Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Diskusijos apie įvairius būsto projektus - kainos, privalumai, trūkumai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Po tamstos pezalu apie garso klase, modernia vedinimo sistema, balkonus ir kita - sunku toliau diskutuot, o ir noro nebera

    kuo daugiau tokiu pirkeju - Pardavejam lengviau.

    Comment


      Tai aišku, kad pardavėjam lengviau - užsigydo pirkėjai pirkdami butus Šnipiškėse

      Comment


        Parašė Upper Rodyti pranešimą
        Tai aišku, kad pardavėjam lengviau - užsigydo pirkėjai pirkdami butus Šnipiškėse
        Prie ko cia Snipiskes? Tu rimtai gal ten dirbi, kad toks butthurt? Isvardinau minusus projekte, kurie objektyvus ir realus. Tu dabar bandai juos paneigti nesamonem, kur is karto matosi, kad nelabai ka nusimanai apie projekta, apie vedinima isvis nusipaistei i lankas kai bandei kazka irodyti aprasydamas paprasciausia vedinimo sachta Su kvailiais arba pardavimu vadybininkais nera prasmes gincytis, panasu esi vienas is situ dvieju, todel cia ir baikim.

        Comment


          Parašė Zygis Rodyti pranešimą

          Prie ko cia Snipiskes? Tu rimtai gal ten dirbi, kad toks butthurt? Isvardinau minusus projekte, kurie objektyvus ir realus. Tu dabar bandai juos paneigti nesamonem, kur is karto matosi, kad nelabai ka nusimanai apie projekta, apie vedinima isvis nusipaistei i lankas kai bandei kazka irodyti aprasydamas paprasciausia vedinimo sachta Su kvailiais arba pardavimu vadybininkais nera prasmes gincytis, panasu esi vienas is situ dvieju, todel cia ir baikim.
          Nemanau, kad jis pardavėjas, tiesiog matomai žmogus jau nusprendė ten pirkt ir galbūt, net avansą sumokėjo. Įvertinęs visus privalumus, bet čia atsirado tavo "įvertinimas" ir tiesiog, dabar galimai bando apgint savo sprendimą/investicija vardindamas privalumus, nes iškilo dvejonės ar tikrai teisingai apsisprendė ir panašiai o jeigu, net tai ir pardavėjas, tai nieko nekeičia. Kiekvienas turi savo nuomonę ir išsirinks, tai kas labiausiai patiks, ne visi perka "vieta vieta vieta", todėl daug skirtingų nuomonių, bet kuriuo atveju čia kiekvieno individualus sprendimas, kuris nebūtinai turi sutapt su visų nuomone.

          Comment


            As niekur nesakiau, kad cia blogas projektas. Manau tikrai vertas demesio, del to ir pats nuvykau apziureti, isvardijau ir tam tikrus privalumus. Bet nereikia is karto tapti butthurt ir pradet kabinetis nesamonem argumentuojant.

            Comment


              Aš žiūrinėju sau būsta ir kadangi patirties ir supratimo neturiu daug, tai aplankiau daug, kad suprasti skirtumus. Ilgą laiką gyvenu nuomoje Baltupiuose, Kalvarijų g. ant kalniuko priešais verkių parką.

              Peržiūrėta daug.

              Čia buvo bandoma lyginti šio Baltupių projekto lokaciją ir lyginti su Lazdynėliais, Šnipiškėmis. Truputi mano nuomonės.

              Lazdynėliai - Aitvarų namai, Lazdynėliu vingis, Būk čia. Rajonas labai žalias, užstatymo tankis nedidelis, oras švarus, namai nauji, balokonai dideli. Namų projektai, gal ir nuobodūs, bet kokybė jaučiasi faktiškai visuose projektuose. Kažkur skalūnu apdengta (vingis), kažkur erdvūs balkonai (Aitvarai), kitur originalūs sprendimai - mini stadionas vietoj kiemo (Būk čia). Infrastruktūra labai prasta. Autobusas vienas, retai važiuojantis, darantis ratą aplink lazdynų architektų gatvę prieš važiuojant į miestą. Su miestu jungiamoji Lazdynėlių gatvė, po vieną juostą ir platesnė ji nebus, nebent bus pesčiųjų/dviračių takai, kurių nėra šiuo metu. Darželių valstybinių nėra, biurų nėra, valyklos, burelių, kavinių, kirpyklų, sporto klubų nėra. Vietoj to upė ir miškas. Statosi daug, AItvarų laukia 3-5 etapai, Vingis laukia dar tiek pat kiek pastatė, Riverland visas gabalas bus užstatytas, atskiri vystytojai su kotedžais kaip grybais. Mano supratimu ten ateityje kai viską pabaigs užprogramuoti kamščiai ir išspręsti to nebus kaip. Labiausiai gaila nuosavų namų gyventojų, kurie ten pristatė didžiausių vilų ir turės su visais sedėti tam pačiam kamštyje . Vėliau dar kai akropolis 2 pastatys, tai gali kilti ir kitoje vietoje patekimo kamštis. Atstumas iki centro 10 km.

              Baltupiai - Veikmės parko namai, Galio projektas, būsimas projektas prie Maximos sankryžoje. Ši Baltipių pusė (Didlaukio gatvė) vienareikmiškai ne geriausia Baltupių pusė. Kalvarijų gatvės pusėje link Ateities gatvės (Jeruzalės) daug kotedžų, nuosavų namų kaiminystės, naujesnių namų, verkių regioninis parkas (kuris daug įdomesnis ir didesnis už Jomanto). Didlaukio gatvėje viskas sena ir suspausta, šalia labai judri Geležinio vilko gatvė, visas trafikas į Santariškes, Bajorus, Riešes. Ten dažnai naktį ir britvos švilpia, triukšmo daug. Infrastruktūra gera, na gal tik kavinių nėra (man kiniečiai nelabai). Už šį Veikmės parko projektą, kaina didoka, šalia pradedamos statybos Galio, kur kainos bus ~1700 EUR, todėl konkurencija bus didelė,o butų kiekį ten irgi didelį siūlys ir etapais. Veikmės namus žiūrėjau (aprodė Birutė), viskas kaip ir patiko, bet kaina pasirodė didoka, ir galima su tuo ginčytis ar nesutikti, prašyti analogiškų projektų pigiau, bet pas juos pakankamai neišparduotų butų jau pastatytuose prieš metus namuose ir tai irgi kai ką pasako. Upper, raskite analogišką situaciją Šnipiškėse, kur viskas dažniausia išparuodama dar iki pastatymo. Aišku gal to priežastis santykinai didelė kvadratūra, kas gaunasi į galutinai didelę kainą ir butai tampa nerentabilus nuomai (nes šis rajonas labiau orentuotas į senjorus ir studentus), kaip gyvenimui sau, gal ir neblogas pasirinkimas. Jei projektas patinka, tai pliusai atrodo akyvaizdesni. Autobusų važiuoja daug visomis kryptimis, bet į visas puses dideli kamščiai, ypač mirtinai stovi kalvarijų gatvė iki Ozo g sankryžos. Atstumas iki miesto 6 km.

              Šnipiškės. Naujas centras. Kainos 2000+ visuose projektuose. Bet tas rajonas dar labai prastai atrodo, jei situacija pasitaisys per 5-10 metų, tai graža iš turto kainos padidėjimo ar nuomos su idėtais pinigais bus didžiausia, o jei gyvenimui sau taupysi miegą, laiką, automobilio neamortizuosi, bet gyvensi užterščiausioje aplinkoje. Gal gelbėja tai, kad didžiausia trafiką ir taip ofise praleidžiame, o vakarais viskas jau daug geriau + oro valytuvais egzistuoja šiais laikais. Šis rajonas labiau skirtas investuojantiems, kurie gali sukande dantis pakentėti statybinėje aikštelėje ir tikėtis rezultate turėti turtą kuris bus likvidžiausias/vertingiausias. Pvz. jei kaip Upper rašo, pvz. kad palikti vaikams į ateitį (po 10metų tarkim), tai vaikai greičiausiai pasakytų ačiū už būsta šnipiškėse, vien jau iš to, kad jei nepatiks galės lengviausiai parduoti ir išsirinkti tai ką nori. Jei visą tą laiką dar ne pačiam gyventi, o nuomoti, tai ten irgi geresnė vietą, nes šalia ofisynai gimsta. AIšku pačiam gyventi švaraus oro ir aplinkos prasme praščiausia. Gal per tuos tarkim 10 metų ir užterštumas pamažės, jei elektromobilizacija padidės keliolika kartų ir sudarys kokį bent penktadalį trasporto.

              Esmė visur savi pliusai ir minusai. Aš ir pats pasimetęs, kur geriausia vieta. O atskirai vystytojus vertinti išvis misija neįmanoma. Pvz. realiausias variantas Namai- Kintai, išplanavimas ten siaubingas.


              Comment


                Parašė Andriejus_P Rodyti pranešimą
                Veimės namuose su gerais vaizdais į parką G korpusas, rytinė pusė. Kai aš žiūrėjau kainos buvo 2000 EUR pirmas aukštas ir po +50 EUR kiekvienas sekantis. Parkingo kaina buvo ir 8k ir 10k, nežinau kuom skiriasi. Mano atveju buvo pakankamai konservatyvus derybų klausimu, nenorėjo nuleisti nei kiek.

                Iš to kas man nepatinko, tai arčiau parko eančius korpusus pesčiomis sunkoka patekti, turi eiti aplink per darželio pusę, kažkaip įveikti kalną. Jei važinėji tik su auto per parkinga viskas ok.

                Dėl rekuperatoriaus, pirmuose korpusuose jis buvo, o naujausiuose nėra, o tie argumentai "pakaičiavom, kad nereikalingas" sunkiai įtikina. Tiesa idomu kaip ten su ta A++ klase, čia gi faktiškai payvus namas. Kiek suprantu jiems čia daug atrgroja geoterminis šildymas, kas labai retas dalykas projektuose ir ko gero jis sttipriai sąmatą išaugina. Bet geoterminam kaip suprantu nemažai elektro reikia.

                Aukšto aukso viduriukas mano nuomone ter trečias. Ir saulės šviesa patenka ir medžiai po ranka.

                Iš minusų, tai šalia stovintys raudoni aukštingi senieji pastatai, kurie vis lenda tau į vaizdą. Dar įdomus faktas, kad kai aš buvau žiūrėti 3 aukšte su 2100 EUR kaina, šalia senam name Lazdynėlių 21 pardavinėjo taip pat erdvų butą 12 berods aukšte su kaina 1350 EUR ir nemokamu parkingu (ten kažkaip gyventojai šlakaumą pasistatę ir vietos saviems yra). Ir vaizdas ten dar geresnis, nes langai tik į parko pusę
                mes pirkom pries 3m Miško namuose Veikmės - tai vienas geriausių tuo metu buvusių pasirinkimų pagal kokybę, kainą ir vietą (na taip virsulai, bet tikrai idomi vieta 5rajonų sankirta, kai kam net zverynas ten susisviecia) (nenusileido kaina irgi, mokėjom brangiausiai, nes paskutiniai). jūsų kritika dauguma klausimų yra juokinga, vargiai tikiu, kad pas konkurentus geriau, ypac koki hanner (buvom uzkibe ties zveryno namais). Vėdinimas Veikmes ten yra analogiskas rekuperatoriui, sildymas geoterminis kombinuotas su miesto (baltupiuose manau toki pat dare)toks dalinis rekupas - aerodeko sistema berods. garso klase manau b, bet jei ir zemesne - ji tokia visur, naujos statybos bustuose, ne premium. Aukstis apie 275cm turetu but. tuo metu klase buvo A, kai dauguma pardavinejo b. Ir atkreipkit demesi i dalines apdailas, kai mano draugai pirko butus kituose projektuose - tai pas juos liudna daline buvo apdaila, o pas mus viskas iki rozeciu, veikiantis sildymas ir pralygintos sienos ir palanges sudetos Veikmė pasižymėjo tuo, kad projekte nebuvo 1kmb studio tipo butų (didelis pliusas - reiskia ne bendrike gyvensi), o tik 2-3-4kmb butai pagrinde, erdvios laiptinės, sandėliukai (tikras deficitas, daznai buna ispirkti),nemokama dviraciu saugykla, didelės terasos, 3kambarių bute vc ir vonia dvi atskiros patalpos su muro sienom (tikrai retas variantas ekonomineje klaseje, bet jei nori gali apsijungti) ir nebrangios parkingo vietos (kainavo pries 3m 7k gal kazkur po stogu, lauke isvis 3k gal kokie - bet uz keliu zingsniu visas akligatvis nemokamai, kai prie panoramos norejo 15k uz prasta, sunkiai privaziuojama vieta ir sandeliuko nebuvo ir dviraciu parkingo nebuvo, ir apskritai jokio geoterminio, jokios rekuperacijos - jei nori moki papildomai ir kvadratu maziau isejo uz tuos paciu eurus, tik grazi aplinka, kuri numatem kad turbut kainuos ateityje priziuret... Tai uz veikme gal geriau turetu buti Yit kausta, merkko- bet zymiai brangiau
                Paskutinis taisė auris88; 2021.01.21, 23:53.

                Comment


                  Auris 88, papasakok placiau apie centralizuota vedinimo sistema veikmes projekte, kaip ji veikia, kaip su rasojimais ar dregme namuose. Nes zygis komentavo, kad tai "chrusciovkes lygio vedinimo sachta"

                  Comment


                    Parašė auris88 Rodyti pranešimą

                    mes pirkom pries 3m Miško namuose Veikmės - tai vienas geriausių tuo metu buvusių pasirinkimų pagal kokybę, kainą ir vietą (na taip virsulai, bet tikrai idomi vieta 5rajonų sankirta, kai kam net zverynas ten susisviecia)
                    Šeškinė, o ne Viršūlai: https://www.google.com/maps/place/%C....2514019?hl=en
                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                    Comment


                      Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
                      3. Kaip gali būti A++ energetinė klasė ir nebūti rekuperatoriaus??? Kiek žinau, rekuperatorius būtinas jau nuo A klasės - didelis sandarumas ir mechaninio vėdinimo nebuvimas reikštų pelėsį ant langų ir sienų... Ar čia turi omeny, kad yra vieta rekupretoriui, bet reikės pačiam jį nusipirkti ir įsirengti? Nes jei net nėra vietos rekuperatoriui, tai tikrai kažkokia chaltūra kvepia ir negali būti A++ energ. klase.
                      Rekuperatorius neprivalomas, vėdinimas privalomas, tik ar jis labai efektyvus?
                      https://www.ekspertai.lt/rekuperator...udingumo_namui

                      Comment


                        Parašė Blah Rodyti pranešimą
                        Rekuperatorius neprivalomas, vėdinimas privalomas, tik ar jis labai efektyvus?
                        https://www.ekspertai.lt/rekuperator...udingumo_namui
                        Efektyvus tiek, kiek jis realiai naudojamas. Iš asmeninių patirčių žinau, kad žmonės net ir turėdami mechaninio vėdinimo galimybes (ištraukiantys ventiliatoriai, gartraukiai etc.) su oro paėmimo angomis, jų tiesiog nenaudoja. Kartais praveria langą "išvėdinti" butą/namą, bet tuo viskas ir baigiasi. Dar kartais įjungia gartraukį, kai ką nors verda. Vėdinimas yra relaiai dažniausiai užmirštama sritis, nes žmonės tiesiog nesupranta, kas tai yra ir kodėl tai svarbu. O realiai reiktų nuolatinio oro traukimo ir pakankamai galingų ventiliatorių ištraukimui. Arba gartraukį nuolat įjungtą laikyti.

                        Comment


                          Būkit žmonės, kas susiję su žemėlapiais, pasitikrinkite su maps.lt, googlas dažnai grybauja. Ten Viršulai - https://maps.lt/map/default.aspx?lan...seskines%20sen

                          Comment


                            Parašė Blah Rodyti pranešimą
                            Rekuperatorius neprivalomas, vėdinimas privalomas, tik ar jis labai efektyvus?
                            https://www.ekspertai.lt/rekuperator...udingumo_namui
                            Natūralus vėdinimas privalomas visose gyvenamosiose patalpose - natūralios ventiliacijos šachtos juk yra ir senuose sovietiniuos daugiabučiuose ir iki A klasės statytuose naujuose namuose.
                            Bet kuriuo atveju, jūsų pacituotoje nuorodoje specialistai atvirai sako, kad gyvenimas A-A++ daugiabučiuose be mechaninės/priverstinės ventiliacijos (t.y. rekuperatoriaus) bus geriausiu atveju diskomfortiškas, nes natūralios ventiliacijos (ventiliacijos šachtos einančios nuo stogo iki ventiliacijos sklendės buto viduje) tokio sandarumo namui nepakaks - "Paprasta ištraukiamoji ventiliacija be oro pritekėjimo sandariame name neefektyvi, trauka nevyksta. Todėl reikalingas mechaninis priverstinis vėdinimas su oro pritekėjimu".

                            Todėl vis vien nesuprantu, kaip galima pardavinėti A++ energ. efektyvumo namą be vienokios ar kitokios rekuperacijos.

                            Comment


                              O tai kaip tada Veikmė pardavinėja be rekuperatoriaus, jeigu tai tiesa? Būsto mugėj irgi sakė, kad neprivalomas rekuperatorius.

                              ​​​​​​"Rekuperacinė sistema arba vėdinimo įrenginiai su šilumogrąža A ar A+ klasės pastatams nėra privalomi, nors dažnai viešojoje erdvėje teigiama priešingai."

                              ‎‎ Plačiau: https://sa.lt/nuo-prie-ko-pasimoke-statytojai/

                              Comment


                                Parašė Blah Rodyti pranešimą
                                O tai kaip tada Veikmė pardavinėja be rekuperatoriaus, jeigu tai tiesa? Būsto mugėj irgi sakė, kad neprivalomas rekuperatorius.

                                ​​​​​​"Rekuperacinė sistema arba vėdinimo įrenginiai su šilumogrąža A ar A+ klasės pastatams nėra privalomi, nors dažnai viešojoje erdvėje teigiama priešingai."

                                ‎‎ Plačiau: https://sa.lt/nuo-prie-ko-pasimoke-statytojai/

                                Jau yra atsakyta į šį klausimą kitoje temoje, čia - yra ta mechaninė ventiliacija šitame projekte, tik ji centralizuota (mechaninis nuolat veikiantis ventiliatorius ant stogo), kiek žinau daugelyje projektų yra centralizuota rekuperacinė sistema (pvz. Centro Rezidencijoje) vietoje atskirų rekuperatorių kiekviename bute įrengimo.

                                Comment


                                  Parašė Andriejus_P Rodyti pranešimą
                                  Siena teksto
                                  Esmė visur savi pliusai ir minusai. Aš ir pats pasimetęs, kur geriausia vieta. O atskirai vystytojus vertinti išvis misija neįmanoma. Pvz. realiausias variantas Namai- Kintai, išplanavimas ten siaubingas.

                                  Smalsu, kodėl Namai-Kintai išplanavimas siaubingas?
                                  Bendrame vaizde butai man pasirodė neblogo išplanavimo dėl to įdomu sužinoti kitą nuomonę.

                                  Comment


                                    Čia aišku labai individualus dalykas, kiekvienas su savo poreikiais, bet mano argumentai:

                                    Žemiau matote Namai-Kintai 2 kambarių 44 m2 butą. Butas turi 11,3m2 svetainę (sienos plotis 2,65 m - sutik labai mažai) ir 10,93 m2 miegamajį (sienos plotis 2,60 m), viskas. Taip yra 2 drabužinės, kurios bendrai sudaro 6 m2. Bet tokio dydžio butui kažkaip atrodo, kad užtektų ir vienos, o jei trūksta, galima butų papildoma spintą kažkur pritaikyti. Tokiu atveju būtu išlošti dar 3m2. Kitas momentas platesnė virtuvė ir susiaurėjanti į tunelį svetainė. Visa ši buto problema, kad jis labai stačiakampis ir ištemptas. Tos pagrindinės gyvenamosios erdvės nedaug. Pastebiu, kad tai nėra kažkoks išskirtinis projektas name, būtent tokio planvimo didžioji dalis butų.

                                    Click image for larger version

Name:	Namai Kintai.PNG
Views:	505
Size:	64,7 kB
ID:	1856928

                                    Čia kito namo projektas. Jis 46 m2. Tačiau turim 26 m2svetaine su virtuve, tolygią nesiaurėjančia ir atskirai nuėjūsų miegamajį 12 m2 (plotis 3,2 m), kuriame saugant vietą kompaktiškai įkomponuojama didelė įmontuojama spinta. Vonia irgi didesnė, bet man tai nelabai svarbus dalykas, nekalbant, kad butas 2 m2 didesnis. Apie balkonus nekalbu, nes čia ne šio palyginimo tikslas, skirtingi projektai. Tiesa namai Kintai su balkonu galėjo labiau padirbėti ir išspausti bent jau 4 m2, dabar jame neaišku ką veikti.

                                    Click image for larger version

Name:	Kita.PNG
Views:	778
Size:	42,4 kB
ID:	1856929
                                    Kokius jus privalumus matote Namai-Kintai planavime? Taip pat būtų idomu išgisrti.

                                    Comment


                                      Tiek pirmas, tiek antras variantai nieko gero. Virtuvė be lango (na nebent tik arbatą ten virsite). Valgomojo stalas - dėl per mažos erdvės praktiškai neįmanomas toks variantas. Pabandykite realybėje atsisėsti už tokio stalo, atitraukti kėdę. Ypač pirmame variante.
                                      Mano kuklus patarimas tokiems NT vystytojams: atsispausdinkite šituos planus A4 formatu, susukite juos į vamzdelį ir susikiškite į užpakalį.

                                      Comment


                                        Raitininkų sode tokie kambariai, pailgi, su mažais langais gale.

                                        Comment


                                          Sveiki, tęsiant temą, gal turit kokių pastebėjimų tokiam 50,5m2 buto brėžiniui? 11,3m2 miegamasis. Tiesiog labai sunku įsivaizduoti tokį pailgesnį išplanavimą realybėje.
                                          Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2021-01-23 at 9.39.41 AM.png
Views:	476
Size:	41,2 kB
ID:	1856969

                                          Comment

                                          Working...
                                          X