Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Atsinaujinantys energijos šaltiniai Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Beveik dvigubai pigiau nei paprastai elektra šildytis.
    Čia reiktų tiesioginių tikslesnių skaičiavimų, o ne nuotrupų. Pvz. aš šiomis dienomis sudeginu apie 14 kbm dujų, tai pagal kainą grubiai tie patys 36 kWh.
    Bet, ko gero, siurblys efektyvesnis vidutinio vėsumo dienomis, kada jo efektyvumas aukštesnis.
    Skaičiau dar kitą komentarą FB, žmogus rašo, kad sutaupė brangiems siurbliams bei sistemoms, jų aptarnavimui, ir tiesiog šildosi el. šildymu. Tokiu oru, gal ir gerai.
    Paskutinis taisė Sula; Vakar, 10:12.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Čia reiktų tiesioginių tikslesnių skaičiavimų, o ne nuotrupų. Pvz. aš šiomis dienomis sudeginu apie 14 kbm dujų, tai pagal kainą grubiai tie patys 36 kWh.
      Bet, ko gero, siurblys efektyvesnis vidutinio vėsumo dienomis, kada jo efektyvumas aukštesnis.
      Skaičiau dar kitą komentarą FB, žmogus rašo, kad sutaupė brangiems siurbliams bei sistemoms, jų aptarnavimui, ir tiesiog šildosi el. šildymu. Tokiu oru, gal ir gerai.
      Tai jei nams koks A+ ir daugiau, bei yra saulės elektrinė, gal ir visai variantas.

Galiu parašyti savo skaičius, per 6 sezonus.

Šildymas: suvartota12 000 kwh, pagaminta šilumos 32 000 kwh.
      karštas vanduo: suvartota 13 000 kwh,pagaminta šilumos(?) 19 000 kwh.

Sutaupyta 26 000 kwh. kas eurais būtų kokie 5K. Tai šilumos siurblys, turbut kažkas apie 5,6 metus ir pradeda atsipirkinėti prieš tiesiog elektrinį katilą.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Reiktų nepamiršti, kad dujas jūs perkate brangiai, o šilumos siurblius dauguma naudoja turintys saulės elektrines ir tą elektrą šiuo metu vis dar naudoja nuo vasaros prigamintą.
        Flickr

Comment

Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

Būtent: "neprisiurbia" pakankamai šilumos. Ir iš esmės tiesiog darosi panašiai kaip elektrinis šildytuvas savo naudingumu. Praktiškai visi kurie turi patirties man sakė, kad prie -5 -8 jau reikia įjungti ir dujinį šildymą. Deja dujinio katilo atsisakyti nelabai mūsų sąlygomis išeina. O pvz. tai mane ir labiausiai trikdo: gal su malonumu galvočiau apie siurblį, bet jo vieta pas mane būtų ten kur dabar dujinis katilas yra. Bet jei visi man vienbalsiai sako, kad būtinai atsargai pasilik dujinį katilą, tai nelabai įsivaizduoju kur siurblį įmontuoti patogiai
          Mane šilumos siurblys vilioja dėl galimybės ruoštis šiltą vandenį šiltąją metų dalį. Kai galima dieną su saule užsišildyti. Bet kaip ir pas tamstą nėra vietos patogiai turėt viską vienu metu.

Žmona nori svetainėj buržuikės dėl grožio bei dienos X atveju. Galvoju tolimoj ateity gal pavyktų oras-vanduo ir dasišildyt buržuike per rimtus šalčius.

Comment

Reiktų nepamiršti, kad dujas jūs perkate brangiai, o šilumos siurblius dauguma naudoja turintys saulės elektrines ir tą elektrą šiuo metu vis dar naudoja nuo vasaros prigamintą.
            Taip pat reiktų nepamiršti, kad tik laiko klausimas kada tas „pasaugojimas“ pasibaigs. Būtų liūdna suinvestuot krūvą pinigų į šilumos siurblį, elektrinės plėtimą ir t.t. Ir po to likt žiemą su brangia elektra.

Comment

Aš pats turiu SE.
              Bet jau visai netolimoje perspektyvoje niekas neleis "kaupti" elektros.

P.S. žmonos tėviškė žmogus taip pat planavo, bet, kai žiemą per mėnesį suvaro iki 2000 kWh, tai nepareina ir su turima saulės elektrine. Dabar vėl prie malkų perėjo
              Tiesa ten, ko gero, pirmiau reikėjo investuoti į didelio namo energetinį efektyvumą.
              Paskutinis taisė Sula; Vakar, 11:30.

Comment

Beveik 100 mln. Eur investavę „Green Genius“ paleido didžiausią Baltijos šalyse saulės jėgainių parką https://www.vz.lt
                Atsinaujinančios energetikos bendrovė „Green Genius“ paskelbė Latvijos Jekabpilio regione įjungusi 120,8 megavatų (MW) galios saulės panelių parką – šiuo metu didžiausią Baltijos valstybėse. „Green Genius“, kurios dalininkas yra Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, į šį projektą investavo 96 mln. Eur.

Latvijoje, bet manyčiau nėra esminio skirtumo ar LT ar LV nes rinka visai bendra iš esmės.
                Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Working...
                X