Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Suskystintų gamtinių dujų terminalas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė nomad Rodyti pranešimą
    Čia tas pats, kas sakyti, kad žema naftos kaina yra blogai, nes bus mažiau investuojama į naftos gavybą, o dėl to ateityje (neprognozuojamoje) mažės pasiūla ir, savo ruožtu, dėl to vėl brangs nafta. Absurdiškas argumentas. Kai maisto daug ant stalo, reikia naudotis proga ir valgyti, o ne prarasti apetitą vien nuo minties, kad kada nors ateityje vėl būsi alkanas ...
    Niekas nesako, kad žemos naftos kainos blogai iš esmės, tik išreiškiama prielaida, kad stabdomi naftos projektai kartu lems ir mažesnę SGD pasiūlą. Manau tai tikrai smarkiai susiję, ir paieškų investicijų prasme, ir kainos formulės ir pan.
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      „Klaipėdos nafta“ pradeda grąžinti uosto investicijas į SGD krantinę

      Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorė "Klaipėdos nafta" nuo šių metų pradeda grąžinti Klaipėdos uostui 37,6 mln. eurų vertės investicijas į terminalo krantinę. Bendrovės atstovė Indrė Milinienė sako, kad artimiausiu metu su uostu bus pasirašyta krantinės nuomos sutartis.

      "Planuojama, jog vasario mėnesį bus pasirašyta tarp "Klaipėdos naftos" ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos krantinės nuomos sutartis, pagal kurią numatoma, jog krantinės nuoma, įskaitant investicijas, bus pradėta mokėti nuo šių metų sausio pirmos", - BNS teigė I.Milinienė.

      Jo teigimu, pasirašius sutartį, bus išrašyta sąskaita už sausio mėnesį, tačiau ji teigė kol kas negalinti pasakyti konkrečios sumos.

      Bendrovės investicijos į SGD terminalą siekė apie 101 mln. eurų, dar apie 37,6 mln. eurų investavo Klaipėdos uostas. Komercinę veiklą terminalas pradėjo sausio 1-ąją.

      Comment


        Rusai norėjo pakenkti Suskystintųjų gamtinių dujų terminalui

        Rusija bandė visais įmanomais būdais sustabdyti Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybą Lietuvoje. Tačiau viskas žlugo – atrodo, kad jos skundai neįtikino net ir inspektorių iš UNESCO.

        UNESCO jau išnagrinėjo Rusijos skundą dėl Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo Lietuvoje.

        Išvados turėtų pasiekti Lietuvą kitą savaitę, tačiau neabejojama, kad jos bus teigiamos mūsų šaliai.

        ...

        Comment


          Revoliucinis Vokietijos sprendimas: sukirto rankomis su JAV
          Vokietijos energetikos koncernas E.ON pasirašė dvi 20 metų galiojančias sutartis dėl suskystintų gamtinių dujų (SGD) eksporto iš Jungtinių Valstijų, pranešama koncerno spaudos pranešime.
          Šiaurės Amerikos E.ON padalinys pasirašė sutartį su bendrove "Gulf South Pipeline Company" dėl SGD eksporto iš "Coastal Bend Header" vamzdyno, kurį planuojama atidaryti 2018 metais.
          Bendrovė taip pat pasirašė sutartis su Japonijos laivybos bendrove "Mitusi O.S.K.Lines" dėl dviejų laivų naudojimo transportuojant dujas. Koncernas pranešė, kad dviem Japonijos bendrovės laivais būtų galima eksportuoti apie 800 tūkst. tonų SGD per metus.
          "Toks sandoris rodo E.ON pasiryžimą plėsti verslą, susijusį su suskystintomis gamtinėmis dujomis, ilgalaikėje perspektyvoje", - spaudos pranešime cituojamas bendrovės valdybos narys Leonhardas Birnbaumas.
          http://www.delfi.lt/verslas/energeti....d?id=67168354
          Trys išvados:
          1. JAV leido atidaryti SGD čiaupus į Europą;
          2. Bus didesnė pasiūla Europoje, tikėtina kris kainos;
          3. Čiulps chuilostanas saviškį mažiau gaudamas pinigų už dujas.


          p.s.
          Toks savotiškas paskutinis sakinys
          http://www.downstreamtoday.com/news/...ookieSupport=1
          The company declined to comment on whether it has the right to export LNG from Freeport.

          Reikškia oficialiai dar čiaupus nėra leista atsukti, bet įmonė mano, kad iki 2018 tai bus išspręsta, ypač dėl JAV ir ES prekybos sutarties pasirašymo, dėl kurios dabar intensyviai derasi.

          p.p.s.
          Paskaičiavus ir laikant kad tona SGD išdujinus pavirsta >600 kubų dujų, gaunasi, kad pasirašyta sutartis yra gal net mažiau nei Lietuvos sutartis su Statoil dėl 540 mln. kubų dujų per metus.
          Bet kuriuo atveju tai gera naujiena ES rinkai ir bus manytina daugiau tokių.
          Paskutinis taisė Arunasx; 2015.02.15, 08:24.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            „Klaipėdos nafta“ verslo plėtrą planuoja kartu su SGD rinkos lydere
            „Klaipėdos nafta“ ir Vokietijos „Bomin Linde LNG“ pasirašė savitarpio supratimo memorandumą, kuriuo remiantis bendrovės glaudžiai bendradarbiaus siekdamos kartu plėtoti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD), kaip jūrinio kuro, rinką bei reikalingą infrastruktūrą.
            Nuo 2015 m sausio 1 d. „Klaipėdos nafta“ sėkmingai pradėjo komercinę SGD terminalo veiklą ir teikia SGD perkrovos bei dujinimo paslaugas trečiųjų šalių prieigos pagrindu.
            Bendrovė ketina statyti antžeminę SGD paskirstymo stotį Klaipėdos uoste, kur bus teikiamos SGD bunkeriavimo paslaugos, SGD krovos į sunkvežimius paslaugos, ir taip patenkinti didėjančią SGD paklausą Baltijos šalyse bei Lenkijoje.
            Vokietijos SGD tiekėja „Bomin Linde LNG“ ketina tapti Klaipėdos SGD terminalo naudotoja krovinių paskirstymui Baltijos jūros regione.
            „Bomin Linde LNG“ kartu su „Klaipėdos nafta“ analizuos galimybes kartu plėtoti SGD bunkeriavimo laivo projektą. Šis laivas galėtų teikti SGD bunkeriavimo paslaugas regione, taip pat transportuoti SGD į paskirstymo stotį Klaipėdoje, „Bomin Linde LNG“ valdomus SGD bunkeriavimo terminalus, pvz., planuojamą terminalą Hamburge (Vokietija), bei kitus SGD terminalus Baltijos jūroje.
            „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška teigė, jog tokia partnerystė atveria naujas galimybes regione: „Džiaugiamės pasirašę savitarpio supratimo memorandumą su vienu iš pasaulinės SGD rinkos lyderių. Tai tik įrodo, kad tokios bendrovės kaip „Bomin Linde LNG“ mato SGD verslo potencialą Baltijos jūroje. Sėkmingai ir laiku pradėta SGD terminalo eksploatacija bei užsitikrintas Europos Sąjungos finansavimas SGD infrastruktūros plėtros paruošiamiesiems darbams, rodo, jog mūsų bendrovė yra teisingame kelyje, ir, atsižvelgiant ir į ilgalaikę ES strategiją, planuoja naujas paslaugas“.
            „Mes manome, kad ši partnerystė yra svarbus žingsnis kuriant veiksmingą SGD tiekimo į Baltijos jūros uostus grandinės vystymąsi“, – sakė „Bomin Linde LNG“ vykdomasis direktorius Mahinde Abeynaike. Jo kolega direktorius Ruben Benders pridūrė: „Kartu su partneriais – „Klaipėdos nafta“ – tikimės sukurti unikalią SGD tiekimo grandinę regione“.
            http://www.delfi.lt/projektai/klaipe....d?id=67215766
            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

            Comment


              „Klaipėdos nafta“ keisis SGD terminalo eksploatavimo patirtimi

              „Klaipėdos nafta“ valdomame suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale lankėsi didžiausio Japonijos gamtinių dujų tiekėjo „Tokyo Gas“ delegacija. Vizito metu apsikeista SGD terminalų valdymo bei reguliavimo patirtimis bei nutarta ir ateityje palaikyti glaudų ryšį keičiantis žiniomis SGD bei šalčio energijos panaudojimo srityje.

              „Tokyo Gas“, rinkoje veikianti nuo 1885 m., eksploatuoja tris ir baigia ketvirtojo SGD terminalo statybą, įskaitant patį pirmąjį Japonijos SGD terminalą Yokohamoje bei didžiausią pasaulyje SGD importo terminalą Sodegauroje. Klaipėdos SGD terminalas domina japonus, nes yra pagrįstas moderniausiomis technologijomis ir inovatyviais sprendimais.

              „Japonija eksploatuoja SGD terminalus nuo 1969 m. ir išlieka didžiausia SGD išdujinimo rinka pasaulyje, kurios terminalų pajėgumas sudaro 28% pasaulinių pajėgumų, todėl mus, be abejo, domina „Tokyo Gas“ patirtis plačiai panaudojant SGD šalčio (kreogeninę) energiją ypač šiuo metu, kai ketiname plėsti SGD infrastruktūrą ir statyti SGD skirstymo stotį. Sutarėme bendradarbiauti ir keistis informacija apie SGD terminalų reguliavimą, bei techninius aspektus“, - sakė Mantas Bartuška, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius.

              Comment


                Литовская компания поставок и торговли сжиженным природным газом (СПГ) Litgas подписала договор о транзите газа через Латвию с компанией Latvijas gaze. Это позволит беспрепятственно экспортировать газ из Литвы в Эстонию.
                http://rus.db.lv/ekonomika/energetik...jas-gaze-64745

                Comment


                  Sudomino "šalčio (kreogeninė) energija" ir kaip jie ketina ją panaudoti, tad ieškojau SGD (LNG) "Infographics", kad grafiškai būtų paaiškinta kokios panaudojimo galimybės.

                  Verdiktas - pagrinde "šalčio (kreogeninė) energija" yra naudojama iš oro išgauti suskystintą deguonį ir azotą. Norint SGD paversti į GD jas reikia šildyti nuo −162°C iki kambario/aplinkos temperatūros 0°C. Vandenyje stovintys terminalai tam dažnai naudoja aplink esančio vandens šiluminę energiją, tam galima naudoti ir aplink esančio oro šiluminę energiją. Kadangi deguonis ir azotas iš dujinės būsenas virsta į skysta ties −182.95°C ir −195.79°C atitinkamai, tai SGD orą ataušina iki −160°C ir tada bereikia mechaninės energijos temperatūrą dar numušti 20-35°C

                  In addition to regasification, many valuable industrial byproducts can be produced using cold energy of LNG. Cold energy of LNG utilisation for extracting liquid oxygen and nitrogen gas from air, makes LNG-regasification plants more viable when they are located near integrated steel plants and/or urea plants. Cold energy of LNG usage in lieu of massive and energy intensive cryogenic refrigeration units in natural-gas processing plants is also more viable economically. The natural gas processed with cold energy of LNG and the imported LNG can be readily injected into a conventional natural gas distribution system to reach the ultimate consumers.sumers.


                  Taip pat kombinuoti SGD katiltai galėtų tiekti šilumą ar šaldymą. SGD verčiant GD būtų tiekiamas šaltis, o deginant GD karštas vanduo ir pan.

                  Kartu šiap įdomi info atsikapstė:



                  Šaltiniai:
                  http://www.bg-group.com/~/tiles/?til...graphic&id=525
                  http://www.saggas.com/en/proceso-de-regasificacion/
                  http://www.freeportlng.com/regas_technology.asp
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_oxygen
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_nitrogen
                  https://en.wikipedia.org/wiki/Regasification
                  Paskutinis taisė LAZAS_; 2015.02.20, 19:39.

                  Comment


                    R. Masiulis: Lietuvai derybos su „Gazprom“ – nebe tokios svarbios

                    Ilgalaikė „Lietuvos dujų“ (dabar - „Lietuvos dujų tiekimas“) sutartis su „Gazprom“ baigiasi 2015 metų pabaigoje. Ji pasirašyta 2004 metais, kai „Gazprom“ už 100 mln. litų įsigijo 34 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų.
                    Vadinamoji „take-or-pay“ sąlyga numato, kad per metus neįsigijus sutartinio dujų kiekio, už jas vis vien reikia sumokėti.
                    Energetikos ministras tikino, kad po to, kai Lietuva įgyvendino trečiąjį ES energetikos paketą, derybose su „Gazprom“ nebėra politikos - tik komerciniai santykiai.
                    „Pasižiūrėjus, kiek be „Achemos“ mums reikėtų papildomai dujų, tai reikėtų apie pusę milijardo dujų vamzdynais ateinančių. Tai kiekis tikrai labai mažas - kiek Lietuva anksčiau pirkdavo. Biokuras stumia dujas, „Gazprom“ su savo kainodara pats išstūminėja save iš rinkos. Bet nepaisant to, dujos vis vien yra reikalingos. (...) Dabar mes dujas galėtume nusipirkti iš latvių ar iš estų, juk jie turi savo įsipareigojimus, tai dalį įsipareigojimų galėtų perleisti mums. Tai yra, kiekis nėra toks didelis, kad reikėtų fokusuotis į vieninteles derybas su „Gazprom“, - kalbėjo R.Masiulis.
                    Jis neatmetė galimybės, kad 2016 metais Lietuvai neprireiks naujos sutarties su „Gazprom“, nes bus likę pernai ir šiemet nenupirktų dujų pagal dabartinę sutartį, kuri numato „take-or-pay“ (imk arba mokėk) principą.
                    http://www.delfi.lt/verslas/energeti....d?id=67245744

                    Rokas Masiulis JAV aptars galimybes importuoti SGD
                    Energetikos ministras Rokas Masiulis sekmadienį išvyksta į JAV, kur, be kita ko, tarsis dėl galimybės į Lietuvą importuoti suskystintas gamtines dujas (SGD). Pasak ministro, tikimasi pasirašyti kelias preliminarias sutartis.
                    Pasak jo, bus siekiama pasirašyti sutartis bent su 2 tiekėjais.
                    JAV yra visiškai patvirtinusios mažiausiai penkis SGD projektus. Pirmasis naujas projektas – „Cheniere Energy's Sabine Pass“ – patvirtintas 2012 metais, o eksportas galėtų prasidėti vėliau šiais metais.
                    http://www.15min.lt/verslas/naujiena...sgd-664-486659
                    Paskutinis taisė Arunasx; 2015.02.23, 08:45.
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Ordinas atiteko ministrui, o brangi šiluma – vilniečiams
                      http://www.lrytas.lt/verslas/energet...ilnieciams.htm

                      Pagrindinė terminalo išlaikymo našta buvo užkrauta Vilniaus gyventojams, jo išlaikymas nugulė į jų gaunamas sąskaitas už šildymą.

                      Comment


                        Parašė vilnews Rodyti pranešimą
                        Ordinas atiteko ministrui, o brangi šiluma – vilniečiams
                        http://www.lrytas.lt/verslas/energet...ilnieciams.htm

                        Pagrindinė terminalo išlaikymo našta buvo užkrauta Vilniaus gyventojams, jo išlaikymas nugulė į jų gaunamas sąskaitas už šildymą.
                        Skriaudžia vergšelius iš VE. Tokie jau jie pūkuoti ir švelnūs yra, kad nai nai...
                        You've got one life! Live it!

                        Comment


                          Parašė vilnews Rodyti pranešimą
                          Ordinas atiteko ministrui, o brangi šiluma – vilniečiams
                          http://www.lrytas.lt/verslas/energet...ilnieciams.htm

                          Pagrindinė terminalo išlaikymo našta buvo užkrauta Vilniaus gyventojams, jo išlaikymas nugulė į jų gaunamas sąskaitas už šildymą.
                          Laikinos mini problemeles susijusios su Klaipedos terminalu. Jos bus issprestos per ateinancius 2-3 metus. Dabar kol kas neveikia bendra Baltijos saliu rinka, problemu kelia Latvija, kuri vilkina duju rinkos liberalizavima, o taip pat Lietuvos priejima prie Inciukalnio duju saugyklos, bet tai vis vien issispres, nes nuo trecio ES energetikos paketo igyvendinimo jie niekur nepasisleps. Taciau net jeigu siandien Latvijos duju rinka butu liberalizuota, mes negaletumem jiems tiekti reikiamo kiekio duju, nes yra nepakankamas vamzdynu pajegumas. Lietuvos vamzdynai siandien nepritaikyti priimti didelius kiekius duju is Klaipedos puses, butent del sios priezasties pirmaisiais metais terminalo pajegumas ir yra 1 milijardas kubu, cia problema ne su terminalu, o su vamzdynais. Tas reikalas yra sprendziamas as we speak, magistralinis dujotiekis Klaipeda - Kursenai bus baigtas statyti siu metu pabaigoje, tada bus galima dujomis aprupinti visa Latvija, Estija ir dar Suomijai dalis liktu:

                          http://www.ambergrid.lt/lt/perdavimo...imas-aprasymas

                          Kitas svarbus momentas yra bunkeriavimo paslaugos, kurias prades teikti Klaipedos Nafta: uzpildys Baltijos juroje plaukiojancius laivus SGD bei dujovezias isvezios SGD po Lietuvos, Latvijos, siaures rytu Lenkijos miestus, kurie nera prijungti prie dujotiekiu ir duju fiziskai net negali gauti. Nenustebsiu jeigu labai netolimoje ateityje Klaipedos Nafta isples klijentu rata ir jiems isparduos tuos 540 milijonu kubiniu metru duju, kurias uzsake is Statoil(o daugiau uzsakyti nebutina) ir tada visokiems kvailiams Balsiams ir Vilniaus energijoms nereikes pirkti nei vieno kubo SGD ir gales jie laimingai gyventi savo zaliose svajonese.

                          Imone Litgas prekiaujanti SGD jau pasirase trecia sutarti del duju tiekimo i Estija:

                          http://www.15min.lt/verslas/naujiena...nei-664-486843

                          Nors terminalas veikia vos pora menesiu jau sugebeta "atsikratyti" 30 milijonu kubiniu metru duju net ne Lietuvos rinkoje is 540 milijonu. Reikia siek tiek laiko, o kad terminalas bus puolamas cia turbut niekam ne staigmena.

                          Comment


                            Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
                            Laikinos mini problemeles susijusios su Klaipedos terminalu. Jos bus issprestos per ateinancius 2-3 metus. Dabar kol kas neveikia bendra Baltijos saliu rinka, problemu kelia Latvija, kuri vilkina duju rinkos liberalizavima, o taip pat Lietuvos priejima prie Inciukalnio duju saugyklos, bet tai vis vien issispres, nes nuo trecio ES energetikos paketo igyvendinimo jie niekur nepasisleps. Taciau net jeigu siandien Latvijos duju rinka butu liberalizuota, mes negaletumem jiems tiekti reikiamo kiekio duju, nes yra nepakankamas vamzdynu pajegumas. Lietuvos vamzdynai siandien nepritaikyti priimti didelius kiekius duju is Klaipedos puses, butent del sios priezasties pirmaisiais metais terminalo pajegumas ir yra 1 milijardas kubu, cia problema ne su terminalu, o su vamzdynais. Tas reikalas yra sprendziamas as we speak, magistralinis dujotiekis Klaipeda - Kursenai bus baigtas statyti siu metu pabaigoje, tada bus galima dujomis aprupinti visa Latvija, Estija ir dar Suomijai dalis liktu:

                            http://www.ambergrid.lt/lt/perdavimo...imas-aprasymas

                            Kitas svarbus momentas yra bunkeriavimo paslaugos, kurias prades teikti Klaipedos Nafta: uzpildys Baltijos juroje plaukiojancius laivus SGD bei dujovezias isvezios SGD po Lietuvos, Latvijos, siaures rytu Lenkijos miestus, kurie nera prijungti prie dujotiekiu ir duju fiziskai net negali gauti. Nenustebsiu jeigu labai netolimoje ateityje Klaipedos Nafta isples klijentu rata ir jiems isparduos tuos 540 milijonu kubiniu metru duju, kurias uzsake is Statoil(o daugiau uzsakyti nebutina) ir tada visokiems kvailiams Balsiams ir Vilniaus energijoms nereikes pirkti nei vieno kubo SGD ir gales jie laimingai gyventi savo zaliose svajonese.

                            Imone Litgas prekiaujanti SGD jau pasirase trecia sutarti del duju tiekimo i Estija:

                            http://www.15min.lt/verslas/naujiena...nei-664-486843

                            Nors terminalas veikia vos pora menesiu jau sugebeta "atsikratyti" 30 milijonu kubiniu metru duju net ne Lietuvos rinkoje is 540 milijonu. Reikia siek tiek laiko, o kad terminalas bus puolamas cia turbut niekam ne staigmena.
                            Ar Lietuvos smulkūs vartotojai turi pjėgumų sandėliuoti LNG?

                            Comment


                              Parašė Torkas Rodyti pranešimą
                              Ar Lietuvos smulkūs vartotojai turi pjėgumų sandėliuoti LNG?
                              Siuo metu nemanau, kad turi pajegumu sandeliuoti SGD. Siuo metu nera net galimybiu smulkiesiems vartotojams vartoti SGD, kol nebus pastatytas naujas terminalas Klaipedos Naftos teritorijoje. Is sio planuojamo terminalo bus galima isvezioti dujas dujoveziais smulkiesiems SGD vartotojams. Cia siek tiek aprasoma:

                              http://www.delfi.lt/verslas/energeti....d?id=67107604

                              Comment


                                Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
                                Siuo metu nemanau, kad turi pajegumu sandeliuoti SGD. Siuo metu nera net galimybiu smulkiesiems vartotojams vartoti SGD, kol nebus pastatytas naujas terminalas Klaipedos Naftos teritorijoje. Is sio planuojamo terminalo bus galima isvezioti dujas dujoveziais smulkiesiems SGD vartotojams. Cia siek tiek aprasoma:

                                http://www.delfi.lt/verslas/energeti....d?id=67107604
                                Aš kalbu apie
                                uzpildys Baltijos juroje plaukiojancius laivus SGD bei dujovezias isvezios SGD po Lietuvos, Latvijos, siaures rytu Lenkijos miestus, kurie nera prijungti prie dujotiekiu ir duju fiziskai net negali gauti
                                - kokiu formatu kuriuos Lietuvos miestus tos dujos pasieks ir kaip ten bus laikomos?

                                Comment


                                  /\ Na geras pavyzdys yra Druskininkai. Nors jie turi dujotieki is Baltarusijos, bet duju kaina ju netenkina, todel greiciausiai bus statoma isdujinimo stotis Druskininkuose ir jie pereis prie SGD vartojimo. Cia video, yra ir dujovezis parodytas:

                                  https://www.youtube.com/watch?v=OP8dkCUizkI

                                  Anksciau Masiulis minejo, kad lenku SGD vartotojai praso duju is Klaipedos, nes jiems arciau. Nuo 5 min 20 sek

                                  http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/6...o_centre?popup

                                  O laikyti dideliu kiekiu nebutina, tam ir yra dujoveziai, kurie gali atvezti duju butent tada kada tau ju reikia.

                                  Comment


                                    Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
                                    Na geras pavyzdys yra Druskininkai. Nors jie turi dujotieki is Baltarusijos, bet duju kaina ju netenkina, todel greiciausiai bus statoma isdujinimo stotis Druskininkuose ir jie pereis prie SGD vartojimo.
                                    Užtat Vilniuje šiluma brangzz. Ir viena iš priežasčių vardijama prievolė pirkti SGD.
                                    http://www.15min.lt/verslas/naujiena...nas-664-486849
                                    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                    Comment


                                      Gamtinių dujų tiekimo ir prekybos UAB „Litgas“ pasirašė dujų tiekimo sutartį jau su trečia bendrove iš Estijos – elektros energijos gamybos ir tiekimo įmone „VKG Energia“.
                                      http://vz.lt/article/2015/2/23/litga...#ixzz3SesJy3UV

                                      Comment


                                        Laukiamas antrasis dujovežis su komerciniu SGD kroviniu

                                        Savaitgalį Klaipėdos uoste laukiamas antrasis komercinis suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinys, skirtas pirmajam Baltijos šalyse SGD terminalui.

                                        SGD terminalo operatorės "Klaipėdos naftos" atstovė spaudai Indrė Milinienė BNS informavo, kad su Maršalo salų vėliava plaukiantis dujovežis "Golar Seal" į Klaipėdos uostą turėtų įplaukti vasario 28 - kovo 1 dienomis.

                                        Pasak jos, laivas atgabens 140 tūkst. kubų suskystintų gamtinių dujų (apie 84 mln. kubų gamtinių dujų). Dujovežis "Golar Seal" pernai spalio pabaigoje į SGD terminalą atplukdė bandomąjį dujų krovinį - apie 107 tūkst. kubų suskystintų "Statoil" dujų.

                                        Laivų maršrutų duomenis skelbiančio tinklalapio marinetraffic.com duomenimis, "Golar Seal" šiuo metu yra prie šiaurinių Norvegijos krantų.

                                        ...

                                        Comment


                                          „Litgas“gavo leidimą prekiauti Estijoje
                                          Gamtinių dujų tiekimo ir prekybos įmonė „Litgas“, priklausanti valstybės valdomai energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“, gavo leidimą prekiauti dujomis Estijos rinkoje.
                                          Estijos konkurencijos tarnyba suteikė išimtį „Litgas“, kad ši galėtų prekiauti gamtinėmis dujomis Estijos rinkoje be papildomos licencijos, skelbia bendrovė.
                                          „Litgas“ prašymą pateikė sausio pradžioje. Suteiktas leidimas leidžia veikla užsiimti nuo leidimo gavimo dienos.
                                          Nuo vasario 1d. „Litgas“ tiekia gamtines dujas Estijos„Alexela Group“ įmonei „Reola Gaas“, nuo kovo pradės tiekti dujas vienai didžiausių Estijos gamtinių dujų vartotojų „Eesti Energia“ bei elektros energijos gamybos ir tiekimo įmonei „VKG Energia“, kuri priklauso Estijos naftos ir chemijos produktų gamintojai „Viru Keemia Grupp“.
                                          2015 m. į Estiją „Litgas“ planuoja patiekti iki 30 mln. kub. m dujų.
                                          http://vz.lt/article/2015/2/24/litga...#ixzz3SfTLqHCs
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X