Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaurės Lietuvos buv. siaurieji geležinkeliai (Panevėžys-Joniškis, Gubernija-Biržai)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Vytautas_LT
    replied
    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    dar esu girdėjęs, kad norėta ruožą Petrašiūnai-Linkuva visiškai nuardyti, o ant pylimo nutiesti asfaltuotą dviračių taką.
    Tik jau ne tą ruožą, o Pakruojis-Petrašiūnai, kuris jau nuardytas.

Komentuoti:

• Kosovo
    replied
    Rytoj tikiuosi Vismantas atsakys plačiau, o kiek mane pasiekia žinios, LG tvarko šiaurinį ruožą, nes yra įpareigota perduoti jį ASG tokios būklės, kokia buvo iki 2001m. (2001-03-24 nutrauktas reguliarusis keleivinis susisiekimas Panevėžys-Anykščiai, o šiauriniu ruožu traukiniai nebevažiavo nuo berods 1983m.). Greičiausiai LG tas moteriškes ir pasamdė, nors... dar esu girdėjęs, kad norėta ruožą Petrašiūnai-Linkuva visiškai nuardyti, o ant pylimo nutiesti asfaltuotą dviračių taką.
    Tai grįžtam į 1988 m. ir nuardom ruožą Anykščiai - Panevėžys, o ruožą Anykščiai - Rubikiai palikime ilgiausiu vaikų geležinkeliu Sovietų sąjungoje, kaip ir buvo planuose, berods jau buvo ir pradėtas įgyventinti, kažkur internete buvau radę apie visus vaikų geležinkelius SSRS, yra kažkur paminėtas puslapis mano rastas, tingiu ieškot

Komentuoti:

• Wycka
    replied
    Parašė Kristinėlė Rodyti pranešimą
    Pastaruoju dažnai tenka pravažiuoti maršrutu Pakruojis - Linkuva. Nuo penktadienio pastebėjau keistą dalyką, Petrašiūnuose kelios moteriškės...ravi siauruką.Šiandien buvo nuravėta apie 30 m. Gal kas žinot kodėl būtent ravi, ar ką nors su siauruku darys?
    Rytoj tikiuosi Vismantas atsakys plačiau, o kiek mane pasiekia žinios, LG tvarko šiaurinį ruožą, nes yra įpareigota perduoti jį ASG tokios būklės, kokia buvo iki 2001m. (2001-03-24 nutrauktas reguliarusis keleivinis susisiekimas Panevėžys-Anykščiai, o šiauriniu ruožu traukiniai nebevažiavo nuo berods 1983m.). Greičiausiai LG tas moteriškes ir pasamdė, nors... dar esu girdėjęs, kad norėta ruožą Petrašiūnai-Linkuva visiškai nuardyti, o ant pylimo nutiesti asfaltuotą dviračių taką.

Komentuoti:

• Kristinėlė
    replied
    Pastaruoju dažnai tenka pravažiuoti maršrutu Pakruojis - Linkuva. Nuo penktadienio pastebėjau keistą dalyką, Petrašiūnuose kelios moteriškės...ravi siauruką.Šiandien buvo nuravėta apie 30 m. Gal kas žinot kodėl būtent ravi, ar ką nors su siauruku darys?

Komentuoti:

• Wycka
    replied
    Parašė Sovijus Rodyti pranešimą
    Lėvens upės siaurukas niekur nekerta, dar yra Daugyvenės upė. Jei nurodytas ruožas Petrašiūnai-Biržai tai Mūša mažai tikėtina.
    Neaišku kokiu tikslu planuojama remontuoti tiltą jei ruožu nevyksta eismas.
    Siauruko bėgiai kerta Lėvens upę pačiame Pasvalyje, o Mūšą kertą tik nuo Petrašiūnų atkarpoje į Linkuvą. Kokiu tikslu remontuoja įtariu, bet nenorėčiau skleisti nepatvirtintos informacijos. Gal Vismantas plačiau žinotų. Beje, įdomu, kokio lygio tie remontai — kosmetinis ar kapitalinis?

Komentuoti:

• LinS
    replied
    o čia kas ne tiltas?
    http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=...s=vector,stops

o kam remontuoja tikrai geras klausimas.
    Paskutinis taisė LinS; 2010.09.22, 15:05.

Komentuoti:

• Salvijus
    replied
    Parašė LinS Rodyti pranešimą
    tai kad siaurukas Mūšos nekerta? Gal Lėvens upę?
    Lėvens upės siaurukas niekur nekerta, dar yra Daugyvenės upė. Jei nurodytas ruožas Petrašiūnai-Biržai tai Mūša mažai tikėtina.
    Neaišku kokiu tikslu planuojama remontuoti tiltą jei ruožu nevyksta eismas.

Komentuoti:

• JlL
    replied
    man tai didesnis klausimas kodel remontuoja

Komentuoti:

• nepolitikas
    replied
    Parašė LinS Rodyti pranešimą
    mostelėjau į šoną ties petrašiūnais yra nenaudojama atšaka į linkuvą ir tiltukas per mūšą

Komentuoti:

• LinS
    replied

Komentuoti:

• nepolitikas
    replied
    įtariu, kad per mūšos upę, o gal lavens upę
    Paskutinis taisė nepolitikas; 2010.09.22, 13:26.

Komentuoti:

• LinS
    replied
    Kur čia tas tiltas yra?

Komentuoti:

• JlL
    replied
    paskelbtas konkursas:

Siaurosios vėžės geležinkelio tilto, esančio Petrašiūnai-Biržai 59+150 km projektavimo ir remonto darbų pirkimas (konkurso šifras IF-3-057)

AB 'Lietuvos geležinkeliai' filialas 'Šiaulių geležinkelių infrastruktūra'

Komentuoti:

• Vytautas_LT
    replied
    Taip, ir ne viena. Tik ne visas žinau. Vieną net esu nufotografavęs ir įkėlęs į forumą — įvažiavimas į stiklo fabriko teritoriją. Važiuojant iš Panevėžio į Biržus ar Saločius, vos pravažiavus Pasvalį net neįtartum, kad pervažiuoji buvusį siauruką. Ar tik ne Vytautas_LT įkėlęs nuotrauką kažkur prie Biržų, kur irgi užasfaltuoti bėgiai. Už Via Balticos į Joniškėlio pusę kokios trys pervažos yra smulkiu žvyru užpiltos. Bėgius primena tik neaukštas pylimas ir abipus kelio išlikę ~0,5m aukščio betoniniai stulpeliai.
    Dažnas atvejis, kai bėgiai nupjaunami ir išlyginamas žvyrkelis ar klojamas asfaltas.

Komentuoti:

• LinS
    replied
    Mano foto matyti kaip pervaža ties Vaitkūnais taip pat žvyrkeliu patapusi.

Komentuoti:

• Wycka
    replied
    Parašė Jotvingis Rodyti pranešimą
    Įdomu, yra daugiau šiaurinio siauruko pervažų su užasfaltuotais bėgiais?
    Taip, ir ne viena. Tik ne visas žinau. Vieną net esu nufotografavęs ir įkėlęs į forumą — įvažiavimas į stiklo fabriko teritoriją. Važiuojant iš Panevėžio į Biržus ar Saločius, vos pravažiavus Pasvalį net neįtartum, kad pervažiuoji buvusį siauruką. Ar tik ne Vytautas_LT įkėlęs nuotrauką kažkur prie Biržų, kur irgi užasfaltuoti bėgiai. Už Via Balticos į Joniškėlio pusę kokios trys pervažos yra smulkiu žvyru užpiltos. Bėgius primena tik neaukštas pylimas ir abipus kelio išlikę ~0,5m aukščio betoniniai stulpeliai.

Komentuoti:

• Kitas Džiugas
    replied
    Įdomu, yra daugiau šiaurinio siauruko pervažų su užasfaltuotais bėgiais?

Komentuoti:

• Wycka
    replied
    Parašė Jotvingis Rodyti pranešimą
    Kad čia bėgių tik liekanos
    Bėgiai yra, tik 'ant jų' užaugusi žolė, todėl nesimato. Jeigu būtų fotografuota ankstyvą pavasarį, kai sniegas dar tirpsta arba ką tik nutirpo, bėgių viršūnėlės matytųsi. Aišku, ten kur bėgius (ir pylimą) kerta Via Baltica, bėgiai nupjauti. Būtų stebuklas, jeigu per ateinančius 2 metus jie vėl atsirastų

Komentuoti:

• Kitas Džiugas
    replied
    Kad čia bėgių tik liekanos

Komentuoti:

• Vismantas
    replied
    Lietuvos geležinkeliai pradėjo "valyti" Vakarinį ruožą nuo medžių.

Plačiau..

Komentuoti:

Working...
X