Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Atsinaujinantys energijos šaltiniai Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kaip suprantu, vėjo jėgainių jūroje planas irgi dar gyvas.
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Parašė index Rodyti pranešimą
      Kaip suprantu, vėjo jėgainių jūroje planas irgi dar gyvas.
      Bet jis jau bus statomas greičiausiai po sinchronizacijos, o pajėgumų reikia dar iki.

      Comment


        Įžvelgia prekybos naudota mediena perspektyvą https://www.vz.lt/pramone/2021/03/16...na-perspektyva
        Tarptautinė biokuro birža „Baltpool“ pradėjo prekybą biokuru Baltijos, Lenkijos ir Skandinavijos šalių uostuose. Taip pat nuo kovo pradedama prekiauti naudotos medienos produktais. „Biokuro prekyba laivais vyksta kaip įprastai „Baltpool“ elektroninėje prekybos platformoje pagal standartizuotas prekybos taisykles. Tačiau dalyviai nuo šiol gali registruoti prekybos aikšteles uostuose ir pirkti bei parduoti biokurą laivais. Tai aktualu Lietuvos, kitų Baltijos šalių bei Lenkijos biokuro gamintojams ir Skandinavijos pirkėjams, kurie iš Baltijos šalių perka apie 30–50% biokuro, naudojamo savo šalyse“, –teigia Andrius Smaliukas, UAB „Baltpool“ generalinis direktorius. Naudotos medienos produktai - tai medienos skiedra iš senų baldų, medinės pakuotės, statybinės medienos ir kt. „Tokio produkto galimi tiekėjai yra įmonės, kurios apdirba naudotą medieną ir gali vykdyti naudotos medienos tvarkymą pagal nacionalinius teisės aktus. Kadangi „Baltpool“ yra tarptautinė biokuro birža, tai šio produkto pirkėjai ar pardavėjai gali būti biržos dalyviai ir iš užsienio šalių, kuriose birža veikia – Baltijos ir Skandinavijos šalių, Danijos bei Lenkijos“, – VŽ paaiškina A. Smaliukas. Anot jo, pradėjus prekybą biokuru iš naudotos medienos, sudaryta galimybė įvairių šalių įmonėms, energijos gamybai naudojančioms biokurą, biržos aukcionuose įsigyti pigesnę biokuro rūšį. O naudotos medienos pardavėjai nuo šiol turi papildomą pardavimo kanalą ir galimybę eksportuoti šį produktą į kitas šalis. Pirkti ir parduoti naudotos medienos biokurą biržoje gali visi biržos dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Danijos, Suomijos, Švedijos ir kitų šalių.
        „Jau kurį laiką rinkoje jautėme poreikį pradėti prekiauti biokuru iš naudotos medienos. Sulaukdavome ir pirkėjų, ir pardavėjų užklausų dėl tokios galimybės, ypač – iš Baltijos ir Skandinavijos šalių. Prekybos naudota mediena ir jos produktais rinka yra auganti ir šios prekybos apimtys yra gana didelės“, – pranešime spaudai cituojamas A. Smaliukas. Tikimasi, kad naudotos medienos produktų pirkėjais bus energijos gamintojai, kurių kuro katilai pritaikyti šiam biokurui, o pardavėjai – įmonės, užsiimančios statybinių ir pramoninių atliekų tvarkymu, turinčios reikiamus sertifikatus ir leidimus. Minimalus prekybos naudota mediena kiekis „Baltpool“ biržoje yra 70 MWh, t. y. apie 24 tonos.
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment


          Paveldosaugininkai naujus absurdo lygius pramušinėja.

          M. Nagevičiaus FB:
          Varnių regiono parko direkcija, derindama Telšių rajone planuojamo vėjų jėgainių parko Poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą, atsižvelgdama į tai, kad vėjo jėgainės matysis nuo Šatrijos kalno, nesutinka su vėjo bokštų, nuo Šatrijos kalno nutolusių mažiausiai 11 kilometrų, o daugiausiai - 16 kilometrų, statyba.

          16 kilometrų - čia jau turbūt Lietuvos rekordas, nors nenustebsiu, kad ir jis greitai bus viršytas, nes Lietuvos saugomų teritorijų tarnyba pastarąjį metą yra paskelbusi nerašytą karą vėjo energetikai

          Nes...na jiems negražu....cituoju "keičia neįkainuojamą tradicinį kaimišką agrarinį kraštovaizdį"

          Tos 12 jėgainių, kurias Šatrijos saugotojai ruošiasi uždrausti, Lietuvoje per metus pagamintų apie 200-250 GWh elektros. Tai gerokai daugiau, nei per metus suvartoja visi Telšių ir Kelmės rajonų elektros vartotojai kartu sudėjus. Tame tarpe tarp tų vartotojų ir Varnių regiono parko direkcijos administracinis pastatas.

          Taip mes patys savo rankomis ir atidarinėjame kelius Astravo elektrai tekėti į Lietuvą

          Aš visiškai sutinku, kad energetinė nepriklausomybė nėra vienintėlis dalykas, kuris mums visiems turi rūpėti. Bet na - reikia aiškių taisyklių - ribų, kur baigiasi saugomų teritorijų tarnybos teisė kažką uždrausti.


          https://www.facebook.com/martynas.na...18215532650115
          Flickr

          Comment


            vėjo jėgainės matysis nuo Šatrijos kalno
            Kažin, ar iš kosmoso jos matysis?

            Comment


              Aš sakyčiau turėtų uždrausti televizijos antenas ir elektros stulpus, juk jų nebuvo "prie Smetonos".
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                Siekiant išsaugoti "neįkainuojamą tradicinį kaimišką agrarinį kraštovaizdį" reikėtu gražinti baudžiavą.

                Comment


                  Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                  Siekiant išsaugoti "neįkainuojamą tradicinį kaimišką agrarinį kraštovaizdį" reikėtu gražinti baudžiavą.
                  Kas juokingiausia, kad pats Šatrijos kalnas yra dirbtinai supiltas inžinerinis statinys, ant kurio dar ir pilis buvo pastatyta ir savo laiku dar labiau "kaimišką agrarinį kraštovaizdį" sugadino nei tos vėjo jėgainės.
                  Flickr

                  Comment


                    Gal informacijos šaltinį pateiksit?

                    Jei inžinierinis statinys, tai matyt ir projektas yra?

                    Comment


                      Lietuvą pasiekė Telšiuose iškilsiančios galingiausios šalyje vėjo elektrinės
                      Klaipėdos uoste prisišvartavo laivas simboliniu pavadinimu „UHL Future“, į Lietuvą atplukdęs 13 įspūdingo dydžio vėjo elektrinių bokštų. Šios elektrinės bus galingiausios šalyje, o savo aukščiu prilygs maždaug dviejų futbolo stadionų ilgiui. Iki metų pabaigos jos iškils Telšių rajone šiuo metu statomame vėjo elektrinių parke, kuris per metus galės pagaminti tiek elektros energijos, kiek suvartoja 78 tūkst. šeimų. Anksčiau tokiam kiekiui elektros energijos pagaminti būtų reikėję pastatyti dvigubai daugiau vėjo elektrinių.

                      „Vėjo elektrinių parkas Telšių rajone – pirmasis statomas be valstybės subsidijų. Tikiu, kad mums – „E energija“ grupei – kartu su projekto partneriu „General Electric“ pavyks reikšmingai prisidėti prie šalies energetikos tikslų“, – sako Gediminas Uloza, „E energija“ grupės generalinis direktorius.

                      „General Electric“ pagamintų „Cypress“ vėjo elektrinių galia siekia 5,3 MW. Palyginimui: galingiausių šiuo metu Lietuvoje veikiančių jėgainių galia siekia 3 MW. Bokštų aukštis (be vėjo elektrinių menčių) yra 141 metras, o vėliau, sumontavus ir mentes, elektrinės aukštis aukščiausiame taške bus 220 metrų.

                      68,9 MW galios „E energija“ Telšių vėjo elektrinių parko statybos prasidėjo praėjusių metų liepos mėnesį, o pabaiga numatoma jau šių metų pabaigoje. Tuomet čia ir prasidės švarios elektros energijos gamyba. Vėjo elektrinių parkas per metus galės pagaminti apie 235 GWh elektros energijos – tiek, kiek jos suvartoja 78 tūkst. šeimų

                      Projekto savininkai: energetikos įmonių grupė „E energija“ ir pasaulinei energetikos rinkos lyderei „General Electric“ priklausanti bendrovė „GE Energy Financial Services“. Pagal 10 metų elektros energijos supirkimo sutartį, visą parke pagamintą elektros energiją supirks Estijos valstybės valdoma „Eesti energia“, tarptautinėje rinkoje veikianti „Enefit“ vardu.

                      Comment


                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Paveldosaugininkai naujus absurdo lygius pramušinėja.
                        Bus ir daugiau pasipriešinimo

                        https://www.facebook.com/watch/?v=440899067169117

                        GYVAS MIŠKAS
                        dega namas, užpilate žibalo, tada sakot, o ką reikėtų daryti kitaip? Jos nei žalios, nei tvarios, nei sprendžia problemos. Jas gaminti tas pats taršus kuras reikalingas, subsidijų kalnai, elektros kainos kosminės, gamyba brangi, utilizacija problematiška, gyventojų psichika ir sveikata krinka, mala paukščius, bjauroja kraštovaizdį, infrastruktūra ima plotą ir t.t. . Tad net kalbėti apie jas beprasmiška. Reikia grįžti į išeitinį tašką, atmetus jas kaip sprendimo variantą. Blogiausia kai problemą gesini pakaitalu ir iš esmės jos nesprendi, o tik maskuoji. Spręsti tai reikės, o kiek laiko, lėšų bus iššvaistyta.
                        Po to kai įsigilinate daugiau - JOS NĖRA ŽALIAS SPRENDIMAS, TAI PINIGŲ ĮSISAVINIMO IR ŽMONIŲ IŠMELŽIMO SCHEMA! Įrankis kovoje dėl politinės ir energetinių resursų kontrolės.

                        Comment


                          Nelabai pas mus kreipia dėmesio į tokius ekoterroristus. Aš tai labai džiaugiuosi, kad populiarėja vėjo jėgainės. Man jos kaip tik pagerina vaizdą

                          Comment


                            Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                            Nelabai pas mus kreipia dėmesio į tokius ekoterroristus. Aš tai labai džiaugiuosi, kad populiarėja vėjo jėgainės. Man jos kaip tik pagerina vaizdą
                            Ekoteroristai tai tie, kurie aršiai pasisako už visokius vėjus ir saules, o ne tie, kurie sako, kad tai me tokia ir žalia energija

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą

                              Ekoteroristai tai tie, kurie aršiai pasisako už visokius vėjus ir saules, o ne tie, kurie sako, kad tai me tokia ir žalia energija
                              Tai kad ne. Eko teroristai tai tie kurie užsiima visokių neekologiškų veiklų blokavimu. Tokie profesionalūs protestuotojai. Perėjimas prie vėjo ir saulės energijos yra įsibėgėjęs ir negrįžtamas, juo labiau kad saulė ir vėjas šiuo metu ir komerciškai yra patrauklesnė investicija nei iškastinis kuras. Sakyti kad tai nėra žalia energija yra tiesiog absurdas. Kad ir kaip naftos ir dujų išgavėjai (rusai,.arabai, redneckai) bandytų kišti pagalius į ratus viskas ką jie gali tai name calling pasitelkiant vietinius naudingus idiotus kurių nelabai kas klauso ir klausys.

                              Comment


                                Saulė ir vėjas yra gerai, bet jie turi savo specifiką dėl ko jie gali būti tik pagalbinis, o ne pagrindinis šaltinis. Todėl baseline šaltinio vist iek riekės kito. Idealiai tai būtų Hidroelektrinės (o pumped hydro dar ir daugiau vėjo leistų naudoti) arba atominės. Reali praktika imant kad ir Vokietijos pavyzdį tai yra anglies jėgainės....

                                Comment


                                  Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                  Saulė ir vėjas yra gerai, bet jie turi savo specifiką dėl ko jie gali būti tik pagalbinis, o ne pagrindinis šaltinis. Todėl baseline šaltinio vist iek riekės kito. Idealiai tai būtų Hidroelektrinės (o pumped hydro dar ir daugiau vėjo leistų naudoti) arba atominės. Reali praktika imant kad ir Vokietijos pavyzdį tai yra anglies jėgainės....
                                  Gal galit pagrįsti kažkuo šį teiginį, nes visi internete esantys grafikai rodo jog Vokietijoje prasidėjus vėjo ir saulės jėgainių bumui anglies jėgainių dalis mažėja, o ne auga.

                                  Comment


                                    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                    Saulė ir vėjas yra gerai, bet jie turi savo specifiką dėl ko jie gali būti tik pagalbinis, o ne pagrindinis šaltinis. Todėl baseline šaltinio vist iek riekės kito. Idealiai tai būtų Hidroelektrinės (o pumped hydro dar ir daugiau vėjo leistų naudoti) arba atominės. Reali praktika imant kad ir Vokietijos pavyzdį tai yra anglies jėgainės....
                                    Man irgi atrodo iš lempos paimtas teiginys apie anglies jėgainių stabiliai liekančią ar didėjančią dalį. Manau tikrai tą dalį mažina, net Lenkija paskelbė planus anglies dalį smarkiai mažinti nepaisant savo anglių kalnakasybos.
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Vokietijoje buvo taip: Po Fukoshimos avarijos supanikavo ir uždarė atomines elektrines. Pradėjo trūkti elektros tai pradėjo deginti anglį. Kadangi elektros kaina buv 3x Lietuvos, pradėjo statyti daug vėjo ir pan kurios po truputi keičia tą anglį.

                                      Tuo tarpu turėjo būti taip - baseline turėjo likti atominis ir vietoj tų anglies jėgainių dešimtmečio pradžioje turėjo atsirasti vėjas/saulė.
                                      Nors kitur geriau nei vokietijoje, kokie Skandinavai ar Kanada tai hydroeletrinių baseline turi.

                                      Comment


                                        Gyventojų saulės elektrinėms ir šildymo katilams - 21 mln. Eur paramos https://www.vz.lt/pramone/energetika...ln-eur-paramos
                                        p.s. galėtų paskelbti, kad pvz nuo 2025 metų bus uždrausta naudoti visokius senus anglinius katilus jei yra galimybė naudoti dujas ar kokias medžio granules.Panašiai kaip dujinius balionus uždraudė daugiabučiuose.
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment


                                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                          Gyventojų saulės elektrinėms ir šildymo katilams - 21 mln. Eur paramos https://www.vz.lt/pramone/energetika...ln-eur-paramos
                                          p.s. galėtų paskelbti, kad pvz nuo 2025 metų bus uždrausta naudoti visokius senus anglinius katilus jei yra galimybė naudoti dujas ar kokias medžio granules.Panašiai kaip dujinius balionus uždraudė daugiabučiuose.
                                          Neieškojau, bet kažkoks draudimas jau yra. Kaimiečiai jau verkšlena.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X