Parašė dado1945
Rodyti pranešimą
)) jei tuos butus kas pirktu tai tikrai jo nenuomotu....

O tai iš vienų metų augimo išvados daromos...
)) jei tuos butus kas pirktu tai tikrai jo nenuomotu....
Per paskutinius du mėnesius butų parduota daugiau negu per 6 vasaros ir rudens mėnesius. Duomenys keleto stambiausių butų statytojų iš ko ir galima daryti prielaidą, kad žmonės masiškai pradėjo pirkti butus. Ir dar galiu pasakyti viso to priežastis. Kaip tik po žinios apie euro neįvedimą rinka apmirė buvo daug kalbų apie burbulo sprogimą tad galbūt dalis pirkėjų buvo nusprendę palaukti ir nesulaukus norimo sprogimo ir apie jį kalboms aprimus bei pasigirdus kalboms apie tolesnį brangimą visi suskubo pirkti. Tad tatai mano versija.
Per paskutinius du mėnesius butų parduota daugiau negu per 6 vasaros ir rudens mėnesius. Duomenys keleto stambiausių butų statytojų iš ko ir galima daryti prielaidą, kad žmonės masiškai pradėjo pirkti butus. Ir dar galiu pasakyti viso to priežastis. Kaip tik po žinios apie euro neįvedimą rinka apmirė buvo daug kalbų apie burbulo sprogimą tad galbūt dalis pirkėjų buvo nusprendę palaukti ir nesulaukus norimo sprogimo ir apie jį kalboms aprimus bei pasigirdus kalboms apie tolesnį brangimą visi suskubo pirkti. Tad tatai mano versija. 
Esmė tame, kad dabar galėčiau nusipirkti gan normalų butą, bet aš nusipirkčiau žiauriai nelikvidžią prekę. Ir jeigu atsirastų noras persikelti į geresnę vietą aš to negalėčiau padaryti - nes butas neparduodamas iš esmės. Taigi aš nematau prasmės kažkur lėkti.
Aš nesiruošiu čia įrodinėti, kad burbulas yra ar jo nėra - aš nežinau, bet kad kainos kils tai abejoju. Gal atskiruose regionuose (pvz.: Kauno senamiestis) tai dar gali įvykti, bet bendra tendencija nėra aukštyn. Ar žemyn - pamatysime
Gal truputi kitaip skaičiuokime. Lietuvoje 3 milijonai gyventojų. Tai vienam žmogui grubiai 1000 litų per metus arba vėlgi grubiai 100 litų per mėnesį - vaje kokia įspūdinga suma
Studento stipendija didesnė už šitą sumą...
Gal truputi kitaip skaičiuokime. Lietuvoje 3 milijonai gyventojų. Tai vienam žmogui grubiai 1000 litų per metus arba vėlgi grubiai 100 litų per mėnesį - vaje kokia įspūdinga suma
Ir išvis dabar dauguma perka 50 kvadratų butus... O didesni stovi neperkami jau pusę metų mažiausiai
Comment