Parašė gerietis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Atsinaujinantys energijos šaltiniai Lietuvoje
Collapse
X
-
Jup visos didelio formato LFP plytos yra bent C/2, niekas šiuo metu negamina specialiai lėtesnio krovimo celių, nes paklausos nėra ir skirtumai minimalistiniai.
Kaip minėjo ^ inverteriai pigūs, pvz Tesla ~70k prašo už papildomą 1MW https://www.tesla.com/megapack/design (US versiją pasirinkt, jei nerodys kainų).
Comment
-
Didelis pasipiktinimas apie gaminančių "apiplėšimą" kai už perteklinę po 2 metų moka po 1 ar kiek daugiau cnt
https://www.15min.lt/verslas/komenta...as-662-2659964
Perskaičius straipsnį tai ir to gaminančio ir "žalio" eksperto yra kliedesiai.
Perteklius būna tada kai visi max gamina ir biržos kaina net neigiama, o naudoja ir tada kai pvz sausį, vasarį yra gamybos deficitas ir kaina aukšta.
Pereik ant net-billing ir bus viskas konkretu ir sąžininga.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 6 patinka
Comment
-
Iš principo esu nuomonės, jog visa šita schema turi padėti buitiniams vartotojams "apsidrausti" savo pačių suvartojamos energijos riziką (priedo prie to, jog buitinių vartotojų lėšomis skatinamas AEI gamybinių pajėgumų augimas). Todėl pagal šią schemą, bent jau mano toks lūkestis būtų, vartotojai turėtų pasistatyti ar įsigyti nutolusius pajėgumus tokius, kurie +- atstotų jų vartojimą (įskaičiavus ESO/tiekėjams atiduodamus 30-40% už """pasaugojimą"""). Atitinkamai, neturėtų būti jokių lūkesčių užsidirbti reikšmingo pelno.
Pernai metais kovo gale kai baigė galioti mano ankstesnio laikotarpio """saugomos""" kWh, gavau gal ten 3-4 Eur - ir man giliai nusišvilpt (nors realiai kilovatvalandžių išraiška, tie 3-4 Eur būtų atstoję ~1 mėn. suvartojimą). Ne pasipinigavimui pirkau tai, ką pirkau. Ir todėl visiškai negaila tų, kurie bliauna dėl mažų išmokų pasibaigus """saugojimo""" laikotarpiui.
- 5 patinka
Comment
-
Aš tai vieno nesuprantu - kodėl kaupimo laikotarpis baigiasi būtent balandžio 1 d.? Aš 2024 metais išnaudojau sukauptą elektrą dar sausio mėnesį, šiemet sukaupto pakako iki vasario vidurio. Abiem atvejais kovo mėnesiais elektros prigamino daugiau, nei man tą mėnesį reikia ir tada likutį tipo "supirko".
Tai 2028 metais man vėl to kovo mėnesį "supirkto" likučio pritrūks. Kovas yra pirmas saulėtesnis metų mėnuo, pagal kokią logiką atskaitinis laikotarpis jį apima?
Comment
-
Visokių kovo mėnesių būna. Nunulintų kovo 1, kai kuriais metais liaudis skųstųsi, kad dar turėjo prikauptų kilovatų ir dingo atsargos.Parašė Nitro Rodyti pranešimąAš tai vieno nesuprantu - kodėl kaupimo laikotarpis baigiasi būtent balandžio 1 d.? Aš 2024 metais išnaudojau sukauptą elektrą dar sausio mėnesį, šiemet sukaupto pakako iki vasario vidurio. Abiem atvejais kovo mėnesiais elektros prigamino daugiau, nei man tą mėnesį reikia ir tada likutį tipo "supirko".
Tai 2028 metais man vėl to kovo mėnesį "supirkto" likučio pritrūks. Kovas yra pirmas saulėtesnis metų mėnuo, pagal kokią logiką atskaitinis laikotarpis jį apima?
- 1 patinka
Comment
-
Kovo mėnesių gal ir būna visokių, bet visus juos vienija tai, kad saulės elektrinės energijos prigamina kur kas daugiau, nei per prieš tai buvusius visokius vasario mėnesius
Max ką man prigamino elektrinė 2023-2026 metų vasario mėnesiais - 50 proc. mėnesio poreikio. Tuo tarpu 2023-2026 metų kovo mėnesiais visada prigamino virš mėnesio poreikio, mažiausiai saulėtas buvo 2023 metų kovas, kuomet pagaminta ~100 proc. mėnesio poreikio.
Ankstesnių metų duomenų reikia giliai kapstyt, tai neminėsiu.
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Visokių kovo mėnesių būna. Nunulintų kovo 1, kai kuriais metais liaudis skųstųsi, kad dar turėjo prikauptų kilovatų ir dingo atsargos.
Comment
-
Prigamintų kam nors kokį kovą mažiau nei 100%, verktų, kad su nunulintais kilovatais dar būtų pratempę iki balandžio. Visada kažkas liks nuskriaustas su skirtingo dydžio elektrinėm ir skirtingais naudojimo padengimais. Bet kokiu atveju, esama tvarka daug geriau nei nunulinimas sausio 1 kaip berods kažkada buvo.Parašė Nitro Rodyti pranešimąKovo mėnesių gal ir būna visokių, bet visus juos vienija tai, kad saulės elektrinės energijos prigamina kur kas daugiau, nei per prieš tai buvusius visokius vasario mėnesius
Max ką man prigamino elektrinė 2023-2026 metų vasario mėnesiais - 50 proc. mėnesio poreikio. Tuo tarpu 2023-2026 metų kovo mėnesiais visada prigamino virš mėnesio poreikio, mažiausiai saulėtas buvo 2023 metų kovas, kuomet pagaminta ~100 proc. mėnesio poreikio.
- 4 patinka
Comment
-
Tie cypia ne dėl kovo likučio, bet dėl per 2 metus sukaupto kiekio bendrai. Nelogiška būtų tempti N metų, todėl logiškas sprendimas apnulinti kas 2 metus. Manau sąžininga.Parašė Nitro Rodyti pranešimąKovo mėnesių gal ir būna visokių, bet visus juos vienija tai, kad saulės elektrinės energijos prigamina kur kas daugiau, nei per prieš tai buvusius visokius vasario mėnesius
Jei prigamini perteklinės elektros tai už gautą pajamas susimokėk ir GPM
Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 1 patinka
Comment
-
Na mano klausimas apie tokio sprendimo logiką. Prie ko čia verkimas? Mano elektrinė visiškai atitinka mano poreikius - metinis suvartojimas praktiskai 1:1 atitinka gamybą. Bet vien dėl to, kad "nulinasi" ne kovo 1, o kovo 31, turiu kas antrus metus vasarį pirkt elektrąParašė mantasm Rodyti pranešimą
Prigamintų kam nors kokį kovą mažiau nei 100%, verktų, kad su nunulintais kilovatais dar būtų pratempę iki balandžio. Visada kažkas liks nuskriaustas su skirtingo dydžio elektrinėm ir skirtingais naudojimo padengimais. Bet kokiu atveju, esama tvarka daug geriau nei nunulinimas sausio 1 kaip berods kažkada buvo.
Comment
-
Prie pokalbių tono FB saulelių grupėse.Parašė Nitro Rodyti pranešimą
Na mano klausimas apie tokio sprendimo logiką. Prie ko čia verkimas?
Comment
-
Kiek mačiau ten labiausiai verkiama dėl mažos supirkimo kainos - chebra tūkstančius kwh prikaupia. Kažin ar labai jiems bus skirtumas, kada tuos tūkstančius anuliuoja.Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Prie pokalbių tono FB saulelių grupėse.
Comment
-
Vasarį mažiau naudok elektros, kame problemos?Parašė Nitro Rodyti pranešimą
Na mano klausimas apie tokio sprendimo logiką. Prie ko čia verkimas? Mano elektrinė visiškai atitinka mano poreikius - metinis suvartojimas praktiskai 1:1 atitinka gamybą. Bet vien dėl to, kad "nulinasi" ne kovo 1, o kovo 31, turiu kas antrus metus vasarį pirkt elektrą
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
tegu kaip visi normalūs saulininkai nusiperka elektromobilį ir dykai važinėja...Parašė Nitro Rodyti pranešimą
Kiek mačiau ten labiausiai verkiama dėl mažos supirkimo kainos - chebra tūkstančius kwh prikaupia. Kažin ar labai jiems bus skirtumas, kada tuos tūkstančius anuliuoja.
Comment
-
Kiek mačiau verkia ir dėl nunulinimo datos, ir dėl supirkimo kainos.Parašė Nitro Rodyti pranešimą
Kiek mačiau ten labiausiai verkiama dėl mažos supirkimo kainos - chebra tūkstančius kwh prikaupia. Kažin ar labai jiems bus skirtumas, kada tuos tūkstančius anuliuoja.
Comment
-
Ar aš kažkur minėjau, kad yra kažkokių problemų?Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Vasarį mažiau naudok elektros, kame problemos?
Comment
-
Mielai, bet nauji kainuoja brangiai, o naudoti, tai tik i srota.Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
tegu kaip visi normalūs saulininkai nusiperka elektromobilį ir dykai važinėja...
Comment
-
0,012€/kwh tikrai nera adekvati kaina ismokejimui pas Igniti, nes elektrine ant stogo gamina ne tik piko valandomis, o ir ryte ir vakare.Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Kiek mačiau verkia ir dėl nunulinimo datos, ir dėl supirkimo kainos.
Comment
-
Šita problema išnyks permetus gaminančius vartotojus iš net net metering į net billing atsiskaitymą už pagamintą elektrą, tada galima bus nors ir 10 metų tuos sukauptus Eur laikyti nepanaudojus, niekas nebenusinulins.Parašė Nitro Rodyti pranešimą
Na mano klausimas apie tokio sprendimo logiką. Prie ko čia verkimas? Mano elektrinė visiškai atitinka mano poreikius - metinis suvartojimas praktiskai 1:1 atitinka gamybą. Bet vien dėl to, kad "nulinasi" ne kovo 1, o kovo 31, turiu kas antrus metus vasarį pirkt elektrą
- 2 patinka
Comment
-
Nereikia sutarčių kasmet persirašinėtParašė ojojoj Rodyti pranešimą
0,012€/kwh tikrai nera adekvati kaina ismokejimui pas Igniti, nes elektrine ant stogo gamina ne tik piko valandomis, o ir ryte ir vakare.
Iš manęs 1 kWh perka po 0,06235 Eur/kWh. Sutartis atrodo 2024 pradžioj pasirašyta.
Comment
Comment