar liko protingų žmonių valdžioje

              Comment


                #68
                Dėl logistikos centro – optimistiniai signalai

                Vyriausybės strateginio planavimo komiteto posėdyje buvo tariamasi, kur turėtų būti įrengiamas Viešasis logistikos centras (VLC).

                Posėdyje dalyvavęs Kauno apskrities viršininkas Romualdas Morkevičius teigė, kad posėdžio rezultatai leidžia tikėtis sėkmės.

                „Komitetas iš esmės pritarė, kad Vyriausybei bus pateikiamas siūlymas dėl nacionalinio objekto statuso suteikimo šiam objektui. Tačiau dar nežinia, kurioje vietoje bus VLC.

                Kauno regiono pozicija aiški - logistikos centras turi iškilti šiauriau Kauno oro uosto. Susisiekimo ministerija mano, kad geresnė vieta būtų piečiau Kauno. Dabar turime per savaitę parengti medžiagą ir pagrįsti savo pasirinkimą", - sakė R.Morkevičius.

                Jis pažymėjo, kad VLC steigimas kitose vietose prieštarautų Lietuvos Bendrojo plano sprendiniams.

                Kitiems du VLC, kurie bus statomi Vilniuje ir Klaipėdoje, jau anksčiau buvo suteikti nacionalinio objekto statusai.

                kaunodiena.lt

                Comment


                  #69
                  "Lietuvos geležinkeliai" ir Klaipėdos uostas steigs viešuosius logistikos centrus



                  Trimis planuojamais viešaisiais logistikos centrais rūpinsis "Lietuvos geležinkeliai", kurie bus atsakingi už centrus Vilniuje ir Kaune, bei Klaipėdos jūrų uostas, kuris įsteigs viešąjį logistikos centrą uostamiestyje, pranešė Susisiekimo ministerija. Valstybė užtikrins viešųjų logistikos centrų infrastruktūros sukūrimą ir jos valdyme turės lemiamą balsą. Privatus kapitalas turės įsirengti sandėlius ir kitus savo veiklai reikiamus objektus.


                  Vilniaus ir Klaipėdos logistikos centrams yra numatytos teritorijos, jie pripažinti valstybei svarbiais ekonominiais projektais, o Kauno viešosios logistikos centrą numatoma steigti "Via Baltica", "Rail Baltica" ir plačiosios geležinkelio vėžės susikirtimo vietoje. Centrų statybos darbus numatoma pradėti 2012-2013 metais.

                  www.kelias.net
                  Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                  Comment


                    #70
                    Kauno logistikos centrui - žalia šviesa

                    Vyriausybė priėmė Kaunui palankų sprendimą - Kauno viešasis logistikos centras (VLC) bus statomas tuo pačiu metu kaip ir analogiškas objektas Vilniuje.



                    Trečiadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje patvirtintas priemonių planas, kuriame numatyta parengti Kauno VLC techninę dokumentaciją iki 2012 m. pirmojo ketvirčio, o šio strateginio objekto statybos darbai bus pradėti tų pačių metų antrąjį ketvirtį.

                    Vadinasi, Kauno VLC infrastruktūros statybos darbai bus pradėti vienu metu kaip ir Vilniaus VLC. Klaipėdos VLC bus pradėtas statyti kiek anksčiau.

                    Dėl tokių priemonių plano pakeitimų su Vyriausybės atstovais neformaliai antradienį susitarė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė.

                    „Neformalaus susitikimo metu buvo įsiklausyta į mūsų argumentus, Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis geranoriškai sutiko įtraukti į priemonių planą ir Kauno VLC statybų datą“, - pasiekimu džiaugėsi O.Balžekienė.

                    Antradienį „Kauno diena“ rašė, kad jeigu Kauno vadovams nebūtų pavykę pasiekti priemonių plano pakeitimų, Kauno VLC projektas būtų įšaldytas neribotam laikui. Prieš strateginio objekto klausimo būtų grįžta tik 2010 m. paskutinį ketvirtį.

                    A.Kupčinsko nuomone, jeigu būtų patvirtintas pirmasis priemonių plano variantas - miestui būtų padaryta didelė žala. Svarbiausia, kad VLC statybos būtų nukeltos tolesniam laikui tik dėl formalių kliūčių.

                    „Aukščiausių pareigūnų palaikymą turėjome, bet dokumentą rengė seni kadrai, kurie nežinojo naujųjų vadovų pozicijos“, - aiškino Kauno meras.

                    Kauno VLC vieta pastarąjį kartą buvo svarstyta 2008 m. lapkritį vykusiame Vyriausybės strateginiame posėdyje. Tuomet visi centro statyboms Karmėlavoje pritarė, išskyrus tuometinį Aplinkos ministrą Artūrą Paulauską. Vėliau, po vizito potencialioje Kauno VLC vietoje, ministras nuomonę pakeitė.

                    http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...-sviesa-202388

                    Comment


                      #71
                      Taip ir neaišku kur tas logistikos centras stovės?

                      Comment


                        #72
                        Kad lik oro uosto vaziuojant jau statosi daug visokiu angaru... o ten ne logistikos centras???
                        Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                        Comment


                          #73
                          Parašė kaskas Rodyti pranešimą
                          Kad lik oro uosto vaziuojant jau statosi daug visokiu angaru... o ten ne logistikos centras???
                          Galbūt kalbi apie LEZ'o logistikos centrus. VLC yra atskiras atvejis.

                          Parašė NAVY Rodyti pranešimą
                          Taip ir neaišku kur tas logistikos centras stovės?
                          <...> visi centro statyboms Karmėlavoje pritarė, išskyrus tuometinį Aplinkos ministrą Artūrą Paulauską. Vėliau, po vizito potencialioje Kauno VLC vietoje, ministras nuomonę pakeitė.
                          Kaip suprantu iš pranešimo, formalaus nutarimo dar nėra, bet neturėtų kilti kliūčių patvirtinti straipsnyje nurodytą vietą.

                          Beje, kalbant apie Kauno VLC, įdomios informacijos rasite šioje prezentacijoje.
                          Paskutinis taisė ; 2009.02.25, 22:26.
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                          Comment


                            #74
                            O kuom jie skiriasi? dabar nesusigaudau, pasirodo yra du dalykai....
                            Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

                            Comment


                              #75
                              Lietuvą ir Pietų Korėją gali suartinti logistikos centrai

                              http://www.transp.lt/Default.aspx?El...ArticleID=5658

                              Comment


                                #77
                                Logistikos centras - tik po galimybių studijos
                                2009 m. Rugpjūčio 28 d.

                                Po kokio dešimtmečio gal ir pastatys..
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  #78
                                  Žemę logistikos centrui teks išpirkti
                                  2009 m. Rugsėjo 03 d.

                                  Kada pagaliau bus kapojamos galvos?

                                  Viešasis logistikos centras pakibo ore
                                  Paskutinis taisė Eimantas; 2009.09.04, 08:47.
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    #79
                                    Parašė NAVY Rodyti pranešimą
                                    Taip ir neaišku kur tas logistikos centras stovės?

                                    Ziurek realistiskai. Tie ,kurie uzsiima kontrabanda ir dokumentu klastojimu(girteka) jau senai turi savo logistikos centrus. s kitiems tie logistikos centrai aplamai nereikalingi.

                                    Comment

                                    Working...
                                    X