Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Biokuro bei atliekų deginimo kogeneracinės elektrinės

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tai kad ši katilinė jau metus dirba. Bent jau praėjusią žiemą nuolat dūmijo.

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      Tai kad ši katilinė jau metus dirba. Bent jau praėjusią žiemą nuolat dūmijo.
      Gal tik dūmijo, bet nešildė
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

      Comment


        /\ Galų gale, bet visgi:

        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
        Jeigu situacija rinkoje išliks panaši į praėjusį šildymo sezoną, tai vien dėl mūsų katilinės veiklos Vilniaus gyventojai sutaupys apie 800 tūkst. eurų
        t.y. po 1,5-2€ kiekvienam vilniečiui per sezoną - much savings... so konkurencija... Nors wikipedia sako naujininkuos per 30000 gyventojų, tai sutaupo net po gerus 25€ (senoviškai grubiai skaičiuotusi - 100Lt) per sezoną, tas maždaug per pusmetį šildymo pasiskirsto kaip 5-15-30-30-15-5 Litai per mėnesį.

        Tik norėjau pasakyt, kad tas vienas žodis 'Vilniaus' įneša daug nesusipratimų, visai iš pažiūros teisingame straipsnyje

        Comment


          Na, kaina bus skaičiuojama visam miestui, nesvarbu jeigu vieną rajoną šildo koks nors privatininkas. Todėl tie sutaupymai ir pasiskirstys visiems gyventojams.

          Comment


            Nelikus ICOR, Vilniaus biokuro rinka skaidrėja, konkurencijos dar nėra
            Spalio 1 d. energetikos bendrovė „Danpower Baltic“ pasirašė sutartį, pagal kurią iš Šveicarijoje įsikūrusio Nyderlandų investicinio fondo „Green Environment Fund 1“ bus perimta UAB „Marivas“ ir trys jai priklausančios katilinės, dvi iš jų – Vilniuje.
            Su „Marivas“ perėmimu iš Vilniaus biokuro rinkos pasitraukia su „Vilniaus energija“ ir ICOR koncernu per akcininkus susijusios bendrovės. Įsigyjamas vilniškes katilines iki šiol valdė UAB „Aliejaus investicijų projektai“ (ji valdė 23,8 MW galios katilinę Zietelos g. 3) ir UAB „Technology projects“ (valdžiusi 48,5 MW galios katilą Paneriškių g. 17). „Marivas“ yra holdingas, valdantis po 100% abiejų šių bendrovių akcijų.
            „Aliejaus investicijų projektus“ ir „Technology projects“ iki sandorio galimai valdė su šilumos tiekėja „Vilniaus energija“ ir koncernu ICOR susiję asmenys. Su jais, VŽ šaltinių duomenimis, dėl UAB „Marivas“ įsigijimo ir derėjosi „Danpower Baltic“.
            Nors oficialiai Vilniaus biokuro rinkoje tiek „Aliejaus investicijų projektų“, tiek „Technology projects“ sąsajų su šilumos tiekėju nėra (jos priklausė „Green Investment Fund 1“), konkurentai teigia, jog vokiečių bendrovės atėjimas konkurencinei aplinkai išeis į naudą.

            Šildymo sezonu Vilniui vidutiniškai reikia daugiau, nei 500 MW šilumos energijos, o pikinis suvartojimas siekia 1 GW.
            Visgi, šiltuoju metų laiku, kaip ir rudenį bei pavasarį, tai yra, apie 7-8 mėnesius per metus, biokurą deginantys šilumos galmintojai jau konkuruoja, teigia p. Strioga.
            „Taip, ne šildymo sezonu konkurencija vyksta, – jam pritaria p. Lukoševičius. – Bet kam rūpi šilumos kainos vasarą“.


            http://vz.lt/sektoriai/energetika/20...cijos-dar-nera
            Paskutinis taisė Arunasx; 2015.10.08, 10:46.
            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
            [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

            Comment


              „Litesko“ Druskininkuose atidarė antrą biokuro katilą
              Šildymo bendrovė „Litesko“ ketvirtadienį atidarė antrąjį biokuro katilą Druskininkuose. Anot „Litesko“, naujas biokuro katilas leis 34% sumažinti brangių gamtinių dujų naudojimą.
              Abiejuose Druskininkų biokuro katiluose bus pagaminama iki 84% šilumos, centralizuotai tiekiamos miestui, rašoma bendrovės pranešime. Kokia apimtimi dėl mažesnio dujų vartojimo Druskininkuose mažės šilumos tarifas paaiškės artimiausiu metu, kai jį patvirtins Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.
              Pradėjus eksploatuoti abu biokuro katilus, gamtinių dujų sunaudojimas Druskininkų šilumos gamyboje sumažės 17 kartų – nuo 17 iki 1 mln. kubinių metrų.
              „Litesko“ biokuro katilinės statyboms skyrė 1,88 mln. Eur. Dar 1,74 mln. Eur pagal trišalę sutartį, sudarytą su Ūkio ministerija ir Lietuvos verslo paramos agentūra, buvo skirta iš Sanglaudos fondo. Bendra projekto vertė sudaro 3,62 mln. Eur.
              Už šias lėšas Druskininkų katilinėje įrengtas 10 MW galios biokuro vandens šildymo katilas, 2,4 MW galios kondensacinis ekonomaizeris, dūmtraukis ir biokuro ūkis.
              Planuojama, kad biokuro katilas per metus pagamins apie 37 GWh šilumos. Įrengtas ekonomaizeris leis iš degimo produktų gauti dar apie 18% šilumos – 7 GWh.
              Biokuro katilas bus pritaikytas deginti įvairias medienos kuro rūšis, tarp jų – ir miško kirtimo atliekas. Įgyvendinus biokuro energetikos projektą, anglies dvideginio emisijos bus sumažintos virš 9.000 tonų per metus, teigiama pranešime.
              „Litesko“ priklauso koncernui „Veolia“ (buvusi „Dalkia“). „Litesko“ pernai gavo 51,5 mln. Eur pajamų, o 2013 m. – 59 mln. Eur.

              http://vz.lt/sektoriai/energetika/20...biokuro-katila
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

              Comment


                Anykščiuose – nauja biokuro katilinė
                Praėjusį penktadienį Anykščiuose atidaryta 1,68 mln. Eur vertės nauja biokuro katilinė.
                Pastatytas naujas 4 MW biokuro vandens šildymo katilas su 1 MW galios konedensaciniu ekonomaizeriu esamoje UAB „Anykščių šiluma“ teritorijoje. Po atidarymo bendra instaliuota biokuro katilų suminė galia siekia 7,2 MW – tai 72% padengs vidutinį iš CŠT tinklo pareikalaujamą galios poreikį šildymo sezono metu (10 MW).
                2014 m. iš biokuro Anykščiuose pagaminta apie 10,5% šilumos. Didžioji dalis – daugiau kaip 82% – buvo gaminama deginant gamtines dujas, kurios yra 3 kartus brangesnės už biokurą, rašoma bendrovės pranešime.
                „Anykščių šiluma“ eksploatuoja 15 katilinių, iš kurių 7 katilinėse yra sumontuoti biokuro katilai su viso 2,2 MW galios: Kavarsko (0,7 MW), Viešintų (0,32 MW), Troškūnų (0,25 MW), Kurklių (0,32 MW), Traupio (0,15 MW), Debeikių (0,25 MW), Raguvėlės (0,15 MW).
                0,84 mln. Eur projektui skyrė Europos Sąjunga.
                http://vz.lt/sektoriai/energetika/20...okuro-katiline
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                Comment


                  Ne už kalnų – atliekas naudosiančios jėgainės Kaune statyba
                  Gavus Europos Komisijos sutikimą dėl veiklos koncentracijos, bus pradėti naujos atliekų kogeneracinės jėgainės statybos Kaune rangovų parinkimo darbai. Tikėtina, – viešojo pirkimo procedūrų pradžia įvyks dar šiemet.

                  Tokie artimiausi planai numatyti energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ ir UAB „Fortum Heat Lietuva“ pasirašius sutartį, kuri galutinai įtvirtino partnerių įsipareigojimą ir bendro verslo sąlygas kartu investuojant į bendrovę Kaune. Tiek sutartyje, tiek šio dokumento prieduose apibrėžti partnerių įsipareigojimai, ginčų sprendimo būdai ir kiti susitarimai, užtikrinsiantys nustatytu laiku sklandų projekto įgyvendinimą.

                  Kaune planuojama įrengti naują atliekas kaip kurą naudojančią didelio efektyvumo kogeneracinę jėgainę, kurios elektrinė galia sieks 24 MW, o šilumos gamybos galia – 70 MW. Tokie pajėgumai leis racionaliai panaudoti apie 200 tūkstančių tonų regione susidarančių atliekų ir pagaminti apie 500 GWh šilumos bei apie 170 GWh elektros energijos.

                  Pasak „Lietuvos energijos“ vadovo Daliaus Misiūno, Kaunui tai – itin svarbus projektas. Partneriai įsipareigojo pastatyti jėgainę, kuri leis pagaminti rinkoje konkurencingos elektros energijos iš vietinio ir atsinaujinančio kuro, sumažins šilumos kainą, spręs regiono atliekų tvarkymo problemas. Moderni ir saugi jėgainė mažins šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją. Aplinkai draugiška jėgainė šilumos gamybai išmetamo CO2 kiekį sumažins apie 70 tūkst. tonų per metus, didelės dalies atliekų nebereikės kaupti sąvartyne. Taip pat jėgainės atsiradimas skatins konkurenciją šilumos gamybos sektoriuje, kurs papildomas darbo vietas, pritrauks užsienio investicijų į Lietuvą.

                  Kauno miesto savivaldybės teigimu, užtikrinant valstybinę kontrolę, valstybės valdomai „Lietuvos energijai“ priklausys 51 proc. bendros įmonės UAB „Kauno kogeneracinė jėgainė“ akcijų. „Fortum Heat Lietuva“ valdys 49 proc. jėgainės akcijų, iš jų 5 proc. – gali būti perleisti Kauno miesto savivaldybei ir (arba) savivaldybės kontroliuojamai bendrovei, veikiančiai centralizuoto šilumos tiekimo sistemoje. Investicijos į projektą sudarys apie 147 milijonus eurų. Projektą numatoma finansuoti bendrovių nuosavo kapitalo, ES paramos bei skolintomis lėšomis.

                  „Naujoji jėgainė tęsia „Fortum“ strategines investicijas Baltijos šalyse: šiluma bus gaminama efektyviai naudojant vietinį kurą. Jėgainė atitinka ir Lietuvos nacionalinę energetinės nepriklausomybės strategiją. Kauno projekto įgyvendinimui, be abejo, pasinaudosime patirtimi, kurią įgijome statydami ir eksploatuodami atliekomis kūrenamą jėgainę Klaipėdoje, veikiančią nuo 2013 metų pavasario,“ – sakė UAB „Fortum Heat Lietuva“ generalinis direktorius Vitalijus Žuta.

                  ELTA primena, kad Vyriausybė 2014 metų gegužę šios naujos kogeneracinės jėgainės projektą pripažino valstybei svarbiu ekonominiu projektu. „Lietuvos energija“ bendradarbiavimo sutartį su UAB „Fortum Heat Lietuva“ dėl naujos kogeneracinės jėgainės projekto Kaune plėtojimo pasirašė 2015 m. gegužės 20 -ąją, po atviro konkurso.
                  http://www.lrytas.lt/verslas/energet...ne-statyba.htm
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                  Comment


                    17,5 megavatų (MW) galios katilinė pastatyta nepriklausomo šilumos tiekėjo įmonės „Ekopartneris“ užsakymu. Naujoji jėgainė ne tik gamina šilumą, bet ir puošia Kauną ryškiomis šviesomis nakties metu.


                    Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/lzinios/Ekonomika/...atiline/211330
                    © Lietuvos žinios
                    AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

                    Comment


                      Jei ne Jurbarko energija, Kaune silumos kainos butu maziausios Lietuvoje. Gerai, kad ruosiamasi ir Jurbarke statyti biokuro katilus (vietoj dujiniu).

                      Comment


                        Atidaryta „Danpower“ biokuro katilinė Vilniuje
                        Vokietijos ir Lietuvos kapitalo energetikos UAB „Danpower Baltic“ pirmadienį, lapkričio 23 d., atidarė naują 25 MW galios biokuro katilinę Vilniuje, Savanorių pr. 182A.
                        „Danpower Baltic“ katilinę pradėjo statyti dar 2014 m. Joje įrengtas 20 MW biokuro katilas ir 5 MW kondensacinis ekonomaizeris.
                        Bendrovę „Danpower Baltic“ lygiomis dalimis valdo Vokietijos „Danpower GmbH“ ir Lietuvos atsinaujinančios energetikos UAB „Geco investicijos“.
                        84,9% „Danpower GmbH“ akcijų priklauso Hanoverio savivaldybės komunalinių paslaugų įmonei „Stadtwerke Hannover AG“, dirbančiai su prekės ženklu „Enercity“.
                        „Stadtwerke Hannover AG“ yra viena didžiausių Vokietijoje savivaldybės komunalinių paslaugų bendrovių, veikianti Hanoveryje, joje dirba 2.700 darbuotojų, jos pardavimai siekia 2,5 mlrd. Eur.
                        http://vz.lt/sektoriai/energetika/20...iline-vilniuje
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                        Comment


                          Kaune „Šilko“ katilinėje paleistas naujas biokuro katilas
                          AB „Kauno energija“ priklausančioje „Šilko“ katilinėje paleistas naujas 9 MW galios biokuru kūrenamas vandens šildymo katilas, kurio įrengimas dalinai finansuotas iš Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo.

                          Naujasis katilas pastatytas vietoje nusidėvėjusio, nuo 1959 metų veikusio vandens šildymo katilo, prijungiant jį prie 2013 metais pastatytos biokuru kūrenamos pakuros.

                          Naujasis katilas bus apie 10 proc. efektyvesnis už senąjį. Didesnis efektyvumas duos efektą konkuruojant šilumos gamybos sektoriuje Kaune ir mažinant šilumos kainas vartotojams. Po rekonstrukcijos bendra „Šilko“ katilinės biokuro katilų galia su kondensaciniu ekonomaizeriu sudarys apie 21 MW.

                          http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...las-798-553641
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                          Comment


                            Lietuviai eksportuoja biokuro garo katilines
                            Šį trečiadienį, gruodžio 9 d. viena didžiausių Latvijos pieno perdirbimo įmonių „Preiļu siers“ iškilmingoje ceremonijoje atidarė 8 MW galios biokuro garo katilinę, kurią suprojektavo ir pagamino Lietuvos bendrovė „Enerstena“. Biomasės deginimo technologijas diegianti mūsų šalies energetikos įmonė savo veiklą išplėtė ir į Lenkiją, Prancūziją, Ukrainą bei Baltarusiją.

                            Plačiau:http://vz.lt/sektoriai/energetika/20...garo-katilines
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                            [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                            Comment


                              Biokuro katilinė Taikos pr.104b Kaune:

                              Comment


                                „Lietuvos energija“ ir „Fortum“ pradeda Kauno jėgainės pirkimus: skelbs 30 konkursų

                                Kaune kogeneracinę jėgainę statančios UAB „Lietuvos energija“ ir UAB „Fortum Heat Lietuva“ pradeda viešųjų pirkimų procesą.

                                Informuojama, kad Kauno kogeneracinės jėgainės statyboms nebus perkamos generalinio rangovo paslaugos. Iš viso turėtų būti paskelbta apie 30 pirkimų įrangai ir darbams.
                                Atliekas kaip kurą naudosiančios jėgainės elektrinė galia sieks 24 MW, o šilumos gamybos galia – 70 MW. Tokie pajėgumai, pasak ją statančių bendrovių, leis racionaliai panaudoti apie 200.000 tonų regione susidarančių komunalinių atliekų ir pagaminti apie 500 GWh šilumos bei apie 170 GWh elektros energijos.
                                Investicijos į projektą turėtų siekti apie 147 mln. Eur, tai bus nuosavas bei skolintas kapitalas, tikimasi gauti ir ES paramos.
                                „Lietuvos energijai“ priklausys 51% kogeneracinę jėgainę statančios įmonės akcijų, o „Fortum Heat Lietuva“ – 49%.
                                http://vz.lt/sektoriai/energetika/20...bs-30-konkursu
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                Comment


                                  Biokuro kaina ir toliau mažėja, 8% lyginant su kaina prieš metus, apimtis išaugo 2,7 karto
                                  2016 M. VASARIO MĖN. BIOKURO BIRŽOS APŽVALGA
                                  http://www.baltpool.lt/lt/2016-m-vas...rzos-apzvalga/
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    Modernizuojami „Jurbarko šilumos tinklai“ – bus biokuro katilas
                                    http://vz.lt/sektoriai/energetika/20...iokuro-katilas

                                    AB „Kauno energija“ filiale „Jurbarko šilumos tinklai“ trečiadienį oficialiai pradėti naujo 5 MW biokuro katilo statybos darbai, į kuriuos investuojama apie 1,2 mln. Eur.

                                    Tai pirmasis šių šilumos tinklų modernizavimo etapas. Katilą įrenginėjanti UAB „Enerstena“ jį paleisti planuoja iki ateinančio šildymo sezono.

                                    Šiuo metu „Jurbarko šilumos tinklai“ katilinėje šilumai gaminti naudojamos brangios gamtinės dujos, o rezervinis kuras yra mazutas. Kaip skelbia Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija, gamtinių dujų kaina su transportavimo ir galios mokesčiais (be PVM) 2016 m. vasarį buvo 520 Eur už toną naftos ekvivalento, o biokuro – 133 Eur.

                                    Nurodoma, jog dėl didelės šilumos gamybos savikainos, naudojant gamtines dujas, „Jurbarko šilumos tinklai“ dabar dirba nuostolingai. Todėl „Kauno energija“ ir ėmėsi šių tinklų modernizavimo savo lėšomis.

                                    Įvykdžius pirmą rekonstrukcijos etapą, iki 80% šilumos Jurbarko katilinėje bus pagaminama iš biokuro, tik šalčiausiais mėnesiais dalį šilumos reikės pasigaminti, deginant gamtines dujas.

                                    Čia padėjus didžiąja dalimi naudoti biokurą, šilumos savikaina sumažės iki maždaug 5 ct/kWh. Preliminariais skaičiavimais, pastačius naująjį 5 MW galios biokuro vandens šildymo katilą, šilumos kaina vartotojams vidutiniškai mažės 0,058 ct/kWh. Planuojama, kad per metus šioje katilinėje bus pagaminama apie 34.000 MWh šilumos energijos.

                                    „Kauno energija“ planuoja vykdyti ir antrąjį šių tinklų modernizavimo etapą, jei bus galimybė pasinaudoti ES paramos lėšomis. Tuomet būtų atliekamas kompleksinis „Jurbarko šilumos tinklų“ atnaujinimas, sumontuojant papildomus šilumos gamybos įrenginius.

                                    Comment


                                      Vienose rankose atsidūrę trys katilinės augina biokuri poreikį
                                      Vokietijos ir Lietuvos kapitalo energetikos bendrovė „Danpower Baltic“ tapo didžiausia biokuro pirkėja Vilniuje. Metų pradžioje perėmusi biokuro katilinių Paneriškių ir Zetielos gatvėse valdymą ir pernai atidariusi naują katilinę Savanorių prospekte, bendrovė šilumai gaminti perka vis daugiau biokuro.

                                      Biokuro biržos „Baltpool“ duomenys rodo, kad Vilniaus biokuro rinka yra pati aktyviausia šalyje – kovą Vilniaus apskrityje sudaryta net 24,42 proc. visų biržinių sandorių. Vilniuje per metus biokuro tiekimo kainos sumažėjo beveik 4 proc. – nuo 159,33 iki 153,29 euro už toną naftos ekvivalentu (tne).

                                      http://verslas.lrytas.lt/energetika/...ri-poreiki.htm
                                      p.s. manau su naujos Vilniaus valdžios spaudimo išspirs aferistus iš šilumos tinklo valdymo ir atsivers vartai pigesnei šilumos kainai. Aišku ir LE turi pastatyti kombinuotą katilinę.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Absoliuti tyla dėl Vilniuje numatytos biokuro/šiukšlių katilinės. Toks jausmas kad Lietuvos energija planuoja tai įgyvendinti po kokių 7 metų.
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                        Comment


                                          Kaunas.Taikos pr 104b:



                                          Comment

                                          Working...
                                          X