Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[BY] Baltarusijos geležinkeliai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Nereikia klaidinti žmonių. Leidimai į pasienio zonas yra būtini.
    Tik užsienyje gyvenantiems užsienio šalių piliečiams:
    Белорусы и граждане, имеющие вид на жительство в Беларуси, находящиеся в пограничной зоне, обязаны иметь при себе и предъявлять по требованию пограничников и милиции паспорт (вид на жительство)
    http://gpk.gov.by/border/vezd-vhod-p...ogran-zone.php

    Comment


      Anksčiau reikėjo visiems. Bet kokiu atveju bevizės zonos išplėtimas automatiškai neduoda leidimo legaliam apsilankymui pasienyje.

      Comment


        Перечень населенных пунктов, расположенных в пограничной зоне

        2.3.1. на Государственной границе Республики Беларусь с Литовской Республикой:


        Гродненский район:

        населенные пункты Поречского сельского Совета:
        Глушнево, Годуны, Заболотье, Запурье, Лихачи, Новая Руда, Салатье, Узбережь, Чернуха;


        населенные пункты Гожского сельского Совета:
        Дуброва, Загорники, Мельники, Перелом, Плебанишки, Привалки, Свентоянск, Чернушки, Шабаны;
        http://gpk.gov.by/border/perechen-na...ih-punktov.php

        Comment


          2018 05 19 Oršos geležinkelio stotyje.

          Pora ДДБ, kairysis ruošiasi kelionei į Vitebską.

          Click image for larger version

Name:	DSC_0585.JPG
Views:	1331
Size:	89,1 kB
ID:	1643757
          Click image for larger version

Name:	DSC_0586.JPG
Views:	1331
Size:	87,4 kB
ID:	1643758

          Atvykės iš Minsko ЭПР ir ДДБ į Krasnoje (pirma stotis Rusijoje)

          Click image for larger version

Name:	DSC_0597.JPG
Views:	1343
Size:	95,0 kB
ID:	1643759

          ВЛ-80 Minsko link

          Click image for larger version

Name:	DSC_0601.JPG
Views:	1354
Size:	110,4 kB
ID:	1643760

          Ir desertas:
          ЭР-9 ir už jo pasislepė metro vagonai (kaip suprantu Budapešto).

          Click image for larger version

Name:	DSC_0589.JPG
Views:	1357
Size:	100,8 kB
ID:	1643762Click image for larger version

Name:	DSC_0590.JPG
Views:	1350
Size:	126,6 kB
ID:	1643761Click image for larger version

Name:	DSC_0596.JPG
Views:	1347
Size:	113,3 kB
ID:	1643763Click image for larger version

Name:	DSC_0591.JPG
Views:	1361
Size:	111,8 kB
ID:	1643764Click image for larger version

Name:	DSC_0594.JPG
Views:	1331
Size:	92,2 kB
ID:	1643765









          Comment


            Pasieniečiai pasakoja, kad kontrabandos mastai iš Baltarusijos auga kaip ant mielių: anksčiau ji buvo vežama vilkikais, o dabar – traukinių vagonais. Viename vagone kontrabandos galima pervežti tiek, kiek trimis vilkikais.

            Traukinio sąstatus, kurių kiekvieną dieną atvažiuoja dvidešimt, Lietuvos muitininkai geležinkelio stotyje tikrina primityviu būdu: bado strypais, gręžia gręžtuvais arba naudoja kitokius metalinius įnagius – rentgenas sugedo prieš 5-erius metus, 2016-aisiais.

            Per „valstiečių“ kadenciją kontrabandos mastai geležinkeliais tiek išaugo, kad dabar telieka fiksuoti rekordus – taip Lietuva tapo nebyliąja Lukašenkos režimo pagalbininke.

            https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/...slaugu-srityje

            Comment


              Parašė Perfect
              Rentgeno gedimas ir būtų buvęs tik rentgeno gedimu, jeigu ne Saugumo tarybos sprendimas, drausti pirkti kinų sukurtus gamaninius. Dabar per žiniasklaidą gamintojo atstovas visaip kaip bando įrodyti, kad gaminys iš esmės lenkiškas, nes lenkijoje surinktas, tik pavadinimas kinų. Prie to pačio dar pasitelkė gasdinimus, kad kontrabanda geležinkeliu nekontroliuojamai plūsta į Lietuvą. Žiniasklaida pasigavo šią naujieną ir apipynė pusiau patvirinta informacija, kad batkos režimas valstybiniu lygiu vykdo kontrabandą.
              Rentgeną paliksiu nuošalėje, bet didžioji žiniasklaida neskelbia naujienų tikrindama bent porą kartų negavę patikinimų, kad informacija yra teisinga.

              Tuo labiau padidėję kontrabandos kiekiai ir priežastys yra aiškiai įvardinti ir valstybinių institucijų ataskaitose.

              Muitinė 2020: pernai sulaikytas didžiausias cigarečių kontrabandos kiekis institucijos istorijoje

              Tokių įtemptų metų neprisimena net Lietuvos muitinės senbuviai. Nepaisant dėl pasaulinės pandemijos itin sudėtingomis tapusių darbo sąlygų, pareigūnai 2020-aisiais susidūrė ir su didžiuliu cigarečių kontrabandos srautų suaktyvėjimu. Tad pernai buvo sulaikytas didžiausias nelegalių rūkalų kiekis Lietuvos muitinės istorijoje – 16,6 mln. pakelių cigarečių.

              Pirmiausia, kaip ir prognozuota, 2020 m. muitinės pareigūnai susidūrė su beprecedenčiu tiek savo mastais, tiek gabenimo būdų įvairove cigarečių kontrabandos srautu iš Baltarusijos. Šiam iššūkiui sugebėta laiku ir deramai pasiruošti – Lietuvos muitininkai jau antrus metus iš eilės muša sulaikytos cigarečių kontrabandos rekordus. Suskaičiavus ikiteisminiuose tyrimuose muitinės kriminalistų sulaikytas cigaretes, paaiškėjo, kad pernai pareigūnams įkliuvo beveik 60 mln. eurų vertės nelegalių rūkalų – iš viso 16,6 mln. pakelių. Beje, 2019 m. irgi buvo rekordiniai, atitinkamai sulaikyta 8,2 mln. (o 2018 m. – 6 mln.) pakelių kontrabandinių cigarečių. Taip pat 2020 m. buvo sulaikyta ir 28,4 tonos tabako (2019 m. – 21, 6 t).

              Struktūriškai, lygiai taip nuosekliai didėja ir baltarusiškų rūkalų kiekis bendrame kontrabandos sraute. Pernai jau beveik visos (93 proc.) sulaikytos nelegalios cigaretės buvo gamintos Baltarusijoje. Tuo tarpu 2019 m. baltarusiški rūkalai sudarė 85 proc. (o 2018 m. buvo 61 proc.).

              Per pastaruosius keletą metų visai pasikeitė ir teritorinės cigarečių kontrabandos sulaikymų tendencijos. Jei dar 2018 m. didžioji nelegalių rūkalų dalis (34 proc.) ikiteisminiuose tyrimuose buvo sulaikoma jau šalies viduje, tai nuo 2019 m. „karščiausia“ kovos su šešėliu zona tapo pasienis su Baltarusija, kur tais metais įkliuvo 54 proc. visos kontrabandos. O 2020 m. čia sulaikyta jau 64 proc. bendro nelegalių rūkalų kiekio.

              2020-aisiais tik dar labiau išryškėjo ir kita pastarųjų metų tendencija: vienu metu gabenamos kontrabandos krovinių stambėjimas. Nelegalūs rūkalai pernai dažniausiai gabenti kroviniais vilkikais ar geležinkelio transportu (taip pat ir dėl pandemijos ar karantino apribojimų kelionėms lengvaisiais automobiliais). Tad muitinės kriminalistams vienos operacijos metu neretai įkliūdavo ypač dideli kiekiai cigarečių.

              Kontrabandininkai pernai naudojo įvairiausią nelegalių krovinių gabenimo taktiką: <...> aptiko užbetonuotą geležinkelių gabentuose pamatiniuose blokuose, statybiniuose cementiniuose blokeliuose ar įvairiausiose medienos (malkų, lentų, medžio drožlių plokščių, stalviršių) kroviniuose.

              MKT analitikai prognozuoja, jog, įvertinus cigarečių gamybos mastus Baltarusijoje, kontrabandos srautų mąstai ir intensyvumas nemažės ir šiemet. Aktualia, padidinto muitinės pareigūnų dėmesio reikalaujančia zona išliks ir geležinkelio transportas, kuriuo ir šiemet aktyviai gabenti dideli, ypač sudėtingai užmaskuotos cigarečių kontrabandos kiekiai.
              Click image for larger version  Name:	2020_Lietuvos_muitines_sulaikytu_cigareciu_rezultatai.jpg Views:	0 Size:	52.9 KB ID:	1886683
              Paskutinis taisė bato_usai; 2021.05.19, 22:16.

              Comment


                O tai visa mūsų buvusi diskusija apie kontrabandos nebuvimą kažkur perkelta ar ištrinta? Ten statistiką iš muitinės pamenu buvau įkėlęs...

                Kontrabandos iš Baltarusijos vajus
                Muitinės pareigūnai pastarosiomis dienomis nuodugniau tikrina iš Baltarusijos vykstančius krovinius traukiniuose. Priežastis – smarkiai išaugusi cigarečių kontrabanda. „Pernai buvo per visus metus 31 atvejis, tai šįmet turim per pusę metų 37 atvejus<...>“, – teigia Muitinės departamento atstovas Vitas Volungevičius

                Stasylų pasienio kontrolės punkte – dar vienas Baltarusijos trąšų gamintojos „Belaruskalij“ ešelonas. Pasieniečiai nuodugniai tikrina kiekvieną sąstato dalį. Tikisi, pavyks konfiskuoti dar vieną stambų laimikį – prieš kelias dienas į rankas pakliuvo maždaug 80 tūkst. Baltarusijoje pagamintų cigarečių pakelių.

                Muitininkai sako, cigarečių dažnai net ir nebandoma gerai paslėpti – dėžės tiesiog sumetamos ant vežamų trąšų, skaldos. Lietuvos žvalgyba įspėja, vagonai cigarečių prikraunami valstybinėse Baltarusijos gamyklose. Analitikų teigimu, greičiausiai su Aliaksandro Lukašenkos režimo žinia. Muitininkai neoficialiai patvirtina, pagal maršrutus traukinys iki sienos su Lietuva stabteli tik trumpam, o prikrauti beveik pusantro šimto dėžių cigarečių – užtrunka. Užsienio reikalų ministras neatmeta galimybės krovinių stabdyti.

                Comment


                  Ar tikrai čia tinkama tema kontrabandai?
                  Ankstesnė diskusija išvis nuvažiavo nuo bėgių į asmeniškumus ir tarpusavio įžeidinėjimus, kol patys dalyviai prašė ištrinti.

                  Comment


                    Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
                    O tai visa mūsų buvusi diskusija apie kontrabandos nebuvimą kažkur perkelta ar ištrinta? Ten statistiką iš muitinės pamenu buvau įkėlęs...
                    Atstačiau pranešimą.

                    Comment


                      Baltarusiški vagonai atrieda prikimšti cigarečių, kontrabandininkai traukinius stabdo net stodami ant bėgių
                      Vagonai su baltarusiškais kroviniais į Lietuvą rieda prikaišioti cigarečių, o kontrabandos organizatoriai traukinius mūsų šalies teritorijoje stabdo net išeidami ant bėgių ir provokuodami mašinistus spausti stabdžius. Traukiniuose iš Baltarusijos nelegalių prekių šiemet aptinkama keliskart daugiau nei prieš metus, nors rentgeno aparatas pasienio punkte vis dar neveikia.

                      Kaip Delfi informavo Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Vitas Volungevičius, Lietuvos muitinėje iki šių metų rugsėjo pabaigos buvo pradėtas 21 ikiteisminis tyrimas dėl traukiniais gabentos kontrabandos, kai pernai per tą patį laikotarpį tokių buvo tik 8.

                      Iš viso per devynis mėnesius muitinės pareigūnai traukiniuose sulaikė 762 tūkst. pakelių cigarečių kontrabandos, kurios vertė 2,3 mln. eurų. Pernai per tą patį laikotarpį sulaikyta 210 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė – 0,75 mln. eurų. LTG duomenimis, kontrabandinių prekių srautas krovininiuose traukiniuose mažėjo ir spalį, tad per dešimt šių metų mėnesių bendras sulaikytų cigarečių pakelių skaičius viršijo milijoną, o jų vertė pasiekė 3,7 mln. Eur.

                      LTG 2019 m. kovai su kontrabandinių prekių gabenimu suformavo specialią komandą, kurios nariai turi tiek patirties teisėsaugos srityje, tiek žinių apie geležinkelių infrastruktūrą. Šiemet ši komanda kartu su Muitinės kriminaline tarnyba ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba surengė 55 operacijas. Pernai jai pavyko išsiaiškinti 26, o užpernai – 14 kontrabandos gabenimo traukiniais atvejų.

                      Rentgeną planuoja turėti kitąmet

                      Teisėsaugos pareigūnai ir LTG darbuotojai tarp baltarusiškų krovinių paslėptos kontrabandos šiuo metu yra priversti ieškoti fizinėmis priemonėmis, nes Kenos pasienio punkte nuo 2016 m. neveikia rentgeno aparatas.

                      „Kenos geležinkelio poste naujos rentgeno sistemos įrengimas vykdomas muitinei bendradarbiaujant su geležinkelio infrastruktūrą valdančia įmone. Tikimės, kad Kenos poste rentgeno sistema pradės veikti 2022 metais“, – viliasi Muitinė.

                      R. Šlepetys sako, kad reikia įsigyti ne tik rentgeno aparatą, bet ir pasirūpinti jo sistemai reikalingos geležinkelių infrastruktūros įrengimu.

                      „Aktyviai veikiame, kad darbai iš mūsų pusės būtų įgyvendinti kaip įmanoma greičiau. Šiuo metu vyksta viešasis konkursas rentgeno kontrolės sistemos infrastruktūrai įrengti, projektavimo ir rangos darbų sutartį planuojama pasirašyti iki šių metų pabaigos“, – aiškina LTG saugos vadovas.

                      Comment


                        negaliu atsistebet, taigi kazkas tas cigaretes (vietiniai gelezinkeliu darbuotojai) iskrauna.
                        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                        - George W. Bush President of the USA

                        Comment


                          Niekaip nesuprantu to rentgeno sureikšminimo. Rentgeną stato Kenoje, tačiau belkalis, kuriame slepiama didelė dalis kontrabandos, važiuoja pro Stasylas...

                          Comment


                            Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                            Beje, pasieniečiams jau kinietiško rentgeno nebepirks?
                            Kaip suprantu jau pirkimas įvyko.
                            Kinijos bendrovės „Nuctech“ padalinys Varšuvoje „Nuctech Warsaw“ ir statybų bendrovė „Autokausta“ „Lietuvos geležinkelių“ ir Muitinės departamento užsakymu už 5,6 mln. eurų iki rugsėjo turėtų įrengti rentgeno aparatą bei jo infrastruktūrą Kenos pasienio punkte, prie sienos su Baltarusija.

                            Comment

                            Working...
                            X