Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių namų administravimo įmonės

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Issikraustyk į kitą nama

    Comment


      #42
      Nee MB ar ADMI duoda gyvnetojų sąrašus o registrų centras.

      Comment


        #43
        Atnaujinti daugiabučių namų administravimo nuostatai

        ,,Vyriausybė pritarė Aplinkos ministerijos parengtiems Daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų administravimo nuostatams, kurie įsigalios nuo 2023 metų sausio 1 d. Nuostatų pakeitimai padės didinti daugiabučių namų administratorių veiklos efektyvumą, skaidrumą, gerinti butų ir kitų patalpų savininkų informavimą.

        Didinant skaidrumą administratoriai privalės mėnesinių mokėjimų pranešimuose ar sąskaitose nurodyti informaciją apie namo bendrojo naudojimo objektų priežiūros paslaugų, atnaujinimo darbų, prekių, jei už juos apskaičiuoti papildomi mėnesiniai mokėjimai ar panaudotos patalpų savininkų kaupiamosios lėšos, teisinį pagrindą ir kainą. Savininkams kreipiantis, administratoriai privalės suteikti visą informaciją ir dokumentus, susijusius su administruojamo namo paslaugomis ir darbais.

        Nuostatuose detalizuojamas informacijos teikimas butų savininkams. Administratoriai interneto svetainės skiltyje, skirtoje konkretaus namo savininkams, papildomai privalės skelbti savo veiklos šiame name laikotarpį, savininkų atstovo (jei jis išrinktas) kontaktinę informaciją, namo būklės vertinimo prieš šildymo sezoną ir jam pasibaigus apžiūrų aktus, o vykdant pirkimus – paslaugų ir darbų pirkimų sąlygas, pirkimo rezultatus. Taip pat turės būti patalpinti savininkų priimtų sprendimų protokolai, patvirtinti darbų planai, namo bendrojo naudojimo objektų aprašas, namo priežiūros paslaugų tarifai.

        Namo skelbimų lentoje privaloma nuolat skelbti administratoriaus kontaktinė informaciją ir paaiškinti, kad savininkai, nesinaudojantys internetu, visą su administruojamu namu susijusią informaciją, darbų planus, kitus dokumentus gali gauti kreipdamiesi į administratorių, išskyrus mėnesinius mokėjimo pranešimus, balsavimo raštu biuletenius, kurie privalomai bus teikiami į savininko, nesinaudojančio internetu, pašto dėžutę.

        Optimizuojant administratoriaus veiklą, atsisakyta reikalavimo kartą per metus organizuoti savininkų atstovo rinkimą, nes administratoriui jau nustatyta pareiga organizuoti savininkų sprendimo priėmimą, jei ¼ savininkų kreipiasi raštu ne tik dėl atstovo rinkimo, bet ir kitais namo bendrųjų reikmių (paslaugų, remonto darbų planavimo ir pan.) klausimais.

        Taip pat atsisakyta perteklinės funkcijos rengti metinį namo priežiūros ūkinį ir finansinį planą, nurodyti planuojamas einamųjų metų namo bendrojo naudojimo objektų administravimo, namo techninės priežiūros, šildymo ir karšto vandens sistemų, lifto, bendrojo naudojimo patalpų ir žemės sklypo priežiūros, kitas su administruojamu namu susijusios paslaugas, jų tarifus ir išlaidas, nes tarifai skelbiami interneto svetainėje, nurodomi mėnesiniuose mokėjimų pranešimuose, sąskaitose.

        Kadangi metinius ir ilgalaikius namo bendrojo naudojimo objektų atnaujinimo (remonto) darbų planus administratorius rengia atsižvelgdamas į namo būklės vertinimo išvadas, planuoja lėšų kaupimą ir teikia savininkams tvirtinti, metinių ir ilgalaikių atnaujinimo darbų planų rengimo funkcijos sujungtos.

        Siekiant tausoti gamtos išteklius, mažinti popierinių dokumentų, susijusių su namo administravimu, teikimą savininkams, nustatyti atvejai, kada ir kokius dokumentus ir informaciją administratorius privalo skelbti ir teikti savininkams administratoriaus interneto svetainėje, namo skelbimų lentose, į savininkų pašto dėžutes ar savininkui kreipiantis.

        Administravimo nuostatai suderinti su Civilinio kodekso pakeitimais, reglamentuojančiais daugiabučių namų administratorių, turinčių neperkančiosios organizacijos statusą, vykdomų paslaugų, prekių ir darbų pirkimų reikalavimus, nustatant, kad administratoriai (neperkančiosios organizacijos) paslaugas, prekes ir darbus, susijusius su administruojamu namu, perka vadovaudamiesi Aplinkos ministerijos nustatyta pirkimų tvarka. Taip keičiamas galiojęs reguliavimas, pagal kurį minėtą statusą turintys administratoriai pirkimus vykdė vadovaudamiesi savo pasitvirtintomis pirkimų taisyklėmis, rengtomis pagal aplinkos ministro patvirtintas pavyzdines pirkimų taisykles.
        ''

        Comment


          #44
          Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	1035
Size:	61,6 kB
ID:	2093038

          Šv. Stepono 6 ir 17.

          Kažkas straipsnyje labai gerai sako ir aš jam pritariu ir pridedu, kad turi būti taip bauduojama už tokius dalykus, kad arba pagaliau susitvarko arba keliasi gyventi kitur kur elementariai tvarkysis:

          ,,Netoli gyvenantis vilnietis piktinosi: „Nesąmonė, kad savininkų neįmanoma priversti susiremontuoti balkonų. Jeigu jie avarinės būklės, reikia baudomis apdalinti, skirti jas tol, kol susiremontuos.

          Juk jeigu važiuoji automobiliu, kuris neperėjo techninės apžiūros, policininkai tikrai nepaglostys.“

          Vyro nuomone, dangstant balkonus žaliais apsauginiais tinklais, ramstant rąstais ar užkalant duris demonstruojamas visiškas neveiklumas.

          „Tai gali būti tik laikina saugumo priemonė. Bet Vilniuje ji tampa amžina“, – minėjo vilnietis.''


          Comment


            #45
            Parašė spekas Rodyti pranešimą
            [/ATTACH]

            Šv. Stepono 6 ir 17.
            labai gerai sako ir aš jam pritariu ir pridedu, kad turi būti taip bauduojama už tokius dalykus, kad arba pagaliau susitvarko arba keliasi gyventi kitur kur elementariai tvarkysis:

            ,,Netoli gyvenantis vilnietis piktinosi: „Nesąmonė, kad savininkų neįmanoma priversti susiremontuoti balkonų. Jeigu jie avarinės būklės, reikia baudomis apdalinti, skirti jas tol, kol susiremontuos.

            Juk jeigu važiuoji automobiliu, kuris neperėjo techninės apžiūros, policininkai tikrai nepaglostys.“

            Vyro nuomone, dangstant balkonus žaliais apsauginiais tinklais, ramstant rąstais ar užkalant duris demonstruojamas visiškas neveiklumas.

            „Tai gali būti tik laikina saugumo priemonė. Bet Vilniuje ji tampa amžina“, – minėjo vilnietis.''
            Net nežinau, ar įmanoma ramiu veidu tai komentuoti. Gyvena kažkokie miestiečiai, dauguma daugiabučiuose ir absoliučiai 0 supranta apie namų administravimą ir jų tvarkymą. Šituo negaliu atsistebėti, ypač tokiu aukščiau cituotu komentaru iš straipsnio. Miestiečių teisinis raštingumas aplinkos, kurioje jie gyvena yra tiesiog pasibaisėtinas. Prie ko čia savininkai ir balkonai ir jų "privertimas remontuoti"? Atsiverčiam Duagiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatymą, Civilinio kodekso daiktinės teisės 4.82 str., STR "Statinio statybos rūšys" ir išsiaiškiname, kad valdytojams bendros dalinės nuosavybes teise priklauso fasado architektūros detalės, išorinės fasado konstrukcijos, išorinės durys, balkonai. Kadangi balkonai yra bendra, o ne privati nuosavybė, namo administratoriui tereikia pasiremti STR "Statinių techninės ir naudojimo priežiūros tvarka..." ir gali atlikti avarinės gresmės fasado elementų likvidavimo darbus be bendrasavininkių sutikimo, o tada permesti visiems pinigų sumą už atliktus darbus. Paprastai taip yra daroma.
            Problema gi ta, kad pas mus žmonėms visiškai vienodai balkonai ir fasadai, svarbiausia bute gerai. Ir dar kaimynai pradėda piktintis, kai balkoną kažkam sutvarkė, o mokėti visiems reikia.

            Comment


              #46
              Parašė R.D. Rodyti pranešimą
              Problema gi ta, kad pas mus žmonėms visiškai vienodai balkonai ir fasadai, svarbiausia bute gerai. Ir dar kaimynai pradėda piktintis, kai balkoną kažkam sutvarkė, o mokėti visiems reikia.
              Yep, net Juozukas pasipiktino - Keturženklės sumos už balkono remontą su kaimynais sulaukęs Statkevičius pasipiktino: jis gal auksinis bus?
              Vilniaus senamiestyje gyvenantį dizainerį Juozą Statkevičių prieš savaitę ištiko netikėtas šokas – vyras ir jo kaimynai sulaukė sąskaitos, kurioje nurodoma pastate esančio balkono remonto kaina. Garsus dizaineris sakė nesuprantantis, kodėl visiems namo gyventojams už šiuos darbus teks sumokėti žadą atimančią sumą. Visgi darbus ketinančios atlikti UAB „Mano būstas“ atstovas paaiškino, kodėl reikalinga balkono renovacija ir kas lėmė tokio dydžio sumą.

              Comment


                #47
                Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                <..> namo administratoriui tereikia pasiremti STR "Statinių techninės ir naudojimo priežiūros tvarka..." ir gali atlikti avarinės gresmės fasado elementų likvidavimo darbus be bendrasavininkių sutikimo, o tada permesti visiems pinigų sumą už atliktus darbus. Paprastai taip yra daroma. <..>
                Taip yra daroma, bet pats administratorius nėra tuo labai suinteresuotas. Ir aš juos visai suprantu, nes jiems tenka aiškintis su nesuprantančiais gyventojais kodėl tuos balkonus tvarko ir kodėl tokias sumas mokėt reikia. O kur dar pirmo aukšto butų savininkai, kurie neturi balkono, bet "kodėl aš turiu mokėt? Bendra nuosavybė? Tai įleiskit mane į savo balkoną!".

                Teko man pačiam judinti "Mano būstą" dėl balkonų "chruščiovkėje" remonto. Nebuvau labai įkyrus, bet kartą per metus užklausdavau kas bus daroma. Papildomai per Tvarkau miestą, taip pat kas met pranešdavau apie prastą būklę. Po to kai gyventojai nepritarė renovacijai, pagaliau buvo parengtas projektas remiantis kažkurio STR punktu (neatmenu dabar tiksliai) dėl avarinės būklės šalinimo, be gyventojų atsiklausimo. Nuo pirmo kreipimosi turbūt praėjo bent 5 metai iki kol parengė projektą.

                Manau baudos, ir pakankamai reikšmingos sumos, turėtų būti skiriamos ne gyventojams, bet namo administratoriui. Nes jis yra atsakingas už namo techninę priežiūrą. Tik tuomet balkonų tvarkymas ir avarinių būklių šalinimas paspartėtų. Deja, nelabai tikiu, jog savivaldybė ar kita įstaiga imsis griežtai kontoliuoti tai.

                Comment


                  #48
                  Parašė Julius.ste Rodyti pranešimą

                  Taip yra daroma, bet pats administratorius nėra tuo labai suinteresuotas. Ir aš juos visai suprantu, nes jiems tenka aiškintis su nesuprantančiais gyventojais kodėl tuos balkonus tvarko ir kodėl tokias sumas mokėt reikia. O kur dar pirmo aukšto butų savininkai, kurie neturi balkono, bet "kodėl aš turiu mokėt? Bendra nuosavybė? Tai įleiskit mane į savo balkoną!".

                  Teko man pačiam judinti "Mano būstą" dėl balkonų "chruščiovkėje" remonto. Nebuvau labai įkyrus, bet kartą per metus užklausdavau kas bus daroma. Papildomai per Tvarkau miestą, taip pat kas met pranešdavau apie prastą būklę. Po to kai gyventojai nepritarė renovacijai, pagaliau buvo parengtas projektas remiantis kažkurio STR punktu (neatmenu dabar tiksliai) dėl avarinės būklės šalinimo, be gyventojų atsiklausimo. Nuo pirmo kreipimosi turbūt praėjo bent 5 metai iki kol parengė projektą.

                  Manau baudos, ir pakankamai reikšmingos sumos, turėtų būti skiriamos ne gyventojams, bet namo administratoriui. Nes jis yra atsakingas už namo techninę priežiūrą. Tik tuomet balkonų tvarkymas ir avarinių būklių šalinimas paspartėtų. Deja, nelabai tikiu, jog savivaldybė ar kita įstaiga imsis griežtai kontoliuoti tai.
                  Man pačiam su balkono remontu neteko susidurti ir įkainių nežinau, bet kai už lemputės pakeitimą brome mano būstas išrašo 300 eurų sąskaita, tikrai nepasitikėčiau jais atlikt remontą sąžiningai.

                  Comment


                    #49
                    Visa tai turi gilesnes esmines priežastis. Jei name nėra bendrijos, tikros, veikiančios bendrijos ir namas atiduotas Mano Būstas apiplėšimui, bad for you. Lemputė už 300 eur. Antra, netgi jeigu yra bendrija, jei gyventojai nesutaria, dauguma balsuoja prieš, namas tiesiog nugyvenamas iki visiško apleistumo. Plius dar dažnas atvejis, kad name gal 50 % butų nuomojama ir landlordams iš viso do feniki.
                    Trupantys balkonai yra mūsų nesugebėjimo kartu kooperuotis ir gyventi visuomenėje pasekmė. Lietuviams saviorganizacija per sunkus uždavinys.

                    Comment


                      #50
                      Parašė rmss Rodyti pranešimą

                      Man pačiam su balkono remontu neteko susidurti ir įkainių nežinau, bet kai už lemputės pakeitimą brome mano būstas išrašo 300 eurų sąskaita, tikrai nepasitikėčiau jais atlikt remontą sąžiningai.
                      Čia jau reikia žiūrėti kokią sutartį su jais turite, reiktų išsirinkti namo įgaliotinius, kurie formaliai turėtų tvirtinti visus darbus ir pirkimus, tada tokių dalykų neliktų. Pvz. kai kur lempučių ir pan. smulkių darbų iki tam tikros sumos darymas yra netgi nemokamas, t.y. už renkamą priežiūros tarifą.

                      Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                      Trupantys balkonai yra mūsų nesugebėjimo kartu kooperuotis ir gyventi visuomenėje pasekmė. Lietuviams saviorganizacija per sunkus uždavinys.
                      Čia labiau ubagystės pasekmė, nes kai yra pinigų, tai sugebama organizuoti netgi namo statybą.
                      Flickr

                      Comment


                        #51
                        Kitose šalyse su saviorganizacija irgi ne stebuklai, su ateinančia jauna karta juo labiau. Tiesiog elementarūs reikalavimų vykdymai ir nevykdymai su baudomis, pajudintų šitą reikalą.

                        Comment


                          #52
                          Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                          Net nežinau, ar įmanoma ramiu veidu tai komentuoti. Gyvena kažkokie miestiečiai, dauguma daugiabučiuose ir absoliučiai 0 supranta apie namų administravimą ir jų tvarkymą. Šituo negaliu atsistebėti, ypač tokiu aukščiau cituotu komentaru iš straipsnio. Miestiečių teisinis raštingumas aplinkos, kurioje jie gyvena yra tiesiog pasibaisėtinas. Prie ko čia savininkai ir balkonai ir jų "privertimas remontuoti"? Atsiverčiam Duagiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatymą, Civilinio kodekso daiktinės teisės 4.82 str., STR "Statinio statybos rūšys" ir išsiaiškiname, kad valdytojams bendros dalinės nuosavybes teise priklauso fasado architektūros detalės, išorinės fasado konstrukcijos, išorinės durys, balkonai. Kadangi balkonai yra bendra, o ne privati nuosavybė, namo administratoriui tereikia pasiremti STR "Statinių techninės ir naudojimo priežiūros tvarka..." ir gali atlikti avarinės gresmės fasado elementų likvidavimo darbus be bendrasavininkių sutikimo, o tada permesti visiems pinigų sumą už atliktus darbus. Paprastai taip yra daroma.
                          Problema gi ta, kad pas mus žmonėms visiškai vienodai balkonai ir fasadai, svarbiausia bute gerai. Ir dar kaimynai pradėda piktintis, kai balkoną kažkam sutvarkė, o mokėti visiems reikia.
                          Tai ką sakote neprieštarauja tam kas pasakyta komentaru. Žinoma, kad adminai atsakingi už namų būklę. Baudos tada visiems, nes adminai nedirba savo pareigų ir darbo: ir adminams, ir savininkams.

                          Comment


                            #53
                            Aš pats prieš kelis mėnesius Naujamiestyje organizavau avarinių balkonų remontą ant art deco požymių turinčio pastato. Ką manote?: adminas pasakė, kad jis neturi tokios prievolės taisyti balkonų . Neapsikentęs paskambinau VMS Pastatų admino skyriui ir papasakojau situaciją. Iš pradžių negalėjo patikėti, kad namo adminas taip kalba ir pasakė, kad nuvyks į vietą žiūrėti. Baigėsi tuo, kad įpareigojo namo adminą imtis veiksmų. Tai tas atsiprašinėdamas gyventojų, kad reikės jiems mokėti už tinklų įrengimą apkabinėjo balkonus tinklais ir viskas.

                            Namo adminas Mano Būstas.

                            Turiu ir daugiau istorijų šia tema - gal kada papasakosiu. Pasakysiu tiek šiam kartui - aš bandžiau kelis metus ne vieną daugiabutį su avarinėmis būklėmis konsultuoti nemokamai dėl renovacijos ir kitų susijusių darbų, tai baigėsi tuo, kad likau be atlyginimo, kai kur likau išvadintas aferistu, o kitur gyventojai sakė, kad čia viskas gerai... Mano tolerancija ir gera valia tokiems veikėjams baigta.
                            Paskutinis taisė spekas; 2023.12.05, 15:41.

                            Comment


                              #54
                              Mano patirtis labai panaši, tik Mano Būstas kaip tik nori imtis veiksmų, bet gyventojams standartiškai nėr bapkių, kosmoso čia nori, galim patys už 500euriukų pasidaryt ir t.t.

                              Comment


                                #55
                                O tai kaip susitvarko su tuo Rygoje? Kaip Taline? Ar čia koks rocket science, kuris mums, lietuviams, neįkandamas? Čia toks fenomenas, kurio pasaulyje nėra ir kaip su tuo tvarkytis nieks nežino.

                                Comment


                                  #56
                                  Lietuvoj toks liberalizmas, kas ką nori, tas tą daro ar nedaro.

                                  Comment


                                    #57
                                    Liberalizmas, kuris lietuviškai vadinasi nesugebėjimas valdyti miesto.

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                      O tai kaip susitvarko su tuo Rygoje? Kaip Taline? Ar čia koks rocket science, kuris mums, lietuviams, neįkandamas? Čia toks fenomenas, kurio pasaulyje nėra ir kaip su tuo tvarkytis nieks nežino.
                                      Tuose namuose, kur dauguma gyventų nėra asocialai ir uždirba normaliai, viską susitvarko, ir patį namą, ir aplinką. Problema šiuo atveju yra pačių gyventojų nenoras ar neturėjimas pinigų tvarkymui, kai didesnes pajamas gaunantys ir iniciatyvesni gyventojai išsikelia į paupius ir priemiesčius.
                                      Paskutinis taisė Lettered; 2023.12.04, 08:54.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        #59
                                        Basanavičiaus, Pamėnkalnio, Pylimo (arčiau centro) vien tik asocialai ten gyvena?
                                        Antra, daug “žalumos” ant juridiniams asmenims priklausančių pastatų. Ant Filharmonijos, buvusio “Vilniaus” viešbučio. Ten, matyt, irgi asocialai apsigyveno.

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                          Tuose namuose, kur dauguma gyventų nėra asocialai ir uždirba normaliai, viską susitvarko, ir patį namą, ir aplinką. Problema šiuo atveju yra pačių gyventojų nenoras ar neturėjimas pinigų tvarkymui, kai didesnes pajamas gaunantys ir iniciatyvesni gyventojai išsikelia į paupius ir priemiesčius.
                                          Kad išvengti tokių situacijų, reikia gerokai padidinti privalomųjų lėšų kaupimą, nes dabar yra juokinga suma, plius savivaldybė turi labiau kontroliuoti administratorius ir bausti už jų savivalę. Turi būti kažkokie standartai, o ne tai, kad vienas adminas konkrečiam namui už analogiškus darbus paskaičiuoja 4K, o kitas 20K Eur. Kreipiesi į savivaldybė dėl galimo piktnaudžiavimo,o jų atsakymas: mes nesame baudžiančioji institucija, galime tik paraginti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X